• TGWH
    Lehet túlságosan is belemagyaráztuk, de nem kell eldobni egy karaktert sem. Max egyszer-kétszer meghal, de olyan nem lesz, hogy még a spártaiak is azonnal ledobnák a hegyükről... én igen, mert idegesít ha állandóan halál közeli élményei vannak a karakternek, netán meg is halt (ennél is idegesítőbb, ha játékhiba miatt hal meg)...
    Pont az a lényeg, hogy ha az ember az esze után megy, akkor egyszerűen nem tudja elrontani. Persze harmadik-negyedik nehézségi szinten lehetnek gondjai a karakternek, de addigra úgyis vagy multizni kezdesz, vagy rájössz hogy ,,mi lett volna HA'' és előröl kezded.
    Amilyen fegyvert akarsz használni, olyan képesség. Kétkezessel jön be az első olyan tudásanyag, amit az ,,elsők'' (első Sacred 2 vásárlók, csak így jobban hangzik :D ) már rutinból tudnak. Sebzés ismeret nagyon hasznos. Lényegében azt választasz védelmi képességnek amit akarsz, és ahányat akarsz, nem tudod elrontani. Én pusztán megemlítettem, amire mindenki rájön pár karakter után, hogy érdemesebb elkerülni a támadásokat, mint a minél nagyobb védelemre gyúrni, mert hiába fejlesztettem a védelmem és az életem, arányaiban nézve ugyan olyan nagy sebzéseket kaptam, mint a legelején. A space gomb sokszor nem fog működni, erre most hívnám fel a figyelmed, piros italból van sok, úgy hogy egyáltalán nem kell spórolni, csak az elején, de ott sem annyira hogy meghalj. Ezüst szinten ajánlatos kezdeni, az eleje nehéz lesz, de pár szint alatt megkeményedik a karakter. Én azt tanácsolom, hogy az elején minden pénzed gyógyitalokra (legyen nálad mindig 5-6 darab) és olcsó páncélzatra költsd. Vannak drága de keveset védő páncélok, és az elején talán többet ér egy-két ereklyét megvenni (persze abból is az olcsót), mint ugyan annyi pénzért egy kevesebbet védő páncélt.
    Nem hinném hogy gondod lenne ennyi rpg és h&h-sel a hátad mögött. Annyi az újdonság, hogy az ereklyékkel lehet variálni, hogy most éppen tűzzel szemben legyél ellenállóbb, vagy méreg sebzéssel szemben.
    Az újrahúzhatóra azt értette, hogy először az a pajzs sebződik, és ha leverik, újra aktiválni kell.
    Kriszta, még esetleg annyit, hogy három csoport van a harcművészeteknél. Ha úgy tetszik mindegyik külön mannaforrással rendelkezik, egymástól függetlenül töltődnek vissza. Azaz ütsz egyet az első csoportban lévővel, majd varázsolsz egyet az utolsó csoport egyik tagjával, és közben visszatölt az első ütésed. Ezt érdemes kihasználni, az 1 2 gombokkal könnyen lehet váltani a jobbklikkes támadások között.
    Kombóknál ha két különbözőt raksz egybe, nem fog megduplázódni a visszatöltési idő, csak meg ne moccanj ha elsütöd, mert akkor nem hajtja végre a másodikat.
    McFrost, most má mindegy, a sárkány esélyeire lettem volna kíváncsi...
    Árnyharcosnál én véteknek érzem kihagyni a Tükröződő kisugárzást. Már az elején 20% esélyed lesz visszaverni a támadást, ami nem kevés. Módisítva már a varázslatokat (harcművészeteket, ez a kettő ugyan az!) és a távolsági támadásokat is ugyan ilyen eséllyel veri vissza. + az Ellenséges bajnok képességet úgyis fejleszteni kell, az ugrás és a sorozatos csapások nagyon tudnak írtani.