123
-
#79 Ez igazán aranyos dolog.
Főleg annak tudatában, hogy 2x írtam a supportra steam account probléma ügyében és válaszra sem méltattak (netkávézós ismerősöm még többször is a saját CS steam acc problémája miatt). Most van egy 10k-s 5 db-os HL2 flex-korong készletem, szvsz jó lesz Gabe Newel torkára -
HUNIgor #78 Valóban nem. Én a többi HL-hez képest értettem a "nagyot". -
#77 Én a HL2 első darabjával játszottam.
AMD AtlonXP 2500
512 MB RAM
Geforce FX5200 128Mb
És nagyon szépen futott 800*600 ban. Szép effectek voltak, füst érnyék minden. -
#76 Ajánlott: 3 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 3200+, 1024 MB RAM, Nvidia 7800+
Hmm eeerdekes a gepigeny amit a gamekhoz szoktak irni.
Nekem 2ghz celeron 1 giga ran 400 mhz, gef 6600 es 1024ben fullos graffal olyan gyonyoruen elszakitott hogy nem lattam benne akadast. nem ertem akkor miert kell neki p4es 3 giga meg 7800as vidkari. nem olcso mulatsag sztem benne van a 2 egy 100asban mig az enyem max 40 rugo :) -
galocza #75 +sehol nem pollozzák annyira a gamer közösséget gépügyben mint ott. kíváncsi vagyok, hány sztím felhasználó van - kb ennyi játékgépről van infójuk. ez alapján meg azért be lehet lőni hogy kb mire van igény, mit érdeme betenni és mit nem, mivel a köv fél évben a játékosok elenyésző százaléka látja majd... -
Cat #74 http://www.steampowered.com/stats/ep1/
Gabe Newell korábban több interjúban is említette, hogy a Steam-mel folyamatosan figyelik a játékosokat, s az így begyűjtött többletinformációk segítségével tudják a jövőben tovább polírozni a Half Life epizódokat. Látják például mely részeken akadnak fenn a játékosok - lépnek ki mérgükben vagy halnak meg gyakran -, nagy általánosságban mennyi időbe telt a játék végigjátszása, illetve mennyien nézték meg az extrákat, az EpOne esetében a kommentárokat. -
#73 Sztem nem lehet a Crysis-t meg a HL2-t összehasonlítani. Teljesen más babérokra tör a két motor. Nem tom én emléxem anno 2-3 éve mikor kijött a Farcry, padlót fogtam, hogy milyen szép volt. Csodás terger, szép hangefektek. Meg volt feelingje. Tavaly, mikor végigjátszottam a HL2-őt, az is tetszett, de másért. Nem éreztem úgy mintha nyaralnék. Inkább volt olyen, mintha egy sci-fi regénybe csöppentem volna. Nem éreztem, hogy valósághű akarna lenni, inkább csak kiemel valós dolgokat (fizika) és átülteti egy fantasy világba. Az előzetes videók, meg riportok alapján a crytek2-E-nél a fejlesztők célja valamilyen szinten a realisztikus/életszerű modellezés volt. Szétlőhető terep, fotorealisztikus texturák...stb. Más lesz a feelingje, de mindenki szeretni fogja. A történet sokat nyom a latba, de a történet miatt nem lesz szebb egy játék, max. szebbnek látjuk majd a játékot azért, mert esetleg ez v. az a világ egyénenként jobban bejött. Hol itt a probléma? -
#72 Egyébként hagy győzzön meg a saját szemed:
Day of Defeat: Prelude of Victory (a Source továbbfejlesztett motorjával készült) videó:
Prelude to Victory @ Google video
(a Steam kliensnek futnia kell! A videó mérete 200Mbyte!)
Depth of Field, Motion Blur, stb. effektek a Source-ban (ezen effektek is újdonságok lesznek a Crysis-ben), ezek feltehetően később fognak debütálni a Source-ban, a mikor még kérdéses, az egyik legvalószínübb válasz, hogy az Episode Two megjelenése körül, tehát még elvileg idén (a hírek szerint ebben debütál a Source "next-gen renderer", magyarul a grafikai rész egy komolyabb fejlesztésen fog átesni). -
#71 Na ez a loál. Shader Model 3.0 + HDR már vagy 1 évvel korábban. Jut eszembe... én még nem nagyon láttam SM3-at source motoros game-ben.
