269
  • greywolf
    Fényezgetünk, fényezgetünk ? :)

Smirglit hozzak ?:)
  • greywolf

Mivel nem írta a kedves statisztika készítő hogy letiltotta volna, azért :)

Bár ilyen lámának hiába magyarázom.

Tudod az XP ASZTALI oprendszer
    a linux pedig inkább SZERVER, lényegesen több szolgáltatással.
    Nézd me mondjuk az Ubuntu Linuxot, majd az összes szerver szolgálatás alapból áll, bootol is rendesen.

• greywolf
    "nekünk viszont csak némi upgrade kell a gépek kb egyharmadán..."

Node akkor mégis mennyi 30-40 millió ?:)
    Még ebből is köjönnek a hozzáértő rendszergazdák :)

"linuxnak ebben jó évtizedes lemaradása van) akkor vehetünk tivolit, szervereként kb 200 rugó"

Mondjuk Zen és Novell Linux? Esetleg más?:)
    Van alternatíva.

"valószinűleg mi is arra jutnánk mint münchen, hogy vehetünk vmware-t, telepitünk bele xp-t aztán használjuk tovább őket évekig."

Ezt megint csak handabandának tekintem addig, amíg nem írsz linket, cikket. Ilyen ellenőrizhetetlen Microsoftos szövegeket légyszi támaszd alá valamivel.

"OK, 2001-ben is ezt mondtátok az XP megjelenésekor..."

Nem tudom, én nem mondtam, de ezen tényleg nincs értelme vitatkozni :) 3 éves becslésre mondtunk két számot és kész. Szerintem a Vista az edigi windowsok sikeréhez képest óriási bulta lesz, aminek a fő okai:
    -kevés újdonság (mondjuk egy ME-XP vagy 98-2000 váltáshoz képest)
    -iszonyatos hardverigény
    -rengeteg bug, ne felejtsük el, hogy egy év óta az egészet újraírják, ergo amit kiadnak az majd megint egy nulláról felépített cucc lesz
    -nyolc fajta variáció, őrület
    -ár (?)

"béta követelményei, még soha semmilyen hivatalos követelmény specifikáció nem jelent meg a végleges termékről. (amiben pl a jelenleg autostartos service-ek fele default-ból ki lesz kapcsolva)"

Ez tiszta sor, ezért írtam hogy becslés. De az szinte biztos, hogy 3GHz alat nem úszod meg :)

"miért irogatsz ilyen égbekiálltó marhaságokat."

Magyarázd el légyszi:)

"Ezek után meglepődik valaki, hogy neked nem nagy különbség, hogy a linux tizszer annyi helyet pazarol el ugyanarra?"

Monddcsak nálatok hány image van? Nálunk a legnagyobb ügyfélnél 350 gépre jut 6 fajta, darabonként kb. 5Giga. Szóval a veszteség tényleg hatalmas :)

"persze, hogy tudok. Akár telepítőfileonként is tudok, igy maga a telepitő cd is legenerálható forrásból. "

Légszi fordíts nekem egyet, ami backdoor mentes :)

"pipe-olást jelenti, ezek viszont valóban COM-on keresztül scriptelhetőek"

Tudod, pont e miatz univerzális a dolog, és lesz még használatban 20 év múlva is, amikor a kis objektumaid már sehol sem lesznek :)
    Vagy esetleg a következő API-ban átnevezik őket, és hegesztheted újra a scriptjeidet :)

"Nyisd ki a szemed. "

Igen?

"Linux lassú indulása"

Engem nem zavar, lehet, hogy nálatok a winfos szerverek gyakori indítása miatt a gyors felállás előny, de a linuxoknál nem kell újraindítani.

