269
  • greywolf
    "Láttuk a suse siralmas teljesitményénél"

Mit láttál vaksikám?
    Azt, a kollegéd belinkelt egy objektivitást nlkölözö egy oldalas tesztet, amiből nem derül ki, hogy a két oprendszert egyformakörülmények között tesztelték volna?
    Ennél komolyabb tanulmányt hozzatok:))

"Akinek esze van, eleve elolvassa, hogy melyik mit tartalmaz és aszerint választ. Ha rosszul választ, akkor upgradel fele annyiért."

ahham, ezmajd magyarád el a home usereknek:)
    Eddig egyszerű volt a dolog XP home és prof.
    Mi lesz Vistánál?
    - Windows Vista Starter Edition
    - Windows Vista Home Basic Edition
    - Windows Vista Home Basic Edition N
    - Windows Vista Home Premium Edition
    - Windows Vista Professional Edition
    - Windows Vista Professional Edition N
    - Windows Vista Small Business Edition
    - Windows Vista Enterprise Edition
    - Windows Vista Ultimate Edition

Háát ez nevetséges :)

"Hogy a boltok az évek óta rohadó készletüket mennyiért adják az az ő dolguk. A ms már nem árul ilyen rendszereket."

Halkanegkérdezem, hogy nem az MS dolga

"Én irjak linket, te szerencsétlen?"

Igen, te észlény:)
    Csomó kérdésemre elsunnyogtad a vélaszt,
    például most sem tudom, hogy ugyan hogy áll München linux migrálása (állítólag rosszul),
    honnan szedes a 80%-os XP penetrációt.

EMBER! A süket duma helyett szakmai anyagokat nyomjál!!!

"Winen egy "picit" bonyolultabb scriptelési lehetőségeid vannak...
    Amikor visszakapod pl. egy távoli gépen futó process objektumot, akkor igen kényelmes a tulajdonságai viszgálatai után (remproc.imagepath, remproc.cputime stb) kiadni egy remproc.kill utasitást, ahelyett, hogy újra meg kéne keresni a távoli gépet, a processzeit, kikeresni melyik is volt ez stb-stb. Logikusabb, gyorsabb, kisebb a hibalehetőség, mint struktúrálatlan streamekben kotorászni.

De ha már userfelvételt említed, vannak tulajdonságok, amik csak felvétel után jönnek létre (triggerrel) ezeket is létrehozás után azonnal eléréd az objektumreferencián keresztül, ahelyett, hogy újra nekiállni kipipe-ozni őket."

Node mégis, mik azok user a tulajdonságok,
    melyekhez objektumok kellene?

• Laci73
    Akkor megint jaj nekem.
  • Equ
    "Nulláról indult és egy év alatt lezárult fejlesztésről nemigen írtam, ez egy legenda a Vista körül"

Jah, ezt a legendát akarja greywolf "szakértő úr" elhitetni a néppel, hogy a "nulláról megirt rendszerben mennyi bug lesz" FUD-ját alátámasztja...

(megjegyzem, igy a #184-es hozzászólásodnak semmi értelme)

"Mellesleg nem a WinXP hanem a Win2000 ÉS az XP forráskódjáról kell beszélnünk (35 millió a Win2000-ból jön)"

Nem egészen, mert a 2000 forrása már réges rég le van zárva, az xp anno 2001-ben abból keletkezett, igy a vistánál a mai win2000 forrását már nem használják, csak az xp-ét... (mivel az mindent tud amit a 2000 csak jóval többet)

"Hol láttad Te a WinXP-t nyílt forráskód szinten? Redmondban ilyenért ölnek."

El vagy te nagyon tévedve, nemhogy öl érte a ms, hanem sok éve működik a shared source program, többek között kicsiny hazánk tucatnyi cége és ms partnere is részt vesz benne, igy kismillió ember látta már a teljes forrását, a 2000-nek, xp-nek, 2003 servernek...
  • Laci73
    Equ: jó lenne ha figyelnél. Nulláról indult és egy év alatt lezárult fejlesztésről nemigen írtam, ez egy legenda a Vista körül. Van fogalmam arról mi az a tesztidőszak.

"...a Vista mégiscsak a Win2000/XP motor örököse lesz" - ezt írtam a #22-es hozzászólásban.

