647
Cryostasis: Sleep of Reason (FPS)
  • JackSparrow88
    Én még csak a 7-es, 8-as rész körül járhatok és eddig nem sok résznél okozott komolyabb gondot. Viszont az továbbra sem tetszik,h az istenért sem akar normálisan futni, néha már elérte a 30 fps körüli értéket de többnyire jóval ezalatt mozog.(persze mindezt kb közepes graf-on)
    Úgyhogy főleg emiatt nem fog még végigjátszás után sem dicséretet kapni, akármennyire is jó a sztori meg más, sajnos...
  • Indigo
    Nah, végigjátszottam. Az utolsó előtti pálya (ahol Cronossal kellett megvívni) nagyon elmebeteg volt, de utólag visszagondolva, nem is volt akkora hülyeség :) Nagyon eltalálták ezt a játékot!

"Há' de nem is tud ez megíjeszteni, meg halál unalmas, alig van ellenfél"... - de nem is ez a lényeg a Cryostasis-ban, hanem a sztori, ami a végére teljesen összeáll, és így azt mondom, ez az, ami miatt megéri végigjátszani. Persze aki egy kukkot nem ért belőle, annak csak egy unalmas túlélőhorror lesz, aminek egy baromság a vége...
  • Indigo
    Természetesen kinyitod az ajtót, fedezékbe húzódol, és megvárod, amíg vége a lövöldözésnek.
  • Indigo
    Ha ez az a rész, amire gondolok, akkor ott meg kell várni, hogy kifogyjon a lőszere, azután odamenni, és elvenni tőle a puskát.
  • JackSparrow88
    Am most elakadtam egy kicsit egy résznél: Ez tkp. a visszaemlékezésben van, amikor egy zombi puskával lő folyton. Azt tom h fel kell menni és megkerülve az egészet, be kell menni oda ahol a szörny van. (Legfeljebb egyszer találhat el, mivel a másodikra már meghalok)Viszont amikor bemek oda, ott van egy gomb de nem lehet megnyomni,a zárt ajtó mögött van a szörny, ha kinyitom, lepuffant oszt annyi. Itt akkor mit kéne pontosan csinálni?
  • Indigo
    Hát igen, elég optimalizálatlan :( Nekem is olyan 30 fps körül mozog, de néha lemegy 20-ra is...

Egyébként ahogy haladsz előre a játékban, egyre használhatóbb fegyverekhez jutsz, szóval nem kell "végigbunyózni" az egészet :) Persze korabeli fegyverekről van szó, nem kell plazmafegyverre gondolni, de megteszi... Viszont most szólok, hogy tölténnyel érdemes lesz csínján bánni, mert nem lesz minden szekrényben, és gyorsan elfogy, ha bénáskodik az ember...
  • JackSparrow88
    A helyzet még rosszabb mint gondoltam: Fraps-szel lemérve még a 20 fps-t sem érte el azon a beállításon, amit az előző hozzászólásomba írtam, szánalmas...
  • JackSparrow88
    Viszont a mai újabb játszásom során néhány negatívum:
    -hihetetlenül optimalizálatlan-> a gépemen még közepes grafon 1440x900-ba, jó pár dolgot offra véve is 30 fps fölé soha nem megy, sajnos, sőt olykor 20 fps közelébe mozog csak.
    - bár télleg nem sok ellenfél jön ránk egyszerre, de vhogy nekem ez a bunyózás a zombikkal nem tetszik, képzeljük el milyen lenne ugyanez pl. egy doom 3-ba, még egy tps-ben talán elmenne a dolog de egy fps-ben már nem annyira
    Úgyhogy a sorsa egyelőre még bizonytalan...
  • Indigo
    Én amit nem értek rögtön, azt fraps-ozom, és ha kiléptem, akkor visszanézem és lefordítom. Azért egy magyarítással tényleg könnyebb lenne, de én elvagyok vele így is.