Valóban nem, de miért is kellene?
A FarCry a Shader Model 3.0-át (illetve a 2.0b-t) használta a HDR megvalósítására az 1.3-as patchban.
A Source a HDR megjelenítéshez Shader Model 2.0-át használ (ezért lehet full HDR beállítás mondjuk egy Radeon X800Pro-n is). -
galocza #70 ja igen és a füvet aljasmód kikapcsoltam (viszont a többit feljebbvettem az ajánlotthoz képest). nem a grafika miatt - így elég randa, hanem mert idegesített, hogy bármi eldobált cuccott 2 hétig kotortam a csalánban 8). -
galocza #69 erről nem tudok, de a dzsumbujban (kint a terepen) kajtatva vmi rohadt diablós dándzsönért még soha nem láttam azt, hogy loading. pedig ha nem is elavult, 1általán nem über a gépem (athlon64@2200mhz, 1gb ram, gf6600gt vagy mijaszösz, igaz, elég fürge raid hozzá)...
-
#68 FC előtte volt nem közbe.
"de azért nem állítanám hogy fejlettebb volt a grafikája "
Na ez a loál. Shader Model 3.0 + HDR már vagy 1 évvel korábban. Jut eszembe... én még nem nagyon láttam SM3-at source motoros game-ben.
Fizika: Mindkettő Havok, csak az egyikben a városi terep több terptárgyat szolgáltatott + gravi gun. -
#67 Na ma reggel 10 fele el kezdtem vele jatszani 2 re mar reg kajaltam,szoval nem hogy 5 ora nincs a jatek max 3-4 ,szal tenyleg nagyon rovid de nagyon nagyon :( a tortenet sem sokat haladt:S de azert jo volt megint picit lo"vo"dozni:) -
#66 Hát akkor te vagy az első, akinek külön máshogy írták meg a gémet ;) -
#65 Elavult motor? Loál, akkor mi a fejlett? Igaz hogy volt közben egy Farcry, de azért nem állítanám hogy fejlettebb volt a grafikája (attól mert dzsungeles a terep) és a játékmenete (ne feledjük a Farcry techdemónak készült és a nyomait a kész játék is kissé magán viseli). Stabilitásban a HL2-höz hasonló játékkal még nem találkoztam. Fizikában is jobb a HL2. Érdekes módon a Doom 3-at "elavultsága miatt" senki sem szapulta, pedig az nincs is optimalizálva, folyadék modell 0, stb...
Az hogy ez a rész rövid, az tény, de ne feledjük hogy az ára - ennek megfelelően - elég kedvező is. -
galocza #64 nekem nincs 8) bibibí, csak város/épületbe lépéskor. -
#63 Oblivionban simán van egy rövid loading felirat, lehet is látni, hogy az elmosódott táj, egy loading után kiélesedik, főleg akkor mikor elfelejt törölni a memóriából (ez a patchek előtt gyakran előfordult). Nagy terület loading nélkül, ahogy Cifu is írta, az OFP, vagy VBS1. -
galocza #62 pigit egy átdolgozott repgépszim-motorra írták. az a minimum, hogy bírjon nagy területeket - viszont cserében nagyon kocka volt a kamaz kereke 8).
deusex nagy kedvencem, annak idején végigjátszást írtam hozzá, pár hónapja hatodszorra is végigtoltam, de ha jobban megnézzük, igazából semmiben nem volt első...
fizikával megint oblivionra utalnék: az elején a kis trainer-kiszabadulós küldetésben egy kötélen lógó vödröt lehet íjjal lövöldözni. ahogy lövöd bele őket, úgy billenik, és a nyilak tömegének megfelelően áll be... na ettől esik le az áll.
na persze hülyeség ott is van.
ja, ha már itt tartunk, engem hl1 se fogott meg annyira, 3 év cs után néztem meg, mi is ez a nagy mánia. hangsúlyoznám, a grafika engem nem érdekel, kb 2 éve shogoztam, dxet 1-2 évente előkapom, stb. no a lényeg: annyira nem hatott meg, hogy ő legyen minden idők legjobbja (gamestar asszem), morrowind meg a legjobb 50be se...
