10050
  • TGWH
    Ha ezentúl csak arra raksz pontokat, akkor nem hinném hogy hülyeség. Majd meglátod mikor találsz jó cuccokat az árusnál, akkor mondhatod kevés vagy sok pontot tettél rá.
    Kriszta. Az ereklyék lehetnek méreg, mágikus, fagy, vagy tűz ellenállást növelő kis zöld, sötétkék, világoskék, vagy piros körök, háromszögek, ötszögek. Egy négyzet helyet foglalnak a hátizsákodban, általában a Hat.észl., Lovaglás, és Alku képességekre adnak egy-két pontot, magasabb szinten többet. Bal oldalt alul van az a kör, 4 csoport, mindegyikben 3 karika. Jobb klikk az ereklyén, és bekerül az egyik csoportba. Amelyikre kattintasz, az a csoport lesz aktív. Árusoknál mindig van ereklye, de a kezdő faluban, ahova 2-3. szinten érkezel (nem a Banditák táborába), ahol meg kell keresni a rúnamester fiát, és a kovácsinas szerszámait, ott egy kislány elvesztette a maciját, ha azt a küldit megcsinálod, kapsz egy méreg ereklyét.
  • GPoWeR
    39-es szinten érdemes felvenni az alkut képességnek vagy abszolút hülyeség, az elejétől kezdve azt kell nyomni?
  • DORSANAX
    Ha szereted a szabadságot,akkor belezúgsz majd később ebbe a játékba.Szerinzem ez egy szuper jó game...
  • krisztajo
    DORSANAX! Nézd, mint mondtam, ez csak az én véleményem és azt is hozzátettem hogy egyáltalán nem biztos, hogy igazam is van. Pusztán jelenleg így gondolom. Miután még nem játszottam vele, egyáltalán nem biztos, hogy nem változtatok rajta. A másik véglet alatt azt értettem, hogy tényleg lehet készíteni elcseszett karaktert. Ez nekem még furcsa, de az én bajom! Valóban nem volt dolgom még olyan játékkal ahhoz rálennék szorulva a próba karakterekre. Vagy tanulok belőle, vagy szenvedek egy keveset míg rájövök mi is kell!
    A magamra húzást most már érted, köszönet mindenkinek.
    De gondolom még lesz jó néhány dolog ami csak játék közben nyer értemet. Például még ez ereklyék jelentése sem tiszta teljesen.
    TGWH! Neked is köszönöm a további tippeket!
    Johnnie W! Köszi akkor egy újabb dolog amit rosszul írnak a Sacred2.hu-n. Azért ez érdekes.
    Viszont lenne egy kis gondom,bocsi de az angolom nagyon gyenge.
    Ne haragudj letudnád írni nekem magyarul, legalább a képességeket amiket fel vettél?
  • McFrost
    Mert kitömve rúnákkal nagyon erős távolsági fegyver. Én ezért használom.
  • Broafka
    mindenki azt az öklös támadást használja, meg azt a lila kezeset, az öklös még oké, de az a lila kezes az miért oylan nagy szám?
  • DORSANAX
    Még egy rövid gondolat,hogy miért nem értek egyet az általad kifogásolt problémával.A játék készítői arra törekedtek,hogy a karakterek fejlesztései életszerűek legyenek és ezt a lahetőségeikhez képest sikerült tökéletesen megoldaniuk,
    Amennyiben pl. két gyermeket nevelek az életben,akkor nagyon valószínű,hogy nem alkalmazom mindkettőnél u.azokat a módszereket.Ha az általad említett "elcseszett karakterekről" beszélünk,akkor a példa alapján egy gyermek nevelése is el van cseszve egy bizonyos idő után...
    Persze mondhatnád azt,hogy ez egy játék és Te szórakozni akarsz,ahogyan ezt írtad,de szerintem a lineáris karakterfejlesztést el kell felejteni a jövőben.
    A magánvéleményem pedig az, egyesekkel ellentétben,hogy a patchek is igyekeznek az aránytalanságokat kiküszöbölni az egyes karakterek között,csak ezek azután oda vezetnek,hogy egy új patch telepítése után csodálkozva látjuk,hogy totál gyenge a 100-as karakterünk...
