647
Cryostasis: Sleep of Reason (FPS)
  • Maxtreme
    nálam mint említettem anno 4 magos phenomII-n szar volt szal.. :D (fizix nélkül is)
  • Optimus Prime
    Nem fog, nekem se ment jól pedig a min gép megvan és jobb is. Az esetek 90%-ában így akár maxon is megy egy játék.
    Azt olvastam, hogy a fejlesztők nem csináltak szoftveres PhysX funkciót az engine-nek és ezért olyan sluggish még jobb gépeken is. Ugye sok játéknál ki lehet lőni, tiltani a PhysX effektet, itt nem. Nálam a GMG-s verzió meleg helyeken, ahol se hó vagy jég nem volt szépen futott. Amint jég vagy vihar vissza 800x600-ra és úgy se ment jól. :S
  • mester1987
    Nálam még a 2 magosomon 25 körül futott, pedig 2 magos volt az ajánlott követelménye :S

Na majd talán a GoG
  • Optimus Prime
    A minap felkerült a játék a GOG-ra is. Itthon üzletben már nemigen kapható, a Steam ára meg hát...
  • Maxtreme
    hát ez messze van a mindentől, meg az újabb nagyobb nevektől is.
  • Optimus Prime
    A PhysX kikapcsolható, elvileg nem befolyásolja a teljesítményt. De én erre is rákontrázok, mert a Mirror's Edge PhysX-el és max grafikán simán fut. Igaz, ehhez kisebb trükk kell, amit Steam fórumon olvastam.

Mass Effect 1-2, FEAR 2, BioShock 1-2, Mirror's Edge, L4D 1-2, Call of Juarez 2, TRON Evolution... pár cím, ami gyakorta maxon fut nálam. Ha hiszed, ha nem.
  • Maxtreme
    " de ezenkívül bármilyen játék elmegy 1440x900-on akár max beállításokon"

Ez az amit a géped alapján nem tudok elhinni, már bocsánat. :)

A játékról meg annyit hogy az optimizációt tényleg piszkosul elszexelték. Nekem még nem volt olyan vasam amin maxon tökéletesen ment volna. A jelenlegin is le-le esik 20 körülire a frame :D (4 magos 3.8-ra húzott phenom II 965, gtx 460 1gb oc) Szal ja. Cseppet elqrták.
  • Evin
    Szerintem a PhysX miatt (fizikai számítások).
  • Optimus Prime
    A piszok nagy gépigény? Régi a gépem, de ezenkívül bármilyen játék elmegy 1440x900-on akár max beállításokon. Ez volt az egyetlen, ami min-en 800x600-on ment. :S Igaz, csak a jeges részek akadtak, ahol nem volt hó vagy jég ott szépen fut a játék.
  • Qwerty4
    Ez a játék egy mestermű, ha eltekintünk a technikai gondoktól. :)
  • Indigo
    Nem mindegyik ilyen flashback-nél tudsz beavatkozni a történetbe, van, amelyik szimplán csak azért van, mert valamit meg akar mutatni. Ennél a résznél még tovább kell haladni, ezt a manust csak egy később tudod megmenteni.

