• TGWH
    Lovaglás arra jó, hogy ha majd megszerzed a hátast (ló, de inkább akkor már a cicus), akkor csökkenteni fogja a harcművészetek visszatöltési idejét.
    Felveheted a Gyógyítás varázslatot, de nem lesz rá szükséged. Ha nem veszed fel a hozzá tartozó képesség egyikét (amelyik a szintjét növeli), akkor értelemszerűen nem tudod olyan magasra fejleszteni, de minél magasabb a kari, annál magasabbra lehet képesség nélkül is. Nem tudom mennyi az az annál magasabb...
    Az Alkut felveheted akár második képességnek is, még ezüst fokozaton sem lesz belőle különösebb hátrányod. Csak tanulj meg spórolni, mert sok jó cucc lesz az árusnál, és drágák. Az inkvizítor felveheti akár első képességnek is.
    Hadiállapot (nagyon fontos) szerintem bőven elég a szeráfnak, ha jól választasz képességeket, nem kell a védelmező energia.
    Azaz nem ilyen egyértelmű ám a helyzet! Harci reflexek és Varázslat ellenállás. Tegnap néztem őket. Nem írja ki, de megkapod az írt bónuszokat (ezt nálam tapasztaltabb játékos is írta). Ahogy figyeltem, 4 képesség kell a hatékony védelemhez. Az említett kettő mellé még a Páncélismeretet vettem fel, meg a Szívósságot fogom. De a Szívósság még nem egyértelmű, mert 1-3-at véd minden páncélom, kivéve egy-kettőt, de azok is lehetnének magasabbak. Ha jobb a védelem, lehet elég az első 3 képesség, ennek mindjárt utána járok.
    Magasabb szinten jöttem rá, hogy nem a védelem és a támadás a fontos, hanem az, hogy elkerüld az ellenfél támadásait! Árnyharcosnál meg inkább verd vissza, így magukat sebzik!
    Az ilyen tulajdonságú tárgyakat Alkuval könnyedén megszerezheted:
    Blokkolás: Harcművészetek
    Blokkolás: Varázslatok (ez a kettő egyértelműen ugyan azt jelenti, szerintem csak félrefordították, mert ha mind a kettőre pl. +5,8%-ot kapsz, akkor összevonja őket egy értékké a ,,hátizsák'' lapon, f gomb alapból)
    Esély a támadás elkerülésére: +x% (ez azért jó, mert a Harci reflex is ezt növeli, bár nem látod, és az elfek rúnái piszoksokat adnak, a legtöbbet amit rúna adhat, kb. 15%-t ha jól emlékszem, és úgy olvastam, hogy már 50-60%-nál semmi esélyük hogy megüssenek)
    Blokkolás: Távolsági támadások
    Vannak olyan tárgyak is, amik nem blokkolási esélyt adnak, hanem visszaverést, bár ez talán ritkább.
    Nem akarok hülyeségeket írni, de 3 védelmi képességgel minimálisakat (1-2 ha egyénileg támadnak az ellenek, és 17-20 ha csoportosan) sebeznek az ellenfelek (300 élettel). Így ha 20 ellenfelet magadra húzol, akkor egy-két piros italt kell csak meginnod, és nem kell attól rettegni, hogy egy akkora sebzést bekapsz, ami nagyobb mint az életed fele. Én kivétel nélkül csak így jártam meg. Semmi blokkolás esélye, semmi visszaverés, semmi varázslat ellenállás (azaz csak minimális), és ki sem írta a gép mekkora sebzést kaptam, de pl. a fél életem lement, nem ütöttek olyan nagyokat, így nem is féltem, és akkor nyírtak ki egyetlen nagy ütéssel. Ha meghalsz, akkor meg ugrott a túlélési bónuszod, ezzel együtt leromlanak a tulajdonságaid, és nem találsz olyan jó cuccokat sem.
    De nézd meg a sacred2.hu címet, a fórumon nagyon sok okosság le van jegyezve.
    Pedig a szálfegyverek sem rosszak, ahogy néztem, sokkal nagyobb az esélyed hogy egy jó szálfegyvert találj 4 foglalattal, mint két db szintén 4 foglalatos kardot vagy baltát. Persze a foglalatok száma is számít.
    Jobb alsó sarokban van egy kör. Erősítések felül (3 db karika, a negyedik a hátasodé), alatt 3 rész, hátizsák, képességek, harcművészetek balról jobbra. Alatt a térkép és a napló. Na a képességek ablakot megnyitva láthatod hogy mennyi az esélyed a sikeres ütésre, és mennyi az ellenfél esélye a találatra. Figyeld gyakran, tulajdonságok közül az erő növeli az esélyed, az ügyesség csökkenti az ellenfél esélyét ha jól emlékszem. A kovácsnál a harmadik kovácsolási lehetőség növeli a találati esélyedet.
    Ereklyék a bal alsó sarokban vannak. Az elején a méreg fontos, árusoknál vehetsz, vagy akár ellenfelek is pottyantanak. Már a játék elején találni olyan 3 ereklyét, ami 5-6 pontot ad az Alkura.
    Hirtelen ennyi.