123
  • [NST]Cifu
    Nekem az AvP jutott eszembe, az is 1999-es, abban is ki lehetett lőni a fényforrásokat. ;)
  • [NST]Cifu
    Semmi forradalmit nem tudott felmutatni.

Már bocsánat, de egy játék csak akkor lehet jó, ha forradalmi újítások vannak benne?
  • NEOreg3
    nem igazán, egy "mész és lősz" játékra számítottam és azt is kaptam:P

de látom sok itt a HL fan, úgyhogy szépen el is húzom a belem...:)
  • axerow
    hátja, mostmár így, hogy szépen végigtoltad, felesleges.
    de azért amikor töltötted, még eléggé érdekelt, nemigaz? :P

• zpe
    Nekem tetszett a Far Cry meg a Half Life 2 is bár történetben tényleg a HL2 volt a jobb (csak a vége volt fura). Lehet,hogy hülyeséget mondok de szerintem a Serious Sam volt a legtutibb a nagy területek kezelésében bár össze nem szabad hasonlítani egy mai motorral !
  • NEOreg3
    hát ezért felesleges kiadni 5k-t már bocsi=)
  • petersz
    ez a legjobb, szorcs...
  • petersz
    hat oreg, ez jellemzo. lopod a szoftvert, es meg beugatsz, ahelyett, hogy kussolnal.
  • galocza
    én a magam részéről halálosan untam a farcry-t (addig a 40 percig amit rááldoztam), hl2t miután megvettem (collectors) csak elkezdtem, azóta is inkább cs:s 8). oszt ottan van a doom3, de igazából nekem - és lehet nekem technológiai dolgokról mesélni meg faleveleket számolni meg akármi - akkor is a hl2 a legszebb...
    ha meg nagy terület kell töltés nélkül go morrowind/oblivion. azokat amennyire én tudom nem veri ebben semmi és előbbi nem is mai gyerek.
  • nattydread
    Nekem tetszik a játék. én koca halflajfos vagyok ugyan, de igazán élvezem...
  • dara
    Illetve az évet összekevertem a System Shock-éval. Az SS2 1999-es játék, de még így is bőven megelőzi a CryEngine-t.
  • dara
    "Tessék belelőni abba a fényforrásba EP 1-ben így 2006-ban és tessék már belelőni mindenféle patch nélküli (csak, hogy a teljesen fair legyek) Far Cry egy fényforrásába."

Szerintem menj vissza a System Shock 2-ig. Abban is ki lehetett lőni a fényforrásokat. Mikor is volt ez? 1994! Szóval a FC elavult motort használ.

Ha az a Tinman vagy, aki annakidején az MPCM-ben írta a f@szságait, akkor meg sem lepődök.
  • NEOreg3
    3,5 óra volt medium szinten...
    kedves valve ez lóf*sz 5000 forintért... (szerencse hogy nem vettem meg)
  • Dakkon
    kukecc igazat szólt! ennyi
  • kukecc
    MUCSACSOSZ AMIGOSZ !!!! Leszarom a 64 bites támogatást a HDR-t és azt is hogy a Far cry betölt egy hatalmas pályát,elavult motor ez jó és az a név mond valamit hogy quake3 mennyire volt elavult az a motor amikor megírták vele a medal of honort vagy a call of....... na mindeggy .Amúgy nem értem ezt a far cry buzulást ki a rákos faxomat érdekli a far cry ha jól tudom most az episode one a téma úgyhogy nagyívben trottyantok a far cry-ra. A sztori a lényeg az egész HL széria erről szól,magávalragadó hangulat,remek sztori. A technikai ficsőrökre meg szarok , az egész csak parasztvakítás hogy fejleszd a géped.
  • T-boy
    "Ez teljesen világos, de ha már a fizikánál tartunk: Tessék belelőni abba a fényforrásba EP 1-ben így 2006-ban és tessék már belelőni mindenféle patch nélküli (csak, hogy a teljesen fair legyek) Far Cry egy fényforrásába.
    A FC is használta 1 évvel korábban a Havok (kösz a helyreigazítást) fizikát és nem is akárhogy."
    "Érdekességként nézz utánna melyik tudta előbb a HDR-t és a 64 bites támogatást... szegény Valve mindig lemarad."

Én úgy tudom, hogy a source motor alapból tudta a hdr-t, lásd a korábbi tech, és E3-as demókat. Állítólag a final verzióból azért vették ki, mert nem volt olyan gép a korában ami megbírkózott volna vele megfelelő sebességgel. Azért nem szabad elfelejteni, hogy a source motor fényforrásai is is kilőhetőek lehetnének, csak egyszerűen nem úgy vannak lemodellezve. De pl van rá példa, lásd a Citadellben a "Com paneleket". Ha kilövöd, akkor már nem világít.
    Már bocsi, de a Havok, mint fizikai motor egy baromi régi dolog, de mint Cifu is írta, a Valve csak licenszelte, és nem kicsit tovább fejlesztette.

