269
  • archkoven
    Aha. Szóval a világ leggazdagabb embere csak egy bábú.
    Érdekes dolgokat tud meg az ember itt az sg-n:))))
  • archkoven
    Majd megnézem én azt, hogy az a tízszer gyorsabb cpu a gyakorlatban vajon hányszor gyorsabb. Van olyan sejtésem, hogy nagyon messze lesz a tíztől!
  • Mihail
    "Az érzékeny pont a Windows 2000, mivel ezt a cég már igyekszik temetni,"
    bill gatest kéne eltemetni de élve :D
    najó végülis csak egy bábú..
  • SYB
    "Próbáljanak olyan operációs rendszert készíteni végre, amelyik jól bővíthető, bármely új szabvánnyal kompatibilissá tehető , és akkor végre nem kellene öt évente váltani."

És az nekik miért lenne jó?
  • Vers
    akkor a m$ tönkremenne ahogy fog is elöbb utobb
  • Oldern the 1st
    A probléma, hogy máris egy új operációs rendszeren gondolkoznak. Ha annyira jó lenne a Vista, mint amennyire mondják, esetleg akkor ennek a jövőbeli bővítésein kellene gondolkodni, nem pedig egy Vienna projecten, vagy nevezzük akárhogy.

Próbáljanak olyan operációs rendszert készíteni végre, amelyik jól bővíthető, bármely új szabvánnyal kompatibilissá tehető , és akkor végre nem kellene öt évente váltani.
  • Vers
    a moore törvény nem ezt mondja hanem azt hogy duplázodik a tranyo szám
    teljesitményben 2-szeres ugrás sose vot inteléknél :D

de a cell most odabaszott 10-szer gyorsabb a szaros intelnél amd-nél LOLLLLL
  • Laci73
    NFP:"Továbbra is érvényben van Moore törvénye"

Mint Te is írod, trükkökkel. Az eredeti Moore-törvény az egyetlen felületre integrált tranzisztorok számára/teljesítményére vonatkozik. Én inkább azt mondanám, nem él már a Moore-törvény.

Előkerült a Blackcomb. Meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy sejtésem szerint a Vista mégiscsak a Win2000/XP motor örököse lesz. Ez megfelel a régi redmondi hagyományoknak is: egy oprendszer motort ugyanis jóval tovább tartanak öt-hat évnél ("megtérülési időszak"). Amit a MS gőzerővel hegeszt az mégsem az új Vista motor, hanem a Blackcomb. Talán egy zárt kódú UNIX? :)
  • NFP
    Miért fejlődne lassan a hardware? Továbbra is érvényben van Moore törvénye. Egy-másfél évenként továbbra is megduplázódik a teljesítmény az aktuálisan kapható high-tech cuccok piacán. A különbség mindössze annyi, hogy nem az órajel emelésével, hanem architektúrális változtatásokkal, és többmagos rendszerekkel olják meg ezt a gyártók.
    De ez vásárlói szempontból érdektelen szempont, fő, hogy igenis gyors a fejlődés.
  • Lacc
    Városnevekről oprendszert? Windows Ipolytarnóc, az is sokak számára érdekes és izgalmas hely.
  • asysoft
    Szerintem addig értelmetlen ilyenekről vitatkozni, míg meg sem jelent... Majd akkor. XP megjelenése előtt is ment a hőbőrgés, erre jóformán csak ezt használják otthon (Linuxosokat leszámítva:)) Kevés funkció is relatív, annyira sokat már nem lehet elképzelni... Nekem speciel tetszik az új keresés (hiába lőtték el Apple-ék a poént:)), a GPU futtatta GUI is jó ötlet, biztonsággal kapcsolatos újítások is lesznek, aztán mintha olvastam volna egy Norton Ghost szerű funkcióról is... Majd meglátjuk, milyen lesz!
  • craesh
    Szerintem a Vista-ból majd kifog derülni, hogy mit is fejlesztettek ennyi év után az xp-n. Én igazából nem nagyon találok érdembeli problémát az xp-ben, amit ki lehetne nagyon javitani.