Ugye a dolog onnan indult, hogy belinkeltetek egy gagyi statisztkát, mely szeint a linux lassabban indul el mint a win, deén eleve kétlem, hogy ez így lenne :)
  • kbupdate
  • Equ
    néha én is megunom a dolgot, de mivel jókat röhögök az ilyen pancserek vergődésén és szakmai öngyilkosságán (már, ha beszélhetünk ilyenről az sg forumán) ha van időm, akkor égetem kicsit őket. Akinek nagy az arca azt mindenképpen, ha valaki normális, annak igyekszem normálisan elmagyarázni, hogy mi miért van...
  • kbupdate
    Equ minden elismerésem. Azon gondolkodtam el, miért tartasz ingyen lámer felvilágosítást? Én már ezekbe belefáradtam, olyan 1 éve. Anno én is sokat fejtegettem az okokat, de beláttam hogy hülyék ellen lehetetlen bármi érvet, indokot , kifejtést bevetni. Ezek begyepesedettek.

Szóval a kérdésem, miért nem hagyod nyugodni ezeket a pancsereket saját hülyeségeikben, aztán hagy szívjanak tovább? (legalább idegeskednek tovább, hogy nekik semmi se működik)
  • Equ
    "Bár lehet, hogy az XP beépített SSh, web, adatbázis és SMTP szervere elindult :))"

Mert ugye a default suse telepitésen, ezek elindulnak?

De xp-n miért indulhatott volna el a beépitett web vagy smtp service is, meg még tucatnyi másik amiről a linux nem is hallott? :)

Persze a lámereken kivül mindenki tudja, hogy a linux bootja nem azért olyan tetűlassú, mert olyan sokmindent tölt be egy xp-hez képest, hanem mert olyan elavult az egész boot folyamata, hogy a daemon-ok nem párhuzamosan indulnak, mint xp-n... Ha valami hasonlót akarsz, akkor órákig hackelheted az egészet, kézzel kell beállithatni, mi mivel indulhat párhuzamosan és persze bármi újat telepitesz, kezdődhet az egész elölről. Csúcstechnika, mi?
  • Equ
    "Az pedig ha jól számolom:"

rosszul számolod, 150e*1000-ből 1000 komplett új gépet vehetünk, nekünk viszont csak némi upgrade kell a gépek kb egyharmadán...

Linuxra csak az effektiv migrálás elvinne ennyit és hol vagyunk akkor még a jelenlegi rendszer tudásától... Ha csak valami megközelítő központositott menedzsmentet akarunk (lévén a linuxnak ebben jó évtizedes lemaradása van) akkor vehetünk tivolit, szervereként kb 200 rugó, kliensenként valahol a winxp áráért... A röhöjes alkalmazásokról nem is beszélve, hogy mennyibe kerülne normálisakat kifejleszteni, valószinűleg mi is arra jutnánk mint münchen, hogy vehetünk vmware-t, telepitünk bele xp-t aztán használjuk tovább őket évekig. (csak sajna mögöttünk nem áll az ibm és nem pumpálja a migrálásba a pénzt, hogy mégse nézzen ki akkora buktának)

"Jó, jegeljük, három év múlva visszatérünk rá"

OK, 2001-ben is ezt mondtátok az XP megjelenésekor...

"Nem látok benne sehol se lyat hogy a Vistaesexcelwoldphotoshopdreamweaveroutllok :)"

Persze, hogy nem, ezek az irások nem lámereknek szóltak, hanem átlag usereknek, akik tisztában vannak a ms certified hardverek jelentőségével. (amik nem az oprendszer elindithatóságát jelölik)

Ha már úgyis ennyit melléfogtál, említsük meg, hogy amiket te olvastál azok egy optimalizálatlan béta követelményei, még soha semmilyen hivatalos követelmény specifikáció nem jelent meg a végleges termékről. (amiben pl a jelenleg autostartos service-ek fele default-ból ki lesz kapcsolva)

"nézegess linux certified hardvereket :)"

csak nem összetévesztesz egy röhejes HCL listát egy designed for... termékkel? LOL Most már értem miért irogatsz ilyen égbekiálltó marhaságokat. Halvány közöd sincs az IT-hez... (ami nem baj, ha még az iskolapadot nyomod, de nagy bajban leszel, ha kikerülsz a valódi életbe)

"Hűha, hatalmas nagy különbség"

Ezek után meglepődik valaki, hogy neked nem nagy különbség, hogy a linux tizszer annyi helyet pazarol el ugyanarra? És ez egy 6 éves technológia a ms-tól, erre rak még rá egy pár lapáttal a WIM. A te kis patimage-ed, egy amatőr tákolmány ezekhez képest.

