269
-
greywolf #109 Word, Excel, Outlook.
Esetleg együtt ?:)) -
greywolf #108 mmmivan ?:)
Kérlek figyelj a szövegezésre :)
-
#107 Ja, biztos! Szerinted miért nincs rajta? Mert nagyon jól tudom hogy sp2 mellett max márióval fogok tudni játszani ha felrakom. Most akkor ki a láma user? -
#106 "-ha szerinted normális dolog, hogy 64M ram mellé
351M swap legyen akkor tényleg nagy láma vagy."
Bocs, nem kötekedésből, de 3x32 mióta 64? Olvass végig 1 hozzászólást mielőtt válaszolsz rá.
6 Óra játékidő után 351 MB nemhogy túl sok, meglepően kevés, főleg úgy hogy a Q3A alapkövetelménye XP nélkül is pont az én configom. -
#105 greywolfot a Linux fizetett embere... de rájöhetne már hogy a Linux mosóporja senkinek sem kell -
kbupdate #104 akkor meg se szólalj és a társaid. és flame sincs -
kbupdate #103 fantasztikus vagy.
én meg már tettem fel celeron 333-asra XPSp2-est, 128MB ram mellett egy 10GB-os quantom HDDre, tomato alaplap... Akkor én nyertem? Ment minden flottul stabilan. -
Caro #102 Flamet be lehetne fejezni?!
-
Caro #101 1)az illegális
2)És? Egy értelmesebb link:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Alján van OS stat is.
Ja, és garantálom, hogy a linux elterjedsége nő, itthon fenn van az összes gépen(erre csak nemrég merészkedtem, azóta használom rendszeresen, most már szinte kizárólagosan. 99 óta viszont van itthon szerveren), meg a szomszédok és az évfolyamtársak körében is növekszik a népszerűsége :) -
kbupdate #100 ebből a számítűsból is világosan látszik, hogy fingod sincs ezekről a dolgokról. -
Caro #99 Én futtattam debian unstable-t 300-as laptopon, 144 mega ram, 3 giga vinyó, gnome.
Tökéletesen megy.
XP nem is megy fel rá.
A 2000 meg baromi lassú rajta.
(azért azt hozzáteszem, nem ext3 hanem jfs filerendszerrel. Az ext3 sok egy ilyen gépnek, de a jfs gépigénye pici) -
kbupdate #98 ja és a sok százezer laklóz xp, ami szintén így terjed... hülye...
másrészt a weblapomon ami van, ott 94% csak az XP, majd úgy a többi Windows és vmi 0,5% alatti linux:D -
kbupdate #97 jó lámer tippejeid vannak szó se róla.
mondjuk én PONTOSAn tudom, hogy BETA-nak mennyi hely kell, 1GB RAM mellett, úgy hogy minden ami csak lehet be van kapcsolva. -
greywolf #96 Jahh, meg tegyél rá SP2-t:)
Szakértő user :) -
greywolf #95 Kedves (l)user :)
-Indíts el a gépeden egy excelt, wordot és valami leveező klienst,
-ha szerinted normális dolog, hogy 64M ram mellé
351M swap legyen akkor tényleg nagy láma vagy.
-
#94 Ember, nem szoktam sértegetni senkit, de te egy akkora barom vagy!
"TÉNY: Eredeti XP követelmény MS szerint:
-PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required
-128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)
-1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*"
Erről csak ennyit:
Van 1 COMPAQ DeskPro Intel Pentium II-es gépem 1998-ról, írom az adatait:
PII 266 Mhz MMX
3x32 MB SDRAM
6,5 GB Winchester
4 MB Ati Rage Pro Turbo AGP Videókártya
Ezen a gépen futtatok Windows XP-t /Eredeti angol nyelvű, SP1-es 2002-es verzió/ Telepített mérete 981 MB
Namost ezen a gépen memóriarezidensen van:
- F-Secure client security
- StyleXP
- Ati Driver
- Nero InCD
A a teljes winchester NTFS tömörítve van ami extra lassulást okoz. Minden partícióm NTFS. Ja elfelejtettem megemlíteni.... 3 Partícióm van: WinXP /1,2 GB/ SWAP /850 MB/ Egyéb /3,9 GB/
A bekapcsolástól a /megváltoztatott/ logon screenig 23-27 másodpercet kell várnom, a bejelentkezési folyamat úgy 17-21 mp. XtremeXP vizuális témát használok /www.themexp.org/, az XP vizuálisan "legjobb megjelenés"-re van állítva.