nézzük mik voltak akkoriban: egyidős a sinnel és blood2vel, IFJABB, mint az unreal, max 1 évvel később avp, q3, ut.
nem kívánom leszólni, mert játékipari mérföldkő, de hatása szvsz inkább a modokban él tovább - én a mániát nem értem. no mind1. -
#61 A játékmenetről volt szó, és a döntési szabadságról, abban pedig a Deus Ex nagyon tág határokat biztosított, hogy nem voltak ekkora távolságok, az más kérdés. De ismét utalnék az OFP-re, amelyben szintén rengeteg megoldási lehetőség volt az egyes feladatokra, és ami azt illeti, még a mapméret terén is pariban van a 2001-es alap OFP a FarCry-al (a 2003-as Resistance küldetéslemezzel vagy addonokkal pedig messze le is pipálja azt). -
#60 Deus Ex-ben azért nem voltak ekkora távolságok.
Project Igi viszont remek hasonlat... jogos! -
gyozo #59 Ez is megvolt, meg lesz is még. De hol a történet, ami kapcsolódna az első részhez?
Játék 80%-a: Megyek egy sötét, lerombolt valamiben, előttem zseblámpa fénye pislákol.
Biztosan nagyon fognak rám haragudni páran, de azért leírom: kezd zuhanni a színvonala a történetnek.
Az engine pazar, mindenk lehet és kell lökdösni, gravitációs fegyverre dobálni, rejtvényeket megoldani, de a történet szerintem siralmas. A felét már god módban nyomtam, hogy legalább a végső csattanót lássam. Igen, mindenki megölve, szétőve lyuggatva, atomrraira bomlasztva, várnám a csattanót.... erre stáblista. Nem baj, majd nézzem meg a második epizódban. :(
Az a baj, hogy a HL-el annó akkora hangulatot teremtettek, azt sem fokozni, és a jelek szerint még folytatni sem tudják normálisan.
Számomra az egyetlen poén, hogy megint ugyanattól kaptam meg a feszítővasat, mint a HL2-ben. Vajon mennyit izzadtak az alkotók, amíg ezt kitalálták??
-
#58 A FC játékmenetével semmi baj... pontosan talán ez első FPS ahol 2 lehetőséged van:
a, csúszol-mászol, taktikai pozícióból támadsz (ha akarod megkerülöd úszva az egész szigetet)
b, frontális támadást indítasz
Bocsika, de közel sem az első. Project IGI, Operation FlashPoint, Deus Ex, Stb...
Mond el nekem, hogy a dinamikus játékmeneten, sztorin kívül mivel, ha nem a minél realisztikusabb megvalósítással lehet manapság FPS történelmet írni?
Emmm... ha a FarCry-ra célzol, akkor inkább a minél látványosabb megvalósítás a helyes kifejezés. A realisztikus megvalósítás összetett dolog, és nem csak a grafikát foglalja magában, hanem a fizikát, a hangkezelést (távolságok helyes lekezelése, például), a fegyverek viselkedése, ballisztikáját, sérülési rendszert, stb.
Egyébként én annak örülnék, ha egy olyan FPS jönne ki végre, ahol valóban működő világban játszunk, és tőlünk függetlenül is zajlik az élet, lévén ugye a jelenlegi FPS-ek elsöprő többsége azonos abban, hogy körülöttünk forog a világ. A BIS a "game2"-ben igéri ennek a valóban élő világnak a megvalósítását, csakhát az még kissé odébb van... Ezzel is játéktörténelmet lehetne írni... -
galocza #57 ja és hogy megfordítsam a dolgot: ahogy a huszár hotspur és a kocsi couch. -
galocza #56 jáááááj ne tégy tönkre... tényleg ilyen szar az új sin? pedig kíváncsibb vagyok rá mint hl2e1re.
a vampire zseniális volt, kár hogy ott is a kiadó diktált. a troikás fiúknak láthatóan nem sikerült ezt-azt befejezni, a bugokról ne is beszéljünk, tesztelésre meg végképp nem volt idő. a grafika kettős: pl az arcok, a mimika (gondoljunk a mentor bácsira, jack?) remekek, a testek - izé 8)...
a közösségi paccs legalább a bugokat orvosolja...
vki másnak: a source uúgy szörcs magyarul, mint ahogy a cstrike csirke, a lamer láma stb... 8) -
#55 Megnéztem a Lost Coast-ot és vagy 4x játszottam végig, vagyis kemény 30 percet öltem bele. Minden maxon volt, de a helyenként csúnyácska textúrán ez sem segített. Ez a fő bajom, miért valami sehonnani team-nek kell hq textúra pakkot kiadni a HL2-höz. Úgy látszik nem csak nekem szúrt szemet. -
#54 Mond el nekem, hogy a dinamikus játékmeneten, sztorin kívül mivel, ha nem a minél realisztikusabb megvalósítással lehet manapság FPS történelmet írni?
