Challenger: mítoszok és a valóság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egészen véletlenül nem ezért indulnak el a pilóták szkafanderben a felszálláskor?
Vajon ki érzi ettõl jobban magát, hogy csökönyösen ismételgeti, biztosan nem élték túl azt a 2 perc 46 másodpercet, ami magatehetetlenül az ülésbe szíjazva töltöttek, pontosan tudva, hogy meg fognak halni, mert erre a forgatókönyvre senki sem gondolt??
OK-1K1 "Buran" - 1988-ban járt a világûrben, személyzet nélkül. Ez a hajó volt a beomlott hangárban, az Enyergia hátán...
OK-2K1 "Ptichka" - Emberes ürrepülésre felkészítve, Bajkonur-ban tárolják.
OK-1K2 - Emberes ürrepülésre szánt modernizált változat, de nem készült el, Moszkvában tárolják.
OK-2K2 és OK-3K2 - Részben elkészültek, majd a 90-es évek elején szétszedték õket.
Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a tévhitekkel ellentétben a Moszkvai Gorkij-parkban látható "Buran" nem az a Buran (OK-1K1), amely a világûrben járt, hanem az OK-TVA jelölésû tesztjármû, amelyen statikus teszteket végeztek, és amelyre ráfestették a "Buran" nevet, mikor a Gorkij Parkba vitték.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vagy inkább ellensúly.
A többiek "ötleteire" meg csak annyit, hogy per pill a rakéta technológia az egyetlen ami olyan stádiumban van, hogy használható legyen. Szóval aki itt antigravitációval jön, az vagy nem ezen a bolygón él, vagy fejben nincs ezen a világon.
Ezek húzós problémák, de elméletileg megoldhatóak.
Van egy C60-as nevezetû molekula, amely 60 db szénatom focilabdaszerû összerendezõdésébõl keletkezik. Ha ezt képzeletben félbevágod és a két fél közti részt feltöltöd szintén szén atomokkal (és ezt jó sokáig folytatod), akkor nanocsövet kapsz, sõt, akár tóruszt is csinálhatsz belõle, aztán ezeket a tóruszokat akár láncba is fûzheted... El is jutottunk egy olyan anyaghoz ami 100x erõsebb egy azonos tömegû acélszálnál és a világûrbõl lelógatva nem csak a saját tömegét bírja el, hanem fel is lehet rajta mászni (nem vicc). Ahonnan lelógatják az egy súly, amit a centrifugális erõ tart a magasban. Ami pedig felmászik a madzagon azt mikrohullámmal / lézerrel látják el árammal.
nanocsõ képek
Már van egy centi ilyen madzag 😊
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
1.: Enterprise
2.: Challenger
3.: Columbia
4.: Discovery
5.: Atlantis
6.: Endeavour
Ebbõl okulva álltak neki az 1990-es években egy olcsón üzemeltethetõ rendszer kifejlesztésének, aminek a vége az X-33 / Venture Star program lett volna, új rendszerû (aerospike) hajtómûvel, egyszerû kiszolgálórendszerrel, hogy letörjék az árakat.
A CEV, amit most akarnak összehozni, nem valószinû, hogy látványosan olcsóbb módja lesz az ûrbe való feljutásnak...
Milyen érdekes dolog: Az Enterprise a korábbi neve Constitution volt 😄 Tiszta Star Trek 😊
Tudtommal a rakéták a hatás - ellenhatás elvén mûködnek, tehát nem a kitáguló gáz térfogata tolja el a rakétát, hanem a nagy sebességgel távozó részecskék az ellenkezõ irányba tolják a rakéta testét (mint amikor egy fegyver visszarúg).
"Eléggé idõszerû lenne antigravitációs megoldásokat alkalmazni"
Ha szállítod a bizonyítottan mûködõ tervrajzokat, esküszöm megcsinálom! A bevétel háromnegyede a tiéd lehet! 😊
"Amúgy azért a NASA is kísérletezget, pl létezett/létezik 1 projekt ahol hanggal lebegtettek 1 élõ békát...is, ezt láttam videón"
Stimm, kár hogy a béka másfél centis volt és kellett köré egy 20 köbméteres elektromágnes 😊
Az ûrhajót is fel lehetne így emelni, csak nem szabad fémbõl csinálni és köré kell építeni egy hold nagyságú elektromágnest (és persze azt is felemelni).
