107
  • Radnix
    Én evésfüggő, ivásfüggő és lélegzésfüggő meg alvásfüggő vagyok Játszani egy huzamba még nem játszottam 5 óránál többet. Így is qrva soknak éreztem. de hogy egész napokat átjátszani az már télleg függőség...
  • gErEth
    aki hülye haljon meg :D
  • SötétBarom
    Pazzmeg énis szívesebben bóklászom Tamriel dombjain mint a lakótelepen
  • Morden23
    Sajnos így kell mondanom, és ez még egy hétig így is lesz :(

• assdf
    Szerintem meg ami jó attól függő lehet lenni. Lehet a srác játék közben érzi jól magát. Ezt nem is csodálom, legalább nem kell a sok bunkó vadparasztal találkozni meg beszélnie, akivel az átlag ember nap mint nap találkozik. De most majd a dokik szépen visszarángatják a való világba a sok bunkó vadparaszt közé merthogy ez milyen jó lesz majd neki...
  • Enlight
    Abban tökéletesem egyetértek, hogy mindenki attól függ és azt csinál amit akar, amíg másoknak nem árt ezzel akármilyen úton-módn.

Viszont valakinek a személyes függőségébe sem azért akarnak beleszólni többnyire, mert direkt rosszat akarnak...hanem azért, mert a függőség /szenvedély magában foglalja azt is, hogy káros....lehet hogy csa rád, és mondhatod azt, hogy ehhez semmi köze másnak, magaddal azt csinálsz amit szeretnél....De: ezt a nagyfokú igénytelenséget / nemtörődömséget szeretnék belőled kiölni azok akik segíteni akarnak, és akikre a függők kontárként néznek sokszor! Pedig a saját érdekedben teszik, csak pont a függőséged miatt nem láthatod át objektíve a helyzetet.

Aki meg rendszeresen visszautasítja azokat, akik valóba segíteni akarnak, az meg is érdemli, hogy magára maradjon...a legnagyobb büntetés majd az lesz neki, amikor évek, évtizedek múlva felismeri, hogy mit csinált eddig az életében...csak akkor már valszeg késő lesz.
  • Capra Ibex #21
    Szerintem te valami másról beszélsz...

Aztán, hogy "nagyon sok betegségnél csak ez a megoldás"...
    1. Sorold fel azt a nagyon sok betegséget!
    2. A legtöbb ilyen betegségről azon is vitáznak az orvosok (is), hogy az betegség e egyáltalán.

Egyébként kutatások szerint azt elektrosokkra a páciensek 60-70% reagál úgy ahogy az orvosok szeretnék, míg pl gyógyszeres kezeléseknél kb ugyanez az arány.
    (Bár az tény, hogy mániás depresszióra ennél "hatásosabb" nincs.)

citkar ez neked is ment

(És nem, az elektrosokk függőségre sem jó.
    Max létrehoz egy új reflexet (kondicionálás).
    Nem mintha bárki itt mást állítot volna, csak azért írom, hogy ne legyek teljesen off. :D )
  • moRtiZ
    "mint egy egész napját/hetét a számítógép előtt töltő (és véletlenül sem dolgozó) kocka."

Mondod ezt úgy hogy egész nap ide kommentelgetsZ? :D
  • moRtiZ
    Szerintem meg amig masnak a rovasara (foleg a korulotte elok) nem megy (nem rabolja ki, nem okozza masnak a halalat) addig függjön amitől akarjon. Azért függő mert neki ez így jó. Mi a tökömért akarja valaki is kiszakítani abból amiben jól érzi magát? Ennyit a személyes szabadságról.

Én függő is vagyok, meg nem is. Sőt egy nagy kupac föggőségem van. De én jól érzem így magam, és ha valaki bele akarna ugatni azt nagyon gyorsan elküldeném valahova.
  • haxoror
    Az alkesz amikor szétbaszta a máját egy csomó pénzbe fog kerülni a gyógykezelése miatt plusz munkavégzésre alkalmatlan szal totál eltartott lesz, a drogosok között meg akad jónéhány aki csak bűnözéssel tudja összeszedni a pénzt az adagjára, ezekhez képest egy kocka nem "veszélyes" a társadalomra.

Egyetértek a korábban szólókkal, a függőség általános, ha vki hajlamos rá akkor előbb-utóbb függeni fog vmitől, ezek közül a net/játék még a jobbik eset szvsz
  • Morden23
    Nem feltétlenül értek veled egyet. Egy kocsmában pusztuló alkoholista vagy egy goa-partyn tomboló junkie számomra nagyjából ugyanannyira visszataszító, mint egy egész napját/hetét a számítógép előtt töltő (és véletlenül sem dolgozó) kocka.

