647
Cryostasis: Sleep of Reason (FPS)
  • mac83
    sziasztok!kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban!
    feltelepítettem a játékot, aztán az 1.1-es patchet, de mintha nem lenne physx.Játék menüjében be van kapcsolva a hardware-es gyorsítás, de nem láttam olyan effekteket mint pár videon youtube-on.
    Mi lehet a megoldás? Köszi előre is a válaszokat!
    (win7 64bit, gef260gtx vidkari, tehát ezekkel nem lehet gond)
  • Patesz7
    Köszike! Akkor már csak 10 szint van hátra......:S
  • grebber
    Végigjátszás! Ebből kiderül!
  • Patesz7
    Sziasztok! Milyen hosszú a játék, hány szintes?
  • Qwerty4
    Nagyon jó lenne egy hasonló kaland más környezetben, ilyen képességekkel.
    Sok jó dolgot ki lehetne hozni ebből, egy esetleges folytatásból is.
  • pupi77
    Köszi szépen a segitséget,igy már értem és jó lett!
  • Evin
    Majd csak fogom. Letöltöm az a százvalamekkora kitömörített patch-et, link lentebb. Utána beszerzed illegális úton a kitömörített magyar fájlokat (ebbe nem mennék bele), és azokat belemásolod. Ha nem kérdezi, hogy felülírja-e, akkor egyértelmű, hogy rossz helyre másoltad.
    Ha megvetted vagy magyar verziód van, akkor nincs más teendőd. Ha a tiéd angol, akkor vagy a magyarítás anyagában a HU mappákat átírod EN-re a bemásolás előtt, vagy a játék főkönyvtárában van valami cfg fájl, abban át kell írni az "English"-t "Hungarian"-ra.
    De nekem magyar van, így ezt most nem próbáltam ki (de biztos működik, mert a magyar megjelenés előtt beletúrtam itt-ott, csak nem tudom más is módosítani kell-e hozzá).
  • pupi77
    Akkor közérthetö nyelven le tudnátok irni hogy lehetne olyan magyar játékot késziteni amire rámegy az 1.1-es patch,és tényleg magyar minden(cetlik,bevezetö videó...stb)mert most már belezavarodtam.Olvasom Evin hogy te akarsz csinálni egy ilyet,esetleg te leirnád hogy csinálod. :)
  • Malleus
    1.1-es. Csak az orosz kiadáshoz van 1.02-es patch, de azt felrakva ugyanazt kapjuk mint az angol/amerikai 1.1-el.

Amúgy fel tudtam hozzá tenni a kiszedett gyári magyarítást (kösz Evin-nek az info-t, hogy már sikerült kiszedni).

Innen: http://addat.hu/20da4793/Cryostasis_hun.zip.html

Ezt úgy telepítettem, hogy az ebben levő HU mappák tartalmával felülírtam a játék könyvtáraiban megfelelő EN mappákat. Tehát a játék az EN-t nézi, de magyart talál benne. Így már tuti, 1.1-es verzió és magyar.
  • blade177
    És akkor ez a patch most 1.02-es vagy 1.1-es végülis.....amúgy elindul tényleg (igaz kicsit kár h nem magyar)
    De ezer köszönet(csak most ujra kell kezdenem a játékot,de sztem megéri)
    THX
  • Evin
    Van ékezet nélküli hiányos, meg már kiszedték a hivatalosat is.
    Én magamnak biztos csinálok egy 1.1-es magyar verziót. (mert 1.1-ben változik pár dolog a szövegekben is, de csak pár bejegyzés)
  • Malleus
    "...ma már ez is megkerülhető"? Akkor most van külön teljes magyarítás a játékhoz, vagy bármi amivel az angolból magyart lehet csinálni?
  • ricsa008
    ok köszi lehet kipróbálom
  • Evin
    Hú, kösz, ezt kipróbálom.
    Az tényleg szívás, hogy angolra vált, és ráadásul át sem lehet állítani, mert a magyar anyag egy Starforce által védett fájlban van. De ma már ez is megkerülhető.