Most a 12-es pályát hagytam magam mögött, kissé szivatós volt, egy párszor be kellett tölteni egy korábbi mentést. És bizony volt egy-két rész, ahol majdnem szívinfarktust kaptam :D És ha jól sejtem, később még durvább lesz...
    De bizony nagyon tetszik a játék, a hangulat, a fokozatosan kibontakozó sztori, amire rásegítenek a flashback-ek, a mental echo is egész jó ötlet. Különösen tetszik, hogy nem vitték túlzásba az ellenfeleket, és nem kell ezrével mészárolni a mutánsokat, az nem illene ebbe a játékba. Azért így is félelmetes, néhol bizony kiakad a para-méter :)
    Az egyetlen dolog, ami nem jön be, hogy folyamatosan kapcsolókat kell keresgélni :S Persze a továbbjutáshoz szükséges kapcsolók mindig világítanak, és sajnos ezen felül a tárgyakkal, a környezettel nem nagyon lehet interakcióba lépni :( Jobb lett volna ehelyett több gondolkodós, puzzle részt beletenni, például olyat is, ahol a fizikát is ki kell használni... Na az zseniális lett volna!
  • JackSparrow88
    Egy magyarítás jól jönne, mivel így eléggé érthetetlen a történet. (pedig azért tok angolul nem is kicsit)
    Bár mondjuk ez akkor csak akkor lehetséges ha vki megvette eredetibe ezt a nem épp a legjobbra sikerült game-t...
    Persze ezt azok érdekében mondom akik tutkóra fognak vele nyomulni még a közeljövőben is, mert én nem 100 % biztos hogy fogok, mivel csak kipróbálás szempontjából szedtem le és nem tom mér van olyan érzésem h később olyan "stalker"-es lesz majd, ami meg tökre nem jön be nekem...
  • deicide
    nem lövök szerintem...
  • werkfilm
    ne lőj mellé annyit
  • deicide
    Sziasztok.....

Kellene nekem valamiféle tipp

Ott tartok hogy kitudtam szabadítani a hellikoptert vissza kell menni egy ajtóhoz ami a hangárt nyitja ki is nyillik majd ott bejebb menve össze akadok a 2 géppisztolyos taggal nagy nehézségek árán letudom szedni de csak úgy hogy 1,5 tár bele megy amikor menénk kifelé bejön az ajtó a 2 szárnyas biz-basz még az egyiknek elég a fél tár a másik mindig leszed. hogy kell ezt megcsinálni hogy ne szedjenek le??
  • ropi88
    azt vágom, h nem használom ki, max 3 és fél gigát ismer fel, de én vista-val olyan lassúnak éreztem az egészet...
  • Evin
    32bites rendszeren, nem használod ki a teljes 4G ramod. Nem valószínű, hogy ez a gond, csak mondom.
  • ropi88
    ezeket a driver-eket majd megnézem...
    sima 32 bites xp-m van, és 1680-ban tolom, de ha más nincs, lentebb veszem a grafot
  • Evin
    Mondanám, hogy Win reinstall, de gondolom az már durva. :)
    Nézd meg mindenből a legújabb drivered van-e fent.
    És mivel 4G ramod van, gondolom Vista x64 van fent (ha Winxp64, akkor az egyértelműen baj), talán az is lehet gond. Én 1magon, 9800gt-vel néztem Xp-n az orosz verziót. Közepes beállításokon 1024-ben csak támadó ellenségeknél szaggatott be jobban.
    Ezen kívül passz.
  • ropi88
    feltettem az újabb driver-t de nem lett sokkal jobb...
    valami ötlet esetleg?
  • ropi88
    okés, megpróbálom azzal...
    kösz szépen
  • Evin
    Sosem árt a legújabb (182.50).
  • ropi88
    182.02es nvidia driver van fent... ennél újabbat rakjak fel?
  • Indigo
    Angol nyelvű változathoz létezik magyarítás?
  • hiper KOCKA
    driver frissítést javallok
  • ropi88
    hali!
    srácok az lenne a gondom, h iszonyatosan szaggat a játék.. mit tegyek?
    gépem:
    c2d e6400, msi 8800GT, 4 giga drr2
    ilyet azért csak nem volna szabad csinálnia...
    kösssz