A Windows a 96 MB RAM-omból 56-ot használ, alapállapotban és további 112 MB-ot swapel.
ÉS:
Ha kikapcsolom az F-Secure Client Security-t, és a megjelenést legjobb teljesítményre állítom, QUAKE 3 ARENA-VAL jáccok AKADOZÁS NÉLKÜL /valamivel minimum feletti grafikai beállításokkal/.
A gépem kb 6 óráig bírja, utána kb 351 MB SWAP fájl méret után kiírja a task barban tálcára téve a Q3A-t, hogy "A virtuális memória minimuma túl kicsi...." a többit remélem tudod, ha meg ennyire se ismered az XP-t mi jogon fikázod. Rákattintok, majd a Q3A bezárása NÉLKÜL nüveli a swap méretet, ami további másfél óra játékidőt biztosít nekem mielőtt tényleg kilépteti, annyira megterheli a gépet.
Aki nem hiszi, komolyan mondom, ha eljön hozzám megmutatom neki, mert nem kamu. Csak azért nem írom ide a címemet mert az SG regisztrálási feltételekben elfogadtam hogy nem írok fórumba személyes infót, de bárkinek megadom privi üzenetbe a címemet, ha látni akarja hogy nem hazudok. A gép full eredeti config, a vinyó lett benne kicserélve 4,3-ról 6,5-re és nem lehet se hardveresen se biosban felhúzni a procit. -
greywolf #93 Jó cikk, köszi :) -
greywolf #92 A magam részéről nem sértődök meg:) -
greywolf #91 "Az idézőjeleket azért ismered?
Ez a te statisztikádhoz szólt..."
Jah, csak tudod elég nehéz a sok szakmai tévedésed között rendet rakni :)
"Nem, a teljes piacról beszélünk. A vállalatok mindig is lomhábban váltanak, mint a userek, ezért is alakult úgy a részesedés, hogy a teljes piacon 90% váltott xp-re, a vállaltoknak meg a fele. Ez elég szép eredmény, tekintve, hogy a 2000 is elég stabil rendszer."
Ja, az más :)
Akkor mit tippelsz: a vállalatok körében 15% lesz az elterjedtsége, a felhasználók között meg 50%?
"Van ahol szükséges van ahol nem... Semmivel nem kell több erőforrás neki, mint az xp-nek."
HIHI, olvasgass Vista hardver követelményeket a Microsoft.com-on :)
"Windows Vista Product Overview for IT Professionals"
Hmm, képzeld el olvastam:)
Igazándiból nem találtam benne semi újat: Vagy már régen egvalósították más oprendszerben, programban, vagy third party productokkal jelenleg is megvalósítható XP-n
"Különös tekintettel a DIMS, TPM, WIM(!), WSM-re."
"Pár évtized és a linuxban is lesznek ilyen technológiák, igaz szokás szerint gyengébb kivitelben..."
Képzeld el, már régen vannak :)
Mondok néhány kulcsszót, keress ra a weben:
nagios, kerberos, LDAP (esetleg Novell NDS és eDirectory), partimage, partimagessl
TPM-et meg nem szeretnénk :)
"Tudod, akiknél fontos a biztonság, azok belelátnak a forráskódba, köztük mi is :)
nagyvállalatok, nemzetbiztonság, egyetem stb..."
Jahh, ahogy te hiszed:)
Mégis hány százalékához fértek hozzá?
"hackerek kezében van az összes biztonsági lyuk"
Ahham, szóval az MS agymosáson azt tanítják, hogy
a pl. Novell az egy hacker cég ? :)
"(lásd münchen ahol félidőben kifutottak a teljes költségvetésből, be kellett vásárolnuk vmware-ből"
Link? Cikk? Legyünk tárgyilagosak :)
"Neked ott a helyed, az ám a szép világ, diktatúra és állami elnyomás, kiváló talaja lesz a linux terjedésének, kár, hogy az emberek még a számítástechnikát is megutálják tőle..."
