107
-
#67 én is függő vagyok ! de inkább ennek hódoljak mint másnak :D -
Kaziking #66 én is függő vagyok, sokat gépelek de nem ettől függök, én szex függő vagyok -
moRtiZ #65 A szociális kapcsolatokra mér megsemmisitő erejű ütést a számítógép/internetfüggőség.
Saját példa: Dumáltam ircen hihetetlen sokat arccal, jó fej volt, mindig volt miről dumálni vagy csak ökörködni, aztán egyszer úgy hozta a sors, hogy összefutottunk élőbe. Megszólalni sem nagyon bírt. Ennyi! Na az ilyen emberek bár nem rossz emberek szükségük lenne egy kis szgép elvonásra. -
#64 Félreértetted a cikket.
Itt nem arról van szó aki a külföldi haverjával beszélget napi 1-2 órát.
Egyébként valós nem csak online szociális kapcsolatokra igenis szüksége van az embernek.
A világot egyrész pontosan ezek a szociális halók mozdítják előre.
Pl: Szólj a brazil haverodnak, hogy kocsifeljárót betonoztok és ugorjon már egy pár órára.
Nem tud rajtad segíteni és te sem tudsz rajta segíteni bármilyen valós problémátok adódik.
Már pedig az életben eszméletlen fontos, hogy legyenek olyan emberek akikre lehet számítani és ők is számíthatnak rád.
A netes "álbarátok" látszólag kielégítik a szociális igényeket, de ez kb. olyan, mint a szex guminővel.
Amúgy a cikkben azokról van szó, mint amilyen én is voltam. Olvasd el az előző hsz-t és megtudod mi a különbség függő és user között. -
Morden23 #63 Nagyon rosszak a példák.
Egy feltaláló vagy író egy produktív, eredményorientált dolgot csinál. Abból kialakul valami, amit más emberek hasznosíthatnak (más kérdés, hogy valóban lehet valaki munkamániás is, ami szintén a megszállottság egy formája).
A chat-elést meg tök felesleges ide venni, volt már egy másik topic, ahol azt is hosszasan boncolgattuk. Feltételezem, azt mindenki megérti, hogy egy billentyűzeten/monitoron/hangszórón keresztüli kommunikáció korlátoltabb, mint az élő interakció. Ez evidens.
Ellenben a játékok teljesen öncélúak. Az adott személynek a szórakozását szolgálják, semmi mást.
Igazad van, valóban jó kicsit interaktívabbnak lenni. Talán még a 10 óra játék is intelligensebb, mint a 10 óra TV-zés, ha leszámítjuk persze azt, hogy a TV-zés alatt legalább mást is magadra szedsz (ne adj ég szembe jön valami ismeretterjesztő vagy hírműsor), míg egy játékról ez nem elmondható.
Egy szó, mint száz, mindennek megvan a maga helye, ideje. És persze a megfelelő mennyisége is.
Nem érdemes kardoskodni a játékok mellett csak azért, mert éppen te (éppen akárki) szeret sokat játszani. Én pl. dohányzom, és szeretek is cigizni, de ettől függetlenül nem kezdem el mondani, hogy mindenki gyújtson rá, mert kurvajó dolog, meg azt sem, hogy "nem vagyok szenvedélybeteg". -
juharfalvi #62 Szerintem a "szenvedélybeteg" szóval csínján kellene bánni. Én a magam részemről koncentrációnak mondanám. :)
Képzeljetek el egy feltalálót, amikor egy problémán dolgozik, egy írót, amikor a könyvén gondolkozik, vagy akár egy kisgyereket, amikor elmélyülten játszik. Teljesen elmerül abban, amit csinál, fontosnak tartja, alkot benne valamit. Ez viszi előre a világot.
A játékos, ha interneten játszik, máshol élő emberekkel lép kapcsolatba, ez is egy szociális háló, nem? Bizonyos dolgokat tudunk egymásról, rendszeresen találkozunk, odafigyelünk egymásra, segítünk egymásnak...
Ha IRC-n csevegek valakivel, aki Brazíliában él, akkor ezzel mi a gond? Megbeszéljük a dolgainkat, a problémáinkat, tanácsot adunk egymásnak... ez szociális elszigeteltség, azért, mert egy monitoron/billentyűn keresztül történik??
Baromság. Persze azt nem tehetjük meg, hogy összejövünk valahol sörözni :-)
(de ha valaki fedezi az utazásom költségeit...)
