Hova tűntek a gyerekeknek szóló mesék?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem mindekettõ bejött és szigorúan felnõtt (ill tini) filmeknek tartom õket. Advent Children játékrajongóknak kötelezõ!
"Humorra szükség van, fõleg a mai világban"
<#eljen>#eljen>
Legutóbb a Vampire Hunter D-Bloodlust-ot és az Appleseedet láttam (döbbenetesek! elõbbiben 100%-ig kézzel rajzolt minden)... hát aki azt mondja hogy az animekban pár képkockákból, felületes munkával készül az sajnos hozzá sem lõ a témához.
De említhetném a Ghost in The Shell 1-2-õt...ezek már inkább 18+ filmek. Nem is a véres jelenetek miatt -az nem sok van benne- hanem sokkal inkább az elvont és a mögöttes tartalmak miatt.
Szóval az anime-t kár volt Disney és Pixar kapcsán felemlegetni, mert egy merõben más mûfaj.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
ugye minden film egy korosztálynak készült.
A Sailor Moon sikeres volt. Mert a 11-12 éves tinilányok "szappanoperája". Más szerint szar.
A Shrek egy szinte tökéletes rajzfilm. Szép történet, jó humor, gyönyörû grafika, minden, ami kell. Igaz a film sok részlete picik számára nem érthetõ, de egy kb 6-7 éves kordtól bárkinek ajánlott.
A jégkorszak 2 (tegnap láttam😄) teljes mértékben humorfilm. Minden koroszálynak. Humorra szükség van, fõleg a mai világban, 2 éves korban is😄 Nem ad nagy érzelmeket, viszont egy kisgyerek számára akár tanító célzatú is lehet.
Nem minden rajzfilm gyerekeknek készül. Látszik ez ott is, hogy a japán Amine rajzfilmeket például eleve csak 16 éves kortól ajánlják(legtöbbjét)
Cápamese, csodacsibe.... nem vicces, erõltetett. Ezt még a 2 ées ismerõseim is alátámasztották.
A Toy story-t nem láttam, cskaa Toy story 2-t. Az egész jó volt.
A Final Fantasy nem is rajzfilm. A bizonyíték, hogy ha valaki számítógéppel golgozik, akkor nem azért rajzfilmes jellegõ a Shrek, mert "kocka", hanem, mert használták a "rajzfilmes elemeket". A Final fantasy nem rajzfilm. Úttörõ, de nem sikeres. Kis esti film felnõtteknek.
A japán meseinvázió(Pokemon, stb.) éppen azt a korosztályt célozza meg, amelyik a legakaratosabb. Mindenképp leül a TV elé, és ha akkor reklámozzák a plüssmacit a TV-ben, akkor a gyerek eg is veteti a plüssmacit a szüleivel(vagy maci helyett bionicle vagy masonló csodák).
Az ilyenek egy kor felett már nem élvezhetõek. Én 21 évesen már nem bírnék végignézni egy Pokemont.
De egy Totally Spies például le tud kötni. Vicces tanulságos😄 szégyenlem, hogy nézem fiú létemre, de itt úgyse ismer senki😄 anonim net😄
Csak sajna létezik Új szellemírtók, meg Olsen ikrek nyomozós, meg masonló csodák... nívótlan élvezhetetlen vackok.
Macskafogó.... ritka a jó magyar alkotás. Fõleg manaság, mégis reménykedve várom. Az elsõ rész hihetetlen nagy lett. Sok jó 5let volt benne. Ismét egy korhatártalan alkotás.
Lehetne még ragozni, példákkal dobálózni... a lényeg: manapság a technika lehetõvé teszi, hogy minden korosztály megkapja a fejadagját, így a legötbb embernek a legtöbb rajzfilm nem tetszik.
Ettõl még persze nincs elásva a gyerekek jövõje... csakhát manapság a mese már nem CSAK az övék😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
> kötni az olyan alkotásai, mint a Nausicaa, a
> Laputa, a Porco Rosso, a Princess Mononoke, vagy a
> Cat Returns.
Szerintem meg nézhetetlenek... az anime nekem fõleg azért nem tetszik, mert 3 képkockából rajzolják meg az animációkat, csak a szereplõk szája mozog, meg idõnként pislog egyet. Nem lehet belehelyezkedni egy ilyen "hõs" szerepébe.
Most készül a Macskafogó 2, remélem, nagyon jó lesz.