ricsa008
    Leginkább optimalizáció, PhysX javítások, valami új vízfegyver stb
    Fixes
    Using this patch if you have a high end nVidia Graphics Card and meet or surpass the RECOMMENDED System requirements
    This patch fully enables the support of nVidia PhysX technology by adding unique physical effects.
    The items below were added to 'Video' menu section:
    * Hardware physics: enables PPU support.
    * PhysX efefcts: enabling of effects, realized by means of PhysX technology.
    In order to produce more realistic atmosphere of deserted ship, heaps of small and average physical objects were added on each level and location:
    * rubbish, splints, cans, boxes, ship rig, etc.
    * parts of clothes, fabrics, mops.
    * icicles, splitting into multiple shatters.
    New Weapon
    * New weapon available - water gun. !!! Important! The jet of water from the water gun can be seen only on computers, equipped with nVidia cards with Physics Processing Unit.
    Effects added with patch:

o Water: evidential simulation of water can be found at each game level. You can see it flowing down the walls, dropping from the pipe breaks or ceilings. Also, the water is present in some Mental Echo scenes.
    o When bullet hits any metal surface, it produces thousands of realistic sparkles, that are reflected in this surface.
    o Wires can produce electric sparks, too.

Critical Fixes:

o Do Halt by script stack corruption (game crashes in scripts)
    o Inability to strafe (or other keyboard settings) with outer controller enabled (wheel, gamepad)
    o Shaders 4.0 are working properly on ATi cards now.
    o Wires can produce electric sparks, too.

General Fixes:

o The flashlight can not be enabled while Intro is played.
    o The Quicksave is now available after you enter and quit 'Save' manu.
    o Memory leaks
    o Memory fragmentation
    o Debug-variables are ignored when loading saved games
    o Bubbles and steam when player enters/leaves Mental
    Echo
    o 'Hardware physics' option is added to Video menu section
    o The loading screen is now displayed properly
    o The possible appearance of 'black screen' when the Hero is killed while returning from Mental Echo is removed.
    o Push/pop index is optimized (possible freezes, crash on level 12)

Game fixes:

o The problem with hatch on 1st level is solved.
    o FOV is optimized on 13th level.
    o Fog blinking and player's death are optimized in 3rd "experience of the past" part, 1st level
    o Intro movie can be skipped on 1st level
    o The second Mental Echo on 2nd level is simplified
    o The Omen (Man In Black) can be skipped on 5th level
    o The possible Player's death when he enters/leaves
    Mental Echo on 6th level is fixed
    o FOV is optimized (1st scene, 13th level).
    o Player receives 120 life points after finishing the second Mental Echo, 13th level
    o Fishes are removed from the dried up aquarium, 14th level
    o The fight against Spider on 15th level is simplified (it's easier to hit the ice cracks)
    o Incorrect skipping of Scene_82 on 15th level is fixed

Graphics Additions:

o Anisotropic filtering is working properly.
    o Green frames in the beginning and ending of intro movies are removed.
    o water visualization improved (only for video cards supporting Nvidia PhysX under Windows Vista)
    o Disabling the camera motion blur fixed
    o A snow skin on telescopic sight is added, when player goes outside
    o HUD display is corrected (weapons, ammo, diving suit) for every resolution

Sound:

o The looping of sound in some scene endings is removed.
    o Characters landings volume fix.
    o Sounds of falling and icicle smashing are changed
    o sound volume settings are fixed
    o a sound of 'collecting cold' by Spider is added
  • ricsa008
    a peccs kb mennyit javít?
  • Malleus
    Úgy tűnik még megvan a kitömörített angol (505 games) patch, amit anno feltöltöttem. Ezt fel lehet rakni a magyar verzióra úgy, hogy kitömörítjük a játék könyvtárába, felülírva mindent. Így lesz egy 1.1-es angol játékunk (ami mellesleg nem kéri a lemezt sem - úgy tűnik ebben a patch-ban már nincs disk check).

