180
-
mrgenya #20 a végső jelentés szerint "a legénység valószínűleg, de nem biztosan elvesztette eszméletét".
ha van hangfelvétel, akkor meg lehet állapítani, hogy maguknál voltak-e, v sem. aki nincs eszméleténél, az talán nem kiabál. vagy esetleg nem működött egészen végig a hangfelvevő? -
Szalámi #19 Hol van ez a hangfelvétel??
-
#18 részvét.. :(
""Felfedeztük, hogy a szivárgási ellenőrzés okozhatta a veszélyes buborékokat az anyagban", írta Richard Feynman, a katasztrófát kivizsgáló testület tagja"
Feynman ilyen testület tagja volt? ezt nem is tudtam.. -
Harry Potter #17 ezektől a képektől mindig össszeszorul a szívem -
Prof William #16 Azt hiszem a hangfelvétel azzal ér véget hogy az egygik űrhajós imádkozik. elég megrázó. A többiek meg a háttérben kiabálnak és/vagy zokognak. Durva... Szegények. -
Egy Pohár víz #15 Kezeltessed magad, te majom.... -
Cnut #14 UFO-k szedték le, mert má túl erősek lettünk volna. Kemperek. -
#13 A fekete dobzon talált utolsó mondat: "Hadjátok a csajt had vezessen egy kicsit"
Tulajdonképpen a legénység abba halt bele, hogy beleestek a vízbe. Ez a durva. -
Runo #12 Esetleg 2 tömítőgyűrűvel nem lehetett volna megoldani a dolgot?
/ 1 ami a hideget bírja, 1 ami a meleget.../ -
aaaaa #11 Nem hülyeség. Volt róla egy dokumentumfilm is ahol részletesen elmagyarázták. Az O gyűrű a nagy hidegben sokkal ridegebb volt és az indításkor nem tudott a kellő sebességgel a megfelelő méretűre tágulni, hogy tökéletesen tömíteni tudjon. Ezután szivárogni kezdett az üzemanyag, ami később meggyulladt stb... Nézd meg a filmet ha még tudod, többször is ment valamelyik adón. -
Zedas #10 Megint hozzászóltál? Most sem kellett volna... -
Zedas #9 Szerintem a rakéták a kilövés kezdetétől üzemben vannak, tehát 'melegek'. Valószínű, hogy amíg a cuccos le nem válik a légkörben, addig a szigetelés nagyobb hőmérsékletnek van kitéve mint a kilövőállványon ácsorogva. -
#8 Nem minden összeesküvés elmélet tök hülység(na jó vannak extrém esetek is) , szerintem csak józan paraszti ésszel bele kell gondolni a dolgokba ! Itt pl arra gondolok hogy a NAsA nagyoon sok témában "magyaráz" aztán ezekbe belekötnek és néhány év elteltével bevallják hogy mégis csak a szkeptikusoknak volt igazuk! -
#7 Nem hülyeség!Azok a rakéták amikkel a kérdéses probléma volt, nem jutnak ki az űrbe, mert kb 108 másodperccel a start után leválnal, és kiégnek, majd visszahullanak az óceánba. Így marhára nincsenek kitéve az űr hidegének, illetve a nap égető melegének. -
#6 Erre még nem is gondoltam! van benne valami! jó meglátás Suomy! -
#5 A cikk télleg jó, bár egy olyan X-atkás fílingje van: tagadjuk a titkolt összeesküvés elmélet tagadásának, leplezésének, tagadásást, és ezt mindenki ismerje meg végre, mert ez az igazság!!!;)
Én inkább azt mondanám, az űrsikló rengeteg konstrukciós hibával rendelkezik, ezek egyike ez az o gyűrűs. Ha nem a Challengernél, de valamikor biztos probléma keletkezett volna belőle, ha nem is törvényszerűen ilyen súlyos. -
Su0my #4 "A Challenger vesztét végeredményben azonban az O-gyűrű szigetelés alacsony hőmérsékleten való elégtelen teljesítménye okozta, amit egyáltalán nem cseréltek le."
Édes Istenem, mert az űrben aztán kibaszott meleg van!! Ekkora hülyeséget... Ha a földi "hidegben" nem bírja ki az anyag, akkor hogy küldhették fel az űrbe?? Ezt csak észre kelelt volna venni!! -
Su0my #3 aha... -
IoIa #2 "A Challenger katasztrófájáról szóló történetek tényszerűségüket tekintve erősen kétségesek, többnyire mítoszok, melyeket teljesen felesleges minden egyes évfordulón újra és újra felhozni." - Helyes! Most sem kellett volna... -
Nyiri #1 Nagyon jo cikk. 5 bekezdes durva.