Emmegki: nincs magyar rajzfilm, mert kis piacra nem éri meg irdatlan költségekkel rajzfilmet csinálni. De nézz szét a világban, hány rajzfilmet csinálnak magyarok vagy magyar származásúak (pl. Simpson család).
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Tiszta depressziós<#szomoru1>#szomoru1>
Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.
Ez hogy leteszed a gyereket a TV elé nem nevelés. A TV lehetõségeket kínál a szórakoztatásra, neked mit szülõnek szelektálnod kell belõle, hogy mit nézhet a gyerek meg mit nem.
"ezek az erõszakos mesék a rosszat tanítják"
Ezek az erõszakos mesék nem is a 10 év alattiaknak valóak, 90%-ban 12-es karikát lehet látni.
"Valamelyik sci-fi könyvben olvastam, hogy az emberiség elõbb utóbb kiírtja saját magát."
Ez nem sci-fi, ez már megtörtént csak eddig relatív kicsiben.
De ez természetes. Ha egy civilizáció elér egy bizonyos szintet amikor már az erõforrások nem elegendõek az egyedek számára, akkor az éhség és a szomjúság a -a piramis alapjai- dominálnak és jönnek a háborúk, a civilizáció a saját mocskába dõl, majd kezdõdik minden szinte a nulláról. /Feltéve ha a vegyi és biológiai, atomfegyverek miatt lesz majd aki újrakezdje./
De ez sem számít sokat az evolúció majd talál más megoldást és talán kevésbé ön és környezetpusztító egyedeket hoz majd létre.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
A fõ probléma az, hogy erõszakosak a mesék, és éjjel nappal ezt látják a gyerekek a TV-ben, egy idõ után ezt természetesnek veszik, és amit ott látnak, azt meg fogják csinálni az életben is.
Mivel a gyermeki fej nem tudja mi a jó, és mi a rossz, csak ha megtanítják neki... és ezek az erõszakos mesék a rosszat tanítják.
Mi lesz 20-30 év múlva, ha a mostani gyerekek ilyenen nõnek fel, egymást fogják gyilkolni???
Valamelyik sci-fi könyvben olvastam, hogy az emberiség elõbb utóbb kiírtja saját magát.
Hát ha ez így megy tovább kezdem elhinni.
Kérem ezek csak azok a japán mesék, amiket európa hozott át ide! Vagyis azok a kiválogatott rajzfilmek, amiket úgy gondolták, hogy illik a nyugati világba!
Ha valaki a gyerekének valami igazán igényes mesét szeretne mutatni, akkor adhatok egy igen jó tippet animébõl.
Szóval ha valakinek a kicsije szép varázslatos világokat szeretne látni hihetetlen fantáziával, és olyan szereplõkkel, akikkel együtt lehet minden percben érezni, az nézzen utána pár Hayao Miyazaki által készített gyerekmesének.
Igaz, hogy 19 vagyok, de még engem is le tudnak kötni az olyan alkotásai, mint a Nausicaa, a Laputa, a Porco Rosso, a Princess Mononoke, vagy a Cat Returns.
Ezek mind anime mesék, és szvsz tökéletesek a kicsik számára.
Ezt azért írtam, hogy ne mindíg a szemétre gondoljunk, ha valaki japán animérõl beszél.
A témához hozzászólva pedig azt mondanám, hogy a probléma az, hogy a mai mesék valahogy egyre inkább nem mondhatók mesének, hanem inkább animációs filmnek.
Ha megtehetném, én azt csinálnám, hogy kettévágnám a mesék meghatározását: egyfelõl maradnának a mesék, amik a kicsiknek szólnak, és lennének az animációs filmek, amik a nagyobbaknak, esetleg a felnõtteknek szólnak.
Egyszóval én két új kategóriára vágnám a dolgot, és hagynám, hogy készüljenek animációs filmek, és mesék. DE a kettõt nem téveszteném össze!
!!!Attól még, hogy rajzolva van, vagy CG animáció, az még nem jelenti, hogy mesérõl van szó!!!
Ugyanez fordítva: Attól még, hogy hús-vér emberek a szereplõk, és élõ környezetben vannak, nem azt jelenti, hogy felnõtteknek szóló történetrõl van szó!
Az, hogy valami mese vagy nem, vagy hogy gyerekeknek szól-e vagy nem, azt a tartalma dönti el.
