767
Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ. Lehet bármilyen kérdés ami foglalkoztat,kezdve a \"hány lóerős a trabant\"-tól az elektrosztatikus gömb működési magyarázatára,csak azt ne kérdezd mekkora a világegyetem. :) Ha lehet próbáljatok válaszolni is az előző kérdésekre,és naponta nem feltenni ezer kérdést.
  • Bandew
  • biomage
    ja kadicsal és laboratoriumban
  • mila69en
    "meteor probáltak szimulálni egy homokos talajon"-->ledobtak egy kavicsot az égből?:DDDDDDDDDDD
  • biomage
    anyira emlékszem hogy meteor probáltak szimulálni egy homokos talajon
    kb 100 ezer km/h sebességel csapodot belle a homokba
  • mila69en
    hát ha tudod miről beszélsz akkor fejtsd már ki pontosan, hogy miröl is beszélsz:DDDDD
  • biomage
    de tudom miröl beszélek
    egy kisérlet volt és a spectrumon láttam
  • mila69en
    tese tudod miről beszélsz-.-
  • biomage
    amiröl én beszélek az más
  • Sephi
    Alitollag valami reszecskeket sikerult arra a sebessegre "felizgatni" :D
  • gameplusz
    esetében.
  • gameplusz
    Én maximum 10.000km/h-ról tudok, katapult eseztébrn. Aztán az ürge 2 hétig megvakult.
  • biomage
    egy kis katapultal nagy okosok
  • PrasCo
    Én elemlámpával már megközelítettem. ^^
  • mila69en
    hát persze hogy igaz, én vóltam....pedig csak kocogtam:DD miva ha sprintelek?
  • biomage
    fiukák tévedtek majdnem elérték a fény sebeséget de nem jármüvel
    rég halotam rolla és ne kérdezétek honnan tudom de igaz
  • Ron Ragm
    Bocsánat mégis csak lehetséges. Ő már egyszer meg is tette.
  • Ron Ragm
    Nem lehetséges a múltba utazni, és soha a büdös életben nem is lesz majd lehetséges - bizonyíték az, hogy itt vagyunk.
  • Sephi
    Visszafele az idoben marmint a jelen ami X ahoz viszonyitva hogy te mennyivel vagy elore benne. Legyen Z --- X --- Y ahol Z mult (legyen egy nappal korabban) X jelen Y meg jovo (mondjuk egy nappal kesobb) tehat fenysebesseget elerem akkor X es Y kozott kerulunk hatrebb a meg meg nem tortent Y -hez viszonytva X jovo szamomra. De soha nem fogok tudni Z hez jutni. Szerintem.
  • Ron Ragm
    Lassan meg át fogják rakni a tudományosba.
  • Ron Ragm
    Bármilyen mozgó tárgynak mozgási energiája van. Ez az energia annál nagyobb, minél nagyobb a tömege, és minél nagyobb a sebessége. Mivel a fénysebességet nem lehet elérni, ezért annak megközelítésekor a mozgási energia növekedését nem a sebesség, hanem a tömeg növelése fogja eredményezni.

Amúgy nem csak a sebesség, hanem a gravitációs mező is befolyással van az idő múlására.
  • Ron Ragm
    "[...]az időnövekedés vagy idődilatáció jelensége mégis bizonyítható. Fejünk felett nagy magasságban [...] keletkeznek a légkörben a kozmikus sugárzás hatására müonok. Ezek a részecskék olyan rövid ideig élnek, hogy a másodperc milliomod része - 1,5 mikroszekundum alatt elbomlik a részecskék fele. A müonok valójában akkor sem érhetnék el a Föld felszínét, ha fénysebességgel száguldanának, 450 m út megtétele után el kellene bomlaniuk. Ennek ellenére számos möon részecskét tudnak műszereink kimutatni a Föld felszínén. [...]
    Mivel a részecskék majdnem elérik a fénysebességet, így "órájuk" a mi vonatkoztatási rendszerünkből nézve sokkal lassabban jár. Miközben a részecskék saját idejük szerint 1,5 mikroszekundumot öregszenek, nálunk a Földön az eltelt idő 80 miokroszekundum, és ezalatt a részecskék már kényelmesen elérhetnek bennünket. Ez [...] volt az első kézzelfogható bizonyíték arra, hogy az einsteini elmélet helyes. Azóta már több bizonyítékot is sikerült találnunk erre."
  • PrasCo
    Magyarán "Hogyan csinálj magadból fekete lyukat?"
  • Bandew
    Én nem nagyon hiszem el ezt.