Nyílvánvaló hogy ha az OOP-ról írok, akkor az azt jelenti, hogy a korábban megírt objektumok felhasználását értem alatta Te zseni. Mellesleg nem a WinXP hanem a Win2000 ÉS az XP forráskódjáról kell beszélnünk (35 millió a Win2000-ból jön)

Nem ismerhetem a Win source-okat. Te Equ. Hol láttad Te a WinXP-t nyílt forráskód szinten? Redmondban ilyenért ölnek.

• Equ
    bullshit, a forrás ismert (ami alól a kernel sem kivétel), hátmég a nyelve...

"Így például elképzelhető - OOP mentén haladva - hogy képesek felállítani egy év alatt egy új rendszert. "

"egy" rendszert mindenképpen, egy vista szintűt képtelenség...

De mégegyszer kérdem, ha a ms fel tud építeni egy vista szintű rendszert egyetlen év alatt a nulláról, akkor a linuxos programozók ezrei mi a fenét szerencsétlenkedek 15 éve?

Egy kis adalék hozzá: az xp 40 millió sornyi kódból áll, a vista 50 millióból... Na vajon 50 millió sort irtak egyetlen év alatt, vagy 10 millió újat az xp meglévő 40 milliójához...

Na "szakértő urak" akartok még égni, vagy belátjátok, hogy a vista nagy része az xp kódján alapul? Szó nincs nulláról megírásról...
  • Laci73
    Nem hiszem. Ne feledd: a Win forráskódról nem tudni, hogy a Linux/UNIX rendszerekhez hasonlóan "egységes" (mint a nálunk C-ben írt) kód. Inkább egy gépi kódban optimalizált kernel-mag köré épített objektum-halmaz, amely objektum lényegében bármilyen forráskódú lehet, ezt illesztik a maghoz. Így például elképzelhető - OOP mentén haladva - hogy képesek felállítani egy év alatt egy új rendszert.
  • kbupdate
    kár hogy már mész aludni, pizsama harcos. :D najó csak vicceltem, nem kár.
  • Caro
    Igazából arról beszélek, hogy MS könnyen tud a saját szoftvereihez fejleszteni, mert megvan neki a teljes forrás, tudják mikor mi történik, és hogy ehhez hogyan kell optimalizálni.
    Ezt értem integráltság alatt.
    Azt én is tudom, hogy .net nincs a windows kernelben, de olyan mélyen kihasználja, amennyire csak lehet.
  • Equ
    "Eddig azért voltak ilyen "jók" a szoftverek, mert teljesen egymásba integrálták őket."

semmi köze az integráltsághoz a dolognak.

"De már nem tudják tartani, modularizálni kell, és az a sebesség visszaesését is magával fogja vonni."

Eddig is modularizált volt minden, csak erős volt a függőség. (pl. az ie motorját használta a help rendszer, ha eltávolitottad az ie-t, nem működött a help sem)
    De ezzel önmagában nincs is baj, az a legrosszabb, amikor újra feltalálják a spanyolviaszt és lefejlesztik a html motort a helphez is meg a böngészőhöz is. Ehelyett úgy lesz "modulárisabb" a rendszer, hogy pl. a fenti esetben az ie-ből megmarad a html motor amit használhat a help rendszer, de maga az ie felülete eltüntethető. (és mindez ezer féle helyen és esetben)

A sebességnek ennek nincs köze, ez inkább menedzselhetőségi kérdés. (és jó sok munkába kerül az ms-nek)

"Ezért lesz lassabb azonos konfigon a vista"

ez már önmagában sem igaz, még a béták esetén sem, jelenleg a különbség (aero nélkül) kizárólag a memóriaigényben van a tucatnyi új service miatt, amúgy semmivel se lassabb mint egy xp.