Manapság a rajzfilmkészítõk nem tudnak gyerekszívvel gondolkodni, és inkább a saját szájízüknek való dolgot készítenek, mert arról el tudják dönteni, hogy nekik jó. Viszont ha jól látom egyre inkább eltûnik belõlük a mesemondás készsége.
Uff, beszéltem
Érdekes, mi magyarok megint nem tudunk rajzfilmet gyártani pedig régen nagyon jók voltunk.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A felnõttek meg azért szerették, mert õk is voltak gyerekek egyszer.
Persze mindenkinek mást jelent a régi.
Nekem a 101 kiskutyát, a Jancsi és a csodabab-ot, a Végtelen történetet, a Foxi Maxi-t, Lolka Bolkát, Varázsceruzát, stb.
Akkor még nem voltak japán rajzfilmek, ahol 500 db vágóképbõl 30 perces rajzfilmet készítenek ugyanarra az idióta klisére.
Amit ezek ellen tehetek az mindössze annyi, hogy akár tetszik a gyerekeimnek akár nem, Pokemont, Shaolin leszámolást, Blay Blade-t meg hasonló szarokat márpedig nem nézhetnek.
Mindenesetre gratula a vitaindító cikkhez, mert felkavarta itt a népeket.
Nekem is nagyon tetszett anno a 101 kiskutya rajzfilm, de azert megneztem a terminatort is.
Jól kihagytuk a Madagaszkárt a CGI áradatból... kapásból mondok 5 kissrácot/lányt akik imádják.
Erõszak mutatója = nulla. Ehez képeset a Vuk horror.
Szerintem észre kellene venni, hogy azért nem mennek a Legelõ hõsei, meg Balto (ez egyébként személyes kedvencem), Szilaj meg a többi mostanában razolt rajzfilm, mert nem volt rá igény. A gyerekek -mint már mondtam- nem hülyék... 1x elég nekik a túlcsöpögõs rajzfilm amin igazából nagyon nevetni (szórakozni) nem nagyon lehet, max nagy tanulsága van, de aztán ennyi.
A gyerekeknek egy varázslatos világra van szükség, ha ez megvan akkor többször is megnézik az adott filmet, ha nincs akkor kuka.
Már bocsánat, hogy ezt mondom, de azért voltak anno ennyire sikeresek a kézzel rajzolt rajzfilmek mert nem volt nagyon más. (Ok, a tv-ben volt, de most a popcorn filmekrõl beszélünk, mert a cikkben is errõl van szó.)
Most, hogy ilyen nagy a kínálat a Disney hagyományos bevett technikái csõdöt mondtak, a konkurencia a CGI megverte. Higyjétek el a ha a gyerekeket a Bambi 2 érdekelné, akkor ott tolonganának tömött sorokban a mozipénztáraknál, de szó sincs ilyesmirõl.
Tudjátok mit mondtak ismerõsöm lányai (3 és 5 éves) a Bambi 2-re? "Az nem kell."
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
A (hang)erő legyen veletek!! D.J.K.O.C.K.A
A CG-rõl meg annyit én foglalkozom ilyen dologgal - igaz csak amatõr szinten - teljesen más világ a két rajzfilmtípus.Minden elismerésem a CG-t készítõknek.
Elsõsorban szerintem meg a szülõkön múlik az hogy a gyerekük milyen rajzfilmeken nõ fel.A legegyszerûbb a gyereket odaültetni a tv elé azzal hogy nézd szépen és így a gyerek persze elvan magában nem kell vele foglalkozni utánna meg batman-nak képzeli magát és kiugrik az ablakon(volt rá példa már).
Végül.Én a Tom és Jerry-n a Kengyelfutó gyalogkakukkon a Vuk-on a Mézgán meg hasonlókon nõttem fel és nem hatott ki rám a jól belemagyarázott "brutalitásuk"<#nezze>#nezze>.
az a leg idiotabb mindd kozul, akkor is ha a vilagon a legnagyobb siker volt. Es a Disney tomegtermekekrol csak annyit, szerintem a Bambi elbujhat a Shrek mogott, mar csak azert is, mert ertelmesebb, jobban van kitalalva, es nem tech szempontbol. A Bambi eleg bugyuta tortenet. Annal meg a Kiskakas gyemant felkrajcarja cimu mese is jobb. De hat minden macskanak a sajat patkanya...