  • johnnie_walker
    Bocs, figyelmetlen voltam, az Imádott Technológia Ismeret nem kell, ami kell az Imádott Technológia Fókusz és a Védelmező Energia Ismeret.
  • johnnie_walker
    "Akkor ehhez csak a fókusz kell és az Imádott technológia ismeret nem? Csak azért kérdezem, mert a Sacred2.hu mindkettőt írja."
    Én is ezt a kettőt írtam, ha visszaolvasol. :)

További tippek helyett itt az én Kétkezes fegyveres karakterem, amit valószínűleg már nem folytatok, mert a BFG-set jobban szeretem. :D
    kép (nem tudja valaki, photobucket-ről miért nem lehet képet direkt-linkelni?)
    sacred2.net karakterlap

Az "újrahúzás" azt jelenti – mint ahogy a többiek is írták –, hogy a hatás letelte után ismét aktiválnod kell, mivel nem állandó erősítés. Kezdetben mindössze 15 mp-ig tart és 60 másodperc az újratöltődési ideje, de az előbbi folyamatosan növekszik, az utóbbi meg folyamatosan csökken. Úgyhogy eleinte nem fog téged szünet nélkül megvédeni, ha az általam mutatott sorrendben veszed fel a képességeket... az első 35-40 szinten a védelmedről magadnak kell gondoskodnod. :) Ez egy ilyen build, eleinte meg kell szenvedni vele, mert az Alku nagyon sok pontot emészt fel, de annál is többet nyerhetsz vele, pl. a fent linkelt karakteren jelenleg +72 pont van minden skillre felszerelésből.
  • DORSANAX
    Pontosan erről van szó,ha egy 15-ös karival "halálközeli élményeim" vannak,azért azt nem biztos,hogy nem dobom ki...
  • TGWH
    Lehet túlságosan is belemagyaráztuk, de nem kell eldobni egy karaktert sem. Max egyszer-kétszer meghal, de olyan nem lesz, hogy még a spártaiak is azonnal ledobnák a hegyükről... én igen, mert idegesít ha állandóan halál közeli élményei vannak a karakternek, netán meg is halt (ennél is idegesítőbb, ha játékhiba miatt hal meg)...
    Pont az a lényeg, hogy ha az ember az esze után megy, akkor egyszerűen nem tudja elrontani. Persze harmadik-negyedik nehézségi szinten lehetnek gondjai a karakternek, de addigra úgyis vagy multizni kezdesz, vagy rájössz hogy ,,mi lett volna HA'' és előröl kezded.
    Amilyen fegyvert akarsz használni, olyan képesség. Kétkezessel jön be az első olyan tudásanyag, amit az ,,elsők'' (első Sacred 2 vásárlók, csak így jobban hangzik :D ) már rutinból tudnak. Sebzés ismeret nagyon hasznos. Lényegében azt választasz védelmi képességnek amit akarsz, és ahányat akarsz, nem tudod elrontani. Én pusztán megemlítettem, amire mindenki rájön pár karakter után, hogy érdemesebb elkerülni a támadásokat, mint a minél nagyobb védelemre gyúrni, mert hiába fejlesztettem a védelmem és az életem, arányaiban nézve ugyan olyan nagy sebzéseket kaptam, mint a legelején. A space gomb sokszor nem fog működni, erre most hívnám fel a figyelmed, piros italból van sok, úgy hogy egyáltalán nem kell spórolni, csak az elején, de ott sem annyira hogy meghalj. Ezüst szinten ajánlatos kezdeni, az eleje nehéz lesz, de pár szint alatt megkeményedik a karakter. Én azt tanácsolom, hogy az elején minden pénzed gyógyitalokra (legyen nálad mindig 5-6 darab) és olcsó páncélzatra költsd. Vannak drága de keveset védő páncélok, és az elején talán többet ér egy-két ereklyét megvenni (persze abból is az olcsót), mint ugyan annyi pénzért egy kevesebbet védő páncélt.
