Na, mindent nem olvastam el, de:
ugye minden film egy korosztálynak készült.
A Sailor Moon sikeres volt. Mert a 11-12 éves tinilányok "szappanoperája". Más szerint szar.
A Shrek egy szinte tökéletes rajzfilm. Szép történet, jó humor, gyönyörű grafika, minden, ami kell. Igaz a film sok részlete picik számára nem érthető, de egy kb 6-7 éves kordtól bárkinek ajánlott.
A jégkorszak 2 (tegnap láttam:D) teljes mértékben humorfilm. Minden koroszálynak. Humorra szükség van, főleg a mai világban, 2 éves korban is:D Nem ad nagy érzelmeket, viszont egy kisgyerek számára akár tanító célzatú is lehet.
Nem minden rajzfilm gyerekeknek készül. Látszik ez ott is, hogy a japán Amine rajzfilmeket például eleve csak 16 éves kortól ajánlják(legtöbbjét)
Cápamese, csodacsibe.... nem vicces, erőltetett. Ezt még a 2 ées ismerőseim is alátámasztották.
A Toy story-t nem láttam, cskaa Toy story 2-t. Az egész jó volt.
A Final Fantasy nem is rajzfilm. A bizonyíték, hogy ha valaki számítógéppel golgozik, akkor nem azért rajzfilmes jellegő a Shrek, mert "kocka", hanem, mert használták a "rajzfilmes elemeket". A Final fantasy nem rajzfilm. Úttörő, de nem sikeres. Kis esti film felnőtteknek.
A japán meseinvázió(Pokemon, stb.) éppen azt a korosztályt célozza meg, amelyik a legakaratosabb. Mindenképp leül a TV elé, és ha akkor reklámozzák a plüssmacit a TV-ben, akkor a gyerek eg is veteti a plüssmacit a szüleivel(vagy maci helyett bionicle vagy masonló csodák).
Az ilyenek egy kor felett már nem élvezhetőek. Én 21 évesen már nem bírnék végignézni egy Pokemont.
De egy Totally Spies például le tud kötni. Vicces tanulságos:D szégyenlem, hogy nézem fiú létemre, de itt úgyse ismer senki:D anonim net:D
Csak sajna létezik Új szellemírtók, meg Olsen ikrek nyomozós, meg masonló csodák... nívótlan élvezhetetlen vackok.
Macskafogó.... ritka a jó magyar alkotás. Főleg manaság, mégis reménykedve várom. Az első rész hihetetlen nagy lett. Sok jó 5let volt benne. Ismét egy korhatártalan alkotás.
Lehetne még ragozni, példákkal dobálózni... a lényeg: manapság a technika lehetővé teszi, hogy minden korosztály megkapja a fejadagját, így a legötbb embernek a legtöbb rajzfilm nem tetszik.
Ettől még persze nincs elásva a gyerekek jövője... csakhát manapság a mese már nem CSAK az övék:D