En sokkal jobban szeretem az olyan meset aminek van ertelme, vagy legalabb lehessen rajta nevetni.
ha jol emléxemvoltak olyan mesék mint pld Mek Mester Vizipók persze lehet régrõl is felhozni elretentõ példákat de azért mostanában ez egy kicsit beteg
a legkisebbeknek ott van elvileg a Teletubies vagy mi a rák (szerintem szörnyü) és itt egy rohadt nagy ugrás a következõ korosztály azt olyan 9-évtõl fölfelé kezdõdik
mondok példát pld multkor olyan hajnali 4 felé melo után kapcsolgatom a TV-t Cartoon network volt valami csontvázas rajzfilm.. ez még jo de utalások voltak benne a Düne Istencsászára c könyvre (én rohadt jot röhögtem) de nem hiszem hogy az az a könyv amit elolvas egy 8 éves gyerek (igaz õ valszeg nem is ül le hajnali fél 5 kor TV-t nézni) de gyanitom hogy napközben sincs sokkal nagyobb választék
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Egy normális gyerek ugyanis képes különbséget tenni a valóság és a fantázia között.
Pl. a húgom még kicsi volt amikor ment a Sailor Moon (nálunk Varázslatos Álmok címen futott) anime,
mégsem akart átváltozni és démonokkal harcolni.
Na jó... tiszteletben tartom a véleményed! (Egy frászt!) Nincs bajom a mangákkal, mert vannak KEGYETLEN jók, és igényesek is, de az ilyenek, hogy Saylor Moon??? Fúúúj... Aki csak ilyen mangát látott, és utálja a mangákat, azon nem lepõdöm meg! Csak sajnos nem tudja, hogy vannak jók is!
Egyébként teljesen mindegy MIT néz, MIVEL játszik, CSAK a neveltetése a lényeg!
Van olyan angyali osztálytársnõm, aki kacagva nyúvassza az embereket a GTA San Andreas-ban, mert "olyan aranyosan sikítanak". De ez a lány, egy érzékeny és figyelmes ember, aki fogékony a valódi emberek gondjaira. Csak a játékok vagy mesék miatt nem lesz senki pszichopata!
Tom & Jerry-t szidod Szefmester??? Én a helyedben félnék! Az a világ egyik legjobb rajzfilmsorozata! :-)P Mennek a rajongók aztán fejedredobják az üllõt! Hûha! 😊)))))))
A NEM-CGI manga-mese, amelyben az egykori Holdhercegség öt tündérének reinkarnációja
harcol a Földön a gonosz ellen. ,,Normális'' városi tinilányként élnek,
de ha szembe kell szállni a gonosszal, akkor ,,átváltoznak'' tündérekké(Hold- Mars- Merkur- Vénusz- Jupiter- tündérek).
A kulcsszerep Bunny-é a Holdtündéré, aki közülük a legidiótább(és legszebb),
és szezononként más-más módon, más-más varázseszközzel változik át.
Szerintem nagyon csúcs, és ottvan, de 10 év alatt nem igazán ajánlanám senkinek.
Végülis a mese is tinikrõl szól, tehát a korabelieknek való inkább.
Mindenesetre én nem akarom, hogy az én leendõ gyerekem ezeken a CGI-meséken nõjjön fel. A kézzel rajzolt meséknek igenis van helyük a mozikban! Vándorló palota, Curious George és a többiek.
Egy esetet szeretnék elmesélni. Keresztlányom 2 és fél éves. Szinte az összes mesét megszereztem neki a Bambitól kezdve a Balto sorozaton át a Csodacsibéig. És bizony látom a különbséget. Míg a CGI-meséktõl egyszerûen viszolyog (kivétel ez alól a Toy Story és a Némó), addig a kézzel rajzolt Mackótestvér és Tarzan nagy kedvence. Hogy miért? Ahogy észrevettem a mai CGI-mesék (lásd Hihetetlen család) már egyáltalán nem a gyerekeknek szólnak. Egyszerûen túl élethû nekik. És bár én jót mulatok azon, hogy a szuperhõst beperlik az életmentõ akciója miatt, addig a csöppség mellettem nem fogja fel a történést és más mesét követel! Míg a Tarzant egymás után 10 alkalommal is végig bírja nézni, addig például a Cápamesét max 10 percig.
Van különbség és ezt a 0-8 éves korosztály érzékeli. Még ha mi nem is. Ez nem azt jelenti, hogy rossza a Shrek vagy a Jégkorszak, hanem egyszerûen NEM NEKIK SZÓL!