"Sok érdekes megoldás létezik és ezért nem értem, hogy miért nem alkalmazzák õket?!"
Szerintem ennek nagyon sok oka van, anyagi, technológiai, gazdaságossági stb. Biztos van némi létjogosultsága az összeesküvés elméleteknek, de a projektek leállása / lassúsága többnyire elég prózai okokra vezethetõ vissza.
Például a ramjet/scramjet meghajtás esetleg jó lenne a jövõben a terhek világûrbe szállításához, vagy az ûrlift is egy megvalósíthatónak tûnõ dolog, de ezek mind hihetetlen mennyiségû pénzbe és idõbe kerülnek majd, mire esetleg létrejönnek.
Az Enterprise a légköri tesztrepülésekre készült, amelyben azt vizsgálták, hogy fog viselkedni a sikló a visszatérés utolsó fázisában, a leszállásánál.
Amúgy nagyon szép az ürrepülõ, meg minden, csak nem jó, és nem hatékony.
Más. Nem tudja valaki, hogy az ürrepülõnek mekkora a törõszilárdsága a fõbb irányokban?
Van jobb mûködõképes, kivitelezhetõ, megvalósítható megoldás? Nincs. Ezzel kell operálni. Amúgy nagyszerûen mûködik ez a megoldás, mint azt nap mint nap be is bizonyítja...
A sugárhajtómûves landolással gáz volt és a projektet leállították mert a függõleges leszállásnál, a támasztó talpacskák elolvadtak, felborult a repcsi és felrobbant az egész kóceráj.
Még véletlenül sem arról beszélsz, amirõl én. Én ahogy azt leírtam, az 1960-as évek ûrsiklóterveirõl beszéltem, amelyeknél a szárnyba, vagy a törzsbe, behúzhatóan terveztek használni sugárhajtómûveket, amelyek az ûrsikló leszállásának végsõ fázisában mûködhettek volna. Ezek a hajtómûvek végül lekerültek a tervbõl, és a NASA egy tisztán hajtómû nélküli vitorlázórepülés mellett döntött a leszállásnál.
Eléggé idõszerû lenne antigravitációs megoldásokat alkalmazni.
Van mûködõképes, megvalósítható megoldás antigravitációra? Nincs. Tehát nincs is mit alkalmazni...
.Lockhead 1-2 repcséjében van is állítólag de csak segédhajtómûként.
A Lockheed mely repcsijében van "állítólag" ilyen?
Sok érdekes megoldás létezik és ezért nem értem, hogy miért nem alkalmazzák õket?!
Talán azért, mert nem megvalósíthatóak a gyakorlatban?
Nos öt siklót építettek.
Az elsõ volt az Enterprise (OV-101) bár azt hiszem ezt csak leszállási, meg rendszertesztekre használták. Utánna jött sorban a Challenger (STA-099,/OV-99, elõször struktúrális tesztgép volt a Lockheadnél késöbb 1982. júliusában került szolgálatba.)
Columbia (OV-102 1981. elsõ orbitális repülés)
Discovery (OV-103 elsõ repülése: 08/30/84)
Atlantis (OV-104 elsõ repülése: 10/03/85)
Endeavour (OV-105 05/07/92)
Volt még korábban egy Pathfinder nevû (ha jól tudom személyzet nélküli) kísérleti gép.
Infomorzsák: http://science.ksc.nasa.gov/shuttle/resources/orbiters/orbiters.html
Mindenesetre fikázás helyett vegyük számba, hogy mi minden nem lenne, ha nincsenek ûrsiklók.
-Nem biztos hogy lenne mûholdas távközlés, TV, Internet...
-Nem lett volna ûrteleszkóp
És lehetne még sorolni.
Az ûrrepülõgép a fejlõdés egy lépcsõfoka. Nem szabad leszólni, megvan a maga szerepe az ûrrepülésben.