Diktatúrát én sem szeretem, de azt becsülöm a kínaikaban, hogy hatalmas a jó értelemben vett nemzeti önérzetük. És ha azt akarják, hogy a Microsoft nekik ne diktáljon, akkor nem fog.
"Azaz, lehet irni 5 sorban generálást és 500 sorban is valódi véletlenszámokkal, külső hardveres generátorral összekapcsolva stb-stb..."
Node mégis, van olyan wndows api függvény (könyvtár) mivel jelszót lehet generálni?
"Minek kéne fogadni, amikor te sms-ben akartál kiküldeni vállalati jelszvakat? (hogy ez mekkora szakmai baklövés az már egy másik kérdés, de tőled ezen már nem lepődünk meg...)"
Lamerkám, pl. azért, mert csak akkor élesítem a jelszót ha a user elolvasta az üzenetet :)
"Egyetértünk, lemarháztad a saját idézetedet, tényleg nagyon benézted"
Jah, egy sorral elnéztem :) lényegen nem vátoztat:), windows scripting=nulla, sok láma adminnak marad a kattintatás (tisztelet a kivételnek)
uff, greywolf voltam. -
Szefmester #90 én 90%ban egyetértek... azé Bill apónak is törekednie kellene a tökéletes felé és nem csak a pénzt számolni, mondom mindezt annak ellenére hogy azt hallottam el akarja jótékonykodni vagyonának 95%át... -
greywolf #89 Részben egyetértek :) -
ChristianID #88 Üdv!
Végigolvasva a topikot sajnálattal kell megállapítanom, hogy bármilyen cikk is jelenik meg, amelynek akár halvány szikrányi köze is van akár a Linuxhoz, akár a MicroSofthoz, minden egyes fórum egymás 'pocskondiázásához' és 'fikázásához' vezet, ami egyszerűen csak sajnálnivaló.
Miért nem lehet megérteni egymás indokait és megélni egymás mellett ahelyett, mint ami itt (is) folyik.
Igaz, hogy én eddig gyakorlatilag csak MS szoftvereket használtam (használok), de attól még az égvilágon semmilyen késztetést nem éreztem (érzek) aziránt, hogy a linuxot használókat a földbe tiporjam, ugyanakkor annak ellenére, hogy nap-mint nap találkozok hibákkal MS alkalmazásokban, nem fogok neki azonnal 'Billgéct' szidni, amiért ilyen szoftverekkel látott el, hiszen én vettem meg... és eddig bizony még soha nem találkoztam tökéletesen működő dologgal, így szoftverrel sem, de ettől még nem fogok fejjel falnak rohanni.
Szóval egyser yoo lenne márt olyan fórumot is olvasni, ahol észérvekkel meg lehet győzni a másikat, és ha nem, hát akkor sem kezdi el a másik lejáratását.
Remélem, senki nem sértődik meg a fentik miatt.
Christian
-
greywolf #87 "Nálunk pl 1000 win2000-es gép vár a vistára, az x
p-s lépést kihagytuk ezeken a gépeken."
Utána számoltam, szólj ha tévedek:
Vista kompatibilis hardver: 150 E+ÁFA (márkás pl, pl. IBM)/darab
Vista: Becsülve, a 29000 Ft+ÁFA XP prof alapján: 35000 FT+ÁFA-darab
az 1000 gép esetén:
185.000*1000+ÁFA, jól számolom 222 MILLIÓ ?:)
Tized ennyi pénzből át lehetne portolni a összes applikációtokat linuxra, valamint felvenni néhány hozzáértő rendszergazdát :)
-
archkoven #86 Mintha a windows igen magas százaléka nem kis FTP szerverek, haver CD-je útján terjedne. Főleg a világ kevésbé jómódú felén... -
Caro #85 A vistáról:
biztos hogy siker lesz, mert ekkora egy fogyasztói maszlag társadalomban(USA) mindenki rohanni fog megvenni.