Mintha csak a 19. századi Nyugat-Európai romantika definícióját hallanám. Csak a rajzfilmet irodalmi mûre kell cserélni ^^
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Blackmail the Universe
Látott valaki részeket a "Grimm legszebb meséi" sorozatból? Na abban a Jancsi és Juliska, meg ilyesféle mesék vannak, de olyan horrorisztikusak, hogy én mikor 10 éves koromban láttam, annyira rettegtem!!! Szó szerint horror. A boszorkány átalakul egy csont-bõr démonzombivá. Hát a gyerek szívbajt kap!
Jah, egyébként 16 éves vagyok, de azért engem is elborzaszt mikkel nyomatják szombat reggelente a matinékban is a gyerekek (pl. a hugom fejét!). Iszonyat. Ráadásul már a Cartoon Network is magyar! :-( Míg angol volt, addig volt haszna, lehetett belõle tök sokat tanulni.
A legjobb mese egyébként a Hercegnõ és a kobold!!!! Bár az is félelmetes... 😊)))))))
Mondjuk azt sosem, mondják, hogy a szülõk, talán mert õk is azok😊.
Én a régi klasszikusokon nõttem fel részben, és részben az új vonulat elsõ példányait kaptam meg, de szerencsére a mostani szemét, a jelenlegi állapotomban kapott el, így tudom helyesen szemlélni😊. Viszont a szomszédomban lakik két nálam fiatalabb srác (egyik kb 5 év, a másik kb 8 évvel fiatalabb), õk viszont a pokemon-on nõttek fel, azért voltak annyira oda. Hát visszagondolva a régi önnönmagamra, van egy kis különbség, vagy csak nézve a mi gimis évfolyamunkat az övékkel, félelmetes...
Én a gyerekeimnek (ha lesznek😊 ) nem engedném nézni, azokat amik most mennek, vagy menni fognak, az én kedvenc "rajzfiljeimet" meg csak késõbb, amikor meg is értené õket.
A Shrek 1 és 2 meg az elmúlt idõk legjobb CGI filmje, már alig várom a 3-at, remélem nem szúrják el😊.
Will your Soul live for Ever?
De ahogy már mondtam, a Polár Expressz (csak pár hónapos film!) bizakodóvá tett, ahogy anno a Némó is.
Értem mit mondasz, de a tv-ben is elég durva dolgokat lát karika nélkül... még a mesékben is szomorú dolgokat kellene, hogy átéljen?
Nem vagyok pszichológus, de én nem helyeslem.
Ahogy már írtam, a tv-s rajzfilmek ügyében egyetértek, de a mozis "családi" alkotások azért merõben igyekeznek mások lenni.
A Vuk-ról nem is beszélve... folyamatosan elkeseredtem, hogy miért hal meg Karr az öreg róka.. és miért bántják az emberek a puskákkal.
A Piroska és a Farkas-t anyám rádiójáték formájában adagolta én meg végigrettegtem, mert nem értettem, hogy miért kell felvágni a farkas hasát...
Na erre lépj valami ÖT. Ez nem sci-fi ezek csak velem estek meg, de sorolhatnám még, hogy hány gyerek sírja végig azt a jelenetet amikor Hófehérke meghal... szerinted ez a jó? "
Tudod miért jók ezek a rajzfilmek? Mert megtanítják a gyerekeket az igazi(!) érzésekre és az igazi helyzetekre. Nem pedig az inverz oktató jellegû (vagyis inkább annak szánt...) - a gonosz zöld hajú manó besavazta a folyót ezért meghalnak a kishalak, de jön a jószívû világért harcoló kommandós lánycsapat, a piperetükreikkel és a lézernyalábos rúzzsal szétlövi a manót ésatöbbi - mai mesék emberre alapelveket ráerõszakoló "meseszálai". tudod mennyire gusztustalan ez?
Cikkhez:
Jaj... már megint egy ÖT cikk. Bátran moderáljátok ki ezt a HSZ-t is mint a Stephen King-est... már megszoktam, hogy sokaknak fáj az igazság.
Tisztázzuk a legelején a Csodacsiba valóban egy raklap hulladék. DE a gyerekek nem hülyék!
A Csodacsibét a Pirosszkával egyetemben 1x megtekintés után úgy elfelejtette barátom kislánya és egy másik ismerõsöm gyerekei, hogy öröm volt nézni.
