Cryostasis: Sleep of Reason

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MR ME
befejezted a fordítást végülis? a cetliket meg mindent? fel tudnád megint tölteni vhova?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Fantasztikus 212 byte/seccel jön a magyarítás. 😊
Mire ez lejön, olyan szkaállam lesz, mint Nyeszterovnak. 😊

fib: Amennyiben a az angol verziód van a 189 megás patch-el frissítve, akkor valószínûleg tudok segíteni. <#wink>

Egyébként kicsit csiszolgattam az #541-ben lévõ magyarításon.
Mostanra ékezetes, a menü is az "eredeti" betûtípussal jelenik meg, és a címkék kb. fele is lefordításra került.

Akit érdekel itt megtalálja.

sziasztok , ha valaki tudna nekem 1 mentést adni a 13 szintrõl azt nagyon szépen megköszönném,letöröltem a mentést valahogy.
Köszönöm.

<#worship><#worship><#worship>

balee4
Akkor megvárom a tiedet, ilyen félig magyarítással nincs értelme játszani.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

zzeN

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Honnan lehet leszedni a magyarítást amirõl beszéltek???
<#conf><#worship><#worship>

én azért igyekszem mindent fullosan lefordítani, csak lenne egy kicsit több idõm + kevésbé agyleszívó munkám... akkor már rég meglenne

Intel Core 2 Duo E8400, Gigabyte Radeon HD 4850, Gigabyte GA-EP35-DS3L, GeIL 4 x 1 GB Ultra Dual Channel Kit, 800 MHz DDR2

Két különálló történet van, amelyek a játék végére "összecsengenek". Az egyik a mental echo és a flashback-ek által bontakozik ki, a másikat a felvehetõ cetlikbõl "adagolják". Ha csak a felét érted, akkor a játék végét és a mondanivalóját (merthogy ennek az is van) sem fogod teljes egészében megérteni.

grebber
A felvehetõ cetlik nincsenek lefordítva.Pedig ezekbõl szerintem sok minden kiderülne! 😞

Next PC upgrade: 2022

blackcalibra
Én meg nem találom sehol az állítólagos ATI-s javítást. Így sajnos eléggé döcögõs.
találtam hozzá jóféle majdnem 200megás physx-es peccset, felraktam, nagyon kemény jégcsapokat pakolt mindenfelé a játékba, amikor nyitsz egy ajtót szépen letörnek, és darabokban széjjelröpködnek <#crazya> (és közben a gépem meg majd felgyullad, úgy leterhelõdik a sok fizikától...)

Intel Core 2 Duo E8400, Gigabyte Radeon HD 4850, Gigabyte GA-EP35-DS3L, GeIL 4 x 1 GB Ultra Dual Channel Kit, 800 MHz DDR2

na lecuppantottam én is a netrõl ezt az ékezet nélküli fordítást, bele is lestem, nos az illetõ az angol verziót fordította le ugye, ami az eredeti orosz verzió fordításának a fordítása. Szerintem egész jó, de lehet hogy még egyszer én is befejezem a saját verziómat, ékezetesen, inkább az orosz verzióhoz szöveghûen, mert vannak azért mondatok, amik számomra egész más jelentésûek lettek...

nocsak, valaki rajtam kívül nekiállt és megcsinálgatta a magyarítást ? ha már én rohadt voltam befejezni... pedig még engem is le akartak róla beszélni, hogy úgyis kijön magyarul...
de azért gratula az illetõnek <#taps>

wesker24
Jah és a egyedül csak a bevezetõ szöveg maradt angol a többi már magyar végig !
wesker24
Akkor nem jól csináltál valamit ! Igy kell csinálni !

x:/Cryostasis/Data/Scripts/text/EN/Interface/- ide bemásolod a magyaritott Data/Scripts/Text/EN/Interface/ -fájljait

x:/Cryostasis/Data/Scripts/text/EN/Messages/ - ide is bemásolod a magyaritás szövegeit (azaz felülirod)