http://www.2shared.com/file/9447009/346a1e3f/Cryostasis_patch.html
  • Malleus
    A Reloaded verzióhoz az "505 Games" 1.1 patch kell (~180MB). Én amúgy kiszedtem a patch-ból a fájlokat és így simán felülírva fel lehetett rakni a magyarra is, így 1.1-es lett, de angol nyelvű is egyben. Ez engem mondjuk nem zavart, meg különben is sokat javított a játékon a patch.
  • Qwerty4
    Na, valahogy csak sikerült végigvinni a ruszki verzióval is, patchek nélkül.Ez már siker, mert eléggé szaggatott.
  • blade177
    Nos,akkor vkinek vmi 5-lete.....mert én már kb 4 féle Patch-et kipróbáltam,és nemigazán tudtam mit kezdeni egyikkel sem
  • Evin
    Ha minden igaz hozzánk a Cenega cégen keresztül jött a játék, és ezért Starforce védelmet kaptunk, mint az oroszok. Viszont az eu-s javítás Securom-os játékhoz van.
  • wesker24
    Mivel nekem Geforce kártyám volt anno régen egy 8800 GT 1 Gb-os kari nekem teljesen jól ment régebben a Reloaded verzió csak a végén akadt egy kissé a nagy pályák miatt !
  • blade177
    De akkor a reloaded virzió se jó....basszus akkor most mi is van végülis....mert a magyar (eredeti alapból 1.01-es verziót telepít fel,de nemlehet feltelepíteni rá az 1.1-et)
  • wesker24
    Ja akkor lehet én is leszedem valahonnan az 1.1-es patchet mert a reloaded asszem alapból 1.01-es !
  • Evin
    Ö, a magyar is 1.01-es! Mi most az 1.1-es javításról beszélünk, legalábbis remélem.
  • wesker24
    Érdemes leszedni a reloaded verziót mert abban már alapban benne van az 1.01-es verzió !
  • MR ME
    igen
  • blade177
    Most akkor sztetek megéri leszedni a Reloaded verziót....?
    mert akkor az elvileg tartalmazza a Patchet?
  • blade177
    De akkor most ienkor szívjunk mi......vagy mi a fenét kéne csinálni....????
  • MR ME
    sajna a magyar verziókkal sokszor van ilyen probléma :(
    reloaded-el nem volt :D
  • Evin
    Meg egy csomó más mindenen, plusz 1 új fegyver.
  • blade177
    De ez így mekkora szívás már....
    Megvan a járék,és egyszerűen nemlehet olyan amijennek kellene lennie
    (mert ez a javítás sok effekten is javít)
    .....:(
  • Evin
    Megnéztem minden javítást, amit 1.1 név alatt találtam, de semmi. A Direct2Drive verziót kitömörítettem, de azzal el sem indul a játék, ami mondjuk ez várható volt. Az európai is kitömöríthető, de fájlonként, ami több 100-at jelent.
    Be kellene szerezni egy olyan európai verziót, amire felmegy, és kimenteni a fájlokat. Jobb ötletem nincs.
  • blade177
    igen arra gondolok......
  • Evin
    Arra gondolsz, amiben PhysX javítás is van? Mert az én is néztem, és persze az amerikai vagy angol kiadásra felmegy. :(
  • blade177
    Srácok nekem megvan a játék eredetibe,de vhogy semmien úton módon nemakarja feltenni hozzá az 1.1-es patch-et(próbálkoztam már a 189Mb-s és a 47,6Mb-s változattal is)

Vki help?......
    (ha vki tud segíteni az lécci írjon e-mail címemre: [email protected])
    köszi
  • Maxtreme
    Azért itt vannak hatalmas tévedések :)
    Nem CSAK az orosz verzió baromi optimizálatlan, hanem a hivatalos 1.1-es angol (ill magyar) is.
    Nálam is van mikor megvan a stabil 40+ fps, de vannak oylan helyzetek mikor akár 20 frame alatti értékeket is látok.

Ilyen szarul még semmi nem ment nálam :))
    ..és ez még csak az eleje:)
  • Indigo
    Akinek nem megy a magyarítás, legalább ezt a részt megérti belőle (feltéve, hogy érdekli a történet is...)
  • Indigo
    Azt tudtátok, hogy az öreg anyóka által elmesélt történet egy létező mese? :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Makszim Gorkij - DANKO SZÍVE