"Az "elavult" jelzőhöz: A Crytek nem rókabőrözik, szépen lassan itt lesz a kezünkben a Crysis, amíg a Valve még mindig a 2004-es mociját mutogatja 2007-ben is. Anno a HL-1-el tényleg megmutatták és "forradalmi" lépcsőfokot képviseltek.
    Valahogy én azt várnám tőlük, hogy ne fejjék az embereket meg ezekkel a 3 órás epizódokkal, hanem pl. ezt a 3 epizódot már egy új motorral kellene bemutatniuk."

Nem értem mi a bajod a rókabőrözéssel. A source legnagyobb előnye amellett, hogy nagyon könnyen illeszthetőek hozzá az új technikák, az optimalizáltsága. Legnagyobb hátránya, hogy olyannyira ismerni kell minden lehetőségét, hogy más eddig nem is tudott vele mit kezdeni: lást Vampire: The mascurade c. játékot.
    Tényleg, biztos jó lenne egy új motor, csak mire föl? Nincsenek új szabványok, interfacek, csak lesznek, mint pl a dx10, amitől tudomásom szerint még eléggé idegenkednek a fejlesztők, és éppen ezért próbálnak a dx9ből mindent amit lehet kisajtolni.
  • creed13
    Istenem, elképesztő mennyire elfogult emberek vannak a HL iránt.Az első rész valóban jó volt, de azok az idők már elmúltak.A HL2-nek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.Semmi forradalmit nem tudott felmutatni.A nagy Source meg nem egy szemkápráztató motor.Én pl hülyét kapok attól, hogy a HL2 10 percenként kiírja, hogy Loading, miközben a FarCry több négyzetkilométeres területet jelenít meg 1 Loadingal!!Hangsúlyozom, a grafika valóban megállja a helyét, de elkellene már azt érni 2006-ban, hogy ne Loadingoljon "minden" saroknál a game!!
  • uniu
    Valóban jobb játékélmény a Half-life, a FarCry elég sovány volt ilyen tekintetben. Az h. licence-eltek a fizikát tök mindegy, az összkép a lényeg!
  • uniu
    A Source-et szórsz-nak kell ejteni, nem szörcs-nek...
  • vodMarci
    Király játék volt!Várom az Episode 2-tőt.És utána jön a Half-life episode 3,(gondolom),és ezzel vége.A Valve azt mondta,hogy az Episodok alkotják a Half-life 3-at,csak nem akarják,hogy a rajongók megint 6 éver várjanak.
  • [NST]Cifu
    Ez teljesen világos, de ha már a fizikánál tartunk: Tessék belelőni abba a fényforrásba EP 1-ben így 2006-ban és tessék már belelőni mindenféle patch nélküli (csak, hogy a teljesen fair legyek) Far Cry egy fényforrásába.

Nem rajongok azért, amikor ennyire face-2-face hasonlítanak össze játékokat. A FarCry jobbára egy technológiai demó, meglehetősen minimalista történettel és játékmenettel. A Half-Life 2 és az Episode One is főleg a játékmenetével akarja meggyőzni a játékosokat.
    De akkor most hozakodjak elő mondjuk az OFP-vel, hogy az 5 éve képes volt rendesen lemodellezett hang-fizikát, valós napszakváltozás-megjelenítést, dinamikus időjárást és akár (kellően erős gépen) 3km-es látótávolságot is prezentálni? Hol volt 2001-ben a FarCry, és mennyit tud ezekből ő?

Érdekességként nézz utánna melyik tudta előbb a HDR-t és a 64 bites támogatást... szegény Valve mindig lemarad.

Szóval akkor most lemaradt, vagy elavult?

A Crytek nem rókabőrözik, szépen lassan itt lesz a kezünkben a Crysis, amíg a Valve még mindig a 2004-es mociját mutogatja 2007-ben is.

A Crysis is a CryENGINE-el készül, mint anno a FarCry, csak éppen azt is továbbfejlesztették, feljavították, ugyanúgy, ahogy a Valve a Source-ot.
    Látod mennyire feleslegesen ágálsz, ráadásul hibásan?
  • Tinman #18
    "de egyben tovább is fejlesztette, ugyanis ez nem annyi, hogy megveszed a kódot, aztán copy->paste, és már voilá, rögtön ott a játékban a fizika"

Ez teljesen világos, de ha már a fizikánál tartunk: Tessék belelőni abba a fényforrásba EP 1-ben így 2006-ban és tessék már belelőni mindenféle patch nélküli (csak, hogy a teljesen fair legyek) Far Cry egy fényforrásába.
    A FC is használta 1 évvel korábban a Havok (kösz a helyreigazítást) fizikát és nem is akárhogy.