Függetlenül attól, hogy miben jó és miben nem.
De két dolog biztos:
1)nálam biztosan nem lesz :)
2)ettől nem fog kevésbé csökkenni a windows részesedése -
strogg #84 Ekkora faxságot.
Már megint ezen megy a vita?
Én nem féltem a linuxot, mert már túle4sett azon a holtponton, hogy kihaljon.
Aki pedig részesedési adatot próbál itt generálni pro vagy kontra, az jó lenne ha végre visszaszállna a földre.
Értsük már meg végre, hogy NEM lehet szabad szoftver esetében egyértelmű részesedési adatot kimutatni, mert a legtöbb telepítés "láthatalan".
Torrent, kis FTP szerverek, haver CD-je. Ezeket nem "látod" egy elterjedtségi adatban viszont! Egy baromság a linux részesedését belőni, mert nem tudod megbízhatóan lemérni!
-
Caro #83 Ennek már sose lesz vége. :)
Ahelyett hogy egymást ütitek inkább olvassátok el Tanenbaum és Torvalds vitáját ;)
http://www.oreilly.com/catalog/opensources/book/appa.html -
Equ #82 "de azért fordítsd. pl azt a részt, hogy hogy is készítették a statisztkájukat, mert ez továbbra sem derült ki"
Az idézőjeleket azért ismered?
Ez a te statisztikádhoz szólt...
"Mi másra, nem erről beszélünk???"
Nem, a teljes piacról beszélünk. A vállalatok mindig is lomhábban váltanak, mint a userek, ezért is alakult úgy a részesedés, hogy a teljes piacon 90% váltott xp-re, a vállaltoknak meg a fele. Ez elég szép eredmény, tekintve, hogy a 2000 is elég stabil rendszer.
"Ahham, és a gépet is cseréitek?"
Van ahol szükséges van ahol nem... Semmivel nem kell több erőforrás neki, mint az xp-nek. (ja igen, nálunk nem ilyen lámerek dolgoznak, igy pl aero ki lesz kapcsolva alapból, a mostanában vett gépeken bekapcsolhatja a user, ha akarja)
"Mondjál már legyszi néhána újdonság erejével bíró mögöttes technológiát "
A microsoft.com-ig eltalálsz egyedül? Vagy csak karakteres konzolod van?
Hackeld meg a rendszert, hátha sikerül aztán nézz el ide:
Windows Vista Product Overview for IT Professionals
Különös tekintettel a DIMS, TPM, WIM(!), WSM-re. Pár évtized és a linuxban is lesznek ilyen technológiák, igaz szokás szerint gyengébb kivitelben...
"Tudod a probléma alapja, hogy a zárt forráskód miatt sokan nem bíznak az MS termékekben"
Tudod, akiknél fontos a biztonság, azok belelátnak a forráskódba, köztük mi is :)
nagyvállalatok, nemzetbiztonság, egyetem stb...
ja, hogy ezt a linuxos agymosó tanfolyamokon nem említették? Van ilyen...
"és inkább választják a nyílt forráskódot"
Másoknál meg szóba sem jöhet nyilt forrású oprendszer, ahol a hackerek kezében van az összes biztonsági lyuk és sokkal könnyebben és jóval durvább hackeket csinálnak mint zárt forrású szoftvere esetén. (lásd peráhuzamos topic az anonymos-ről)
"Ha ehhez hosszászámoljuk még a költségeket is, az előny egértelmű."
Hát a költségek egyelőre winen a kissebbek, mi sem mutatja jobban, mint hogy a linux csak állami kényszerrel jut csak komolyabb rendszerek közelébe, és azok is hatalmas bukták. (lásd münchen ahol félidőben kifutottak a teljes költségvetésből, be kellett vásárolnuk vmware-ből rendesen, mert még sajáb bevallásuk szerint is évekig winen fognak sok programot futtatni, mert nincs használható linuxos alternativa és eddig tart kifejleszteni...)