»Élt hajdanában a földön egy törzs. Három oldalról járhatatlan vadon vette körül táborát, a negyedik oldalon puszta terült el. Vidám, erős, merész emberek voltak. Egyszer nehéz idők köszöntöttek rájuk: valahonnan más, idegen törzsek bukkantak elő és a rengeteg mélyébe kergették az őslakókat. Ott csak mocsár volt és homály uralkodott, mert ez ősrengeteg volt, a fák ága olyan sűrűn egymásba fonódott, hogy rajtuk keresztül nem lehetett látni az eget és a nap¬sugarak is alig tudtak utat törni az ingoványig a sűrű lombokon át. De amikor a napsuga¬rak mégis rávetődtek a mocsár vizére, onnan olyan bűzös pára szállt fel, hogy egyre-másra hullottak el tőle az emberek. Ekkor sírva fakadtak a törzs asszonyai és gyermekei, az atyák pedig gondba merültek, és bánat szállt rájuk. Ki kellett törni ebből a vadonból, de erre csak két út nyílott: az egyik - visszafelé, ahol most az erős és ádáz ellenség tanyázott; a másik - előre, ahol faóriások álltak, amelyek hatalmas ágaikkal szorosan átölelték egymást és bütykös gyökereiket mélyen a mocsár ragadós iszapjába bocsátották. Ezek a kőkemény fák némán, mozdulatlanul álltak nappal, a szürke homályban, és még szorosabban tolultak az emberek köré esténként, amikor fellobbantak a máglyák. És ezeket az embereket éjjel-nappal, mindig úgy szorongatta a sötétség kemény gyűrűje, mintha össze akarta volna roppantani őket, mert ők a végtelen pusztához szoktak hozzá. Még szörnyűbb volt, amikor csapkodta a szél a fák koronáját és az egész vadon oly tompán zúgott, mintha fenyegetőzött és halotti éneket zengett volna az emberek fülébe. Ám ezek mégis erős és bátor emberek voltak; élethalálharcra indultak volna amazok ellen, akik egyszer legyőzték őket, de nem volt szabad elpusztulniuk a küzdelemben, mert szent titkokat őriztek és ha kipusztultak volna, a szent titkok is elvesztek volna velük. Ezért hát csak vesztegeltek és tanakodtak a hosszú éjszakákon át, az erdő tompa zúgása közepette, a mocsár dögletes, bűzös párájában. Üldögéltek búsan, a máglya vetette ár-nyak meg nesztelen táncot jártak körülöttük, de úgy rémlett, mintha nem az árnyékok táncol-nának, hanem az erdő és az ingovány gonosz szellemei ujjonganának... Az emberek csak üldö-géltek, töprengtek. De semmi - sem a munka, sem a nők nem szipolyozzák úgy ki a férfiak lestét-lelkét, ahogy a gond... Félelem kapott lábra közöttük, bilincsbe verte izmos karjukat, félelmet ébresztettek az asszonyok is, amint zokogtak a bűztől elpusztultak teteme felett és siratták az élők sorsát, akiket gúzsba kötött a rémület - és gyáva szavak kaptak szárnyra az erdőben; először csak restelkedő, halk hangok, aztán mind hangosabbak és hangosabbak... Már-már az ellenség színe elé akartak járulni, hogy ingyen felkínálják neki szabadságukat, mert most már - miután megrémítette őket a halál - senki sem félt többé a rab élettől... De akkor ott termett Danko és egyszál maga megmentette mindnyájukat.«
    Az anyóka nyilván nem egyszer regélt már Danko lángoló szívéről. Éneklő hangon szavalt. Rekedtes, tompa hangja világosan elém festette a zúgó rengeteget, amelynek közepén a szeren¬csétlen üldözöttek elhullottak a mocsár dögletes leheletétől.
    »Délceg legény volt Danko: egy hús, egy vér velük. A daliák mindig merészek is. Azt mondja pajtásainak:
    - Töprengéssel nem lehet félrehengeríteni a sziklát az útból. Aki semmit sem csinál, annak nem változik meg a sorsa. Minek tékozoljuk erőnket bánatra, meddő töprengésre? Talpra le¬gények, gyerünk a vadon sűrűjébe, vergődjünk át rajta, annak is csak vége van valahol - hisz a világon mindennek van vége! Rajta hát! Gyerünk!
    Ránéztek és látták, hogy ő a legderekabb mindnyájuk között, mert szemében roppant erő és eleven tűz ragyogott.
    - Vezess bennünket! - mondották. És ő élükre állt...«
    Az öregasszony hallgatott egy darabig, a sztyeppbe nézett, ahol mind feketébbé sűrűsödött a sötétség. Danko lángoló szívének szikrái valahol a messzeségben lobogtak és kék égi virágok-nak tetszettek, amelyek csupán egy szempillantásra nyílnak ki.
    »Danko élükre állt. Mindnyájan egy szívvel-lélekkel követték, mert hittek benne. Nehéz volt ez az út! Mindent homály borított és az ingovány lépten-nyomon kitátotta poshadt szagú, mo-hó torkát, hogy embereket nyeljen el, de meg a fák is hatalmas falként torlaszolták el az utat. Gallyaik egymásba fonódtak; mint a kígyók, nyúltak gyökereik mindenfelé. Minden lépésért véres verejtékkel fizettek azok az emberek. Sokáig vonultak... Egyre sűrűbb lett a rengeteg, és egyre fogyott erejük! Ekkor zúgolódni kezdtek Danko ellen; azt rebesgették: kár, hogy ez a tapasztalatlan ifjú a törzs élén vaktában nekivágott a bizonytalannak. De ő csak haladt előttük fürgén, derűsen.