(ja, és persze csak egy országot mondtam, a példa kedvéért).
Sokkal inkább elítélem azokat, akik hazamennek, kikapcsolják az agyukat, és leülnek a tévé elé, aztán másnap megint, vég nélkül...
_Nekik_ inkább hangyaéletük van, nem gondoljátok?
(egy játékos véleménye)
-
#61 Akkor most nyilatkozik egy ex-függő. Előre szólok, hogy aki flame-t ereszt meg egy ilyen nyílt beszámolóra reakcióként, az inkább a moderátorral tárgyalja meg.
Volt itt aki azt írta, hogy játékfüggőség, mint olyan nem nagyon létezik.
Saját magamról tudom, hogy HC játékfüggő voltam.
Már 7 évesen /C-64-el+ Junoszty FF TV-vel/ sem volt normális, hogy napi 12-!16! órát játszottam.
Aztán jött a konzol (Nintendo, SMD), az óraszám maradt.
Kb. 15-16 évesen az első PC... óraszám nem sokat változott, persze suliból nem lógtam, de minden szabadidőm ebbe öltem.
18-20 körül: Az a durva amikor már úgy érzéd, hogy a barátnőddel töltött idő elfecsérelt idő... jobb lenne inkább SC-vel, Diablo-val tolni.
Tavaly kigyógyultam teljesen :-)
Az utolsó játék a GW volt. Kb. 4 hónapon át napi 12-13 órát toltam... ja, volt gyöngyöző homlok is + fogytam 8-9 kilót.
Mostanában a 12-13 óra munkával megy el, és hetente jó ha 6-7 órát játszok azt sem MMO-val.
Ami biztos: A szociális kapcsolatok IGENIS nagymértékben visszaesnek egy játékfüggőnél.
Bár a netes baráti kapcsolatok kialakulnak, de az ugye nem az igazo.
Igen, az ember valóban agresszívabbá válik, de a problémamegoldó képessége drámaian javul, akárcsak a reflexe, helyzetfelismerő képessége, hogy a fejletebb logikai képességet már ne is említsem.
A látás viszont romlik ill. egy furcsa csőlátás alakul ki. Ez a szem pedig eszméletlen érzékeny lesz a mozgásra, fényváltozásokra, de a kép élessége romlik!
Emlékszem anno a Sims-et 2 hét szinte folyamatos játék után akkor hagytam "erőszakkal" abba, amikor már a játékon kívül magamat láttam, ahogy ostoba Sim-ként megyek zuhanyozni, csinálok magamnak kaját, kimegyek a postaládához, kiviszem a szemetet. FÉLELMETES volt!
De talán még ezt is tudom überelni: Anno a Heroes sorozat (1-2-3) körökre osztott feelingje olyannyira átragadt rám, hogy úgy éreztem ha megyek valahová a való életben, akkor arra csak egy bizonyos időszelet áll a rendelkezésemre és utánna "nem tudok lépni". /Ez kb. 1 hónapnyi folyamatos játék után jelentkezett./
Arról már nem is beszélve, hogy 18 évesen a Heroes 2. része tehet arról, hogy az érettségim átlagán legalább 1 teljes jegyet rontottam, ugyanis végigjátszottam az egész érettségi szünetet.
A fentebb már emlegetett GW esetében, már az álmaim is a GW világában játszottak... de nem volt rossz érzés.
Tehát, játékfüggőség igenis létezik, aki felháborodva tiltakozik a tény ellen, az gondolkodjon el rajta, hogy talán már maga is játékfüggő. -
sale #60 Szóval,
a fejlett társadalom tagjai alapvetően monitorfüggő emberek. végül is kell hogy elvonja valami a figyelmet a környezetről. ezt ugyanúgy a tudománynak köszönheti mindenki mint azt, hogy ebből ki is akarják gyógyítani.
de miből is?
abból, amit megvetettek vele, mert hát ugye pénzbe kerül nem csak a rádió meg a tv, hanem a számítógép is. tehát ezen az alapon tökéletes fogyasztó aki gépfüggő. plusz bevétel a kezelése, hogy ne legyen függő.
ebből is látszik, minden útnak ára van.
persze a mérték a kulcsszó ez ügyben is.
-
Arucard #59 ha munkát is beleszámolod, akkor már nem is olyan sok... pl én 8óra gép előtt munkában... + otthon 2-3-4, naptól-kedvtől függően
szóval... -
Arucard #58 igaaaaaaaaaaaz!!!!!