Egyik elõzõ kommentedben azt állítottad hogy idõsebb vagy sokaknál a fórumon. Ez esetben szánalmasnak tartom hogy egy felnõtt ember a lejáratáson, belekötésen kívül semmilyen más gondolatot / észrevételt nem tud a többieknek átadni.
Mivel a hozzászólásaid 95%-a egy 'lol'-ban, vagy az SG becsmérlésében merül ki, én már rég kibannoltalak volna a francba.
Egyébként pedig keríts egy új példányt a 'Primítív és frappáns válaszok kézikönyve' -bõl, mert a homokozólapátos visszaszólások már kissé idejétmúltak (ja persze ha olyan idõs vagy akkor érthetõ).
Szerencsétlen.
és Judith Resnik
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Persze az is lehet, hogy az ufóktól zsákmányoltak valami cuccost, és most azt tesztelik az 51-es körzetben. Csak egy baj van, kimerülöben a dimetilén-bihidrogén-zaharid, márpedig az idegen ûrhajónak ez a hajtóanyaga. De talán az a fickó, aki feltalálta a 117%-os hatásfokú dinamót majd ötletel valamit.
Szóval manapság már nem ilyen "adakozóak".
Az amerikai gazdaság nem fejlõdik. Már a 911-es események elõtt is gondok voltak, de utána már õk is beismerték ezt, és persze a 911-re fogták. Azóta is bukdácsol az a gazdaság, persze mindig próbálják nagy csinnadrattával beharangozni, hogy most már aztán ívelnek felfele, de a tények rendre mást mutatnak. Ha nem emelnék állandóan felfele a kamatlábat, akkor a dollár stabil mélyrepülésbe kezdene.
Ilyen viszonyok mellett a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy repkedjenek, meg fejlesszenek ûreszközöket.
És akkor még nem is szóltam a távol-keleti gazdaságok elõretörésérõl, amitõl elég rendesen be vannak szarva (elsõsorban Kína, dél-Kórea és Japán miatt), de ott van India is.
Az EU is egyre inkább próbál elszakadni, és az oroszok is bontogatják ismét a szárnyaikat.
Még van pár évük, de ez már olyan, mint a vénasszonyok nyara.
Ugyan Cifu, hagyd. Tudod jól, hogy mi fog most jönni: "szûklátókörûek vagytok, mindent elhisztek, amit a hivatalos szervek mondanak, amúgy is világméretû összeesküvés van, Egely rulez, etc..." Általában mindig ezek merülnek fel ultimate érvekként. Én most sem várok mást.😞
Amúgy én is kiváncsi lennék az elhalgatott NASA tervekre, mert ilyesmirõl én sem tudok...
A legjobb a "T+127: Próbáljuk meg a vészleszállást!" rész. 2 perccel a robbanas utan rajottek, hogy valami nem stimmel. Gondolom azt, hogy viz felett vannak a kis kerek ablakon keresztul lattak, amirol persze elobb le kellett torolni a parat papirzsepivel, mert mar a legkondi sem mukodott.
Félelmetes mit el nem hisznek emberek.
Ha megnézed például a Columbia mûszerfaláról készült képeket (például ezt) feltünhet, hogy mindenhol szines kijelzõk láthatóak. Holott az elsõ ûrsiklórepülésnél még így nézett ki.
Esetleg tudnál mondani konkrét példá(ka)t? Ugyan szerintem nem, de azért kíváncsian várom uraságod leleplezéseit...
Szánalmasak vagytok. Ha valamihez nem értetek, nem kell hozzászólni.
Eyg 10 éves autó már nem megbízható. Ezek meg már 20+ évesek...
Ki kéne már valami újjat találni..
http://www.snopes.com/horrors/gruesome/challenger.asp
De egy óránként párszáz km sebességell zuhanó pörgõ, égõ roncsban ûlve valszeg nem sok szakszó jut eszembe.
Mez ez forítás. Szóval angolul ki tudja mit mondtak.
Mondjuk ilyen helyzetben én sem dölnék hátra nyugoddtan hanem ordítoznék, elbúcsúznék a szeretteimtõl és biztos ami biztos imádoznék is.
Ugyebár... "Egy zuhanó gépben nincsenek ateisták."
Tök olyan, amit egy hállivúdi filmben szoktak az emberek mondani.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f