Teljesen egyetértek azzal, hogy nem csak a grafika a lényeg. A source motorral szaladgáló Vampire the Masquerade az egyik legkedvesebb játék a számomra... soha nem fogom elfelejteni annyira tetszett, pedig csúnyácska volt rendesen. A szintén ezzel a mocival elkészült Sin: Episodes-en pedig teljesen ledöbbentem. Vissza múltba. NA ez a játák a source motor megcsúfolása. Történet nulla, megvalósítás a középszerű alatti, innováció minimális. Ehhez képes az EP1 lángoló fényoszlop a sötét éjszakában.
-
HuHa #53 Most játszottam végig a DOOM 1-et, nem untam, jól szórakoztam. HL2-t is végigtoltam, és jól szórakoztam vele, tetszett a feelingje. (Igen, nem említettem grafikát sehol) -
#52 A HL2 leírás Szaby követte el. De jött egy ötlet, hogy egy ennyire agyonhype-olt játéknál 1-2 sort írjon már az is aki szintén a PC-s FPS-ek 99%-át végigvitte. Így született meg az egy oldalnyi "hozzászólás". De ha egész pontos akarol lenni valahol ott volt a vélemény szócska is.
UO: Most a kedvedért megnéztem, hogy a nagy világ profi cikkírói, hány százalékra értékelték a UO-et.
Gamespot: 8.9/10
IGN: 8.4/10
Gamestar: 89%
Pcdome (2 cikkíró) (olvasói értékelés: 91%): 90%
SG: Grafika 4 csillag, minden egyéb MAXIMÁLIS 5 csillag.
Soroljam? Van egy netkávézós ismerősöm akinek 150 km-re 2 nagyvárosban van kávézója. A UO a mai napig a legkeresetebb multi játék nála.
Te most akkor miről is beszélsz? Nagyon úgy fest, hogy nem vágod a témát.
A FC játékmenetével semmi baj... pontosan talán ez első FPS ahol 2 lehetőséged van:
a, csúszol-mászol, taktikai pozícióból támadsz (ha akarod megkerülöd úszva az egész szigetet)
b, frontális támadást indítasz
-
#51 Ráadásul egy nagy területet jelenít meg úgy, hogy nincs loading benne.
Azért túlzásokba ne essünk, a Lost Coast és általában a HL2 nem az extrém nagy pályáiról ismeretes... -
algi #50 Jézusom! Néhol bosszankodom játék közben, mert a készítőknek amiatt kellett kompromisszumokba menni, mert az FPS végülis agyatlan médium. Néha úgy éreztem, hogy jobb lett volna szöveges kalandjátékban, mert akkor teljes egészében élvezhetném a sztorit, meg a játékélményt. -
HUNIgor #49 Így van! Annak idején fél órát játszottam az Unreal 2-vel, pedig az is szép volt. A GTA Vice City-nek köztudott, hogy nem volt valami szép grafikája, mégis 4-szer játszottam végig. A Sanandreas-t még a feléig sem vittem el. Manapság minden fejlesztő a grafikára megy rá. A játékok meg gagyik. A Quake 3 is egy rakás semmi! Viszont nagyon sok játékban felhasználták. Akkoriban még megvolt az egyensúly. Quake-ék csináltak egy motort és eladták. Így sok jó játék született belőle. Több pénzük volt így, mintha játékot írtak volna. A játékfejlesztőknek pedig nem kellett a nulláról kezdeni a grafikát, maradt idő másra is. Sajnos sokan követni akarták a példájukat. Így igazi játékot nem csinálnak csak kevesen. Örülök, hogy azért még van ahol a játék a fontos.