De nem tetszik nekik a csöpögõs Bambi és a kissé félelmetes Hõfehérke sem. Viszont nagyon szeretik a Toy Story-t és bár 11 éves a mese a mai napig Woody babával futkoznak, hogy a Némót és a Szörny RT-t már ne is említsem.
És pontosan itt van már megint baki a cikkben... a Shrek valóban inkább egy éretebb korosztályhoz szóló mese, de IGENIS léteznek olyan "mai" rajz és animációs filmek melyek a szeretetrõl, a családról, a barátságról az emberi értékekrõl szólnak. Tehát HIBA általánosítani és a gyerekek lelki békéjét félteni, mert nem a Némó lesz az amitõl sírva riad fel éjszaka a gyerek.
Szóval:
Mellesleg én anno a 101 kiskutya miatt nem tudtam normálisan aludni napokig, mert a Szörnyellát annyira durvának éreztem.
A Vuk-ról nem is beszélve... folyamatosan elkeseredtem, hogy miért hal meg Karr az öreg róka.. és miért bántják az emberek a puskákkal.
A Piroska és a Farkas-t anyám rádiójáték formájában adagolta én meg végigrettegtem, mert nem értettem, hogy miért kell felvágni a farkas hasát...
Na erre lépj valami ÖT. Ez nem sci-fi ezek csak velem estek meg, de sorolhatnám még, hogy hány gyerek sírja végig azt a jelenetet amikor Hófehérke meghal... szerinted ez a jó?
Mégvalami.. a Polár Expressz az utóbbi idõk egyik legaranyosabb, legérzelmesebb meséje... JÓ REGGELT!
Nézd csak meg a mai CGI rajzfilmeket amiktõl itt "félted" a gyerekeket... és nézd meg a régi "pszicho" meséket.
Egy kicsit javítok: szennyvízcsatornák
A legnagyobb gondot viszont az olyan szennycsatornák okozzák mint a Jetix. Elképesztõ ,hogy le mernek adni olyan borzalmat mint a Született kémek akik "bevetés" közben állandóan a ruhájukra ,hajukra panaszkodnak. És az egyik ismerõsöm lányai is nézik és már 10 évesen sminkelik magukat suli elõtt ,és tuti ,hogy az ilyen "mesék" késztetik rá õket hiszen a gyerek azonosul az általa hõn szeretett hõsével ,és bizony ma nem valami jó példát mutatnak ezek a "hõsök". Hozzá kell tennem az anyjuk nem is tudja mit néznek.
És az utcán egyre több 13-14 éves lányt látni aki annyi sminket tesz magára mint egy 40 éves kurva (már elnézést) és úgy is öltözködik és viselkedik. Már bocs de ezt nem nevezném fejlõdésnek.
Pedig a Gumimacik, Alvin és a mókusok, vagy éppen egy-két magyar klasszikus remek jellemformáló képességgel bír.
A mai szögletes mesék inkább a mértéktelen versenyre, vagy éppen a könnyfakasztó nyálas témákra buknak rá.
A csodacsibe egy sz*r. Idióta, humortalan kinézete van a fõszereplõnek,
az elejétõl végéig vontatott, összenyálazott tartalom jellemzi.
Én semmiképp nem raknám egymás mellé a Shrek-et és ezt a sz*rt.
A Shrek legalább egy valóban örökérvényû emberi fõtémát mutat be,
néhol kicsit csöpögõsen, néhol épp valóságosan, és a humort inkább ráhagyta a mellékszereplõkre.
Ha a gyerekemet leültetném mesét nézni, akkor már biztos, hogy csak a minimax-ra engedném fel,
ahol éppen a fennmaradt gyöngyszemeket vetítik a ,,régi idõk rajzfilmjei''-bõl.
Ha a kisgyermekek lelki fejlõdésérõl van szó, akkor igenis konzervatívnak kell lenni.
Nem kakaóbiztos számítógépekre van szükség az oviban, hanem kézzelfogható képességfejlesztõ játékokra,
esetleg projektorra, hogy ha a gyerek otthon nem találkozhat normális rajzfilmekkel,
akkor legalább az óvodában megnézhesse õket!
a szemléletbeli különbség nem mindig egyenlõ a fejlõdéssel, esetünkben maximum csak változást takarhat. (itt azért nem arról van szó hogy x millió csiliherccel több a negyede nanométeren)
a többi mondatod számomra értelmezhetetlen. lehet, hogy az évtizednyi különbség itt már megmutatta vasfogait?