    Nem hinném hogy gondod lenne ennyi rpg és h&h-sel a hátad mögött. Annyi az újdonság, hogy az ereklyékkel lehet variálni, hogy most éppen tűzzel szemben legyél ellenállóbb, vagy méreg sebzéssel szemben.
    Az újrahúzhatóra azt értette, hogy először az a pajzs sebződik, és ha leverik, újra aktiválni kell.
    Kriszta, még esetleg annyit, hogy három csoport van a harcművészeteknél. Ha úgy tetszik mindegyik külön mannaforrással rendelkezik, egymástól függetlenül töltődnek vissza. Azaz ütsz egyet az első csoportban lévővel, majd varázsolsz egyet az utolsó csoport egyik tagjával, és közben visszatölt az első ütésed. Ezt érdemes kihasználni, az 1 2 gombokkal könnyen lehet váltani a jobbklikkes támadások között.
    Kombóknál ha két különbözőt raksz egybe, nem fog megduplázódni a visszatöltési idő, csak meg ne moccanj ha elsütöd, mert akkor nem hajtja végre a másodikat.
    McFrost, most má mindegy, a sárkány esélyeire lettem volna kíváncsi...
    Árnyharcosnál én véteknek érzem kihagyni a Tükröződő kisugárzást. Már az elején 20% esélyed lesz visszaverni a támadást, ami nem kevés. Módisítva már a varázslatokat (harcművészeteket, ez a kettő ugyan az!) és a távolsági támadásokat is ugyan ilyen eséllyel veri vissza. + az Ellenséges bajnok képességet úgyis fejleszteni kell, az ugrás és a sorozatos csapások nagyon tudnak írtani.
  • DORSANAX
    Bocs,..."összeférésekről"...
  • DORSANAX
    Ebben a játékban éppen az a szép és jó dolog,hogy nagyon szabadon fejlesztheted magad,ill.a karaktereidet.Eszméletlenül sokféleképpen fejlődhetsz,szerintem ez nem az általad említett "másik véglet"...
    Itt szerintem nem lehet állandóan aggódni,hogy "elcseszed" a karakteredet,bizony ez az a játék,ahol sutba kell dobni,ahogyan Te írtad egyes "félrenevelt" karit.Saját magadnak kell bizonyos dolgokra ráérezned és nem minden tulajdonság viselkedik nyilvánvalóan és egyértelműen,mert az egymáshoz való viszonyuk is számít.
    Tehát el kell fogadnod azt,hogy itt már nem olyan egyszerű a helyzet,mint az első részben,ami szerintem nagyon is jó,mert számomra iszonyatos szabadságot ad a karakter fejlesztésében.Megjegyzem,ha nem így lenne,akkor én személy szerint nem is játszanék a játékkal.
    Szóval el kell fogadni,hogy nem minden tulajdonság fejlesztése ad nyilvánvaló eredményt.Vannak olyan tulajdonságok,mint pl a "Hatékonyabb észlelés" és "Alku",amivel kapcsolatosan még a veterán tapasztaltabb gamerek is vitatkoznak,nem beszélve a már említett tulajdonsági összeférésekkel.
    Bizony érdemes próba karaktereket indítani...
  • McFrost
    Árnyharcosnak nem tetszenek az erősítései. Inkább használok egy kombót, amiben az őrjöngő lendület és a gyilkos téboly van, ezzel erősségüktől függően 5-10 ellent leverek egy csapásra. Rúnákat is ezekre tolom, meg az alvilági szövetségre, így a csontosaim már 80-as szintűek.
    Lehetne használni a tükröző kisugárzást, mint erősítést, de akkor milliárdos lennék az életitalok eladásából:D
  • vidu01
    Én meg pont az erősítéseket szoktam MODolni először mert azok mindig hatnak a többi CAt meg csak néha használom.
  • vidu01
    Bocsi, de mit jelent az, hogy mindig magamra kell húzni?

Ez nem egy állandó erősítés időnként aktiválni kell mert kb félpercig tart csak.
  • McFrost
    Így is megy az aratás, bivaly a csávó és nehezen tudnának megölni.
    De elismerem,hogy elkúrtam ezt-azt :D
    Utoljára felveszem a koncentrációt, azzal javítok valamit e helyzeten. Az erősítések nem nagyon érdekelnek...