Ez persze nem mentség a rövid játékidőre. kb. 4 óra volt nekem. De a Blue-Shift is rövid volt. Sajnos az a szokás náluk, hogy egy hosszú alapjátékot követ 3 rövid kiegészítő.
Ja és a grafikáról még valamit! Megnézte valaki a Lost Coast-ot?? Nekem sajnos csak minimum grafikán ment, mert csak egy NV6200-sem van, de így is nagyon szép volt. Ráadásul egy nagy területet jelenít meg úgy, hogy nincs loading benne. -
dara #48 Nem a HL2 leírásról beszélek (ismertetőnek erős lenne nevezni), hanem az általános tevékenységedről abban a lapban (véleményem szerint a bukásban vastagon benne volt a Gamer csapata). Nem tudtál egyetlen egy cikket sem előítéletektől mentesen, objektíven megírni (a COD UO 90%-a egyszerűen nevetséges, annyi elhibázott megvalósítás van benne).
A HL-re azt tudom mondani, amit Cifu: nem a láátványvilága fogott meg, hanem a játékmenet és az élmény. A HL2 esetén is ugyanez igaz (bár a látványvilág sem piskóta). Szerintem ez a lényeg. Nem tudok játéknak, és főleg nem élvezetes jáűtéknak, nevezni egy 3D látványorgiát, ha egyszer egy nagy hulladék a játékmenet (ha van egyáltalán). Szóval pl a Doom3 egy rakat fos, meg sem közelíti a HL2-t. A FarCry-t nem ismerem, de valahogy nem is tudja felkelteni az érdeklődésemet.
FPS forradalmat nem a grafikával lehet írni. -
#47 A source meg a hl1 engine(nemtom a nevét) továbbfejlesztve...
A HL1 motorja a GoldSource volt, ami Quake 1 alapokról indult. Egyébként nem tudom mi ebben a rendkívűli, vagy csak meg akartál erősíteni a FarCry/Crysis közös engine-ben?
Azért remélem érzed hogy ez nem csak egyszerű tovább fejlesztés.
Légyszives magyarázd el nekem, hogy akkor mi?
Tudnillik a CryENGINE 2 nem egy nulláról felépített motor. Az én szótáramban erre a "továbbfejlesztett" jelző illik...
Egyébként észrevételezném, hogy sikerült egy hsz.-en belül rögtön ellentmondanod saját magadnak. Előszőr azzal jössz, hogy a Source a HL1 továbbfejlesztve, utána meg azzal, hogy az Crysis több mint egyszerű továbbfejlesztése a FarCry-nak. Ugye érzed? HL1 vs. HL2 és FC vs. Crysis...
Miért a sourceal meglehet?
Attól tartok kissé nagyon nehezedre esik értelmezni azt, hogy miről írtam. Amit idéztem, arra az OFP képes, és pont azt szándékoztam bemutatni vele, hogy a grafikai erőforrásokat nem csak a minél látványosabb modellek, effektek és textúrák képesek megenni... Ugye Tinman arra a megjegyzésére reagáltam, hogy a csúcsgépeken azért már igenis essen le az álla a játékosoknak a grafikától...
Persze azt kifelejted hogy a crysis messze felülmúlja grafikailag a hl2-t.
Értem, tehát ha nem ordítom bele minden hozzászólásomba, hogy a Crysis szebb, mint a Half-Life 2, akkor már bűnös feledékenységet követek el. Crysis-es pólót is kötelező ezentúl felvennem, ha hozzászólást akarok írni? :) -
tehen_m #46 "Lehet csavarni a szavakat, de akkor is CryENGINE marad, továbbfejlesztve."
A source meg a hl1 engine(nemtom a nevét) továbbfejlesztve...
fc
crysis
Azért remélem érzed hogy ez nem csak egyszerű tovább fejlesztés.
" Crysis grafikával nagyon nehéz (ha nem lehetettlen) megvalósítani egy olyan csatát, ahol az orrunk elött 100+ gyalogos és 30+ jármű küzd egymással egy több négyzetkilométeres szigeten..."
Miért a sourceal meglehet? Persze azt kifelejted hogy a crysis messze felülmúlja grafikailag a hl2-t.
HL2-ből és ep1-ből csinálsz egy-egy képet és kiváncsi lennék ki mondja meg hogy melyik játékból van a kép....