"Ahh, hülyegyerek, jobb ha most elkezdesz kínaiul tanulni "
Neked ott a helyed, az ám a szép világ, diktatúra és állami elnyomás, kiváló talaja lesz a linux terjedésének, kár, hogy az emberek még a számítástechnikát is megutálják tőle...
"Azaz?"
Azaz, lehet irni 5 sorban generálást és 500 sorban is valódi véletlenszámokkal, külső hardveres generátorral összekapcsolva stb-stb...
"It is not possible to retrieve messages from the cellular phone from the computer."
Minek kéne fogadni, amikor te sms-ben akartál kiküldeni vállalati jelszvakat? (hogy ez mekkora szakmai baklövés az már egy másik kérdés, de tőled ezen már nem lepődünk meg...)
Lényeg, hogy jól beégetted magad ezzel a példával is. Semmit nem tudsz a winről, olyan alapvető szakmai hiányosságaid vannak, hogy alapszintű tanfolyamokon kéne üljél napestig, mielőtt beszálsz egy ilyen vitába..
""Bocs, de a Dos/Windows command.com hogy is mondjam csak nem versenytárs egyetlen *n*x shellel szemben sem (ha használtál valaha *n*x shellt akkor tudod miért). "
Ekkora marhaságot (bár amekkora láma vagy nem csodálkozok):)"
Egyetértünk, lemarháztad a saját idézetedet, tényleg nagyon benézted -
greywolf #81 Kedvenc szivacsos képű, MS által fizetett forumozó barátunk is csatlakozott :)
100G: tippeltem (ha figyeltél volna írtam), mennyiben egyezzünk meg? 10G?
-
greywolf #80 "A Linux folyamatosan meghazudtolja a matematikát:)"
HIHI, nevetséges hozzászólás, tények, linkel nélkül:)
Kicsit tárgyilagosabban, ha kérhetném:) -
greywolf #79 Lámerkém, a válaszod alig tartalmaz érveket :)
"Lámerkém, angolul beszélsz, vagy lefordítsam?"
Beszélek, de azért fordítsd. pl azt a részt, hogy hogy is készítették a statisztkájukat, mert ez továbbra sem derült ki:) Szép szines Excel grafikonokat és is tudok rajzolgatni :)
"Ez kizárólag a vállalatokra vonatkozik.."
Mi másra, nem erről beszélünk???
"xp-re és a vállalatok fele. Nálunk pl 1000 win2000-es gép vár a vistára"
Ahham, és a gépet is cseréitek? :)
Vagy a PIII-ra fogtok Vistát telepíteni ?:)
"Azért mert a valódi szakemberek nem csak annyit látnak, hogy az ablakok máshogy néznek ki, hanem a mögöttes technológiákat is."
Mondjál már legyszi néhána újdonság erejével bíró mögöttes technológiát :)
Pl. winFS? jahh bocs az nem lesz benne
Akkor talán monad? Jahh, hogy az sem :)
Vagy talán azok a fejlesztések (inbound-outbound FW filtering ) melyeknek már évekkel ezelőtt benne kellett volna lenniük?
"egyenlőre ott csak kormányzati diktatúrával próbálnak linuxot kényszeríteni az emberekre, mert piaci körülmények között nagyon nem megy. Ami igen nagy égés a linux ingyenessége mellett... "
MS-es idióta mrketing szöveg:)
Tudod a probléma alapja, hogy a zárt forráskód miatt sokan nem bíznak az MS termékekben, és inkább választják a nyílt forráskódot.
Ha ehhez hosszászámoljuk még a költségeket is, az előny egértelmű.
Tudom, nehéz elviselned, a az MS 90%-os piaci részesedése csak csökkenni fog.
"Egyébként meg nézegetheted te nyugodtan a következő 50 évben az ázsiai statisztikákat, a kutyát nem érdekli a világ kulturált felén."
Ahh, hülyegyerek, jobb ha most elkezdesz kínaiul tanulni :)
"a jelszó generálás meg annyi amennyire bonyolultá teszed..."
Azaz? :)
Ez az MS SMS cuc elég limitált dolog, pl:
Multiple SMS sending is not allowed.
SMS Sender can only send messages from the computer to the cellular phone. It is not possible to retrieve messages from the cellular phone from the computer.