Aztán a Data/Textures/Interface/Text/EN/ - ezeket a TGA képeket felülirod a játék mappájában megegyezõ fájlokkal.
Én úgy csináltam mindent a magyarításnál ahogy írta de a menün kívûl angol maradt a felirat.
Mi lehet a baj ???

blackcalibra
Nabazz, az jó lenne nekem. Nem emlékszel vele kapcsolatban valamire?
Hát... örülök, hogy nem vártam ennyit egy magyarosításra, amiben még ékezetek sincsenek 😄 Közepesnél kicsit gyengébb angol tudásommal anno végigtoltam, amit nem értettem azt kiszótáraztam. Nem egy nagy kunszt...

Amúgy nagyon tetszett a játék. Aki egy kicsit lassabb tempójú thriller (horror) játékra vágyik, annak kifejezetten ajánlom.

Viszont 30 FPS fölé nekem is nagyon ritkán ment a framerate, ATI 4830-on, 6000+ procival, 4 GB memóriával... Jó lenne valami javítás hozzá, mert késõbb még tuti végigjátszom még1x!

wesker24
Habár nem tom mintha régebben az ati kidobott volna valamilyen drivert vagy progit amivel legalább normálisan megy Atikon is !
Sgtfathi
És hol található a magyaritás?

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

blackcalibra
Akkor ez egy szarcsi-foscsi. Kár.
wesker24
A patch eleve nem megy fel mert ez a magyar verzió ami eleve alapból már 1.01-es patch !

Nálam fullon hasit ezerrel a játék minden fullon van ezerrel !

Amugy a játék nem komálja az Ati kártyákat legyen az akármilyen !
Ez a játék leginkább Nvidia-ra van optimalizálva ! Valamiért Ati kártyákra nem igazán optimalizálták a játékot !
blackcalibra
Bazz, milyen gép kell ennek?
Vagy csak nálam nem stimmel valami? Ha mindent leveszek is csak döcög, 10-15 FPS-el, gyakorlatilag ha mindent felcsutkázok akkor is ennyi. Persze patch-elni nem is engedi, magyarítás mondjuk úgy ahogy mûködik.

Miért lehet ilyen lassú? 5200+ os procim van 3Gb 2-es ram, 4670 512DDR3-al. Ennyire azért nem komoly a játék...........
grebber
Nekem a magyar van telepítve.Erre nem megy rá a mellékelt patch mivel ez már tartalmazza azt.
A srác a magyarítást RU mappába tette.A megfelelõ helyre az EN mappába kell bemásolni a RU mappában lévõ dolgokat és magyar lesz.
Egyedül a bevezetõ video feliratozása nem magyar.

Az ékezetek engem nem érdekelnek az a lényeg most már értem mit beszélnek!

wesker24
Most hogy van hozzá magyaritás az a legkevesebb hogy nincs hozzá ékezet a lényeget igy is meglehet érteni ! Örüljünk neki hogy legalább valaki vette a fáradtságot és leforditotta magyarra még ha nem is ékezetes !
Evin
Így azért elég gáz, hogy nincs benne ékezet, mikor tökéletesen megoldható.
Nem vitatom, hogy sok munka volt vele, de így nem sok értelmét látom.
Nekem megvannak a saját készítésû ékezeteim, ha vkinek kell, de persze ahhoz ékezetesíteni kellene minden szöveget.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

wesker24
Neked melyik verzió van meg ??

Mert nekem a reloaded van meg ! És az 1.01-es patchnél valami hibát ir ki ! Lehet azért mert a reloaded alapból 1.01-es és te milyen mappát neveztél át mert nekem továbbra is angol !