Ep1 nem tudom hogy miért olyan nagy szám? Ennél még a prey demo!-t is élvezetesebbnek tartom. -
#45 FC valóban tech demóként kezdte, de a közel 20 órás játékideje azért ezen már jóval túl mutat nem gondolod?
A techdemo alatt azt értem, hogy a fő vonzereje a látványos grafika, gyakorlatilag a játék szinte csak erre épít.
Egyébként valóban nem volt egy nagy története, de úgy érzem a Crysis-nek sem lesz mégis jó eséllyel FPS forradalmat ír, míg a Valve ezalatt szépen kidobja 4-5k-ért a 3 éves motorral robogó Ep 3-at.
FPS forradalmat ír azáltal, hogy egy látványos grafikájú játékot prezentál. Ez szép és jó, én is elvoltam ideig-óráig a FarCry-al, de önmagában a grafika nem szórakoztat el. Ahhoz játékmenet is kell. Én jobban tudok örülni azoknak a játékoknak, amelyek azért írnak játéktörténelmet, mert szórakoztatás vagy szimuláció terén valami olyat raktak le az asztalra, ami tényleg említésre méltó. Fontos dolog a grafikai prezentáció is, de nem ennek kellene lennie az elsődleges prioritásnak...
De ha már a PC-sek ~80%-a kiszór az ablakon 1-1.5 évente 100k-t VGA-ra, procira, egyébre akkor legyen már egy 10 ezres játék olyan, hogy koppanjon az állunk a küllemtől -és ne csak a belbecstől.
Az is a CPU/VGA/Stb. limit, hogy hány npc-t/játékost tud lekezelni a játék, hogy milyen fizikát prezentál, vagy mennyire reális a szimuláció. Egy UT2007 vagy Crysis grafikával nagyon nehéz (ha nem lehetettlen) megvalósítani egy olyan csatát, ahol az orrunk elött 100+ gyalogos és 30+ jármű küzd egymással egy több négyzetkilométeres szigeten...
Örülnék neki, ha a Crysis megcáfolna, de lássuk be, ez reménytelen.
Jó ez? Igen. A fejlődés nem állhat meg. Most a Valve behúzta a kéziféket -talán erőt gyűjtenek valami igazán nagyhoz- a Crytek pedig elrobog.
Csak ismételni tudom magam - a grafikai megvalósítás önmagában kevés, egy jó kis történet, megfelelően interaktív játékmenet és a nagybetüs "feeling" is kellene egy jó játékhoz.
CryEngine2-nek hívják a drágát és ezért itt jóval többről van szó mint egyszerű upgraderől.
A Valve is valóban továbbfejlesztette a sör motort , de olyan döbbenetes különbségeket a HL2 és az EP1 között nem nagyon találni.
Ellenben a Cryengine-re rá sem lehet ismerni a Crysis alatt. Ha akarod beollózom neked ide a főbb különbségeket, de a google-t bárki tudja használni.
Lehet csavarni a szavakat, de akkor is CryENGINE marad, továbbfejlesztve. Egy apróságot még hozzátennék - a HL: Episode One itt van jelenleg a gépemen, játszhatok vele. A Crysis még nincs sehol, valamikor jövőre jön. Nem gondolod, hogy kissé unfair így az összehasonlítás?
Egy HL-1-el történelmet író Valve-tól nem ezt vártuk, csalódás + meg amit akarsz.
A HL1 sem a grafikai megjelenítésével írt történelmet, márpedig te most folyamatosan a grafikáját kritizálod az Episode One-nak... -
#44 Mi van Szaby-val beletapostunk a szörcsös lelkedbe
"Szerintem menj vissza a System Shock 2-ig. Abban is ki lehetett lőni a fényforrásokat."
System Shock 2... legalább az ízlésed jó :-)
Igen így igaz és real-time mozgott vele a környezet árnyéka? Nem.
Tisztázzuk:
Nem az a Steve Blood vagyok, aki meglát egy HL2 írást és máris elkezd fröcsögni. Inkább az lennék aki próbálja megkülönböztetni a hype-ot az "erdőtől". /Amúgy én is megvettem anno./
A HL2 + Ep1 egy remek játék, kiváló játékmenettel, kellően érdekes sztorival. De sokkal, de sokkal nagyobb "fényt" kap, mint érdemelne.