100%ban igazad van!!!!
1et értek!!!!
-
Morden23 #57 Nem egészen.
Azokat tartom aljas csúszómászó féregnek, akik pl. annyit WoW-oznak, hogy a gyerekeihez már a szomszédok hívják ki a gyámügyet, mert annyira el vannak hanyagolva (volt ilyen).
Nem azokra az emberekre gondoltam, akik "sokat" Quake-eznek. Mint ahogyan ez a klinika sem azoknak készült, akik "néha-néha" akár egy napot is játszanak. Mindenkinek a saját dolga, hogy hogyan él a szabadidejével.
De aki ezzel károsít másokat (pl. a gyerekes példa), az egy közveszélyes szemét, akit azonnal el kell zárni a külvilágtól, mert már morális értékrendje sincsen.
Aki meg drogozik azért, hogy akár 48 órán keresztül folyamatosan játsszon... hát már bocsánat, de aki ezt elfogadhatónak tartja, az sem normális. -
devred #56 Szerintem egyik jàték sem alakit ki ennyi embernél, ekkora fuggoséget mint a WOW...Olyan ugyesen csinàltàk hogy sokan készek azzal toltenia fiatalsàgukat...és nem csak gyerekek. -
Capra Ibex #55 (Jáájj, bocsánat, totál off, csak akit érdekel még az elektrosokk, annak mondom, hogy természetesen a 60-70%-os eredményt azokra a "betegségekre" értettem amikben van haszna /nem sok/.
Tényleg legyen már szerk, egy csomószor ilyen hülyeségeken mennek a viták!) -
gabpat1972 #54 aki felnött fejjel játékfüggő lesz az megérdemli a sorsát,fizessen csak egy kissebb vagyont a klinikáknak.a gyerekre pedig oda kell figyelni,és megtanitani a számitogép értelmes használatára. -
StoneCold #53 "Aki meg drogot vesz be azért, hogy tovább játszhasson, azt nem gyógyítani kell, hanem kivégezni."
Remélem, hogy ez csak egy nagyon rossz vicc akar lenni.
Nem kellene telespammelned ezt a fórumot a szélsőséges(hogy enyhén fejezzem ki magam) hozzászólásaiddal, csak mert vmiért(esetleg személyes negatív tapasztalat miatt) te aljas csúszómászó férgeknek tartod a jtékfüggőket, akiket el kéne taposni. -
IStexI #52 Csak annyi, hogy a joyt valszeg a közérthetőség miatt írták... nem kell belek5ni mindenbe -
Farseer #51 "megpróbálják megtanítani a játékfüggő felhasználóknak joystick, billentyűzet, egér és játékok nélkül is van élet"
Azért sokat elárul a cikkről, hogy elsődleges játékvezérlőként a joystick-ot említi.. sztem ma a játékosok elenyésző hányada (gyakorlatilag csak a repülőgép-szimulátorosok) használja. PC-n az elsődleges a bill+egér kombó, konzolon meg a gamepad, vagy láttam még joypagnak is irva valahol..
Egyébként is.. azt minden játékos tudja, hogy van élet a játékokon túl is, na de kérdem én milyen?? :-)))))))))))
"ugyanolyan függőség alakulhat ki használatuk során, mintha valaki dohányzik, rendszeresen iszik alkoholt vagy szerencsejáték-függő""
Leszámítva, hogy az összes közül ez a legveszélytelenebb, megfelelő oktatással és szülői felügyelettel társítva még hasznos, és képességfejlesztő is (reflex, stratégiai érzék, szervező-készség, stb..) amit nem lehet elmondani a bagóról, piárol, és a szerencsejátékról..
"gyöngyözik a homlokuk, izzadnak és gyakorlatilag szinte a végkimerülésig hajszolják magukat."
Naja.. én is láttam már CS fanatikust :-))) azok egy állatok.. :-) de itt jön közbe a sokat emlegetett szülői felelősség. ami persze sokmindenben megnyilvánulhat. van olyan ismerősöm, akit a faterja visz a q3 meccsekre, meg minden supportot megad neki, persze nem alaptalanuk, a srác elég sokmindent öszenyert már (tft, komplett gépek, stb..) de ez csak 1 variáció. a fanatikusokat idejében kezelni kellett volna, mármint a szüleiknek, pl azzal, hogy mikor látta, hogy a gyerek többet játszik a kelleténél, akkor odafigyel rá. Ja, hogy 1xűbb otthagyni, mert addig sincs lábalatt? akkor meg vessen magára, hogy csorgó nyálú zombi módjára pörög a gyerek, ha fél napig nincs game..