    Egyszer azonban vihar tört ki az erdő felett; tompán, fenyegetően zúgtak a fák. És ekkor olyan sötét lett a vadon, mintha egyszerre odagyűlt volna minden éjszaka, ahány csak volt a világon, amióta ez a rengeteg keletkezett. A piciny emberek a nagy fák között, félelmes mennydörgés közepette vonultak tovább. A faóriások ide-oda hajlongtak, recsegtek, dühös dalokat zúgtak, a fák koronája felett cikázó villámok pedig hideg kék fénnyel világították meg az erdőt egy-egy pillanatra; ahogy felvillantak, sebesen tova is tűntek, csak az embereket rémítgették. A villá¬mok hideg fényében szinte megelevenedtek a fák és a sötétség tömlöcéből menekülő emberek köré tárták hosszú, redves karjukat, sűrű hálóba gabalyítva őket, hogy ne mehessenek tovább. Az ágak homályából meg sötét, hideg rém figyelte a vonulókat. Nehéz volt az út és a kimerült emberek elcsüggedtek. De restelltek beismerni gyengeségüket és ádáz dühükben Dankóra vetették magukat, arra a férfira, aki élükön haladt. Korholták, hogy nem ért a vezetéshez! Úgy biz’ a’!...
    Megálltak és az erdő diadalmas zúgása közepett, a reszkető homályban, fáradtan, mérgesen ócsárolták Dankót.
    - Semmirekellő bajkeverő vagy! Vezetsz az orrod után és már agyonkínoztál bennünket; no de az életeddel lakolsz érte!
    - Ti kértétek: „vezess!” és én vállaltam is a vezetést - kiáltotta Danko és bátran kifeszítette mellét. - Bennem megvan a bátorság a vezetéshez, ezért is álltam a törzs élére! De ti? Mit tettetek ti, hogy segítsetek magatokon? Ti csak botorkáltatok és nem tudtátok hosszabb útra megőrizni erőtöket! Csak vánszorogtatok, ténferegtetek, akár a birkanyáj!
    De ezekre a szavakra csak még jobban feldühödtek.
    - Meghalsz! Halállal lakolsz! - üvöltötték.
    A vadon egyre zúgott-mormogott, mintha tódítani akarná a fenyegető kiabálást, a villámok meg cafatokká hasogatták a sötétséget. Danko azokra tekintett, akikért vállalta ezt a roppant feladatot és azt látta, hogy azok olyanok, akár a vadak. Sokan vették körül, de egyetlen arcon sem látott szemernyi hálát sem; ezektől ugyan hiába remélt irgalmat. Ekkor megfájdult szívé-ben a méltatlanság, de tüstént el is fojtotta a szánalom: szerette az embereket, és az ötlött eszé-be, hogy őnélküle biztosan elpusztulnak. És íme, fellángolt szívében a vágy, hogy megmentse, kivezesse őket a könnyű útra, és ekkor fellobbant szemében e hatalmas tűznek sugara... Azok meg ennek láttára azt hitték, hogy Dankót elöntötte a méreg, ezért gyulladt olyan vakító fény a szemében: és résen álltak, mint a farkasok, azt várták, hogy majd birokra kél velük, és még szorosabb gyűrűt vontak köré, hogy annál könnyebben megragadják és agyonverjék. De ő már átlátott szándékukon; ettől még vakítóbban fellángolt a szíve, mert fájóan elszomorította e szándék.
    A vadon meg egyre zengte zord énekét, dörgött a menny és ömlött a zápor...
    - Mit tegyek az emberekért? - kiáltotta Danko és túlharsogta még az égzengést is.
    És kezével hirtelen feltépte mellét, kiszakította belőle szívét és magasra emelte feje fölé. Vakí-tóan lángolt a szív, akár a nap, még a napnál is vakítóbban, és elnémult a rengeteg, amelyet fénnyel árasztott el a végtelen emberszeretet lobogó szövétneke: fényétől szétfoszlott a homály és - valahol a vadon mélyén, reszketve - az ingovány falánk torkába hullt. Az ámuló emberek pedig kővé meredtek.
    - Gyerünk! - kiáltotta Danko és előre, a helyére rohant: magasra tartotta lángoló szívét és azzal világította meg az embereknek az utat.
    Azok megbűvölten eredtek nyomába. Ekkor az erdő ismét zúgni kezdett, csodálkozva rázták koronájukat a fák, de a rengeteg moraját elnyelte a rohanó emberek dübörgése. Mindannyian gyorsan és merészen futottak, mert a lángoló szív csodás látványa magával sodorta őket. Most is elpusztult egynéhány, de jajszó és könny nélkül pusztult el. Danko meg mindig elöl haladt, és lángolt a szíve, egyre lángolt!
    Most hirtelen szétvált előtte a vadon, szétvált és mögötte maradt, némán, tömören. Danko és az emberek egyszeribe a napfénynek, az esőmosta tiszta levegőnek tengerébe merültek. Vihar dúlt - ott, mögöttük, az őserdő felett, de itt már ragyogott a nap, pihegett a sztyeppe, gyémánt¬har¬mat tündökölt a pázsiton, és a folyó híg aranyként csillogott... Estére járt az idő, és a le¬nyug¬vó nap sugarai olyan vörösre festették a folyót, mint a Danko feltépett melléből forró sugárban kibuggyanó vér.
    Danko, a vakmerő, büszke hős egy pillantást vetett maga elé a puszta távolába - boldog pillan-tást a szabad földre és büszkén felkacagott. Aztán leroskadt és - meghalt.
    A dús reményű, boldog emberek pedig nem vették észre halálát és nem látták, hogy Danko holtteste mellett még mindig ott lobog bátor szíve. Csak egy óvatos ember vette észre és mert félt, hogy a láng valami kárt okoz, rátaposott a büszke szívre. Ekkor a szív ezer szikrát vetett és kihunyt...
    Nos, innen erednek a puszta kék fényei, melyek mindig vihar előtt bukkannak elő!«