Amúgy az utolsó mondatoddal mit akarsz mondani? Mi az, hogy "lerántana"?
  • Goth
    300?
    a fénysebesség 297600 km/s.

Einstein bácsi még azt is megmondta, minél gyorsabban mész, annál jobba kitágul a tér számodra. vagyis ha 40000 km/h-s sebességgel 2 évet keringesz az űrben, mire visszatérsz, minden földi ember számára mondjuk egy órával több idő telik el, mint számodra. Vagyis egy órával fiatalabb leszel mint ha a Földön tartózkodtál volna.
    Term. minél gyorsabban mész annál inkább kitágul a tér, mondjuk ha a fénysebességet megközelítené valaki, számára néhány másodperc telik el amíg a Földön az emberek éveket öregszenek =)
    Ha a fénysebességet pedig valaki áttörné, akkor körülötte az idő járása megfordulna. Vagyis az időben nem előrefelé haladna, hanem visszefelé.
    Ezt most nem tom neked bebizonyítani, de ő ezt mondta.
    De márcsak azért sem lehetséges ezt a sebességet elérni, mert ekkora sebesség mellett úgy felerősödne a számodra a gravitációs vonzás, hogy lerántana.
  • mila69en
    nem kevés az egy kicsit?:DD 300km/s
    szerintem úgy kb 300.000km/s:=)
  • donoki
    aham :) ok
  • gameplusz
    Mer 70%-a víz,azér.
  • donoki
    Mér csillog a szemünk? xD
  • donoki
    :)
  • Sephi
    Senki sem tudgya mi az a feregjarat. Egyesek ugy irjak le mint egy ures ter amiben a galaxis egy kocka es barmelyik pontjara el lehetne erni azon keresztul.
  • Garga Pitic #56
    Ha sokat volt lehúzkodva a tápcsati, azok az idétlen érintkezők kilazulhattak. Nekem hónapja volt ilyen. Csati le, próbáld másikkal, vagy nyomkodd szorosra az érintkezőket.
  • Dying Soul
    Ahhoz féregjárat kell, egy antigravitációs közeg, energia és stb
  • Rage47
    aham, értem.kösz.
  • gameplusz
    Nekem is kattogott, ide kábel + új via driver megoldotta.
  • gameplusz
    100% vinyó, vagy törött az ide kábel, vagy pio-ba vana vinyó,vagy túl van melegedve.
  • gordon 24
    Én tudom!!! Egyszerű a válasz egy buzi gyökér szemét számitógép, és biztos az enyém haverja.
  • Match
    táp...nekem is volt...kinyírt pár vinyót ---> új ház
    esetleg ha nem vagy biztos benne akkor teszteld egy másik táppal.
  • Ron Ragm
    A hanggal ellentétben a fénynek az a tulajdonsága van hogy mindig 300 km/sec a sebessége, függetlenül a megfigyelőtől. Tehát ha a fénnyel szemben megy egy jármű 10 km/sec sebességgel, akkor a kívülálló szerint 300 km/sec a sebessége a fénynek, a járműben lévő megfigyelése alapján viszont nem 310km/sec a sebessége (vele egyirányban haladva 290 km/sec) hanem ugyanúgy 300 km/sec, tehát valószínűleg nem történne semmi, bár kétlem hogy ekkora sebességnél ez lenne a legnagyobb gond.
  • Rage47
    van egy rosszabb/gyengébb gépem... tegnap lefagyott magától. most is ez történt. előtte mindig kattanik egyet, sztem a winyo. mi okozhatja a fagyásokat? random idöközönként.
  • k8bal
    vissza utazni... ezekszerint arra még elmélet sincs! Megkell várni amíg beérnek! xDD