269
-
archkoven #29 Aha. Szóval a világ leggazdagabb embere csak egy bábú.
Érdekes dolgokat tud meg az ember itt az sg-n:)))) -
archkoven #28 Majd megnézem én azt, hogy az a tízszer gyorsabb cpu a gyakorlatban vajon hányszor gyorsabb. Van olyan sejtésem, hogy nagyon messze lesz a tíztől! -
Mihail #27 "Az érzékeny pont a Windows 2000, mivel ezt a cég már igyekszik temetni,"
bill gatest kéne eltemetni de élve :D
najó végülis csak egy bábú.. -
SYB #26 "Próbáljanak olyan operációs rendszert készíteni végre, amelyik jól bővíthető, bármely új szabvánnyal kompatibilissá tehető , és akkor végre nem kellene öt évente váltani."
És az nekik miért lenne jó? -
Vers #25 akkor a m$ tönkremenne ahogy fog is elöbb utobb
-
#24 A probléma, hogy máris egy új operációs rendszeren gondolkoznak. Ha annyira jó lenne a Vista, mint amennyire mondják, esetleg akkor ennek a jövőbeli bővítésein kellene gondolkodni, nem pedig egy Vienna projecten, vagy nevezzük akárhogy.
Próbáljanak olyan operációs rendszert készíteni végre, amelyik jól bővíthető, bármely új szabvánnyal kompatibilissá tehető , és akkor végre nem kellene öt évente váltani. -
Vers #23 a moore törvény nem ezt mondja hanem azt hogy duplázodik a tranyo szám
teljesitményben 2-szeres ugrás sose vot inteléknél :D
de a cell most odabaszott 10-szer gyorsabb a szaros intelnél amd-nél LOLLLLL
-
#22 NFP:"Továbbra is érvényben van Moore törvénye"
Mint Te is írod, trükkökkel. Az eredeti Moore-törvény az egyetlen felületre integrált tranzisztorok számára/teljesítményére vonatkozik. Én inkább azt mondanám, nem él már a Moore-törvény.
Előkerült a Blackcomb. Meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy sejtésem szerint a Vista mégiscsak a Win2000/XP motor örököse lesz. Ez megfelel a régi redmondi hagyományoknak is: egy oprendszer motort ugyanis jóval tovább tartanak öt-hat évnél ("megtérülési időszak"). Amit a MS gőzerővel hegeszt az mégsem az új Vista motor, hanem a Blackcomb. Talán egy zárt kódú UNIX? :) -
#21 Miért fejlődne lassan a hardware? Továbbra is érvényben van Moore törvénye. Egy-másfél évenként továbbra is megduplázódik a teljesítmény az aktuálisan kapható high-tech cuccok piacán. A különbség mindössze annyi, hogy nem az órajel emelésével, hanem architektúrális változtatásokkal, és többmagos rendszerekkel olják meg ezt a gyártók.
De ez vásárlói szempontból érdektelen szempont, fő, hogy igenis gyors a fejlődés. -
#20 Városnevekről oprendszert? Windows Ipolytarnóc, az is sokak számára érdekes és izgalmas hely. -
#19 Szerintem addig értelmetlen ilyenekről vitatkozni, míg meg sem jelent... Majd akkor. XP megjelenése előtt is ment a hőbőrgés, erre jóformán csak ezt használják otthon (Linuxosokat leszámítva:)) Kevés funkció is relatív, annyira sokat már nem lehet elképzelni... Nekem speciel tetszik az új keresés (hiába lőtték el Apple-ék a poént:)), a GPU futtatta GUI is jó ötlet, biztonsággal kapcsolatos újítások is lesznek, aztán mintha olvastam volna egy Norton Ghost szerű funkcióról is... Majd meglátjuk, milyen lesz! -
#18 Szerintem a Vista-ból majd kifog derülni, hogy mit is fejlesztettek ennyi év után az xp-n. Én igazából nem nagyon találok érdembeli problémát az xp-ben, amit ki lehetne nagyon javitani.