"nameg a sok .net progi miatt, habár a .net futtatókörnyezetet is eléggé jól beintegrálták a kernelbe"

szintén tévedés, nincs a kernelben .net.
  • Caro
    "próbálj meg csak egy pillanatra logikusan gondolkozni, sorok száma (nyilván jóval nagyobb mint az xp-é, vagy 2000-é) rendszer bonyolultsága stb-stb kapcsán, aztán lásd be, hogy fizikai képtelenség lefejleszteni 0-ról egyetlen év alatt..."
    Pontosan. Ez vált a windows hátrányává.
    Pont ők mondták, hogy a korábbi fejlesztési modell nem tartható.
    Eddig azért voltak ilyen "jók" a szoftverek, mert teljesen egymásba integrálták őket.
    Windowsba az iexplorert, a media playert, még az office-t is.
    De már nem tudják tartani, modularizálni kell, és az a sebesség visszaesését is magával fogja vonni.
    Ezért lesz lassabb azonos konfigon a vista, nameg a sok .net progi miatt, habár a .net futtatókörnyezetet is eléggé jól beintegrálták a kernelbe.
  • Equ
    "Na hát ezzel nem értek egyet :)
    Kérjünk hivatalos állásfoglalást az MS től, ok ?:)"

próbálj meg csak egy pillanatra logikusan gondolkozni, sorok száma (nyilván jóval nagyobb mint az xp-é, vagy 2000-é) rendszer bonyolultsága stb-stb kapcsán, aztán lásd be, hogy fizikai képtelenség lefejleszteni 0-ról egyetlen év alatt...

"Nem, azoknak akiket nem a Microsoft fizet le hogy hazudosszanak össze-vissza."

persze-persze, az egész világ hülye, csak te tudod jól...
  • Equ
    "Support, sebesség, biztonság? Linux az élen:)"

Láttuk a suse siralmas teljesitményénél... Fele annyi ramos xp is csúnyán odaverte

"bá megveszi a legolcsóbb Vistát, mondjuk 20 ropiért, aztán rájön, hogy ami neki kell, akkor megveszi a jóval drágábbat?"

Te biztos ezt tennéd. Akinek esze van, eleve elolvassa, hogy melyik mit tartalmaz és aszerint választ. Ha rosszul választ, akkor upgradel fele annyiért. De érdekes, hogy több évtizede így van és még így se kell a kutyának se a linux...

"Röhögj csak, még most is 18K körül árulnak win 98-at ami már semit sem ér. "

Hogy a boltok az évek óta rohadó készletüket mennyiért adják az az ő dolguk. A ms már nem árul ilyen rendszereket.

"Várnék pár linket, mert eléggé fukarul bántál velük"

Én irjak linket, te szerencsétlen? Te irtad a backdoorok kapcsán, hogy mondjam meg a kinaiaknak, hogy nincs benne backdoor, ennek alátámasztására belinkeltél, beidéztél egy szöveget, ahol a userek magas illegális win használátaról beszélnek...

"A homokozóból lehet hogy így tűnik, de talán le kéne tenni vlgre a lapátot "

Ja, hogy most van elterjedve a linux, csak én nem látom. Értem... De akkor hova ez a nagy hittérítés? Mégsincs úgy elterjedve?

"Miért is kéne objektumokkal felvenni egy felhasználót, vagy elindítani egy szolgáltatást?"

Winen egy "picit" bonyolultabb scriptelési lehetőségeid vannak...
    Amikor visszakapod pl. egy távoli gépen futó process objektumot, akkor igen kényelmes a tulajdonságai viszgálatai után (remproc.imagepath, remproc.cputime stb) kiadni egy remproc.kill utasitást, ahelyett, hogy újra meg kéne keresni a távoli gépet, a processzeit, kikeresni melyik is volt ez stb-stb. Logikusabb, gyorsabb, kisebb a hibalehetőség, mint struktúrálatlan streamekben kotorászni.
    De ha már userfelvételt említed, vannak tulajdonságok, amik csak felvétel után jönnek létre (triggerrel) ezeket is létrehozás után azonnal eléréd az objektumreferencián keresztül, ahelyett, hogy újra nekiállni kipipe-ozni őket.

"Kösz, soktam ilyen tanfolyamokra járni:)
    Tudod, én tartom őket :)"

BRUHAHAHA
  • greywolf
    "code that had already been developed."
    "azaz, amit eddig hozzátettek az xp-hez."

Na hát ezzel nem értek egyet :)
    Kérjünk hivatalos állásfoglalást az MS től, ok ?:)

" Ám legyen. De akkor a linux nagyobb szarban van mint valaha. Ők 10 év alatt se tudták a tizedét se lefejleszteni, pedig ők egy 30 éves kódot másoltak"

dumadumaduma, tények nélkül :)

"LOL, ha neked 30 rugóért el lehet ma adni egy cordless egeret, akkor nagyon jól megélhetnek belőled a hardverboltok..."