"még nehéz különbséget tenni a sokat játszók és a függők között." Kérdezzék meg őket :-) tutira tudnák a választ ;-)
"legtöbb fiatal így próbál meg elmenekülni a rá váró feladatok, megoldandó problémák elől"
Naná.. Ja.. Aha.. Ütni kéne aki ilyet kitalált.. mi az hogy a legtöbb fiatal? Elismerem, vannak fanatikusok, mondjátok már meg, csak én vagyok naív, ha azt gondolom, hogy van aki azért játszik, mert kikapcsolódik, vagy mert egy hangulatos történet megragadja a fantáziáját? Én mindigis úgy tekintettem a számítógépes játékokra, mint egy interaktív könyvre. van valami mondanivalója, de nem csak ül előtte birka módjára az ember, hanem interaktívan részt vesz benne. Én személyszerint elfogadtam, hogy régen bunkókkal kergették egymást az ősemberek, mert az volt a fun, aztán jött a könyv, meg a tv, a 21. századra meg kialakultak a számítógépes játékok. minden kornak megvan, hogy mi az, ami leköti az embereket, a technika korának könyvje pedig nem más, mint a számítógépes játék.
"Kínában pedig durvább módszerrel, elektrosokkal próbálják kigyógyítani az ilyen szenvedélybetegeket".. Az biztos használ.. ja.. duplán állatok..
fawcet: 1etértek. amig valaki képes elkülöníteni a kettőt, és a valós, és fontos dolgokra is kellő figyelmet szentel, addig én speciel teszek rá, hogy mennyit játszik. Amihánt elhanyagolja, akkor viszont valami hiba van a mátrixban, meg kell mondani neki, hogy mi a szitu. persze nem pszihiátrián, mert attól még jobban elmegy a kedve, de hát erre vannak a szülők.. A modern kor fejlődése fejlődést vár ezen a téren a szülőktől is, nem biztos, hogy a régi módszerek eredményre vezetnek manapság.
-
Exi #50 Tényleg nehéz meghúzni a határt a hobbiból gémelő és a függő között. Én is talán úgy definiálnám hogy akinek már nincs szociális háttere, IRL barátai, egyéb hobbija az tényleg függő. Ezzel szemben szerintem teljesen más kategória akinek van "igazi élete" és amelett akár 8-10 órát játszik néha egy-egy nap. Csak a saját példámból indulok ki: world of warcraft ezerrel, fél éve tolom (mondjuk előtte is sokat játszottam mással), minimum napi 2-3 órát bent vagyok, raid napokon este 6től éjjel kb 1-ig (heti 2-3 alkalom) + néha hétvégén de elmellett van munkahelyem (IT, 8 óra gépközelben), marha sok barátom van, zenélek rockbandában, heti 1-2 próba, hétvégenként fellépések, nyáron fesztiválok, egyéb elfoglaltság. És nem érzem magam függőnek, bár sokak szemében ez már az.
Ugye nem? :p
-
ttp145 #49 kigyogyitanak a játékfüggőségből de ha nem más akkor terápiafüggő leszek -
fawcet #48 Másik meg a családi kapcsolat, barátnő fontosabb legyen, mert akkor tönkremehet az élete az embernek.
Egyszer megsértődött mert éjjel 1-ig waroztam, és elaludtam mikor ki kellett volna mennem elébe.
Szóval kétszer is gondolja meg az ember, hogy mit vállal ezzel. -
fawcet #47 Saját tapasztalatamat osztom meg: ha ura vagy a játéknak akkor nem vagy függő, ha nem akkor az uralkodik feletted. Most államvizsgára tanulok. Letöröltem a kedvenc játékom, szomszédomnak leadtam egy időre a telepítő dvd-jét, amíg ennek vége nem lesz. Ha nem ezt csinálnám akkor kifárasztanám magam a játékkal és nem lenne meló után is tanulni. -
Inquisitor #46 "Ha nem lennének konzolos, meg számítógépes játékok, akkor ezek az emberek valamilyen más függőségben szenvednének."
