Microsoft: Vista után Vienna

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

asysoft
Szerintem addig értelmetlen ilyenekrõl vitatkozni, míg meg sem jelent... Majd akkor. XP megjelenése elõtt is ment a hõbõrgés, erre jóformán csak ezt használják otthon (Linuxosokat leszámítva:)) Kevés funkció is relatív, annyira sokat már nem lehet elképzelni... Nekem speciel tetszik az új keresés (hiába lõtték el Apple-ék a poént:)), a GPU futtatta GUI is jó ötlet, biztonsággal kapcsolatos újítások is lesznek, aztán mintha olvastam volna egy Norton Ghost szerû funkcióról is... Majd meglátjuk, milyen lesz!

/*WTF?!*/

craesh
Szerintem a Vista-ból majd kifog derülni, hogy mit is fejlesztettek ennyi év után az xp-n. Én igazából nem nagyon találok érdembeli problémát az xp-ben, amit ki lehetne nagyon javitani.

Ha tényleg nem lesz semmi extra, akkor kijelenthetjük, hogy mostmár csak marketing az egész újabb windowz elöállitás. a 98 és az xp között azért tényleg nagy az ugrás, de xp-hez szerintem még manapság böven elegek lennének az update-k nem kell még vista.

asysoft
XP kijövetelekor a P3 korszaknak volt vége. Akkor jött a P4, illetve az AMD-tõl az AthlonXP (vajon miért ez lett a neve?:))

/*WTF?!*/

szerintem a Vienna a Vista Second Editiont takarja:)

De hát nem csinálják meg jól, hiszen akkor ki venné meg az újat?? A Microsoftnak nem az a célja, hogy jó OS-t csináljon, hanem az, hogy olyat amit sokan vesznek meg. A kettõ sajnos nem ugyanaz.
Mert megzabálja a gép erõforrásait. És kevés funkció, nagy helyigény. Szóval 1 sz*r. Mivel tud többet mint az XP?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

tigeroo
nem de ha idén megveszed a vistát, rá 2 évre jön a vienna?? elõbb azt csinálják meg jól, ne jöjjön kifele uj Oprendszer...
Nem mindegy, hogy mi a neve? Nem ez a lényeg. Bár ha azt nézzük, hogy az újdonág és a marketing aránya 1:100 lesz, akkor a marketing miatt tényleg nem mindegy a név...

Miért lenne? Az új gépekhez úgyis azt fogják adni (nyugaton).
TothLaci
Akkor jött be a P4.
NEXUS6
Ebbõl is láccik hogy mikor adott ki igazán új OS-t a M$, mert az XP után még lehet hogy fejlõdött a hw mint az állat, de az uccsó 1-2 évben igen csak leállt.

Ugyan is csak azt felejtetted ki, hogy az átlagfelhasználó számára lassan kb 1.5 éve ugyan azt kínálják és szinte ugyan olyan áron. 4GHz-es prockók talán csak 2-év múlva lesznek (ha lesznek), addig meg jönnek a sokkal alacsonyabb órajelû többmagosak, amire viszont még nincs az ilyen rendszert rendesen kihasználó progi.

A vidkari, mint specHW lehet hogy fejlõdik, de arra ugye mégse lehet OS-t írni. Na és az órajele annak is 1 nagyságrenddel a CPU alatt van.

"Nem terjedt el az XP? Na bumm. A Win2k-t és 98/98SE-t használók helyzetét úgy kell elképelni, mintha egy aknamezõn szélén állnál. bármerre is mozdulsz el, vagy az XP-re, vagy a Vistára, késõbb a Viennára léphetsz. Idõ kérdése csak az átállás."

Azért szerencsére a helyzet ennél sokkal vidámabb;)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Valóban! A jövõbe kell tekinteni! Mert a Vista iszonyú nagy bukta lesz. :-D

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

NEXUS6
Hirosíma vagy Nagaszaki jobb lett volna;)

(Esetleg Hamburg vagy Drezda)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hardver lassan fejlõdik?

Amikor kijött az XP, akkor még a P2-korszak végén és a P3-korszak elején tartottunk. Az egyik, farvizekekn hajózó chipgyártó, az AMD a K6 után kijött egy vadiúj procival, a K7-tel, ami elég igéretesnek tûnt.

Mára az AMD ha értékesítésben nem is, de technológiai fejlettségben és teljesítményben lenyomta az Intelt. 64 bites architektúrára kezd átállni a szerverpiac és az asztali fronton is megjelentek az ilyen procik. Mostanában jönnek ki a kétmagos procik mind a szerver/asztali, mind a hordozható gépek szegmensében. A videókártyák mind teljesítmény, mind feature tekintetében iszonyatosat fejlõdtek.

Nem terjedt el az XP? Na bumm. A Win2k-t és 98/98SE-t használók helyzetét úgy kell elképelni, mintha egy aknamezõn szélén állnál. bármerre is mozdulsz el, vagy az XP-re, vagy a Vistára, késõbb a Viennára léphetsz. Idõ kérdése csak az átállás.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hát ja. Meg ott a sok köcsög chipgyártó (GPU és CPU), azok is állandón nyilvánosságra hozzák az útiterveiket. Hát nem barmok? <#szomoru2>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hát én Bécs helyében perelnék :)
De most komolyan.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

miert lenne szanalmas?mert kicsit elorebb gondokodnak mint te?igen nagy baj lenne ha nem lennenek terveik a jovot illetoen...

NEXUS6
Azt vettem észre, hogy a M$ Os-ek fejlesztési ideje egyre csak növekszik, miközben az új funkciók egyre kevesebben lesznek.

Ráadásul, mivel a hw viszont egyre lassabban fejlõdik, mind kevesebben választják az azonnali váltást, a nagyobb hw követelmények miatt.

A win95-öt a jólsikerült reklámkamány miatt még az is megvette, akinek még gépe sem volt;)
Az XP viszont még mindíg nem terjedt el annyira, hogy csak rá tudná az M$ az üzletet építeni.

Még a Vista sincs kint, már a következõrõl beszélnek.Szánalmas...
← ElőzőOldal 6 / 6