Nem én rátok gondltam, hogy lámáéknál bztosan így zajlik a fejlesztés, így könnyen gyorsan Vista kompatibilissé lehet tenni a hardver :)

"Mi ennek egy részét memória bővítésre, másik részét proci fejlesztésekre költjük."

Hűha, ez a PIII/win2000-es gépekre vonatkozik?
    apróneten vesztek majd 300 darab Celeron 1.3-as procit ?:)

"azoknak akik szerint fele annyiba kerül a win üzemeltetése mint a linuxé?"

Nem, azoknak akiket nem a Microsoft fizet le hogy hazudosszanak össze-vissza.
  • Equ
    "Nálam a "much of their code" azt jelenti, hogy a nagyrészét"

csak a lényeget hagytad ki "szakemberkém":

"code that had already been developed."

azaz, amit eddig hozzátettek az xp-hez.
    De látom ragaszkodsz hozzá, hogy a ms-os programozók a világ legnagyobb lángelméi, hogy 1 év alatt összehozták a vista bétát. Ám legyen. De akkor a linux nagyobb szarban van mint valaha. Ők 10 év alatt se tudták a tizedét se lefejleszteni, pedig ők egy 30 éves kódot másoltak ill újraimplementáltak több kevesebb sikerrel...

Ennyit a szakértelmedről. Sőt inkább az értelmi szinvonaladról, mert ennek belátására nem kell sok szakértelem.

" Millió, 300 gépre, az kb. azt jelenti, hogy vesztek 300 darab Cordless optikai egeret és billentyűzetet (Designed for Vista felirattal :)"

LOL, ha neked 30 rugóért el lehet ma adni egy cordless egeret, akkor nagyon jól megélhetnek belőled a hardverboltok...

Mi ennek egy részét memória bővítésre, másik részét proci fejlesztésekre költjük. De te vegyél csak 30-ért wireless egeret

"Magyarázd meg azoknak akik a TCO study-kat készítik "

azoknak akik szerint fele annyiba kerül a win üzemeltetése mint a linuxé?
  • greywolf

Psszt, kbupdate, fellöttéék a pizsamát, nyomás aludni :))
  • greywolf
    jahh, bocs elírtam :)

Ezen kívül még valami érdemi dolog?:)
  • greywolf

"ezzel végképp leirtad magad, te szerencsétlen... Egy szó nincs a cikkben, hogy az egész oprendszert a nulláról kezdék volna."

Olvasgass, okosodj, hátha lesz belőled valami:)

pl:
    Allchin on Vista reset
    Microsoft executives knew at that time that the development situation had spiraled way out of control, and that they would need to start over, scrapping much of the code that had already been developed.

Nálam a "much of their code" azt jelenti, hogy a nagyrészét
    Na szakember, szevasz:)

"se láttál, biztos jobban tudod, hogy nálunk mi mennyibe kerül a cégnél..."

Háát, az agymenéseid alapján megpróbálom kitalálni, utána számolni, azt mondod: 10 Millió, 300 gépre, az kb. azt jelenti, hogy vesztek 300 darab Cordless optikai egeret és billentyűzetet (Designed for Vista felirattal :)

"Ilyen problémák a lámereknek okoznak gondot, komoly környezetben nem... (hardverhibákat leszámítva)"

Magyarázd meg azoknak akik a TCO study-kat készítik :)

"Nagyon szép linuxos agymosó rizsa, de a választás lehetőségének akkor van értelme, ha nem a használhatóság, biztonság, support, sebesség között kell válasszak, mint a linuxos disztribek esetén, hanem van több olyan disztrib is amely ezek mindegyikének megfelel..."

Jahh, részben egyet értünk, egyedül a használhatósággal van még baj némelyik disztribnél.
    Support, sebesség, biztonság? Linux az élen:)
    De hidd el hamarosan eljön ez a pillanat is :)

"ez a korábbiak alapján a linuxra jellemző, hogy 10 féle disztribet kéne egyszerre használnia a usernek, hogy valami használhatót kapjon :)"

Marhaság :) Béla bá megveszi a legolcsóbb Vistát, mondjuk 20 ropiért, aztán rájön, hogy ami neki kell, akkor megveszi a jóval drágábbat?