Ha tényleg nem lesz semmi extra, akkor kijelenthetjük, hogy mostmár csak marketing az egész újabb windowz elöállitás. a 98 és az xp között azért tényleg nagy az ugrás, de xp-hez szerintem még manapság böven elegek lennének az update-k nem kell még vista. -
#17 XP kijövetelekor a P3 korszaknak volt vége. Akkor jött a P4, illetve az AMD-től az AthlonXP (vajon miért ez lett a neve?:)) -
ZoliJ #16 szerintem a Vienna a Vista Second Editiont takarja:) -
HUNIgor #15 De hát nem csinálják meg jól, hiszen akkor ki venné meg az újat?? A Microsoftnak nem az a célja, hogy jó OS-t csináljon, hanem az, hogy olyat amit sokan vesznek meg. A kettő sajnos nem ugyanaz. -
roliika #14 Mert megzabálja a gép erőforrásait. És kevés funkció, nagy helyigény. Szóval 1 sz*r. Mivel tud többet mint az XP? -
#13 nem de ha idén megveszed a vistát, rá 2 évre jön a vienna?? előbb azt csinálják meg jól, ne jöjjön kifele uj Oprendszer... -
IoIa #12 Nem mindegy, hogy mi a neve? Nem ez a lényeg. Bár ha azt nézzük, hogy az újdonág és a marketing aránya 1:100 lesz, akkor a marketing miatt tényleg nem mindegy a név... -
kandeláber #11 Miért lenne? Az új gépekhez úgyis azt fogják adni (nyugaton). -
#10 Akkor jött be a P4. -
#9 Ebből is láccik hogy mikor adott ki igazán új OS-t a M$, mert az XP után még lehet hogy fejlődött a hw mint az állat, de az uccsó 1-2 évben igen csak leállt.
Ugyan is csak azt felejtetted ki, hogy az átlagfelhasználó számára lassan kb 1.5 éve ugyan azt kínálják és szinte ugyan olyan áron. 4GHz-es prockók talán csak 2-év múlva lesznek (ha lesznek), addig meg jönnek a sokkal alacsonyabb órajelű többmagosak, amire viszont még nincs az ilyen rendszert rendesen kihasználó progi.
A vidkari, mint specHW lehet hogy fejlődik, de arra ugye mégse lehet OS-t írni. Na és az órajele annak is 1 nagyságrenddel a CPU alatt van.
"Nem terjedt el az XP? Na bumm. A Win2k-t és 98/98SE-t használók helyzetét úgy kell elképelni, mintha egy aknamezőn szélén állnál. bármerre is mozdulsz el, vagy az XP-re, vagy a Vistára, később a Viennára léphetsz. Idő kérdése csak az átállás."
Azért szerencsére a helyzet ennél sokkal vidámabb;)))
-
roliika #8 Valóban! A jövőbe kell tekinteni! Mert a Vista iszonyú nagy bukta lesz. :-D -
#7 Hirosíma vagy Nagaszaki jobb lett volna;)
(Esetleg Hamburg vagy Drezda) -
Garfield #6 Hardver lassan fejlődik?
Amikor kijött az XP, akkor még a P2-korszak végén és a P3-korszak elején tartottunk. Az egyik, farvizekekn hajózó chipgyártó, az AMD a K6 után kijött egy vadiúj procival, a K7-tel, ami elég igéretesnek tűnt.
Mára az AMD ha értékesítésben nem is, de technológiai fejlettségben és teljesítményben lenyomta az Intelt. 64 bites architektúrára kezd átállni a szerverpiac és az asztali fronton is megjelentek az ilyen procik. Mostanában jönnek ki a kétmagos procik mind a szerver/asztali, mind a hordozható gépek szegmensében. A videókártyák mind teljesítmény, mind feature tekintetében iszonyatosat fejlődtek.
Nem terjedt el az XP? Na bumm. A Win2k-t és 98/98SE-t használók helyzetét úgy kell elképelni, mintha egy aknamezőn szélén állnál. bármerre is mozdulsz el, vagy az XP-re, vagy a Vistára, később a Viennára léphetsz. Idő kérdése csak az átállás. -
Garfield #5 Hát ja. Meg ott a sok köcsög chipgyártó (GPU és CPU), azok is állandón nyilvánosságra hozzák az útiterveiket. Hát nem barmok? -
Caro #4 Hát én Bécs helyében perelnék :)
De most komolyan. -
hehehehe #3 miert lenne szanalmas?mert kicsit elorebb gondokodnak mint te?igen nagy baj lenne ha nem lennenek terveik a jovot illetoen... -
#2 Azt vettem észre, hogy a M$ Os-ek fejlesztési ideje egyre csak növekszik, miközben az új funkciók egyre kevesebben lesznek.
Ráadásul, mivel a hw viszont egyre lassabban fejlődik, mind kevesebben választják az azonnali váltást, a nagyobb hw követelmények miatt.
A win95-öt a jólsikerült reklámkamány miatt még az is megvette, akinek még gépe sem volt;)
Az XP viszont még mindíg nem terjedt el annyira, hogy csak rá tudná az M$ az üzletet építeni.
-
gabeei #1 Még a Vista sincs kint, már a következőről beszélnek.Szánalmas...