"Bocs, de a Dos/Windows command.com hogy is mondjam csak nem versenytárs egyetlen *n*x shellel szemben sem (ha használtál valaha *n*x shellt akkor tudod miért). "
Ekkora marhaságot (bár amekkora láma vagy nem csodálkozok):)
A többi puszta személyeskedés, illetőleg másnak szól, kihagytam.
-
kbupdate #78 ""Miért is fogják a cégek lecserélni az összes számítógépüket azért, hogy Micike titkárnő Aero Glass-os desktopot nézegessen?"
Azért mert a valódi szakemberek nem csak annyit látnak, hogy az ablakok máshogy néznek ki, hanem a mögöttes technológiákat is. Az ablakok stílusát pont az ilyen kis lámereknek csinálják, hogy észrevegyék hogy változott valami, mivel szakmailag úgysem fogják fel, hogy mennyi minden változott."
Ez jó meglátás:) -
kbupdate #77 b*szd meg te olyan hólye vagy, hogy az már kibírhatatlan!
"SATA merevlemez, minimum 100G"
minimum 100GB, hát ekkora fasságot hogy bírtál idehazudni? Szerinted mire kell neki 100GB. A helyigény függ a RAM méretétől, és a hibernálás bekapcsolátástól, de 100GB-ot leírni. Látszik milyen segghóülye vagy ehhez a témához is.
Ezek a Linux hívők egyre szánalmasabb. Egyre jobban hangoztatják, jhogy az INGYENES LINUX AL EGJOBB és mégis sehol sincs. Ráadásul a mocsok MS csak lopja ki a feature-eket a Linuxból és teszik bele Windowsba, ergo Windows is egyrejobban tud mint amit már a linux is, és még többet, amit linux nem, de azért egyre jobban írják le a legújabb windowsokat a linsux fanok, hiába egyre jobban hasonlít linuxhoz.
Látják a linux vesztét, és most utolsó jaj kiáltásukkal próbálják menteni a menthetőt. (már ha lenne) -
RpPRO #76 En mar tudom, mi lesz a Vienna utan, mar azt is el kell kezdeni tervezni. -
archkoven #75 "feltünt, hogy a linix piac több mint KÉTSZER OLYAN GYORSAN NÖVEKSIK MINT A WINDOWS?"
-HAHAHAHAHAHAHAHAHA
A poén az, hogy már hosszú évek óta kétszer olyan gyorsan növekszik a Linux mint a Windows mégsem növekszik semmit a részesedése:)))))
Ezt vajon hogy csinálja???:)))
A Linux folyamatosan meghazudtolja a matematikát:) -
Equ #74 "Belinkelek egy hitelesebb statisztikát"
Lámerkém, angolul beszélsz, vagy lefordítsam?
"study found that Windows 2000 remains the most prevalent operating system in corporate IT environments."
Ez kizárólag a vállalatokra vonatkozik, ami jó ha a piac negyedét adja... A userek 90%-a xp-re és a vállalatok fele. Nálunk pl 1000 win2000-es gép vár a vistára, az xp-s lépést kihagytuk ezeken a gépeken. Nagyon sokan vannak még így. De nincs ezen mit magyarázkodni, ugyanezt a marhaságot hallottuk hozzád hasonló lámerektől az xp megjelenése idején is, 15%-os lesz a részedése, minek váltani stb-stb, aztán pár év alatt 85-90%-os lett a részesedése. Vistával is ugyanaz lesz.
"Miért is fogják a cégek lecserélni az összes számítógépüket azért, hogy Micike titkárnő Aero Glass-os desktopot nézegessen?"
Azért mert a valódi szakemberek nem csak annyit látnak, hogy az ablakok máshogy néznek ki, hanem a mögöttes technológiákat is. Az ablakok stílusát pont az ilyen kis lámereknek csinálják, hogy észrevegyék hogy változott valami, mivel szakmailag úgysem fogják fel, hogy mennyi minden változott.