  • vidu01
    Ez tényleg elég kesze-kusza, egy 1 pontos koncentrációt felvehettél volna az örjöngő lendület erősítés elég sok jóságot ad, meg egy fokusz skill is hiányzik hogy több rúnát lehessen a CAkra rakni. Ezt a karit már újrakezdtem volna, de hát az én vagyok...:)
  • McFrost
    Tessék:
  • krisztajo
    Hát igen, ez az ami kicsi furcsa nekem. Azért az első részben nem volt ez ennyire bonyolult és igazán elrontani sem lehetett.
    Nem feltétlenül jó, ha az embernek napokig vagy akár hetekig kell azon gyötrődnie milyen karit indítson. Ha állandóan azon kell gondolkodni, hogy a következő lépésemmel mindent elcseszhetek, akkor azért az a szórakozás kárára megy!
    De ez csak az én véleményem!
    Már rengeteg rpg-vel játszottam, de ennyire sarkalatos fejlődési rendszerrel még nem találkoztam! Igaz vannak szerepjátékok amik talán túlságosan is szabadjára engedik a játékost, de ez meg talán a másik véglet.
    Én nem vagyok híve a próba kariknak. Nem szeretek sutba dobni egy olyan karit amit már akár 20-30 órája nevelgetek.
    Elfogadom, hogy elsőre nem biztos, hogy sikerül összehozni egy tökéletes karaktert, de nem is ez a cél szerintem. Hanem a játék. Ha viszont nem lehet elsőre megalkotni legalább egy életképes karaktert, akkor az szerintem kicsit gáz!
    Tudom, hogy bizonyos játékok úgymond rákényszerítenek egy bizonyos fejlődést az emberre, de ha már minden szabadon választható, akkor már olyan kiegyensúlyozottnak kellene lennie, hogy működjön bármilyen akár teljesen elborult elképzeléssel is!
    Na most jól elmélázgattam ezzel kapcsolatban úgyhogy inkább befejezem.
    Igazából eddig sosem volt gondol sehol azzal, hogy jó karaktert hozzak össze, reménykedek, hogy most sem nyúlok majd mellé teljesen!
    Figy engem meg lehet győzni! Ezek után biztos lesz Isteni védelmem!!!
    Akkor ehhez csak a fókusz kell és az Imádott technológia ismeret nem? Csak azért kérdezem, mert a Sacred2.hu mindkettőt írja.
    Alapjában véve az Alkatra az életpontok komoly megnövelése miatt gondoltam, a Harci reflexre TGWH ajánlására. A Szívósságban már én sem vagyok biztos. Arra viszont akkor kíváncsi lennék, hogy te mit vennél fel ezek helyet?
    A Kardhasználatot elvetettem hallgatva rád, hiszen tényleg igaz, hogy nem feltétlen csak kardot használnék akkor pedig egy skill feleslegesen elment. Az alkímiát, Hatékony észlelést és Varázslat ellenállást a Sacred2.hu fórumának böngészése után ugyancsak nem tartom érdemesnek. Akkor viszont amikre még gondoltam abból maradt a Sebzés és Gyorsaság ismeret. Viszont úgy gondolom, (de, javíts ki, ha nem), hogy az Alkattal és Harci reflex-el ennék többen nyerhetek.
    Vagy te nem is ezekre gondoltál esetleg?
    És még bajban lennék néhány kifejezéssel. Bocsi, de mit jelent az, hogy mindig magamra kell húzni?
    Nagyon köszi a segítséget!
  • doncsabi
    mikor lesz szerver a neten?
    valaki nem tudja?
  • TGWH
    Kiegészítve: van egy rakat dolog amit nem ír ki, még is működik. Pl. ha a Hadiállapotnál azt a módosítót választod, hogy esély a kitérésre, akkor addig nem fogja kiírni, amíg nem szerzel olyan cuccot, ami ad valamennyit a kitérésre...