Vagy próbáljam a mega régebbi orosz verzióval ??
grebber
Na már mûködik csak a mappát kellett átnevezni!

grebber
Ja rendes tõle de ezekkel a dolgokkal is ugyanugy angol marad ez a fostalicska!
Hihetetlen 😞

wesker24
Na végre ezt is megértük ! Elkészült a Cryostasis nem hivatalos HUN forditása ! Az egyik felhasználó volt olyan rendes és idõt nem kimélve aki éjjel nappal dolgozott rajta megcsinálta a Cryostasis hun forditását ! Hatalmas Respect érte neki ! <#worship><#eljen><#worship>

Evin
Bármi megoldható, de elég valószínûtlen játék esetén. Az esetleges javítások kiadását csak bonyolítaná.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

wesker24
Hát egyenlöre ugy látszik hogy semmi esély arra hogy bármilyen lézetõ crackel magyarrá varázsoljuk a feliraot ugy látszik várni kell addig aki valaki nem ygárt egy cracket a magyar verziohoz !
balee4
Lehet, hogy csak az exe-ben tárolja a szöveget..., bár lehet hülyeséget mondtam és ilyen nem lehet.😄

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

wesker24
Ezt olvastam:

Megnéztem a fájlokat és van 3 mappa.(EN/HU/PL) Ezeken belül megnéztem a fájlokat és a 3 mappa tartalma ugyanaz. Pl: HU mappában is angol feliratok vannak, a PL mappában is és egyértelmûen az EN mappában is.
Ahol ezt megtaláltam: Játék könyvtára/data/scripts/text

De majd freddy mester megoldja amint lejön neki !
grebber
Az a furcsa hogy nem is találok egy fájlban sem magyar szöveget.
Nagyon jól megvan ez csinálva 😞

wesker24
jaja már olvastam a hsz-kat a ...-on majd meglássuk mi lesz csak ügyködnek valamit !!
grebber
Eredetirõl csinálni kéne mini imaget és megprobálni úgy!

wesker24
Jah csak még nincs hozzá normális crack mert ha megrackeled a nyelv visszaváltozik angolra ! Várunk egy új cracket ami remélhetõleg már müködni fog a hun verzióval !
grebber
Megkésve bár,de közkézre került a magyar feliratos verzió<#eplus2>

Az elõzõ hozzászólást preferálom.Köszönjük a munkádat.

shootime99, ha a magyarítás megvan hol lesz elérhetõ?
Gondolom sokan várjuk, kb. hol tart most?:-)
Elóre is köszönet a munkádért.:-)
Zeller01
kipróbáltam ez valami atomkirály. annyira befostam mikor csónakkal kell a vízen menni és csak egy szaros lámpás van a csónak elején... <#zavart1>

. : Z E L L E R : .

davidka003
Másnak is ilyen legalábbis ATI-n. Nvidián nem tudom.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

w77d
sziasztok! miért van, hogy ha a játékot shader model 4.0-s beállításokkal akarom játszani, akkor képhibás, nem kezeli jól a színeket? sm3-ban tökéletes....

JackSparrow88
Na végigvittem. Hát nem lett volna rossz game, ha az optimalizálásra több hangsúlyt fektetnek, viszont így akkor nálam ez húzza le a game-t, de nagyon. Bár amúgy a játékmenet meg a sztori rendben is volt nagyjából.
Mindezek ellenére sem lett és nem is lesz kiírva lemezre, amit természetesen a gépigényének köszönhet. (ma még egy olyan is volt, h lement 30 fps alá, 1024/medium beállításon.->igaz ezzel a beállítással már elérte általában a bûvös 30-ast, de akkor is hihetetlenül szánalmas..

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

második indításnál már jó volt XD
akkor semmi gond

hi!
a játékban miért kúszik felfelé az egér?
a menüben is ezt csinálja, az egér tökéletesen mûködik máshol csak ebben a játékban csinálja!
most nálam van gond vele vagy mindenkinél?

davidka003
A gépem:

E4400@3 GHz
2 GB CSX OC RAM 800 MHz
Asus P5K
Sapphire HD3870 512 MB

"És még +az lep meg hogy Vistán jobban fut, pedig pont fordítva szokott lenni."

A játékokat már Vistán fejlesztik. Nem meglepõ, hogy jobban megy rajta pár játék.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;