"új technológiákat pakolnak bele időközben (pl. HDR, 64bit támogatás, stb.)"

Érdekességként nézz utánna melyik tudta előbb a HDR-t és a 64 bites támogatást... szegény Valve mindig lemarad.

Az "elavult" jelzőhöz: A Crytek nem rókabőrözik, szépen lassan itt lesz a kezünkben a Crysis, amíg a Valve még mindig a 2004-es mociját mutogatja 2007-ben is. Anno a HL-1-el tényleg megmutatták és "forradalmi" lépcsőfokot képviseltek.
    Valahogy én azt várnám tőlük, hogy ne fejjék az embereket meg ezekkel a 3 órás epizódokkal, hanem pl. ezt a 3 epizódot már egy új motorral kellene bemutatniuk.
  • moricka
    Nekem tetszett. bár azt vártam, hogy hosszabb lesz. és tényleg elég sok a zárt helyen játszódó rész, de az előzetesből látszik, hogy az episode 2 már naggyából nyilt terepen játszódik.
  • 1hengeresVmotor
    kikéne már a hétvégén játszani még 1x
    de szeritnem nem angy durranás lett kevés benne a logikai labirintus :(
    azé jó game HL dara :)
  • Curbuncle
    Nahát végre én is végigtolhattam!

Megkell hagyjam, hogy elkövettem azt a hibát, hogy végigjátszás előtt elolvastam ezt a kritikát(?) és még egy pár előzetest belőle. Ezen irományok kétségkívül hatással voltak arra amit a játéktól elvártam.

A kartyám mostanság kitalálta, hogy nem hajlandó sem a Bloom, sem pedig a HDR tech-et engedélyezni, de ettől még végignyomtuk. A szervízben azt mondták semmi baja, de na ez nem ide tartozik...^^

Nekem egészen hangulatosra sikeredett a bevezető! Azt írtad ha jól emlékszem, hogy Dog, és Alyx nagyobb szerephez jut. Dog-ot elég kevés helyen láttam, talán a legelején. Mind1. A másik meg, hogy szerintem semmi baj nem volt a hosszúságával. Sőt! Ez a 7-9 óra kb. elég is volt, talán még sok is. Sok, mert valamit nagyon töményen akartak beadni a játokot szerető emberkéknek. Mostmár az les za divat, hogy hangulatot, nem lehet máshogy fokozni, csak ha ledugnak minekt a földalá 10 emelettel, és beraknak oda egy pár zombit?! Ez elmegy egy kis időn keresztül de ennek az Episode 1-nak e fele ezzel lett elba**va. Remélem az Episode 2-ben nem a sötétség les za lényeg, mert akkor fel sem telepítem. Ne ellenkezzetek, nem azt mondom hogy nem kell a dark-feeling, de ne sokat! :D

Nem tudom, lehet egyéni probléma, de nekem kb. fél óra azzal ment el a játék elejn, hogy optimalizálnom kellett az egér mozgását, érzékenységét. Míg másnál nem zavar, itt ezen akadtam ki a leginkább.
  • Broafka
    szóval azt mondjátok, hogyha valakinek nem tetszett az alap HL2 sem akkor ezt ki se próbálja? :)
  • [NST]Cifu
    Most nehogy nekem valaki a ragdoll-al és a Havoc fizikával jöljön, mert azért azt a Valve csak licencelte.

A ragdoll a Havok (k-val) része, és mellesleg a Valve valóban licencelte, de egyben tovább is fejlesztette, ugyanis ez nem annyi, hogy megveszed a kódot, aztán copy->paste, és már voilá, rögtön ott a játékban a fizika.

mely már tavaly elavultnak számított.

A Source egy motor, amit folyamatosan fejleszt a Valve, új technológiákat pakolnak bele időközben (pl. HDR, 64bit támogatás, stb.). Tehát hogy "elavult" egy kicsit érdekes kijelentés ez esetben...
  • edios
    Egy motorból sosem lehet kihozni maximumot.

Egyébként valóban, már 2004 novemberében is elavultnak számított a szőrsz, de ezt kiválóan egyensúlyozták(/egyensúlyozzák?) a készítők a környezet megszerkesztésével, jók a pályaeditorok.