  • Broafka
    ohh, oké, köszi
  • johnnie_walker
    No mivel kiderült, hogy abszolút most kezded a játékot, szerintem ne szövögess világmegváltó terveket az első karaktereddel kapcsolatban, valószínűleg nem ezt fogod a legjobban szeretni, de bizonyosan nem ez lesz a legjobb. :)

Én azt tanácsolom, indíts több tesztkaraktert, vidd el őket lvl 12-18-ig, próbálj ki minél több képességet, valamint harcművészetet és azok módosítóit. Ez utóbbiak a játék egyik leglényegesebb elemei, és egy rossz választás után nincs visszaút, semmit nem lehet utólag módosítani. Szóval derítsd ki mi az ami a legjobban fekszik Neked, és azokra alapozva próbálj majd egy "végleges" karaktert tervezni. Szvsz korai még teljes 10-skilles karaktertippet kérned. ;)

Még egy pár mondat a Szeráf védekezésére visszatérve.

Nyilván a játék készítői gondosan ügyeltek a karakterek változatosságára mind támadás, mind védekezés szempontjából, de azt is el kell fogadni, hogy egyik-másik kissé erősebbre sikerült a többinél (pecselgetik is folyamatosan, lol). Szívósság, Alkat, Harci Reflexek... ezek mind-mind hasznos képességek más karakterek esetén, de elhiheted nekem (bemondásra :D), hogy az Isteni Védelem az egyik legerősebb – ha nem a legerősebb – dolog az egész Sacred2-ben védelem szempontjából, feltéve ha életben akarsz maradni minden körülmények között. :D Egyjátékos módban, illetve nem HC karakter esetén igazából nem is annyira vészes meghalni (azért rosszul esik), lenullázza a túlélési bónuszt, de majd visszaszeded. Zárt hálózaton hardcore karakterrel viszont bukik minden: a karakter, a láda tartalma, nem beszélve a beleölt játékórákról, ami napokra is rúghat. Olvastam nem egy karakterről, köztük 150+ felettiekről, akik tragikus véget értek állítólagos bugoktól eredő hatalmas critektől (O.S. /One Shot/ szindróma), rejtélyes legyengülésekről (1HP!!), vagy szimplán lag miatti HP-utánpótlás hiánytól, hiába itták a "pirosat" veszettül. Ezektől nem véd meg a sok egészségpont és a magas kitérési esély, csak a bekövetkezésük gyakoriságát csökkenti.

Az IV viszont meg tud óvni ezektől a váratlan eseményektől is. Mindig. Az enyém most 220+ rúna olvasása után, 106-107-es tényleges szinten*, mindenféle extra pajzsnövelő felszerelés nélkül kb. 40000-es értékű, 24 másodpercenként újra tudom kasztolni, 52+ másodpercig tart, stackelhető** (rárakodik az előzőre), tehát a tényleges egészségemnél (ami 8000 körüli) kb. 10-szer nagyobb. Mivel tartalmaz egy nagy adag elnyelés értéket (nem tudom pontosan mennyit, de 60% felett), kibírnék vele egy 200000-es sebzést elhalálozás nélkül. Bátran bemehetnék nálam 50-60 szinttel magasabban lévő bossok közé. Az egyetlen hátránya, hogy mindig újra kell húzni magadra... dehát nem ér meg félpercenként egy kattintást a halhatatlanság? :D

* A rúnák egyre kevesebb tényleges szintet adnak a harcművészeteidhez, többek közt ezért kellenek a 'fókusz' képességek.

** Erős a gyanúm, hogy ezt egy későbbi patch meg fogja szüntetni.
  • McFrost
    Nem nagy szám...elcsesztem párat. A koncentrációt is most fogom felvenni még csak. Aztán van olyan ami nem kell: nyeles fegyver és pajzs ismeret.
  • TGWH
    Igen, te.
    Broafka, inkább még várj, a szerverek jelenleg frissítés alatt állnak, kb. három óra óta, igaz mi ezt csak 4-5 óra körül éreztük meg.
  • Broafka
    hali! Azt írja, hogy elrontotam a jelszavamat, pedig tudom mi a jelszavam, és biztos hogy az, aztán amikor rámegyek hogy elfelejtett jelszó, és beírnám az újat azon az oldalon, akkor kiírja, hogy az most éppen unavaible... most senkinek se működik a szerver, vagy csak nálam csinálja ezt?
