647
Cryostasis: Sleep of Reason (FPS)
  • Qwerty4
    Illene, de ez is kevés neki.

Egy pc guru user írta:
    "manguszta - 2009-02-22 11:53:58 (#22)

...
    Athlon Dual +5600 Mhz, 4 Gb DDR2, 9600 GT -n tolom és néha akció közben beszaggat. Pedig félóránként jön egy ellen' és mindig max 9 m2 a mozgás terület."

Láthatjuk, hogy az elején volt még csak ő, neki is szaggatott és akkor még nem jöttek tucatjával az ellenek, mint a 10-es pályák felett.Ráadásul a pályák is kissebbek voltak.
    Neki még a másik két alkatrésze is jobb, nekem csak 2 GB DDR2-m van és csak 4000+-os Athlon proci.
    Nem tudom miféle atomgép kell ennek az orosz verziónak.
  • wesker24
    Jah sorry elnéztem biztos nem olvastam !

Hát azért egy Gf 9600 GT-n illene müködnie !

Majd nézd meg a másik verziót !
  • Qwerty4
    Nem tudom miért beszélsz ATI kártyáról.Nekem NVDIA GeForce 9600GT-m van.És ezzel is nagyon szörnyen működik :) Említettem is, mondjuk nem biztos olvastad azt az üzenetet (#550)

Kipróbálom most már, ha nem működik kénytelen leszek abbahagyni...
  • wesker24
    Hát jah ezt a játékot nem ATI kártyákra találták ki az biztos ! Meg olvastam valahol hogy kiadtak Ati kártyákra valami fixet hogy jobban menjen de mr nem tom mi volt az ! Valamelyik Catalyst driver talán ?

Most vagy a 12 pályánál már csak 5 pálya választ el a játék végétől !

Én a 15 pályát szidtam mint a bokrot rendesen mert az eléégé nehéz volt !

Ki kell próbálni a Multi3 Prophet verziót ! Meg kell nézni hogy az is alapból 1.01-es patch van rajta ! H alapból az van rajt akkor tuti nem fog müködni a mentés !

De ha csak sima 1.00 verzió akkor elvileg müködhet a mentés !

Minden azon múlik hogy 1.01-es patches-e ?
  • Qwerty4
    Aha, elég kár. :(
    Akkor nem tudom mit csináljak, így már lehetetlen játszani.Így még semmi nem fogta meg a jelenlegi gépemet, mint ez...
    És az a dühítő, hogy hiába állítom gyengébb minőségre, úgyis szaggat.
  • wesker24
    Jah láttam hogy nem rég rakták fel a Multi 3 Prophet verziót azt mág nem próbáltam ! Viszont az orosz verzió mentései nem volt kompatibilis a Reloaded verzióval ! Mert az már eleve 1.1-es patchelve volt !

• Qwerty4
    Igen, az van, az orosz.
    RELOADED-em nincs, viszont pont a napokban tett valaki fel az egyik torrent oldalra egy MULTi3-PROPHET verziót.
    Az is jobb?És a mentések passzolnának az orosz ver. mentéseivel?
  • MR ME
    így van, 4870x2-vel is akadozott egy formának...
  • wesker24
    Az orosz verziót rögtön felejtsd el akár azonnal uninstallálhatod is !

Mert az egy optimalizálatlan FOS ! Na avval a verzióval nekem is akadt rendesen a játék vége felé ahol már hatalmas pályák voltak pedig nekem akkor Nvidia karim volt !

Viszont a reloaded verzió nálam tökéletesen ment csont nélkül sehol egy kadás vagy szaggatás a játék legvégét kivéve !
  • wesker24
    Melyik verziód van meg neked ??? Mert jóval késöbb méghatalmasabb pályák lesznek a játék vége felé ! Amugy meg a Cryostasisból már van Reloaded verzió is ami alapból tartalmazza az 1.1-es patchet !

Habár nekem Geforce karim van de még a régi 8800 GT 1 GB-os Vga karimmal és vigan ment szaggatés nélkül a Cryostasis ! Igaz a játék vége felé a hatalmas nagy terek miatt 1-2x lezuhant az FPS !

Szerintem ezt a játékot csak Nvidiára optimalizálták és lehet az mebernek bármilyen ATI kártyája egyszerűen nem fut elfogadható sebességgel ugy ahogy kellene !
  • Qwerty4
    Ez a játék szörnyű lett.Ahogy haladok előre egyre jobban szaggat.Most a 12. pályán ("helikopteres") vagyok és 8 FPS az átlag.
    Mit lehet ezzel kezdeni?Én rengetegféle beállítást próbáltam, sok mindent kiiktattam a grafikai beállítsoknál, de ennek ellenére még rosszabb lett.
    Amúgy a korábban megjelent orosz verzióval tolom.
  • Gtava
    Nem,külön nem találtam meg benne. Amit utólag letöltöttem azzal írtam felül az összes mappát crack-elés után. Így működik.
  • MR ME
    ha jól olvastam a crack miatt baszodik el és lesz angol az egész
    de ha külön bennevan a magyarítás akkor felül tudod írni, igaz egy nagy része nincs lefordítva sajnos :(
  • Gtava
    Leszedtem a játékot a magyarítás benne van, elvileg magyarul fel is telepítette. Mégis angol benne minden XD. Win7-nek lehet hozzá köze sztetek? Letöltöm hozzá külön a magyarítást, talán azzal.
  • DeDy
    Van egy 1.1es patch hozzá, azzal se javul a teljesítmény?
  • Qwerty4
    Nem úgy gondoltam, hogy "non-stop" játszani... xD
  • MR ME
    énse úgy toltam végig h leűltem és csak mentem :D
    am 5850el átlag kb 30 fps...vicc
  • Qwerty4
    Én egyben biztos nem fogom tudni végigtolni, talán két részletben.
    Nekem galaxy 9600GT-m van, de azért jól akadozik.Főleg a nagyobb pályákon.Kissebb méretű pályákon majdnem rendben van.
  • MR ME
    én végigtoltam viszonylag hamar, nekem nagyon bejött...akadás meg főleg ati kártyákon tapasztalható, nekem is az van, buzi pisix miatt...
  • Qwerty4
    Ez lett az idei karácsonyi szezon játéka, passzol is a jelenlegi fagyos, téli hangulathoz. :)
    Eléggé a BioShock-ra hajaz hangulatban.Még a hangok, grafika is hasonló.Bár játékmenet más.
    Amúgy jobban bejön a BioShock-nál, a játékenet miatt.
    Ami nagy negatívum, az hogy néha akadozik.Bár megszokott, hogy orosz-ukrán játékoknál (nemcsak) vannak belassulások..."döcögősek" na.Meg a monoton helyszínek miatt hamarosan rá fogok unni szerintem.
  • MR ME
    befejezted a fordítást végülis? a cetliket meg mindent? fel tudnád megint tölteni vhova?
  • Vlala #546
    Fantasztikus 212 byte/seccel jön a magyarítás. :)
    Mire ez lejön, olyan szkaállam lesz, mint Nyeszterovnak. :)
  • Gefffry
    fib: Amennyiben a az angol verziód van a 189 megás patch-el frissítve, akkor valószínűleg tudok segíteni.