"rosszul gondolod. De ne félj emiatt már nem röhögnek ki többen..."

Röhögj csak, még most is 18K körül árulnak win 98-at ami már semit sem ér. Majd pont a Vista lesz olcsóbb az XP nél:) Láma :)

"Hol is irtak backdoor félelemről?"

Na,hol:)
    Várnék pár linket, mert eléggé fukarul bántál velük :)

"Nem, jelenleg úgy tűnik az ami még ingyen sem"

A homokozóból lehet hogy így tűnik, de talán le kéne tenni vlgre a lapátot :)

"LOL, mintha a 80-as években lennénk újra"
    "objektum orientáltan programozni, struktúrálatlan stream-ek helyett, azzal csak magadat minősíted..."

Na, de most komolyan :)
    Miért is kéne objektumokkal felvenni egy felhasználót, vagy elindítani egy szolgáltatást?

"Csak hozzáértés kérdése. Ha neked még nem megy ez, akkor tudok javasolni pár alapszintű tanfolyamot, utána nem lesznek ilyen gondjaid. "

Kösz, soktam ilyen tanfolyamokra járni:)
    Tudod, én tartom őket :)
  • Caro
    A közgazdászokat kivéve senkit nem érdekelnek a pénzügyi eredmények, tény, hogy a microsoft volt már (sokkal!) jobb helyzetben is.
    Elég csak elolvasni BG szülinapi cikkét.
    Másik: Ha sciptezés, és programok közti kommunikáció, akkor a network (loopback) A legjobb.
    Ezzel még bizonyos körülmények között könnyen hálózativá is tehető a program, de minden (modern) oprendszerben elérhető a pipe, a shared memory, a shared file is.
    Megint más: eszembe jutott még valami, hogy hogyan tud MS nyitott forrásba is backdoort rejteni. Csak erős idegzetűek olvassanak tovább :) (ezt még én magam se hinném el, ha csak nem BG-től hallom. SB-től már nem hinném el:) )
    Szóval gondolom nem gcc-vel fordítatok, hanem valami Visual Studio félével. Akkor pedig elképzelhető, hogy a fordító teszi be a backdoor-t, ha felismeri a forrást :). De ez már tényleg paranoia szintű :D
    Kernel panic: 7 éve van linuxom, egyszer láttam, még valamikor a 2.2-es kernel környékén.
    Illetve egyszer boot-kor lefagyott, amikor nem volt fenn a procin a hűtő(helyesebben fenn volt, csak a ventillátor nem ment).
  • kbupdate
    Amúgyis Redmond és nem redmont te OKOS.
  • kbupdate
    De sztem greywolf röhög rajtunk, hogy elhisszük, hogy ő ilyen hülye...
  • kbupdate
    Áh, ez nem lehet igaz. Hogy lehetnek egyesek ilyen hülyék...

Látod Equ (persze hogy látod), milyen idiótákkal van dolga az embernek itt. MS megdönt minden rekordott, erre "benyögnek" egy ilyet, hogy nyögve nyelősen mennek a dolgok nekik.

No comment.

Én is szeretnék olyan nyögve nyelősen haladni, mint a Microsoft Corporation. És sztem még a fent említett greywolf "barátunk" is.
  • Equ
    "így egy kicsit nyöve nyelősen mennek a dolgok Redmontban."

ezért is döntöttek meg megint több pénzügyi rekordot tavaly is, annyira rosszul mennek a dolgok redmondban. Csak mi lesz, ha tényleg jól mennek majd a dolgok...
  • greywolf

jaja, ennek a levét issza most az MS is a Vista miatt.

mondjuk 2003 táján tök reáisnak tűnt, hogy pl. 2005-ben az átlag gép 6GHz-es procit és 2G ramot fog tartalmazni, és ezen simát elketyeg a Vista MAMMUT.

A HW nem fejlődött ennyire, így az MS időzavarba került.
    Gyors és stabil oprendszert kellene írnia, sok eladható újdonsággal, de ez egyszere valahogy nem megy nekik.

Ráadásul több fronton is problémák adótak (64 bit-es windowsok, Supercomputing, Xbox360, zene piac, stb.),így egy kicsit nyöve nyelősen mennek a dolgok Redmontban.