"Hol?"

Fényévekre, még a SIS-hez képest is, nemhogy egy partimage-hez...
    Persze neked biztos meglepő, hogy a technológiák fejlődnek és nem 30 éves elavult dolgokat toldoznak-foldoznak, hogy valahogy ráerőszakolják a mai problémákra.

"Magyarul mégsem 100%"

Nem bizony, többszáz %, mert minden egyes rendszernek minden egyes kiadott változatát megkapjuk forrásban :)

"tudsz úgy forráskódot krni az MS-től, hogy egy KOMPLETT windowst tudsz belőle fordítani?"

persze, hogy tudok. Akár telepítőfileonként is tudok, igy maga a telepitő cd is legenerálható forrásból. (bár a bootolhatósággal volt egy kis szivás multkor, de megoldottuk :)

"scriptelhetően"

Hát unixokon a scriptelhetőség inkább a gagyi pipe-olást jelenti, ezek viszont valóban COM-on keresztül scriptelhetőek (objektumorientáltan). Példát majd keresek, ha szükségem lesz rá, de guglit talán egyedül is tudod kezelni. Ha nem szólj, közösen összedobunk neked egy két kulcsszót...

"Mivel is "

Nyisd ki a szemed.
  • greywolf
    Pl. semmi :)
    Bár lehet, hogy az XP beépített SSh, web, adatbázis és SMTP szervere elindult :))
  • kbupdate
    és XP-nél mik indultak? gyogyikám.
  • Evil Merodak
    Látom megy a flame :)

Amúgy szerintem egyik OS sem igazán jó. Mert a Win-nek nagy a hardverigénye a Lin-nek meg nagy a hozzáértésigénye :(
  • greywolf
    Istenem, te szánalmasan dilettáns vagy :)
    Mondhatni, pontosan olyan diletáns mintaki a tesztet végezte :)

A tesztből nem derül ki például, hogy:
    -milyn szervizeket indított el az ipse bootolás közben. Tudod a linux lényegesen többet tud a windowsnál, és ha az indítási dőbe beleszámít az apache, smtp szerver, ssh szever, stb, stb. bizony lassabban áll fel

- nem szól róla, hogy linux alatt aktivált volna swap partíciót, azért nem mindegy, hogy a windows tudott swappelni, a linuxmeg nem.

Olvasd el a többi kommentet a tesz végén, hátha picit okosabb leszel :)
    -
  • greywolf
    Hmm, mik derülnek ki ;))
  • greywolf
    "Tévedsz, egyetlen fillérbe se kerül a ms felé, mivel s.insurance-ban vannak..."

Ühhüm, ezek szerint a Vista árát lehúzhatom, csak a Hardver marad?:)
    Az pedig ha jól számolom:
    150.000*1000+20% ÁFA, NE VICCELJ 180 MILLÁBÓL MEGÚSSZÁTOK A VISTÁRA VALÓ ÁTÁLLÁST ?:) Ez hihhetetlen, mi ez ha nem az évtized üzlete? :)

Ennyiből még mindig lehetne hozzáértő informatikusaokat foglalkoztatni :)

"Piaci elemzők, hasonló eredményeket várnak, mint az xp esetén, pár éven belül. Ha mégnagyobb lesz az arány, akkor az a vállalatoknál a kihagyott xp telepités miatt lesz (mint nálunk) de kb ugyanúgy hozni fogja a 80%-os teljes piaci és minimum 50%-os vállalati részesedést..."