"és ha ott 100 millió linuxos PC lesz akkor nézheti az MS a statisztikátit "
egyenlőre ott csak kormányzati diktatúrával próbálnak linuxot kényszeríteni az emberekre, mert piaci körülmények között nagyon nem megy. Ami igen nagy égés a linux ingyenessége mellett... Egyébként meg nézegetheted te nyugodtan a következő 50 évben az ázsiai statisztikákat, a kutyát nem érdekli a világ kulturált felén.
"légyszi windows alatt scriptlelt le a következőt"
Eszemben sincs, lámerkém. Tudok ajánlani alapszintű wsh tanfolyamot, majd ott elmagyarázzák neked, annyit segítek, hogy a user jelszavát adsi-n éred el wmi-ből (3 sor) az sms küldés 1 sor (ms sms sender), a jelszó generálás meg annyi amennyire bonyolultá teszed...
Buktad
"Bocs, de a Dos/Windows command.com hogy is mondjam csak nem versenytárs egyetlen *n*x shellel szemben sem (ha használtál valaha *n*x shellt akkor tudod miért). "
Az biztos, hogy nem, kár, hogy annyira közöd sincs a témához, hogy még azt se tudod, hogy fél évtizede már nem a command.com-on kell scriptelni winen, hanem wsh-n, amihez képest egy unix shell igen szánalmas...
"Az meg megint más kérdés, hogy a telnet (igen, winnél csak ez van default) "
Egyrészt nincs rá szükség, mert kulturált oprendszereken központosított távmenedzsment van (wmi) ami a távoli gépeken is lefut, anélkül, hogy telnetelni vagy ssh-zni kéne, de ha mégis szeretnél parancssort látni, akkor azt ipsec-el vagy vpn-en védve megteheted, de ezt csak azok használják, akik még nem nőtték ki a unixok elmaradott világát. (de a lehetőség megvan)
"Egyébként volt szerencsém részt venni a béta tesztben és tényleg sokkal jobb shell mint a command.com. "
Még hányszor égeted be magad ezzel az egetverő szakmai tévedéssel te szerencsétlen...
"és még hasonló érdekes dolgok"
greywolf "szakértő úr" 2006 elején megtudja mit jelent a központosított menedzsment, LOL
Majd, ha kikerülsz az iskolapadból egy komoly vállalati környezetbe (elég kicsi az esély a jelenlegi szakmai tudásoddal) majd rájössz, hogy nem olyan egyszerű a világ, mint ahogy te azt elképzeled, sokat kell még tanuljál... -
MacrosTheBlack #73 Persze sokan nem fizetnek érte, de valamiből azért az MS is összekaparta a milliárdjait. Nem linuxból.
Egyébként nem szar a linux, csak ápolatlan, 1000 féle disztribúcióval, egységesítés 0, csomó dolog nem automatizált (és valljuk be az ember autót se azért vesz hogy állandóan szerelje, hanem hogy vezesse). Egyszóval nem igazán júzerfrendli. Ebben kell fejlődnie. Nameg amíg a játékoknak csak elenyészően kis %-a fut rajta (directx - persze erről nem a linux tehet), addig mindig is csak alternatív oprendszer lehet elsődleges nem. Cégeknél persze nem fontos a játék, de a többi hiányossága miatt tényleg csak ott használják ahol nagyon nincs pénz semmire. Az internetes tűzfal is ide tartozik, arra se akar költeni az ember. -
greywolf #72 Fiam, menj vissza homokzni:), annyi hulyeseget beszelsz :)
A inkrevetettél egy pillantást is? feltünt, hogy a linix piac több mint KÉTSZER OLYAN GYORSAN NÖVEKSIK MINT A WINDOWS?
Akkor meg miről is beszélsz? -
Caro #71 A fizetős disztribútorok is vígan megélnek.
Lásd RedHat. -
#70 Archkoven: Elfelejted hogy a legtöbb Win user (a Te szavaiddal visszaadva: winbuzi) NEM FIZET a Win-ért. Az erősen (pénzzel) támogatott marketing, az oktatásba erőszakolt MS mentalitás, a játékok futtatási lehetősége teszi meg a hatását.
Gondolkodni sem kell (sem végül, sem elöl): a Linux nagyon fasza.