767
Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ. Lehet bármilyen kérdés ami foglalkoztat,kezdve a \"hány lóerős a trabant\"-tól az elektrosztatikus gömb működési magyarázatára,csak azt ne kérdezd mekkora a világegyetem. :) Ha lehet próbáljatok válaszolni is az előző kérdésekre,és naponta nem feltenni ezer kérdést.
-
#166 Ha jól tudom nem a víztől rozsdásodik, hanem a Nap sugaraitól. De ezt ne vedd biztosra, rég volt már kémia óra... -
#165 na napi egy kérdés ere válaszoljatok ha tudtom
miért rozsdásodik a vas ha vizhez ér?
-
#164 a midiclorianok nemzették
szal tisztára Jézus fíling :D -
#163 Hogy számol a pc randomot? mert ha mindig egy ugyanabból a számból indulna ki, akkor mindig ugyanannyi lenne az eredmény. Mivel a gép nem ismeri a véletlent, valamilyen algoritmus alapján számol. Én arra jutottam, hogy a memóriában maradt értéket módosítja. Tudja valaki pontosan? -
#162 sztem Darth Sidius -
#161 Anakinak most igazándiból ki volt a faterja? -
#160 Hogy hívják a teherautókon lévő "kart" ami oldalról jön ki,és azzal támasztja ki teherautót hogy ne boruljon fel? -
Garga Pitic #159 Kotorékebek K(-1) :) -
Vlala #158 Olvastam, csak azt hittem, a K2-es csúcsnál magasabbak hét centivel. [csak hülyül] -
#157 42. Ez válasz mindenre. Ha nem érted szégyled magad :D -
Garga Pitic #156 Ja. K0 kuvasz és puli, K1 szánhúzó kutyák, K2 bernáthegyi, stb :)
#152 -
#155 Tényleg így van, olvastam kutyakiképzőktől, valóban canine = kéjnájn = K9. -
Vlala #154 Passz. Héttel magasabbak, mint a K2? :) -
Vlala #153 A második kérdésre: Valószínűleg azért, mert arcfeszesítő krémet használnak. Az arcbőrük olyan feszes lesz, hogy ha becsukják a szemeiket, kinyílik a szájuk.
De az is lehet, hogy tévedek. -
Garga Pitic #152 Ez a latin dolog közel van. Canine: kutya, kutyaféle. Ha ezt nem ká-kilencnek, hanem ké-nájn formában ejted, az pont K-9 amerikaiul.
Ha nem nézek Dumb and dumbert és nem játszok Fallout II-vel, máig nincs birtokomban az összes info ehhez a komoly rejtélyhez :)
-
#151 asszem az a kutyák latin neve vagy valami ilyesmire emlékszem -
jefferson83 #150 Mostmár kiváncsi vagyok ? Tipp kútfőből: A K9-es kutyákat hivatalosan fegyvernek sorolják be és ez a szám ilyesmire utalhat -
jefferson83 #149 Persze tudom, de a többit elmondtad :DD -
#148 jó, de ez magában még nem a magyarázat :) -
#147 Kutya 9 -
Garga Pitic #146 Na szóval: Miért hívják az amerikai rendőrkutyákat K9-nek?
(én tudom, bee! :) -
#145 pl.
-
Hajnalcat #144 Mi az a TÉK? -
jefferson83 #143 Ez egy hülye kérdés -
jefferson83 #142 Egyszerűbben azért, mert a mesterséges fény közelebbről sokkal fényesebb mint a távoli Hold -
#141 Hát amúgy az lenne a logikus válasz, de ha jobban belegondolsz, akkor hidegebnek kéne lenni mint 0 C fok, mert 2x oylan hideg lesz mint ma, tehát hidegebb mint 0 c fok. -
#140 Ezt csak úgy, mielőtt valaki kérdezné
Miért mennek a bogarak a fényre?
A mesterséges fényforrásoknál van ez, amiknek az a veszélye a rovarok számára, hogy nem végtelen távolságból világítanak, mint az éjszakai égbolt természetes fényforrásai (pl. a Hold). Az összetett szemük ugyanis érzékeli az oda beérkezõ fény irányát, és a rovar ahhoz képest határozza meg, hogy milyen szögben akar repülni. Végtelen távoli (pl. A Hold) fényforrás esetén ez azt jelenti, hogy a fényforrást mindig adott szög alatt látja párhuzamos repülés esetén: a rovar ezt szokta meg, ezt keresi. Ha azonban egy véges távolságú fényforrásból eredõ fény a legerõsebb inger, és ehhez viszonyítja a haladása irányát, akkor egész más lesz az eredmény (fogságba ejti a fény, spirálozik a lámpa felé). :) -
jefferson83 #139 A halak nem csuklanak, a másikat meg nemtom. -
jefferson83 #138 Ennek oka maga az emberi szemnek a felépítése. Fény hatására a pupilla összehúzodik, ha kevesebb fény éri akkor pedig kitágul. Amikor vakuzunk, akkor nyílvánvalóan a kevés fény miatt tesszük. Ilyenkor az ember pupillája viszonylag nagy. Vaku hatására az erős fény olyan gyorsan érkezik a szemünkbe, hogy pupillánk képtelen lereagálni és hirtelen összehúzodni. Ekkor a fény bejut a szem belsejébe és visszatükröződik a véredényekről. Vér piros és ezért lesz piros a szemünk is ;) -
#137 -
laliking #136 Csuklanak a halak?
Miért nem tudják a nők csukott szájal kisminkelni a szemüket? -
laliking #135 Miért piros a szemünk a képen ha vakut használunk? -
#134 "...ember küzdj és bízva bízzál..." :) -
#133 Mi az élet értelme ? -
matta #132 Hogyan lehet egy szót a word-ben az oldal közepére helyezni nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is. Van rá valamilyen parancs?(Az enterezést ne mondjátok:))
Tudom, hogy nem érdekes kérdés, de ezt mióta nem tudom megoladni. -
#131 0 -
#130 nekem lenne egy kérdésem:
Ha ma 0 celsius fok van, és holnap kétszer ennyire lesz hideg, akkor holnap hány celsius fok lesz? -
#129 mert a fiúk(legtöbb) céltudatosan vásárol, legalábbis én igen:). tapasztalatom szerint a lányok minden xart végignéznek, pl. ruhákhoz mindig oda kell menni... -
#128 Természetesen ;) -
#127 Mért van az, hogyha egy lány vásárol, akkor vagy 5 óra míg végez(jó esetbe), de ha egy fiú vásárol akkor 10 perc az egész?