  • McFrost
    Éne? :)
  • TGWH
    Azért a képességek ablakot nyitva hagyhattad volna ;)
  • McFrost
    A sivatagi sárkánynak gém óver :D
  • TGWH
    Nem tudom, de angol oldalon úgy van, hogy csökken az esély a kritikus találatok ellen. change vs kritical damage. Elvileg v.hol rosszul volt fordítva, mert olyat egyik másik képesség sem csinál, hogy negatívan befolyásolja a karaktered... meg igazából nem is lenne ésszerű. Meg én sem kaptam be a kritikus sebzéseket, míg a szeráffal 1000 vagy 1500as életnél 70-80 átlag ütés közben jött néha egy-egy 3-400as a Harci reflex felvétele előtt...
    Meg még arra figyelj, hogy ha lehet, akkor olyan cuccot vegyél, ami csökkenti a páncélbüntetést, nem pedig növeli. Ha 1%-kal növeled a páncélbüntetésed, akkor az sokkal nagyobb mértékben módosítja (növeli) a harcművészeteid visszatöltési idejét, mint ha 1%-kal csökkentenéd (az meg csökkenti a harcművészetek vissz.tölt. idejét)...
  • krisztajo
    Köszönöm az újabb kimerítő választ! Hát most még jobban elbizonytalanodtam.
    A harci reflexre ezt írták a sacrec2.hu: Növekszik az esély ellenséges fegyverek támadásai elől való kitérésre, de ugyanakkor csökken a kritikus találatok elviselésének esélye.
    Így hát gondoltam nem veszem fel.
    Most már nem is tudom!
    Eddig a Szívósságra és az Alkatra is biztos pontként gondoltam, de ezek után a fene tudja!!!
    Ezek szerint, ha meghalok a tulajdonságaimból veszítek?
    Ez valami büntetés féle??? És mennyit vesztek?
    Elsőre biztos, hogy szólóban tolom végig. Aztán meglátjuk mi lesz. A Sacred2.hu már én is nézegettem, de fórumukba még nem mentem be. Ez akkor majd most következik!
  • TGWH
    Mi az hogy csak a legnehezebbet? Én nem is próbáltam bronz szerveren, de minimum silveren kell kezdeni ha nem akarsz 30 órát azzal tölteni hogy 20as szintű legyél...
    Meglestem 4 védelmi képességgel már jóval kevesebb italt kell innom.
    Kitérés 47,7%, harcművészetek ellen 11% blokkolás bőven elég. Ez 5 rúna, de úgy vettem észre, hogy mindig olyan cuccokat kapsz az árusnál, amilyen tulajdonságú cuccaid vannak. Azaz az elején még rúnákat használok, majd jönnek a rúnával egy szintű ruhák, így szépen lassan fel fognak szabadulni a foglalatok :D
    Kriszta, szerintem próbálj ki egy szeráfot single-ben, és ha már tudod mi micsoda és mit kell fejleszteni (lehet hogy el fogod rontani az első szeráfot :D ) akkor menj zárt netre. A szerver tárolja a karakteredet, és másokkal is tudsz játszani, feltétlenül próbáld ki. Vagy egyszer vidd végig talán a játékot singleben, és akkor már mindent tudni fogsz.
  • zsloti
    Na sikerült megoldani az online belépési prlémát
    Mostmár csak a játékkal van gond
    Nyilt szervert nem találok(azaz nem ir ki egyet se)
    A zárt szerver előszobájába belépve a szerverek között válogatva (bár most senki sincs sehol :() van hogy silver és bronz de nekem a regnél csak a legnehezebbet engedte kiválasztani
    oka?
    zs
  • TGWH
    Lovaglás arra jó, hogy ha majd megszerzed a hátast (ló, de inkább akkor már a cicus), akkor csökkenteni fogja a harcművészetek visszatöltési idejét.