• sakal6
    nekem is 4850-m van, és nálam is sm4.0-ban a hóviharban összekeverednek a szinek, fekete piros sárga játszik. de sm3.0-ban tökéletes, ez játék bug.
  • fery02
    Köszi a válaszokat. Bár nem tudtam meg, hogy mi történt a jégtörővel. Meg, hogy minek a hatására. Ha nem lett volna ilyen kegyetlen elvont a vége, akkor talán értenék is valamit.
  • Hellsing47
    1. egy kihalt jégtörőre küldtek ki, hogy megtudd mi történt vele
    2. tudtommal van valami speciális képességünk amivel képesek vagyunk erre
    3. ezt most komolyan kérdezed? szerintem elég egyértelmű hogy ami a múltban történt az hatással van a mostani jelenre is (igen, de szerencsére nem így írták meg a játékot:)
    4. az oroszok már csak ilyenek
    5. passz..
  • fery02
    Jézusom hogy ez a játék mekkora egy baromság volt. :O Ilyet már rég pipáltam.
    1. Valaki le tudná írni, hogy mégis mi történt egész idő alatt?
    2. Van arra magyarázat, hogy miért tudunk belelátni szétfagyott hullák múltjába.
    3. Meg, hogy mi az összefüggés a múlt és a jelen között (ugyanis eléggé erőszakosan, ha nem tudunk a múltban mit kezdeni, nem mehetünk addig tovább a jelenben)?
    4. Meg, hogy tudja-e valaki mit szívtak a fejlesztők az utolsó kettő pálya elkészítésekor.
    5. Olvastam itt, hogy valakinek ATI HD 4850-es kártyával Shader model 4.0-ás beállítással mindenféle színes zavaró effektek jelentek meg a játékban. Ez a probléma nálam is feltűnt. Van rá magyarázat, hogy miért? Mert akkor úgy tűnik nem VGA hibára utal.
  • JimmyHD
    Szerintem egy HD2600-on már viszonylag jól elfut fullon,512-esen,én egy 7600 GS-en is kipróbáltam,minden minimumon volt ,640*480-ban és képregény volt.
  • ioinme
    Üdv. Arra lennék kíváncsi hogy elindulna-e nálam ez a játék... Maga a gépem nem lenne rá rossz szerinte, csak a videókari miatt félek mert integrált. :S (viszont eddig elég sok jobb játékot elfuttatott, meg is lepett). Szóval Duplamagos AMD 5200+, 3 Giga RAM, Ati Radeon X1250. Az sem érdekel ha csak minimumon... ha nem akkor melyik az a videókari (Atiban) amin már elfut? :D
  • Pengn
    Sziasztok. Érdeklődnék, hogy Shootme99 hogy áll a fordítással.
    Vagy ha valaki feltudná tenni a magyar nyelvi fájlokat valahova azt is nagyon megköszönném.
  • balee4
    Akinek megvan a game próbálja ki, még megpróbálok a sráccal beszélni, nézzen bele jobban a file-okba...
  • Evin
    A tömörebb rövidebb!
    Fogsz egy szöveges fájlt, pl a danko_journal.msg, a macskakörmök közé, ahol a szöveg van beleírsz bármit. Ha megjelenik játékban, azt használja a játék. Ahány nyelv van benne, annyi ilyen nevű fájlt lesz, és annyit ki kell próbálni!
  • fib
    Nem értem Evin mit írsz.Fejtsd már ki légyszíves tömörebben.
    Köszi
  • Evin
    Hát írjatok bele a fájlokba. pl danko_journal.msg fájlba a [mess_danko_intro1] bejegyzés utáni idézetbe jegyzettömbbel. Ez az induló átvezető felirata. Minden nyelvhez van egy ilyen fájl.
    Amit tudok, azt leírtam korábban.
  • strebacom
    Meg kéne valami mestert kérdezni erröl: mondjuk EVINT!!!
  • grebber
    Csak egy tipp volt.Akkor nem tudom mert tényleg a fájlokban 1 db szó sincs magyarul.
  • balee4
    dehogy hazudtak, egy sráctól kaptam, aki megvette, rakott is be róla képeket.
  • grebber
    Hát ha nem vetted meg és kaptad valakitől akkor valszeg csak szimplán hazudtak hogy az a magyar nyelvi cucc!
  • balee4
    Kipróbálták néhányan a "magyarítást" amit kaptam, minden maradt angol, a HU text könyvtárakban is angol szöveg van. Ötlet?