Mire az öregasszony végére ért a gyönyörű mesének, a pusztán ijesztő csönd támadt, mintha a sztyeppét is elbűvölte volna a vakmerő Danko ereje, aki lángra gyújtotta szívét az emberekért és meghalt, anélkül, hogy bármely jutalmat is kért volna tőlük. Izergil elszunnyadt. Rátekin¬tet-tem és az jutott eszembe: vajon hány regét és emléket őrzött meg memóriája. És eszembe jutott Danko nagy, lángoló szíve, meg az emberi képzelet is, amely már oly sok szép és meg¬kapó regét szült.
    Feltámadt a szél és a condrák alól előtárta a mind mélyebben alvó Izergil anyó összeaszott mellét. Betakargattam a vén testet és magam is végignyúltam mellette a földön. Csendes volt a puszta és sötét. Az égen még mindig lassan, unottan kúsztak a felhők, és tompán, búsan zúgott a tenger.

Makai Imre fordítása
  • Indigo
    Szerintem ezt a játékot csak Nvidiára optimalizálták és lehet az mebernek bármilyen ATI kártyája egyszerűen nem fut elfogadható sebességgel ugy ahogy kellene !

A PC-s játékok halála, sokadik felvonás...

Én a reloaded verzióval játszottam végig HD4830-as kártyán. A 25-30 fps mindig megvolt, csak néha esett le, de stabilan játszható maradt mindvégig.

Amúgy kár, hogy ennyire gyatrán muzsikál komolyabb gépeken is, mert egy kellemes hangulatú (már ha egy efféle horrorjátéknál beszélhetünk erről :)) és tempójú, tanulságos történettel rendelkező játékról van szó, ami több figyelmet érdemelt volna.
  • Qwerty4
    Ja és csak sikerült valahogy kicsit megszelidíteni.Kiiktattam az árnyékokat és még egyéb ficsőröket is.Így nagyjából tűrhető sebességet tudtam elérni.

De, ahogy vége az egyik bajnak, jön a következő.A bugok.
    A 12. pályán a nagy monszta, mikor másodszor jön, követ és az ajtókhoz közel ér, egyszerűen eltűnik a semmibe, köddé válik.Így, a semmit nem nagyon lehet megölni, hogy a következő ajtó nyíljon.Ezt többször eljátszotta.
    Majd a 13. pályán beveti a mentési bugot, hiába quicksave, nem onnan folytatom betöltésnél, ahol mentettem, hanem az utolsó autosave-nél.

Pedig megszerettem ezt a játékot, a kezdeti szeretem is meg nem is állapotból, jó erősen a szeretemre "tendáltam".Lehet még a 13. pályát most végigcsinálom, majd később egy javított verzióval valamilyen cheat kód segítségével (ha van), betöltetem a 14. pályát és folytatom.