Most pl. az Ep1 4 oldalt kapott itt az SG-n (ebből 1 a képek, 1 az értékelés).
Amennyi idő alatt megírta a cikket -mely egyébként teljesen korrekt- a tisztelt szerző annyi idő alatt végigjátszható.
De majd biztos lesz megint egy offline lap aki xy oldalas különszámot is kidob, Alex poszterrel.
Nem árt néha tisztán látni.
-
#43 Szerintem rohadt jo, már rég végigvittem -
#42 Nah... a fröcskölődés végére csak sikerült egy teljesen értelmes mondatod betenned:
"A technikai ficsőrökre meg szarok , az egész csak parasztvakítás hogy fejleszd a géped."
Maradj is így meg emlékezetünkbe... a farokrák kemény dolog lehet... hmm, vagy éppen puha?
-
#41 Jaj de jó tényleg? Szörcs szörcs szörcs -
#40 FC valóban tech demóként kezdte, de a közel 20 órás játékideje azért ezen már jóval túl mutat nem gondolod?
Egyébként valóban nem volt egy nagy története, de úgy érzem a Crysis-nek sem lesz mégis jó eséllyel FPS forradalmat ír, míg a Valve ezalatt szépen kidobja 4-5k-ért a 3 éves motorral robogó Ep 3-at.
Nem érzem a fejlődést. Nem ez lenne a lenyége?
Az FPS műfajban szvsz már ellőtték a puskapor 95%-át a fejlesztők valamilyen irányba muszáj fejlődni.
Szívem szerint azt szeretném a Valve összedolgozna a Crytek csapatával.
OFP erényeit nem is kívánom vitatni, de persze amiket leírtál azért azt max beállítások mellett sem nézett ki valami fényesen. Tudom, nem ez a lényeg. De ha már a PC-sek ~80%-a kiszór az ablakon 1-1.5 évente 100k-t VGA-ra, procira, egyébre akkor legyen már egy 10 ezres játék olyan, hogy koppanjon az állunk a küllemtől -és ne csak a belbecstől.
Maga a motor elavult. A technológai újításokkal pedig lemaradtak/megkéstek. Nem verseny? De igen az!
Hány meg hány olyan VGA-t lehetett kapni aminek a dobozán ott virított Gordon Freeman feje vagy a HL2 logó? Kegyetlen sokat.
Jó esélyt látok arra, hogy most u.e. a hype lesz a Crysis kapcsán.
Jó ez? Igen. A fejlődés nem állhat meg. Most a Valve behúzta a kéziféket -talán erőt gyűjtenek valami igazán nagyhoz- a Crytek pedig elrobog.
"A Crysis is a CryENGINE-el készül, mint anno a FarCry, csak éppen azt is továbbfejlesztették, feljavították, ugyanúgy, ahogy a Valve a Source-ot."
CryEngine2-nek hívják a drágát és ezért itt jóval többről van szó mint egyszerű upgraderől.
A Valve is valóban továbbfejlesztette a sör motort , de olyan döbbenetes különbségeket a HL2 és az EP1 között nem nagyon találni.
Ellenben a Cryengine-re rá sem lehet ismerni a Crysis alatt. Ha akarod beollózom neked ide a főbb különbségeket, de a google-t bárki tudja használni.
Ha már a fejlesztésnél tartunk... a HL2 és az EP 1 között kb. annyira döbbenetes fejlesztések kerültek, mintha kicserélném a trabant izzóit halogénra (HDR), és felültetném egy kicsit, hogy bóklásszak vele a szántáson (64 bit).
Nekem még mindig kissé csúnyának tűnnek a textúrák, helyenként a TR 1 epizódját alig überelő sziklák/kövek/növények/fák boldogítják a szúrósabb szemet.
Erre jön a reakcia: "Ki ne szarja le a sziklákat amikor én megyek zombinét ölni?"
Ezt is megértem. Van aki a pénzéért (vagy az emeltdíjas sms-ért) nem vágyik többre, szerencsére sokan vagyunk akiknek ez már "gáz" a pénzünkért.
Egy HL-1-el történelmet író Valve-tól nem ezt vártuk, csalódás + meg amit akarsz.