Én amúgy angolul játszottam, nem ismerem a magyar fordítást (azóta megvettem én is a magyar feliratosat), de ha adhatok egy jótanácsot: figyelj a kis történet-morzsákra, mert csak úgy van értelme ennek a játéknak. A végére majd összeáll a történet, beállítottságtól függ, hogy mennyire fogod értékelni... Szerintem tanulságos. Maga a játék pedig nekem egy hatalmas pozitív csalódás! Nagyon tetszett a kellemes tempója (lesz pár húzós jelenet, de sosem fog átmenni agyatlan tömeghentbe), az atmoszférája, a történet elmesélése az öreg anyóka rekedtes hangjával és a mental echo-n keresztül.
  • Optimus Prime
    A nyáron végig vittem, emlékszem a részre, amit írtál. De nem ugrik be mit is csináltam. Ez sokszor volt, és néha egy-egy esetnek 10x is neki mentem mire összejött. De egy későbbi pályán a jegesmedvét sehogy se tudtam megmenteni.
  • Sidewinder
    Én most vettem meg a játékot kemény 900 forintért. Az Örs Vezér téri Árkád MediaMarkt szaküzletében bukkantam rá. Az asztali gépre nem rakom fel,de a laptopon megy,bár eléggé alacsony grafikai beállításokkal. A patchet nem raktam még fel,majd a későbbiek során azért megteszem. A legelején vagyok.Bementem a hajóba megtaláltam a zseblámpát,majd mentem tovább. Ám sikerült elakadnom. Egy terembe beérve,megjelenik egy hulla,látszik,hogy ki lehet nála használni a mentális visszhangot. Odamegyek,belépek,de mindig az van,hogy a faszi lóg a szánkóba kapaszkodva,fentről ugat rá az egyik kutya,majd emberünk leesik a szánkóval együtt,a kutyák meg tovább ugatják fentről aztán elsötétül a világ,a hulla eltűnik.Utána megyek tovább be,a következő ajtón,fel a lépcsőn,újabb hulla,ezúttal egy leszakadt fémpallóba kapaszkodva. Annak is visszamegyek a múltjába,az meg megy a szánkóval,és a kutyák nekiállnak ugatni,körben egy rianás,és emberünk beszakad,és a szakadék szélén lógó szánba kapaszkodik,ugyanúgy mint az előző.Le nem esik mert előbb véget ér a látomás,csak lóg. Hiába nyomok akármit egyik embernek sem tudok változtatni a történetén.Pedig kiszedtem a dobozból és végigolvastam az igényesen megcsinált kézikönyvet(minőségi papírra lett nyomva,nem smirglire mint ahogy az divat mostanság,azoknál akik veszik a fáradságot és nem csak egy pdf-et basznak fel a játák lemezére).De így is semmi. Az egyik leesik a másik beszakad. Mit kell tenni,és főként mivel lehet? A segítséget előre is köszönöm!

Akinek pedig még nincs meg a játék és érdekli az keresse fel a BP-i Árkád MediaMarkt üzletét, mert a polcon még maradt több példány is belőle.A játék egyébként alapból magyar nyelvű,de aki nyelvet akar tanulni,az telepítheti angolul vagy lengyelül is.
  • Optimus Prime
    Én ~200 Ft-ért vettem tavaly a GMG-n. Most kezdtem el játszani vele és megnézni hogy fut. Piszok gyengén megy, mindent kilőttem PS 2.0 és még úgyis. Így levettem minre a felbontást 800x600 így már jobb, PS3.0.
    Kicsit frusztráló a játék, de egyedi játékmenete és mechanikája van.
  • FSpofon
    600 forintért a game
  • Willenbrock
    Megoldódott.A hajó amúgy egy Arktika osztályú jégtörő.
  • Willenbrock
    Hogy kell magyarosítani? Már bemásolgattam a megfelelő mappákba a magyarosító patchet de mégis angol maradt a menü is meg a feliratok is.Valahol át kell még állítani valamit?
  • wesker24
    Grat és nagyjából értetted is miről szólt a játék ? xD
  • Danryu82
    Megcsináltam, igen kijátszottam!!!:D
  • Danryu82
    Huh köszi a segítséget, nem lessz könnyű!!:)
  • Indigo
    Chronos-ra gondolsz, akinek az egyik kezében homokóra van, a másikban pedig valami kalapács? Vele semmit. A teleportálódó szörnyeket kell megölni, lehetőleg Chronos előtt. Ha gyorsabb vagy, akkor egy vörös ív jelenik meg, ha ő öli meg előbb a monsztát, akkor kék. Így kell összegyűjteni 10 pontot. Lehetőleg kerüld a kék íveket, mert levon a pontjaidból.
  • Danryu82
    Nem tudja valaki, hogy mit kell csinálni a bazi nagy szoborral? Szerintem a végén vagyok, mert helikopterrel elmenekűlt a 3 fő tag. Help!!!
  • Indigo
    Hú, ezzel én is szívtam sokat, de az előbbi tipp segíthet. Tartsd a távolságot, és lassan közlekedj, ha elkezdesz futni, akkor biztosan rádvetik magukat.
  • Danryu82
    Ok köszi megpróbálom!
  • Malleus
    Próbálj úgy végigmenni a termen, hogy közben minél messzebb legyél a kutyáktól. Ha közel mész hozzájuk, akkor megesznek. Lehet, hogy kísérletezned kell egy kicsit, de meg lehet találni a helyes útvonalat. A terem végében van egy kampón függő hús, azt dobd le a földre (csak simán használat gomb), ekkor odamegy egy kutya hozzá, így már el tudsz jutni az ajtóig.
  • Danryu82
    Én már nagyon messze tartok a játékban, de most igazán elakadtam. Kutyák tömkelege eszik egy nagy teremben, valamelyik a földön valamelyik az asztalon és morognak nagyon ha elindulok feléjük. És ha sokáig vánszorgok megharapnak és vége a küldetésnek. Hogy kell itt továbbmenni? Help!!!
  • Novotsik
    csak kár h nagy a gépigénye.
  • rumkola
    köszönöm szépen működik!
  • Malleus
    A Reloaded verzióhoz az "505 Games" 1.1 patch kell (~180MB). Ezt netről le tudod szedni.