Ennek az előnye, hogy gyengébb (sőt, egész gyenge!) konfigokon is elfut a HL2 élvezhetően.

EP3ban valószínüleg mégtöbb/részletesebb/minőségibb textúra lesz mégkidolgozottabb karakterekkel, nagy rá az esély hogy addigra belepakolnak még pár effektet, és akkor már egész jól meg fogja közelíteni kríziszt, az lesz benne a poén, h negyed akkora lesz a gépigénye.

Persze a krízisz biztos szebb lesz, de jön az örök kérdés:

Szebb lesz-e annyival, mint amennyivel nagyobb a gépigénye?
  • Szeszmester
    Nem hangzik rosszul.
  • Tinman #10
    A HL2 és a szörcs motos kérdéskör szvsz jóval összetettebb kérdés.

1. A Valve egy hangyányit már a HL2-vel is megkésett ugyanis anno amikor kijött már a legtöbb játékos döbbenten élte át -HA VOLT egy erős gépe- a Far Cry nyújtotta vizuális orgazmust.
    Ettől függetlenül a HL2 a Csé szörcs motors verziójával egy jó vétel volt.

2. Gondoljatok bele. Mikor jelenik meg az Episode 3? 2007. közepe TALÁN!
    A Valve az utolsó rókabőr, utolsó hámrétegét is képes lehámozni egy olyan motorról, mely már tavaly elavultnak számított.
    Most nehogy nekem valaki a ragdoll-al és a Havoc fizikával jöljön, mert azért azt a Valve csak licencelte.
    Szívből remélem, hogy a Crysis-el együtt jelenik meg az Ep 3.

3. Valve: - Valahogy több pénzt kéne kicsikarni még ebből a mociból. Minden megoldás érdekel.
    "Steve Blood" /sales manager/: - Adjuk ki a kieget 3 darabban.
    Valve: -Remek ötlet Steve, viszont ha már 3x3 óráért van pofánk elkérni 3x5k-t (ott kint asszem csak 4k-ra jön ki azára), akkor tegyük azt igényesen.

És így vala.

Az Episode One szerintem jól sikerült. A motorból a MAXIMUMOT kihozták mégha irkafirkának itt alant nem is ez a meglátása. Igényesnek pedig igényes lett a játék... egy FPS-be ennyi innováció 20 szavatolt játékóra alatt sem szokott lenni, nem hogy 3 óra alatt.

eof
  • daxan
    Nekem nem jött be. Sztem nem jó. A mostani játékokhoz képest ez egy nagyrakás sz*r.
  • asysoft
    Nekem annyira nem jött be, túl sok volt a zombis rész. De a vége az tetszett:)
  • irkab1rka
    "végtelenségig optimalizálva" muhahaha, jó a humorod.
    20 usd ha jól emléxem. a hl2 is 20$, az megéri.
    Bár az is igaz, hogy 20usd lofasz, pláne, hogy deathmatch is van, bár a kutya sem játsza. CS:S viszont ok.
  • DAVEX
    Szerintem nagyon jó ez a rész, a legvége nagyon tetszett, csak szerintem elég rövid, hamar ki lehet játszani.
  • FaithMeN
    mar van ilyen is
    hany resz lesz meg?

hany font lehet?majd akkor meg kell vennem
  • greenwar
    Szerintem jó volt, játékidő pont mint a hl2 harmada szal három episode nem is számítottam többre, HDR nem rossz, Source engine végtelenségig optimalizálva, sztori szódával elmegy oylan sok midnen nem derült ki ebből az episodeből, de a környezet se változott sokat... amúgy a játék elején egyből teleportálhattak volna minket a város szélére is:D megspóroltunk volna egy episodet ep2 az már enm c17es környezet párúj fegyó stb... megint egy érdekes befejezés :)
  • Csuhai G
    Kira kis game! ;)
  • edios
    Tényleg nem vmi nagy eresztés.. Én HL fannak tartom magam, és eddig meg is vettem őket, de ez.. Pfff..
    Kb bekapcsolod és már írja a krediteket! Csak közben még jön pár zombine
  • MagyaR
    "Komolyra fordítva a szót, úgy tűnik az Aftermath bőven felülmúlja az alapjátékot. Izgalmasabb, összeszedettebb, regényszerűbb fordulatokkal és cselekménnyel"

Köhömm. Ezzel nem teljesen értenék eggyet...
    Kb. ennek az episode one-nak semmi története sincs, legalábbis a hl2-höz képest.

Nem véletlen, hogy amiután végigtoltam nem kezdtem el előlről, hanem helyette elkezdtem 3.szorra is végigjáccani a hl2-t.