Link? Cikk? Számok honnan származnak?
    Jó, jegeljük, három év múlva visszatérünk rá :)

"Bár ezt már a lámereknek elmagyaráztuk az erről szóló cikknek a még lámerebbek kedvéért leirom újra, azok a hardver követelmények a nem magának az oprendszernek kellenek, hanem a rajtuk futtatott gépigényes alkalmazásokhoz."

Ezt mégis hol olvastad?:)
    Már a dokumentum címében is az szerepel: a Vista hardvrkövetelménye. Nem látok benne sehol se lyat hogy a Vistaesexcelwoldphotoshopdreamweaveroutllok :)

"jah, persze a linuxosoknál ismeretlen a fogalom a certified hardver konfiguráció, ami az egész rendszerre vonatkozik nemcsak az oprendszerre... "

nézegess linux certified hardvereket :)

"LOL, fel se fogtad mit jelentenek azok a technológiák"
    Nem magyarázd el kérlek :)

"ha 10 féle imaged van 90%-ban ugyanolyan fileokból az 10x annyi helyet foglal, szemben winen ahol legrosszabb esetben is 2x annyit."

Hűha, hatalmas nagy különbség :)

"És hol van ettől már egy WIM..."
    Hol ?:)

"A 100%-hoz, "
    "mivel azokat is megkapjuk a ms-tól külön-külön)"

Magyarul mégsem 100% :)
    Újra fogalmazom a kérdést: tudsz úgy forráskódot krni az MS-től, hogy egy KOMPLETT windowst tudsz belőle fordítani?

"akarod mondani kézbesítve lett a telefonjára"
    igen, így pontosabb

"van jópár ingyenes variáció a témára..."
    scriptelhetően?:) Pl:)

"gratulálok hozzá, de nem nagyon kérkednék vele, eleget égtél már ma "

Mivel is ?:) :)

• Caro
    Ez csak FUD!
    Suse köztudottan nem a sebességéről híres. Főleg mert reiserfs-t használ.
    XFS-el már jóval gyorsabb, régi gépen inkább JFS-el.
    Xandros már lenyomja XP-t bootidőben is.
    És azonos programok(Firefox pl.) gyorsabban indulak és gyorsabban is futnak mint winen.
    Köszönhető a monolitikus és rendszerre optimalizált kernelnek...
    Mellesleg nemrég raktam 486-ra debiant 32 RAM-al. 0 k volt a swap!
  • kbupdate
    jaj, te inkább ne válaszolj nekem semmit bakker, tőled még a pontos időt se kérdezném meg. vazz. azt se hiszem el, amit kérdezel.
  • kbupdate
    "What's more surprising is that Windows XP and Office 2003 running in 96 MBs of RAM even managed to beat OpenSUSE and OpenOffice.org 2 running in 352 MBs of RAM! " :D:D
  • greywolf
    Ha tusz mondani szakmai dolgokat válaszolok rá, de sajnos az utóbbi hozzászólásaidból valahogy kimaradtak :)
  • Equ
    office (és boot) sebesség kapcsán egy kis összehasonlítás xp+msoffice vs suse+openoffice-al:

Desktop Linux versus Windows XP shootout

tanulságos. Kár, hogy az openoffice memóriazabálását (az msoffice-hoz képest) nem rakták bele, ami szintén elég vicces a nulla tudásához képest.
  • kbupdate
    früöcsög? és hol itt a baj? ti is csak fröcsögtök. akkor ezen mi a meglepő? de ti úgyse bírjátok felfogni az érveket, equ, meg fter is hiába érvel, akkor én minek érveljek? akkor talán FEL FOGOD TUDNI FOGNI?

Na ugye hogy nem.

