• johnnie_walker
    No mivel kiderült, hogy abszolút most kezded a játékot, szerintem ne szövögess világmegváltó terveket az első karaktereddel kapcsolatban, valószínűleg nem ezt fogod a legjobban szeretni, de bizonyosan nem ez lesz a legjobb. :)

Én azt tanácsolom, indíts több tesztkaraktert, vidd el őket lvl 12-18-ig, próbálj ki minél több képességet, valamint harcművészetet és azok módosítóit. Ez utóbbiak a játék egyik leglényegesebb elemei, és egy rossz választás után nincs visszaút, semmit nem lehet utólag módosítani. Szóval derítsd ki mi az ami a legjobban fekszik Neked, és azokra alapozva próbálj majd egy "végleges" karaktert tervezni. Szvsz korai még teljes 10-skilles karaktertippet kérned. ;)

Még egy pár mondat a Szeráf védekezésére visszatérve.

Nyilván a játék készítői gondosan ügyeltek a karakterek változatosságára mind támadás, mind védekezés szempontjából, de azt is el kell fogadni, hogy egyik-másik kissé erősebbre sikerült a többinél (pecselgetik is folyamatosan, lol). Szívósság, Alkat, Harci Reflexek... ezek mind-mind hasznos képességek más karakterek esetén, de elhiheted nekem (bemondásra :D), hogy az Isteni Védelem az egyik legerősebb – ha nem a legerősebb – dolog az egész Sacred2-ben védelem szempontjából, feltéve ha életben akarsz maradni minden körülmények között. :D Egyjátékos módban, illetve nem HC karakter esetén igazából nem is annyira vészes meghalni (azért rosszul esik), lenullázza a túlélési bónuszt, de majd visszaszeded. Zárt hálózaton hardcore karakterrel viszont bukik minden: a karakter, a láda tartalma, nem beszélve a beleölt játékórákról, ami napokra is rúghat. Olvastam nem egy karakterről, köztük 150+ felettiekről, akik tragikus véget értek állítólagos bugoktól eredő hatalmas critektől (O.S. /One Shot/ szindróma), rejtélyes legyengülésekről (1HP!!), vagy szimplán lag miatti HP-utánpótlás hiánytól, hiába itták a "pirosat" veszettül. Ezektől nem véd meg a sok egészségpont és a magas kitérési esély, csak a bekövetkezésük gyakoriságát csökkenti.

Az IV viszont meg tud óvni ezektől a váratlan eseményektől is. Mindig. Az enyém most 220+ rúna olvasása után, 106-107-es tényleges szinten*, mindenféle extra pajzsnövelő felszerelés nélkül kb. 40000-es értékű, 24 másodpercenként újra tudom kasztolni, 52+ másodpercig tart, stackelhető** (rárakodik az előzőre), tehát a tényleges egészségemnél (ami 8000 körüli) kb. 10-szer nagyobb. Mivel tartalmaz egy nagy adag elnyelés értéket (nem tudom pontosan mennyit, de 60% felett), kibírnék vele egy 200000-es sebzést elhalálozás nélkül. Bátran bemehetnék nálam 50-60 szinttel magasabban lévő bossok közé. Az egyetlen hátránya, hogy mindig újra kell húzni magadra... dehát nem ér meg félpercenként egy kattintást a halhatatlanság? :D

* A rúnák egyre kevesebb tényleges szintet adnak a harcművészeteidhez, többek közt ezért kellenek a 'fókusz' képességek.

** Erős a gyanúm, hogy ezt egy későbbi patch meg fogja szüntetni.