Egyébként kicsit csiszolgattam az #541-ben lévő magyarításon.
    Mostanra ékezetes, a menü is az "eredeti" betűtípussal jelenik meg, és a címkék kb. fele is lefordításra került.

Akit érdekel itt megtalálja.
  • fib
    sziasztok , ha valaki tudna nekem 1 mentést adni a 13 szintről azt nagyon szépen megköszönném,letöröltem a mentést valahogy.
    Köszönöm.
  • strebacom
  • balee4
    Akkor megvárom a tiedet, ilyen félig magyarítással nincs értelme játszani.
  • zzeN
    innen
  • strebacom
    Honnan lehet leszedni a magyarítást amiről beszéltek???
  • shootme99
    én azért igyekszem mindent fullosan lefordítani, csak lenne egy kicsit több időm + kevésbé agyleszívó munkám... akkor már rég meglenne
  • Indigo
    Két különálló történet van, amelyek a játék végére "összecsengenek". Az egyik a mental echo és a flashback-ek által bontakozik ki, a másikat a felvehető cetlikből "adagolják". Ha csak a felét érted, akkor a játék végét és a mondanivalóját (merthogy ennek az is van) sem fogod teljes egészében megérteni.
  • grebber
    A felvehető cetlik nincsenek lefordítva.Pedig ezekből szerintem sok minden kiderülne! :(
  • blackcalibra
    Én meg nem találom sehol az állítólagos ATI-s javítást. Így sajnos eléggé döcögős.
  • shootme99
    találtam hozzá jóféle majdnem 200megás physx-es peccset, felraktam, nagyon kemény jégcsapokat pakolt mindenfelé a játékba, amikor nyitsz egy ajtót szépen letörnek, és darabokban széjjelröpködnek (és közben a gépem meg majd felgyullad, úgy leterhelődik a sok fizikától...)
  • shootme99
    na lecuppantottam én is a netről ezt az ékezet nélküli fordítást, bele is lestem, nos az illető az angol verziót fordította le ugye, ami az eredeti orosz verzió fordításának a fordítása. Szerintem egész jó, de lehet hogy még egyszer én is befejezem a saját verziómat, ékezetesen, inkább az orosz verzióhoz szöveghűen, mert vannak azért mondatok, amik számomra egész más jelentésűek lettek...
  • shootme99
    nocsak, valaki rajtam kívül nekiállt és megcsinálgatta a magyarítást ? ha már én rohadt voltam befejezni... pedig még engem is le akartak róla beszélni, hogy úgyis kijön magyarul...
    de azért gratula az illetőnek
  • wesker24
    Jah és a egyedül csak a bevezető szöveg maradt angol a többi már magyar végig !
  • wesker24
    Akkor nem jól csináltál valamit ! Igy kell csinálni !

x:/Cryostasis/Data/Scripts/text/EN/Interface/- ide bemásolod a magyaritott Data/Scripts/Text/EN/Interface/ -fájljait

x:/Cryostasis/Data/Scripts/text/EN/Messages/ - ide is bemásolod a magyaritás szövegeit (azaz felülirod)

Aztán a Data/Textures/Interface/Text/EN/ - ezeket a TGA képeket felülirod a játék mappájában megegyező fájlokkal.
  • fib
    Én úgy csináltam mindent a magyarításnál ahogy írta de a menün kívűl angol maradt a felirat.
    Mi lehet a baj ???
  • blackcalibra
    Nabazz, az jó lenne nekem. Nem emlékszel vele kapcsolatban valamire?
  • Indigo
    Hát... örülök, hogy nem vártam ennyit egy magyarosításra, amiben még ékezetek sincsenek :D Közepesnél kicsit gyengébb angol tudásommal anno végigtoltam, amit nem értettem azt kiszótáraztam. Nem egy nagy kunszt...

Amúgy nagyon tetszett a játék. Aki egy kicsit lassabb tempójú thriller (horror) játékra vágyik, annak kifejezetten ajánlom.

Viszont 30 FPS fölé nekem is nagyon ritkán ment a framerate, ATI 4830-on, 6000+ procival, 4 GB memóriával... Jó lenne valami javítás hozzá, mert később még tuti végigjátszom még1x!