• Equ
    "Az hogy a windows backdoorjait ilyen trójainak nevezett extension-ök szokták okozn"

mint például?
  • Equ
    "olvasgass Vista Reset cikkeket (akár itt az SG-n)"

ezzel végképp leirtad magad, te szerencsétlen... Egy szó nincs a cikkben, hogy az egész oprendszert a nulláról kezdék volna. Ha ez a lázálmad igaz lenne, akkor a ms programozói a világtörténelem legnagyobb zsenijei egytől egyig, hogy 1 év alatt a nulláról felépítettek egy olyan bonyolult oprendszert mint a vista béta ma!!! Bizony annak a kódnak legalább a 70%-a egyezik az xp kódjával! Képtelenség lenne azt újrairni a nulláról, amiről a vista reset szól, azok az új funkciók implementálása/integrálása az xp kódjára, ill ezek elölről kezdése, nem az egész oprendszeré.

Azt javaslom ne nagyon terjeszd ezt az egymenésedet, elég ha ezen a fórumon közröhej tárgyává tetted magad

"Álmodik a nyomor "

Te, aki irásaid alapján még vállalati környezetet se láttál, biztos jobban tudod, hogy nálunk mi mennyibe kerül a cégnél...

"Gondolom ebbe bleszámolta a win miatti leállásokat, vírusokat, férgeket és egyb problémákat is."

Ilyen problémák a lámereknek okoznak gondot, komoly környezetben nem... (hardverhibákat leszámítva)

"Tudod ezt hívják diverzitásnak :) és a választás lehetőségének"

Nagyon szép linuxos agymosó rizsa, de a választás lehetőségének akkor van értelme, ha nem a használhatóság, biztonság, support, sebesség között kell válasszak, mint a linuxos disztribek esetén, hanem van több olyan disztrib is amely ezek mindegyikének megfelel...

"Oprendszer nulláról újraírva (pl Vista)=sok bug"

Lámerkém ezzel megint nagyon beégtél

"Ahham, majd magyarázs el Béla bácsinak, hogy mivel ez a Vista verzió nem tartalmazza azt ami neki kell"

ez a korábbiak alapján a linuxra jellemző, hogy 10 féle disztribet kéne egyszerre használnia a usernek, hogy valami használhatót kapjon :)

"Gondolom drágábblesz annál."

rosszul gondolod. De ne félj emiatt már nem röhögnek ki többen...

"Ahham, magyarázd a kínaiaknak "

Hol is irtak backdoor félelemről? Az a gondjuk, hogy az ország lakosságának nagy része inkább veszélybe sodorja magát lopott windows-al, minthogy ingyenes linuxal szivassa magát, ezért megpróbálnak kifejleszteni és rájuk kényszeríteni egy használhatóbb linuxot, mert a mostaniakat nem merik, mert abba tényleg belerokkanna az IT iparuk

"Bocs, az a mi megbízhatóságban, árban és teljesítménben lenyomja a Microsoftot?"

Nem, jelenleg úgy tűnik az ami még ingyen sem kell az embereknek, csak állami kényszerrel...

"Miért is kellenének objeltunok?"

LOL, mintha a 80-as években lennénk újra, mikor a kiörögedett, új dolgokat megtanulni képtelen programozók tiltakoznak az objektum orientáltság ellen, mert az semmire se lesz jó és csak egy "új" divathóbort, "hamarosan kihal"...
    Sajnos, ha nem tudod magadtól mitől fejlettebb objektum orientáltan programozni, struktúrálatlan stream-ek helyett, azzal csak magadat minősíted... (ehhez is javaslom máshol ne nagyon égesd le vele magad)

"Gondolom azt akartad mondani hogy reggel, első fagyás, második fagyás, harmadik fagyás stb. után :)"

Nem, ahol értenek hozzá ott nincsenek ilyen gondok. A lámerek viszont sokat szívnak vele. Igaz ők linuxon is kékhalálokkal szenvednek - gyk. kernel panic - sőt a párhuzamos anonymos topicban freeebsd halálozik állandóan nekik kernel paniccal. Csak hozzáértés kérdése. Ha neked még nem megy ez, akkor tudok javasolni pár alapszintű tanfolyamot, utána nem lesznek ilyen gondjaid.
  • greywolf

Láma vagy, csak nem forogsz :)

Én minden jelentősebb kijelentésemet linkekkel támasztom alá, tőled meg csak fröcsögésre futja.

