767
Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ. Lehet bármilyen kérdés ami foglalkoztat,kezdve a \"hány lóerős a trabant\"-tól az elektrosztatikus gömb működési magyarázatára,csak azt ne kérdezd mekkora a világegyetem. :) Ha lehet próbáljatok válaszolni is az előző kérdésekre,és naponta nem feltenni ezer kérdést.
  • Aquir
    Ja és azt ne mondjátok erre hogy állapothatározó, azt tudjuk :) A részecskék kinetikus energiájával van kapcsolatban, de mi okozza a hőt, magát a hőmérsékletet, miből keletkezik? =)
  • Aquir
    délre nem költözök mert meleg van, tudok görkörizni, egyébként meg pont erre való a topic :P :)
  • gameplusz
    Mint mondtam régen volt a kémia, s fizika óra. Pedig valahol az agyam legmélyén tudom...
  • Sir Quno Jedi
    Költözz dére és inkább görkorizzá, az kevésbé fog megterhelni! :DDD A jégkorit meg felejtsd el és akkor nem kell ilyen fogós kérdésekkel foglalkozni!
  • Aquir
    Na, egy újabb kérdés:
    Mi a hőmérséklet? úgyértem a víz mitől fagy meg kisebb hőmérsékleten (tehát hogy mitől gazdaságosabb a vízmolekuláknak kötéseket létesíteni 273 kelvinen), mitől van, és mi okozza a hőmérsékletet? :)
  • Sir Quno Jedi
    Nálunk meg az ágybavizelés, hol itt a zigazság.
  • jefferson83
    Nemszótam
  • Aquir
    ez ilyen mutáns csirketyúk :D
  • gameplusz
    Akkor az nekem tökmindegy, megyek inni
  • jefferson83
    Erre próbáltam rávilágítani az előbb, hogy a tyúk tojik tojást nem a csirke :P
  • Aquir
    de csak csirke tojhat olyan tojást, amiből csirke kel ki :)
  • cicai
    és az miből vagy kitől lett?
  • gameplusz
    A csirke elődje, ami lerakta a tojást, és abból lett a csirke.
  • jefferson83
    Azaz a tyúk
  • gameplusz
    A csirke elődje, ami lerakta a tojást, és abból lett a csirke.
  • Buci
    van 1 kérdés ami rég nem hagy nyugodni: Mi volt előbb a csirke vagy a tojás?
  • gameplusz
  • Aquir
    az ok nem kielégítő =)
  • Vlala #188
    Miből gondolod, hogy fejlettebbek, mint mi? Lehet, hogy náluk még a dínó a menő...
  • Sir Quno Jedi
    Akár lehetnek olyanok is, pláne ha akarnak!
  • Vlala #186
    Föpoldönkívüliek biztos, hogy vannak, mert túl nagy ez a világrendszer ahhoz, hogy mi legyünk az egyetlenek, de a kicsi zöld emberkéket a nagy szemekkel elfelejtheted. Amcsi találmány.
  • Brolly
    Ez msot nem kérdés, csak érdeklődés, hogy szerintetek-e vannak ufók? és ha igen, akkor mi a bizonyíték rá?
  • Match
    az időből kalkulálja ki....ennyit tudok.
  • Aquir
    :)
  • Aquir
    a rozsda az vas oxidációja során keletkezik! Az oxidrétege porózus, lyukacsos, nem mint az alumíniumnál, ezért a vas tovább rozsdásodik, a víz nem megy bele a vasba :D
  • gameplusz
    Akkor minek kérdezted meg, ha tudod?

"Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ."
  • biomage
    ezt jól kimagyaráztuk amugy azért rozsdásodik a vas mert töredezet a vas vagyis televan résekel és ezt töri meg a viz és az oxigén együtt
  • Sir Quno Jedi
    Minden fém korrodálódik, csak vannak aktív fémek, amik teljesen el tudnak korrodálódni mivel laza szerkezetű az oxidjuk és vannak a passzívak, aminek a felületén tömör, védő oxidréteg alakul ki és amíg az nem sérül, addig a korrozió nem érheti el a fémet. Ha a védőréteg sérül, ott újra korrodál és megint véd.
  • Aquir
    a rozsda nem tiszta vas, mert a rozsda az, amit az oxigén képez a vassal, mert a vas oxidálódik :)
  • biomage
    de hogyan tudja a viz öszetörni a vassat? mert a rozsda vas darab
  • Aquir
    jajó:D
  • gameplusz
    Akkor lehet az az időszak volt ez, amikor részegen jártunk suliba vagy csak egyszerűen szenilis vagyok...
  • Aquir
    mi? a foton mit csinálna a vassal? =)

a víz meg persze egyértelműen rozsdássá teszi a vasat
  • gameplusz
    Hát nekem fingom sincs mondom, de volt valami a Nappal is.
  • Buci
    nema vízben lévő ionok lépnek rakcióba a vassal? nekem vmi ien rémlik
  • Aquir
    nem biztosra mondta a napot, legalábbis nekem nem nagyon rémlik ilyen :)
  • biomage
    ezt tudtam de hogy tudja a napfény oxidálni a vassat
  • Aquir
    mert oxidálódik a vas, nincs védőrétege mint az alumíniumnak
  • gameplusz
    Őszintén szólva fingom sincs. :)
  • biomage
    jó legyen ahogy te gondolod
    akkor miért rozsdásodik a vas a nap fénytöl?