Ha tényleg nem lesz semmi extra, akkor kijelenthetjük, hogy mostmár csak marketing az egész újabb windowz elöállitás. a 98 és az xp között azért tényleg nagy az ugrás, de xp-hez szerintem még manapság böven elegek lennének az update-k nem kell még vista.
  • asysoft
    XP kijövetelekor a P3 korszaknak volt vége. Akkor jött a P4, illetve az AMD-től az AthlonXP (vajon miért ez lett a neve?:))
  • ZoliJ
    szerintem a Vienna a Vista Second Editiont takarja:)
  • HUNIgor
    De hát nem csinálják meg jól, hiszen akkor ki venné meg az újat?? A Microsoftnak nem az a célja, hogy jó OS-t csináljon, hanem az, hogy olyat amit sokan vesznek meg. A kettő sajnos nem ugyanaz.
  • roliika
    Mert megzabálja a gép erőforrásait. És kevés funkció, nagy helyigény. Szóval 1 sz*r. Mivel tud többet mint az XP?
  • tigeroo
    nem de ha idén megveszed a vistát, rá 2 évre jön a vienna?? előbb azt csinálják meg jól, ne jöjjön kifele uj Oprendszer...
  • IoIa
    Nem mindegy, hogy mi a neve? Nem ez a lényeg. Bár ha azt nézzük, hogy az újdonág és a marketing aránya 1:100 lesz, akkor a marketing miatt tényleg nem mindegy a név...
  • kandeláber
    Miért lenne? Az új gépekhez úgyis azt fogják adni (nyugaton).
  • TothLaci
    Akkor jött be a P4.
  • NEXUS6
    Ebből is láccik hogy mikor adott ki igazán új OS-t a M$, mert az XP után még lehet hogy fejlődött a hw mint az állat, de az uccsó 1-2 évben igen csak leállt.

Ugyan is csak azt felejtetted ki, hogy az átlagfelhasználó számára lassan kb 1.5 éve ugyan azt kínálják és szinte ugyan olyan áron. 4GHz-es prockók talán csak 2-év múlva lesznek (ha lesznek), addig meg jönnek a sokkal alacsonyabb órajelű többmagosak, amire viszont még nincs az ilyen rendszert rendesen kihasználó progi.

A vidkari, mint specHW lehet hogy fejlődik, de arra ugye mégse lehet OS-t írni. Na és az órajele annak is 1 nagyságrenddel a CPU alatt van.

"Nem terjedt el az XP? Na bumm. A Win2k-t és 98/98SE-t használók helyzetét úgy kell elképelni, mintha egy aknamezőn szélén állnál. bármerre is mozdulsz el, vagy az XP-re, vagy a Vistára, később a Viennára léphetsz. Idő kérdése csak az átállás."

Azért szerencsére a helyzet ennél sokkal vidámabb;)))

• roliika
    Valóban! A jövőbe kell tekinteni! Mert a Vista iszonyú nagy bukta lesz. :-D
  • NEXUS6
    Hirosíma vagy Nagaszaki jobb lett volna;)

(Esetleg Hamburg vagy Drezda)
  • Garfield
    Hardver lassan fejlődik?

Amikor kijött az XP, akkor még a P2-korszak végén és a P3-korszak elején tartottunk. Az egyik, farvizekekn hajózó chipgyártó, az AMD a K6 után kijött egy vadiúj procival, a K7-tel, ami elég igéretesnek tűnt.

Mára az AMD ha értékesítésben nem is, de technológiai fejlettségben és teljesítményben lenyomta az Intelt. 64 bites architektúrára kezd átállni a szerverpiac és az asztali fronton is megjelentek az ilyen procik. Mostanában jönnek ki a kétmagos procik mind a szerver/asztali, mind a hordozható gépek szegmensében. A videókártyák mind teljesítmény, mind feature tekintetében iszonyatosat fejlődtek.

Nem terjedt el az XP? Na bumm. A Win2k-t és 98/98SE-t használók helyzetét úgy kell elképelni, mintha egy aknamezőn szélén állnál. bármerre is mozdulsz el, vagy az XP-re, vagy a Vistára, később a Viennára léphetsz. Idő kérdése csak az átállás.
  • Garfield
    Hát ja. Meg ott a sok köcsög chipgyártó (GPU és CPU), azok is állandón nyilvánosságra hozzák az útiterveiket. Hát nem barmok?
  • Caro
    Hát én Bécs helyében perelnék :)
    De most komolyan.
  • hehehehe
    miert lenne szanalmas?mert kicsit elorebb gondokodnak mint te?igen nagy baj lenne ha nem lennenek terveik a jovot illetoen...
  • NEXUS6
    Azt vettem észre, hogy a M$ Os-ek fejlesztési ideje egyre csak növekszik, miközben az új funkciók egyre kevesebben lesznek.

Ráadásul, mivel a hw viszont egyre lassabban fejlődik, mind kevesebben választják az azonnali váltást, a nagyobb hw követelmények miatt.

A win95-öt a jólsikerült reklámkamány miatt még az is megvette, akinek még gépe sem volt;)
    Az XP viszont még mindíg nem terjedt el annyira, hogy csak rá tudná az M$ az üzletet építeni.
  • gabeei
    Még a Vista sincs kint, már a következőről beszélnek.Szánalmas...