Lásd drogfüggők, a keménydrogosok majd' 90%-a masszívan piált mielött/miközben keménydrogos lett. Ha nem lenne a drog, akkor "csak" masszív alkoholistáklennének. Vannak emberek, akik bármitől hajlandóak függeni, csak függhesenek ...
P.S. Most akarok leszokni a kávéról :) -
Inquisitor #45 "Nagyon sok olyan fiatal van, akiknek fogalmuk sincsen arról, hogyan is kell valakivel szemtől szemben kommunikálni. Ők éveken át legfeljebb mikrofonos fejhallgatókon és telefonokon keresztül beszélgetnek internetes ismerőseikkel. Gyakorlatilag teljesen eltűnt a szociális hálózatuk"
Ez mind szépen és nagyon tudományosan hangzik, az egyetlen hiba benne, hogy ez azoknál a fiataloknál is megfigyelhető, aki nem internet/chat függő, sőt némelyik még számítógépet se használ. -
szurka #44 "gyakran gyöngyözik a homlokuk, izzadnak és gyakorlatilag szinte a végkimerülésig hajszolják magukat"
Valahogy így voltam én is annakidején a DiabloII-vel:D -
Enlight #43 Valahol ott kezdődik.
Ennek ellenére ne mondja nekem senki, hogy napi 10-12 órát a gép előtt görnyedni egészséges dolog. -
Visor #42 Ez korrekt megközelítés. Gyakorlatilag én is így vagyok. Én is szinte akár napi félnapot is számítógépezek (benne vannak a Game-k és az Internet), de nekem is ugyanúgy vannak barátaim ismerőseim. Az már más dolog hogy egy emberke annyira belehülyült a gépbe hogy már szinte a szociális hálóját elb*szta. Azt már nevezhetjük függőségnek. És attól hogy valaki félnapot (akár többet is) az még nem jelenti azt hogy függő. Függőség az ott kezdődik, ha már teljesen elb*aszta a szociális hálóját! -
#41 "gyakran gyöngyözik a homlokuk, izzadnak és gyakorlatilag szinte a végkimerülésig hajszolják magukat"
nem gondoltam volna hogy ilyen állatok is vannak -
Enlight #40 Azzal gyilkolod magad, amivel csak szeretnéd ;)
Csak kerülj el más embereket, hogy még véletlenül se legyen rájuk befolyásod.
NC -
#39 nem olvastam végig, csak az első 15 postig kb. mind1, szoval ha ujra elmondok valamit előre is bocs de hozzá kell szolnom a témában:...
17vagyok, szüleim folyton baszogatnak hogy ez ( a gépezés ) a tanulásom rovására megy, ami azért igaz is, mert egyfolytába értsétek ha otthonvagyok 5-6-7-8 órákat is gépezek, hazafelé már azonjár az eszem melyik oldalt nézzem előbb, kijön egy uj gém, és már egyből beszerzési körútra megyek, ergó naponta gépezek nyárn 10-16 órákat( ebben bennevan az éjjel is)
VISZONT
ez nem mindennapos, emelett ha tehetem megyek bmx-ezni festeni(ehh falra (: parkour-ozni barinőmmel lenni haverokkal lógni warhammer-ezni kosarazni és van soksoksok barátom meg nincs gondom semmiféle szociális gondokkal... szerintem ez igy korrekt hogy ha itthonvagyok gépezek órákon át, jobbmintha a tv-t nézném azmég a szemre is káros
VISZONT
van osztálytársam aki olyan zárkózott hogy az már kész, csak a gépnek él, alig vannak barátai és eleinte baszatta egykét oszttársam ( a tipikus énvagyok az osztálykeménye tag ) aztán őket szétbasztuk és a gyerek kezdett kinyilni és egész normális meg segítőkész...