Mellesleg a képek tényleg viccesek:) XP mögött linux van és mégis fikázzátok? Na persze ez hülyeség.. csak mint a kép mondani valója.
  • kbupdate
    "Érdemi hozzászólás is lesz, vagy csak ennyir futja ?:)" mi van? lefagytál linux koma?:D
  • Equ
    "Utána számoltam, szólj ha tévedek:"

Tévedsz, egyetlen fillérbe se kerül a ms felé, mivel s.insurance-ban vannak...

Mondjuk nem meglepő, hogy a vállalati beszerzésekkel se vagy tisztában, ilyen volumenben assurance nélkül is negyed annyiba kerül egy win mint boltban egyesével. De hát ki számolja már a szakmai buktáidat ma...

"Akkor mit tippelsz: a vállalatok körében 15% lesz az elterjedtsége, a felhasználók között meg 50%?"

Piaci elemzők, hasonló eredményeket várnak, mint az xp esetén, pár éven belül. Ha mégnagyobb lesz az arány, akkor az a vállalatoknál a kihagyott xp telepités miatt lesz (mint nálunk) de kb ugyanúgy hozni fogja a 80%-os teljes piaci és minimum 50%-os vállalati részesedést...

"HIHI, olvasgass Vista hardver követelményeket a Microsoft.com-on "

Bár ezt már a lámereknek elmagyaráztuk az erről szóló cikknek a még lámerebbek kedvéért leirom újra, azok a hardver követelmények a nem magának az oprendszernek kellenek, hanem a rajtuk futtatott gépigényes alkalmazásokhoz.
    (jah, persze a linuxosoknál ismeretlen a fogalom a certified hardver konfiguráció, ami az egész rendszerre vonatkozik nemcsak az oprendszerre... Majd pár évtized múlva talán arra is lesz ilyen )

"nagios, kerberos, LDAP (esetleg Novell NDS és eDirectory), partimage, partimagessl"

LOL, fel se fogtad mit jelentenek azok a technológiák, partimage szintű játékszerek WIM-mel szemben bruhaha
    Te szerencsétlen, az a hulladék még a winen 6 éve elérhető SIS szintjét se éri el, ha 10 féle imaged van 90%-ban ugyanolyan fileokból az 10x annyi helyet foglal, szemben winen ahol legrosszabb esetben is 2x annyit. És hol van ettől már egy WIM...

"Mégis hány százalékához fértek hozzá?"

Van olyan téma amivel nem égeted magad porig szakmailag?? A 100%-hoz, tudod úgy kezdődik pl egy backdoor keresési projekt, hogy megkapjuk a forrást a fordítási paraméterrekkel, leforditjuk, majd binárisan összehasonlitjuk a végeredményt a polcról levett win filejaival. Miután ezek egyeznek, akkor kezdődik a forrás átnézése... (projektől függően ezt néha végre kell hajtani a különböző service pack változatokkal is, mivel azokat is megkapjuk a ms-tól külön-külön)
    Persze a lámerek erről mit sem tudhatnak

"Node mégis, van olyan wndows api függvény (könyvtár) mivel jelszót lehet generálni?"

Mégegy témában hülyét akarsz csinálni magadból? Hát rajta... Cryptoapi, DPAPI nyilván semmit nem mond neked, de ez természetes. (a kismillió ingyenes kivülről meghivható generálóról nem is beszélve)

"csak akkor élesítem a jelszót ha a user elolvasta az üzenetet"

akarod mondani kézbesítve lett a telefonjára, amit éppen akárki láthat...
    De ez is megoldható (lenne, ha komoly szakember ilyen szakmai bakit akarna elkövetni) bár nem a beépített küldővel, van jópár ingyenes variáció a témára...