A magyarítást innen (remélem aktív mg a link):

http://addat.hu/20da4793/Cryostasis_hun.zip.html

Ezt meg úgy kell felrakni, hogy az ebben levő HU mappák tartalmával felül kell írni a játék könyvtáraiban a megfelelő EN mappák tartalmát.
  • rumkola
    valaki legyen szíves leírni nekem akár priviben, hogy mi kell ahhoz, hogy full magyar legyen a játék (reloaded)
    visszaolvastam de követhetetlen, van vagy 4 féle magyarítás meg 6féle peccs
    köszönöm szépen!
  • Dj Tommy
    Én tegnap vittem végig a játékot, szerintem jó játék lett, érdekes történettel.

Nálam egyszer jött elő hiba, amikor a vége felé volt, hogy meg kellett "hívni" a liftet és amikor kinyílt az ajtaja, kidobott exe hibával, erre a megoldás, le kellett csak a jég csapokat ütni a lift ajtó elől, mielőtt kinyílt volna a lift ajtaja.
  • chris0000
    Én most vettem meg eredetibe 2K-ért,de a physx patchet nem tudja felrakni!
    "There is no supported version of Cryostasis installed on your computer"
    Akinek eredeti van tudna segíteni?
  • Prody
    Eyyyy
  • MR ME
    Ati kártya van benne, szarul van optimalizálva mivel ezis pisixes nvidia fos, ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni, nekem 5850el volt kb stabil 30 fps-em....
  • Prody
    Sziasztok!
    Win7 alatt tolom a játékot, de 1600x900 felbontás, illetve közepes beállítások alatt szaggat csak ez az egy játék ezen a laptopon:

konfig

Valami megoldás?
  • Qwerty4
    Igen, rejtettként teszi fel a játékot. :)
  • Bokafix2
    Az úgy vót hogy tavaly télen pont egy tizesem volt és választanom kellett hogy Fear 2 vagy ez. Osztán a Fear 2 lett.
    De amugy megoldottam mert intézővel megnyitva már mutatja a fájlokat.
  • Evin
    Példának okáért megveszed és benne van.
  • Bokafix2
    Fel szeretném tenni a magyarítást de az a gond hogy a játék mappájában nincs semmi. Egy darab fájl sem...
    Csak egy ikonom van az asztalon amiből indíthatom. Most akkor hogy telepítsem a magyarítást?
  • mac83
    megoldva :)