5i#22
Ahogy látom ebben a kérdésben eléggé megosztott a tömeg! De ez így van jól!
Mindenesetre én nem akarom, hogy az én leendő gyerekem ezeken a CGI-meséken nőjjön fel. A kézzel rajzolt meséknek igenis van helyük a mozikban! Vándorló palota, Curious George és a többiek.
Egy esetet szeretnék elmesélni. Keresztlányom 2 és fél éves. Szinte az összes mesét megszereztem neki a Bambitól kezdve a Balto sorozaton át a Csodacsibéig. És bizony látom a különbséget. Míg a CGI-meséktől egyszerűen viszolyog (kivétel ez alól a Toy Story és a Némó), addig a kézzel rajzolt Mackótestvér és Tarzan nagy kedvence. Hogy miért? Ahogy észrevettem a mai CGI-mesék (lásd Hihetetlen család) már egyáltalán nem a gyerekeknek szólnak. Egyszerűen túl élethű nekik. És bár én jót mulatok azon, hogy a szuperhőst beperlik az életmentő akciója miatt, addig a csöppség mellettem nem fogja fel a történést és más mesét követel! Míg a Tarzant egymás után 10 alkalommal is végig bírja nézni, addig például a Cápamesét max 10 percig.
Van különbség és ezt a 0-8 éves korosztály érzékeli. Még ha mi nem is. Ez nem azt jelenti, hogy rossza a Shrek vagy a Jégkorszak, hanem egyszerűen NEM NEKIK SZÓL!