szoval befelyzvén a lényeget, szerintem akkor függöség ha értelmetlenül tölti előtte az időt... értsétek, csak ugy ücsörög, vagy MMO-zik (de nem questeket hanem csak buffol egész nap) szoval lehet értelmesen is eltölteni az időt, a gép előtt mint irták az IT -sek is, énmeg photoshop-ozok folyton, meg nézelődök a neten ( ÉRTELMES DOLGOKAT ) nameg játszomis,,, de mármár egyre inkább kevesebbbet, -
papppeter #38 Hát jah.Az már azért télleg eléggé elfajult lenne. Nah ezek után mondják rám hogy gépfüggő vagyok -
hopp #37 hozzányúl a billentyűzethez, megcsapja az áram. hozzányúl megint, még erősebb áram csapja meg. elég hamar kialakul a pavlovi reflex :P
egyetemista koromban amúgy én is bírtam napi tizenegynéhány órákat játszani, de amióta dolgozom ez már kicsit nehezebben menne.. :D bizonyos értelemben véve lehet rám mondani, hogy függő vagyok, mert elég sokat játszom most is, de szerintem az lenne az igazi választóvonal, ha mondjuk a játék miatt otthagynám a melót. ez meg nem hinném, hogy be fog következni :) -
Morden23 #36 Jó, a szülők más kategóriák, ha egyszer részegen jössz haza 15 éves korodban, már azt mondják, alkoholista vagy:)))
Ez azért van, mert a legtöbb szülő nem volt kollégista:)
Amúgy szerintem addig semmi baj nincsen, ameddig szórakozás/kikapcsolódás szerepe van a játéknak. Akkor kezdődik a gond, ha "szívesebben sétálsz Tamriel (vagy mi) dombjai között". Na akkor irány a klinika:) -
papppeter #35 Akkor jó,mert ezekszerint én nem vagyok függő Ezt elmondanád anyáméknak is,mert ők totál azt hiszik hogy függő vagyok -
papppeter #34 Feleslegesnek nem mondanám,hiszen biztos vannak olyan emberek akiknek jól jön és segít is az intézet.Arról nem is beszélve hogy ha 1 ember lenne iylen akkor is megérné,pláne ha modnjuk már 1000 emberről van szó! -
Morden23 #33 A határ szerintem ott van, amikor már minden mást kiváltasz azért, hogy egy dologgal foglalkozz. Amikor az életed egyetlen marhaság (itt pl. PC game) köré fonódik, és minden másra, pl. barátok (nem az internetes pofázós barátok:)) munka, társadalom, egyéb szórakozás, csajok/pasik, gyerekeid, minden ennek van alárendelve. -
Morden23 #32 Sokan a drogot, meg a piálást, vagy a játékgépezést is megunják, meg sokan a számítógépjátékokat is megunják.
Hallottál már az angliai családos esetről a WoW-val kapcsolatban, amikor két kretén szülő még a saját kölykeit is elhanyagolta? Na, a hasonló génhulladékoknak kell ez a klinika. Egyáltalán nem hülyeség.
Lehet, hogy csak 1000 emberről van szó, de az is 1000 ember. -
papppeter #31 Azért kíváncsi lennnék hogy ki az aki meg tundá mondani,hogy hol a határ?Ki a játék/internet függő és ki nem?Mert aki másban nem tesz kárt meg ilyesmi arra még nem mondanám oylan biztosra hogy függő/nem függő.Meg ha vki több órát/napot ül is a gép előtt,de van annyi igénye hogy tusoljon,egyen/igyon meg hasonlók akkor meg már nem függő?
Szal ezt nagyon nehéz megállapítani,hiszen a határ nagyon közel van egymáshoz! -
Morden23 #30 Na itt az aranyat érő mondat. Az a kisebbik baj, ha valaki imád játszani. Az a nagyobbik baj, amikor valaki így gondolkodik. -
rhonkhan #29 Sokan diszkókba járnak, sokan mással kötik le a felesleges szabad idejüket, mint példáúl számítógéppel játszanak, ennyi...
Ez nem függőség, hanem az ember körbenéz, és keres magának egy hobbit, vagy szórakozást, és a hobbi és a szórakozás, gyakran ugyan az :)
Szóval, az hogy játékfüggőség, az hülyeség, valakinek ez a szórakozása, és ez 1000-szer jobb mint a pia vagy a drog, ugyanis, ha egy idő után megunja, akkor még van lehetősége hogy más legyen a hobbija, vagy a "függősége" de egy piásnak, egy drogosnak, NINCS!
nah, persze találkoztam olyan emberekkel is, akinek a piálás, a dorogozás mellett ott volt a számítógépes játék. Drog alatt itt a füvet értem.
Amúgy meg olyan hogy függés, az relatív, ugyanis egy idő után úgy is megunja, szóval szerintem felesleges ez a klinika...
Bár a hülye nyugat európaiak mindent kitalálnak... -
moRtiZ #28 Az a baj, ha én addig akarok sexelni/füvezni/piálni/gamelni amig bele nem döglök akkor had csináljam már. Igénytelen vagyok magamra. Ez tény, de nekem ez igy jó :D