    Felveheted a Gyógyítás varázslatot, de nem lesz rá szükséged. Ha nem veszed fel a hozzá tartozó képesség egyikét (amelyik a szintjét növeli), akkor értelemszerűen nem tudod olyan magasra fejleszteni, de minél magasabb a kari, annál magasabbra lehet képesség nélkül is. Nem tudom mennyi az az annál magasabb...
    Az Alkut felveheted akár második képességnek is, még ezüst fokozaton sem lesz belőle különösebb hátrányod. Csak tanulj meg spórolni, mert sok jó cucc lesz az árusnál, és drágák. Az inkvizítor felveheti akár első képességnek is.
    Hadiállapot (nagyon fontos) szerintem bőven elég a szeráfnak, ha jól választasz képességeket, nem kell a védelmező energia.
    Azaz nem ilyen egyértelmű ám a helyzet! Harci reflexek és Varázslat ellenállás. Tegnap néztem őket. Nem írja ki, de megkapod az írt bónuszokat (ezt nálam tapasztaltabb játékos is írta). Ahogy figyeltem, 4 képesség kell a hatékony védelemhez. Az említett kettő mellé még a Páncélismeretet vettem fel, meg a Szívósságot fogom. De a Szívósság még nem egyértelmű, mert 1-3-at véd minden páncélom, kivéve egy-kettőt, de azok is lehetnének magasabbak. Ha jobb a védelem, lehet elég az első 3 képesség, ennek mindjárt utána járok.
    Magasabb szinten jöttem rá, hogy nem a védelem és a támadás a fontos, hanem az, hogy elkerüld az ellenfél támadásait! Árnyharcosnál meg inkább verd vissza, így magukat sebzik!
    Az ilyen tulajdonságú tárgyakat Alkuval könnyedén megszerezheted:
    Blokkolás: Harcművészetek
    Blokkolás: Varázslatok (ez a kettő egyértelműen ugyan azt jelenti, szerintem csak félrefordították, mert ha mind a kettőre pl. +5,8%-ot kapsz, akkor összevonja őket egy értékké a ,,hátizsák'' lapon, f gomb alapból)
    Esély a támadás elkerülésére: +x% (ez azért jó, mert a Harci reflex is ezt növeli, bár nem látod, és az elfek rúnái piszoksokat adnak, a legtöbbet amit rúna adhat, kb. 15%-t ha jól emlékszem, és úgy olvastam, hogy már 50-60%-nál semmi esélyük hogy megüssenek)
    Blokkolás: Távolsági támadások
    Vannak olyan tárgyak is, amik nem blokkolási esélyt adnak, hanem visszaverést, bár ez talán ritkább.
    Nem akarok hülyeségeket írni, de 3 védelmi képességgel minimálisakat (1-2 ha egyénileg támadnak az ellenek, és 17-20 ha csoportosan) sebeznek az ellenfelek (300 élettel). Így ha 20 ellenfelet magadra húzol, akkor egy-két piros italt kell csak meginnod, és nem kell attól rettegni, hogy egy akkora sebzést bekapsz, ami nagyobb mint az életed fele. Én kivétel nélkül csak így jártam meg. Semmi blokkolás esélye, semmi visszaverés, semmi varázslat ellenállás (azaz csak minimális), és ki sem írta a gép mekkora sebzést kaptam, de pl. a fél életem lement, nem ütöttek olyan nagyokat, így nem is féltem, és akkor nyírtak ki egyetlen nagy ütéssel. Ha meghalsz, akkor meg ugrott a túlélési bónuszod, ezzel együtt leromlanak a tulajdonságaid, és nem találsz olyan jó cuccokat sem.
    De nézd meg a sacred2.hu címet, a fórumon nagyon sok okosság le van jegyezve.
    Pedig a szálfegyverek sem rosszak, ahogy néztem, sokkal nagyobb az esélyed hogy egy jó szálfegyvert találj 4 foglalattal, mint két db szintén 4 foglalatos kardot vagy baltát. Persze a foglalatok száma is számít.