"uff, greywolf voltam."

gratulálok hozzá, de nem nagyon kérkednék vele, eleget égtél már ma
  • hdo
    Útálom a winfost :) De sztem az XP-vel attól függetlenül nagyot alkottak, és valahogy ezt szoktam meg, ebbe sokkal könnyebben bele lehet túrni grafikailag, rendszerileg, mert nagyobb a szofveres támogatottsága. Windows telepítésnél első hogy lecserélem az explorer shellt, utána a bootscreent, a logon screent, felrakok 1 ikonkezelőt hogy minden ikont meg tudjak változtatni..... utána megy fel a vírusírtó, a tűzfal... Van Fedora2 Linux a gépemen, de nem használom sokat, még csak tanulgatom, és valahogy nem sikrül grafikailag úgy átszabnom hogy nekem tetszen. Igen, főleg az OfficeXP miatt kellet új gép (Nameg a NFSU, NFSU2, VTM, Fable.... Gamer természetemből ered a vizuális átszabás mániám :)
  • kbupdate
    SP2-t nyugodtan felteheted.
  • Caro
    Nem stabilitásra, hanem sebességre értettem.
    Firefox ~ 10-15 mp körül indult(KDE-vel több).
  • Caro
    Mellesleg megjegyzem, hogy Equ legalább érvel, még ha a modora eléggé megkérdőjelezhető is, de kbupdate meg evildevil csak fröcsög.
    Nem véletlen, hogy mindegyiküknek már ez a harmadik nickje.
  • Caro
    Ha már semmit nem tudtok mondani legalább fun-ok legyetek.
  • greywolf
    Érdemi hozzászólás is lesz, vagy csak ennyir futja ?:)
  • greywolf
    Csak megkérdeztem:)

A szavaidból úgy tűnik, hogy kissé elégedetlen vagy a Word memóriakezelésével :)

• dester
    Tévedés.

A legLOLabb te vagy illetve greywolf haverod.:)
  • hdo
    9 éves tesóm használja /XP-vel, nem quake-el mielőtt megkérdezed/, nameg főiskolán már azért kell office xp meg egyéb baromságok /egy rohadt üres word ablak 27 MB RAM-ot foglal/ de ezekhez mind semmi közöd.
  • Caro
    Néhány LOL kép:
    kép1
    kép2
    kép3
    kép4
    kép5kép6
    De ez a legLOLabb :D
  • greywolf
    Jaaa:)

És ha megkérdezhetem miért váltottál ?:)
    Hisyen az XP-nek bőven elég az a hardver, nem ?:)
  • greywolf
    Érdemi hozzászólásod is van, vagy csak ennyire futja ?:)
  • hdo
    Nem mondtam hogy azt használom, az a régi gépem. Most van 1 "újabb" /AMD Athlon XP 2200+, Ati Radeon 9000 pro VIVO 128 MB, 256 MB DDR RAM, 40 GB Samsung Winchester/, két és fél éves.
  • saitek
    Ritkán írsz ide az SG-re. De jobb is.

Eddig hol voltál?
    Hétvégére kiengedtek a zárt osztályról és most kiéled magad?:)
  • greywolf
    Szakértő hozzászólás :)

Igen, egy INGYENES rendszerből kapok százalékot :)
  • hdo
    Amúgy a Microsoft állandóan irrealitáskoba bocsájtkozik a programjai alapkövetelményét illetően, nem csak magánvélemény, tapasztalat.

De csak nem gondolják, hogy majd mindenki vesz egy ilyen gépet magának hogy Vista alatt is majd tudjon játszani a Farcry 2-vel. Hülyék ezek?
  • greywolf
    97, 98, 102, 103 nem tartalmaz éremi hozászólást, csak egy bérfórumozó ömlengése :)
  • greywolf
    Jahh, bocs, tényleg elnéztem.

"Mert nagyon jól tudom hogy sp2 mellett max márióval fogok tudni játszani ha felrakom."

Mmmivan ?:)

Aheyett, hogy ilyen minimál konfiggal szenvedsze, nem lenne egyszerűbb normális gépet venni?

Ha pedig ezzel a konfiggal meg vagy elégedve megérdemled :)