Előnye csupán annyi ezutóbbinak, hogy nem nagyon megy utcára.
  • ALANWAKE
    én is függő vok de ez igy JÓ!!!
  • concrete
    a munkamániát lehet gyógyítani?
  • Bucser
    NEm 220-at engednek az emberbe... Vagyis nem feltétlenül. Manapság az elektrosokk jelentheti az extra elektromos impulzusok hozzáadsát válaszreakciókhoz melynek eredményeként a válasz erősebbé válik így mélyebben rögzül. ÉS nem kell hozzá 220 volt hanem egy 9 voltos elem is megteszi... ÉS igen nagyon sok betegségnél csak ez a megoldás.
  • citkar
    az elektrosokk egyes formáját magyarországon is használják,kitünő eredményekkel(csak nem játékfüggőknél) és az utóbbi években nyugatra is visszatért a jó eredményei miatt,szóval nem leírni,ha nem ismered,jó terápia

nemtom ez a klinika mibe kerül,de szerintem a biztosító támogathatja,ugyanolyan betegségnek lehet ezt nevezni,mint bármi mást,amit itt nálunk fedezne a tb,ott meg az általad fiezetett biztosítás...gondolom én,de ezt a részét nem tudom
  • Dredd
    pffff.... elektrosokk, grat Kínának :D

bármilyen függőséget csak úgy lehet "gyógyítani", ha a páciens tudja, hogy függő, ezt bajnak tartja és maga kér segítséget. ez igaz drogra, szerencsejátékra, videojátékra is. gondolom nem 10 euro a napi költsége egy ilyen klinikának, úgyhogy végre van egy hely, ahol a túlhajszolt managerek befizethetik a gyereket (vagy magukat) ha pihenni akarnak úgy, hogy a TB is támogassa őket
  • citkar
    a határ sokszor az elmegyógyászatban ott van,ahol az egyént v környezetét v mindkettőt károsítja,zavarja a cselekvés v magatartás
    ezek nem 6-8-10 órákat ülnek gépnél,hanem többet, egy mániás fázisában lévő ember pl 3-4 napig tesz-vesz,nappal dolgozik,focizik,éjszaka is csinál vmit s nem érzi h fáradt,sőt élvezi,majd 4ik nap egyszer csak összeesik,nem érti miért,ezek is hasonlóak

jó h v ilyen klinika,csak kérdés mekkora s mekkorára van igény,meg idővel biztos változni fog a terápia is,de jónak tünik szerintem
  • Yurij
    Még mindig inkább játék függő legyek mint drog és alkohol.
    Megint valaki nagyon jol akkar élbni a semmiböl,ez amerikában müködne mert ott sok a hülye lelki rokant aki ha fingik a férje már a pschihologus-hoz rohan mert nem tudja ezt a traumát feldolgozni.
  • Molnibalage
    Frua dolog a függőség. Lehet, hogy én is az vagyok, mert éha azért egyhuzamabn lemegy 7-8 óra.
    (főleg télen) Na de nyáron. Lehet túrázni, evezni,röplabdázni(bármit sportolni a szabadban), CSAJOZNI, meg végre olvasni is. Ilynekor egy pillnanat alatt lelépek a gép elől.

A röpladba edzésem is este fél tízkor és tízkor kezdődik, mert csak akkora kapott a banda termet. Mégis inkább ezt csinálom, mert SOKKAL nagyobb élmény mint kockásodni a gép előtt. Pedig aztán még 20km tekerek hazáig, mert hát Budapestről nincs éjszakai járat kifele semmiből. És a vicc, hogy pont ezt élvezem benne. Ez függőség?
  • nephotep
    hol a határ a függőség, és a sima játszás között? ha nincs jobb dolgod akkor játszol ( de nem is lessz jobb dolgod mert nem csinálsz ) tehát függő vagy ? hiszen ha nem játszol akkor hiányzik.
  • Cat #7
    IT munkakörben napi 10 óra gépezés átlagosnak számít :D
    Emlékszem régen benn voltam 8-9 orát, és munka után versenyt futottunk, hogy ki lesz előbb ismét gép előtt, IRC-n - már otthonról.
  • hypno
    Mint mondtam a függő embereknek lételeme a függés.
    Ez nem az életkortól függ. Egyébként a 40-esek hamarabb válnak számítógépfüggővé. Legalábbis a kutatások szerint.
  • Morden23
    Kicsit általánosabb a kölykök körében, mint a 40 éveseknél. Főleg, hogy a kövér, csúnya 15 évesnél megérthető, hogy a monitorba menekül, de egy 40 évesnek nincsen jobb dolga, mint napi 14 órát számítógépjátszani? Pfff...
  • MuardorPro
    Közel sem gyerekekről van szó, saját társaságunk is hasonló mennyiségeket húz le és az átlagéletkor kb a 40 körül tendál... (30-60 között)
  • Morden23
    Nagyon helyes. Már minden elcseszett szenvedélybetegségre vannak intézetek, hát miért pont erre ne lennének?

Aki meg drogot vesz be azért, hogy tovább játszhasson, azt nem gyógyítani kell, hanem kivégezni.
  • Normal
    Bezony.
    Annyira kétségbeesetten próbálják megtalálni a boldogtalanság okát, hogy mihelyst megvan egy lehetséges indok, azt adják magyarázatul mindenre. :)
  • hypno
    Ha nem lennének konzolos, meg számítógépes játékok, akkor ezek az emberek valamilyen más függőségben szenvednének.

Az meg a szülőt minősíti, ha nem veszi észre, hogy a gyereke komplett műszakot lehúz a gép előtt.

Nem mondom, hogy bagatel a dolog, de nem is ekkoora szenzáció.