    Jobb alsó sarokban van egy kör. Erősítések felül (3 db karika, a negyedik a hátasodé), alatt 3 rész, hátizsák, képességek, harcművészetek balról jobbra. Alatt a térkép és a napló. Na a képességek ablakot megnyitva láthatod hogy mennyi az esélyed a sikeres ütésre, és mennyi az ellenfél esélye a találatra. Figyeld gyakran, tulajdonságok közül az erő növeli az esélyed, az ügyesség csökkenti az ellenfél esélyét ha jól emlékszem. A kovácsnál a harmadik kovácsolási lehetőség növeli a találati esélyedet.
    Ereklyék a bal alsó sarokban vannak. Az elején a méreg fontos, árusoknál vehetsz, vagy akár ellenfelek is pottyantanak. Már a játék elején találni olyan 3 ereklyét, ami 5-6 pontot ad az Alkura.
    Hirtelen ennyi.
    http://images.netbag.hu/20090212/08120631162.JPG -egy szeraf nem a legjobb de azert turheto,ez volt a legelso karakterem!

http://images.netbag.hu/20090212/08100449229.JPG -egy elf
    a pontokat szeretem gyujteni igy csak akkor tuningolok valamit h ha nagyon szukseges ha valakinek kell a save elkuldom a kepesegeken csak 5 pont van,a kesztyum pedig nem tom h miert nem latszodik.

kosz vidu01[#worship
  • krisztajo
    TGWH, Johnnie W! Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek! A Kétkezes fegyverhasználatot mindenképp szeretném, ugyanis nem szeretem a szálfegyvereket.
    A támadó és védekező képességek balanszírozására nem is gondoltam. Jó hogy felhívtátok rá a figyelmemet!
    Ezek szerint az Égi mágiából a Megszentelt gyógyulást nem érdemes erőltetni? Nem fog az nekem hiányozni?
    A lovaglást egyikötők sem vette fel akkor tuti nekem sem fog hiányozni.
    Azért az megnyugtató, hogy Varázslat ellenállás nélkül is el lehet lenni. Azt hittem, hogy esetleg a főellenség harcoknál hiányozni fog?!
    Az alkuról én is jókat hallottam, de miután a harmadik blokkban van, csak eléggé későn vehetem fel.
    Az alkat azt hittem főnyeremény így azért nem annyira egyértelmű.
    A Védekező energia ismeretet én is néztem, de gondoltam, hogy ilyen fontos. De azt nem értem, hogy miért pont az Imádott technológia Fókuszt írjátok???
    Vagy az Isteni védelemhez csak ez kell és az Imádott technológia ismeret nem, miután az a sebzést növeli főleg? Egyébként én úgy olvastam, hogy erősítés csak bizonyos ideig lehet a karin és nem egyfolytában?
    A Hadiállapot nem jó erősítés? Milyen módosítókra gondoltok? És mik azok az ereklyék? Eddig én azt hittem az Isteni védelem helyett jobban járok a Megszentelt gyógyulással, de úgy veszem ki a szavaitokból a pajzs fontosabb. Végül is logikus, ha jó a pajzsom a gyógyítás már nem is kell.
    Szóval az utolsó foltot azért érdemes feltenni nem?
    Bevallom őszintén ez az első karim,ezért kérdezek ennyi mindent! A játékot már megjelenéskor megvettem. De több apróság is hozzájárult, hogy csak most jutok el, hogy elkezdhessem. Először is nem igazán futott volna a régi gépemen, majd utána elcsábultam és nem tudtam ellenállni Imyke remekművének és annak, hogy a DS2-öt ne játszam végig magyarul! Szeráfra azért gondoltam, mert elsősorban a közelharcos karikat szeretem, de itt ugye barbár nincsen. Az első részt ezzel a két karival vittem végig anno. Az árnyharcossal még szemeztem, de nagyon kíváncsi vagyok a szeráf cicuskájára. Második kari biztos az árnyharcos lesz!
  • vidu01
    Feltöltöd pl ide: http://media.proxnet.hu/ Aztán kimásolod a direkt linket itt a fórumon meg kép beszúrása oda meg szépen beilleszted.
    hogyan lehet kepet berakni?
  • vidu01
    Van amikor fel lehet venni az alkut első skillnek, pl az elfnél.:)

Amúgy tényleg jó, én most próbáltam ki először.