"Szkamailag semit sem tud": hihi, ezt tök vicces tőled hallani :))))

Szánalmas:)
  • Caro
    Equ ezzel a backdoor-os dologgal csak egy baj van:
    Az hogy a windows backdoorjait ilyen trójainak nevezett extension-ök szokták okozni :)
  • kbupdate
    greywolf egésznap ezt nyomja: "Figyu, tök jó lenne, ha valami értelmes dolgot i tudnál mondani, szakmailag alátámasztva :)"

De meg is lehet érteni, hiszen szakmailag semmit sem tud, és így kéri, hogy tanítsátok. Én nem tenném:)
  • Caro
    Teljesen mindegy, hogy most mi van, mert a hardver nem fejlődhet akármeddig.
    Már most is igen nagy problémákba ütköznek, a fejlődés lassulni fog, ennek már most megvannak a jelei.
    Ha pedig eljutunk a konstans hardver szintjére, akkor nem fog kelleni oprencer :) Kis túlzással :)
  • greywolf
    Figyu, tök jó lenne, ha valami értelmes dolgot i tudnál mondani, szakmailag alátámasztva :)

Ha nem megy, erőlködj egy picit, hátha összejön :)
  • greywolf
    Érdemi hozzászólás is lesz, vagy csak fröcsögsz ?:)
  • greywolf
    "Olyan 10 körülire tippelem az egészet..."

Álmodik a nyomor :)

"hátmég nem a hosszútávú fentartás..."

Gondolom ebbe bleszámolta a win miatti leállásokat, vírusokat, férgeket és egyb problémákat is.

"Játékszerek, még a tivolihoz képest is, nemhogy egy win2003 domainhez..."

Miért is?

"Egyébként elég röhejes, hogy a sokadik disztribet dobjátok be, adott problémákra, nincs olyan ami mindegyikre jó?"

Tudod ezt hívják diverzitásnak :) és a választás lehetőségének

"...amit a te szakmai képességeddel megértettél"

illetve amit parasztvakításnak elhintenek

"...a bétáé csak a memóriaigényben nagyobb mint egy xp-é, (aero nélkül) de a véglegesé még nem ismert"

Jó, várjuk meg a véglegest :)
    Brutál lesz az biztos :)

"akárcsak bármelyik friss linuxban vagy akármelyik oprendszerben. Persze, hogy rengeteg-e az relativ, de új funkciók=új bugok minden rendszeren"

nem, nem azt mondtam volna, hogy néhány, hanem hogy rengeteg :)
    új linux disztrib, minor version change=kevés bug
    Oprendszer nulláról újraírva (pl Vista)=sok bug

ilyen egyszerű:)

"lásd fentebb linux disztribeket :)"
    "Csak a linuxal ellentétben, ezek közül bármelyik alkalmas lesz átlag usereket normálisan"

Ahham, majd magyarázs el Béla bácsinak, hogy mivel ez a Vista verzió nem tartalmazza azt ami neki kell, potom harminc-negyven ezer forintért vehet egy másikat, a meglevővel meg kitörölhti a seggét :)

"mint az xp. Eddig is degeszre keresték vele magukat az ingyenes linuxal szemben, ezután is így lesz..."

Gondolom drágábblesz annál.
    Jahh, de már nem sokáig :)

"Nálunk 12-13 féle van, 7 giga körüli mérettel, ez winen 8 gigát foglal, linuxon majdnem 100...
    És még te dobálózol itt vista igényein.
    Persze a szokásos linuxos bullshit, a linux mindent tud amit a win. Kiderül mégsem, akkor az nem is kell nekünk, hülyeség"

Megint össze vissza beszélsz, ez lenne az a hatalmas nagy tudás, ami előtt hasra kellene esnem? Ez inkább parasztvakítás.

"Leveszel egyet a polcról és az olyan :)"

Ahham, magyarázd a kínaiaknak :)

So Microsoft doesn't only have a "piracy" problem in China, it has a transparency problem, as well as a determined foe on the part of the government's own Linux distro. It was a rather smooth chess move by the Chinese government to avoid copyright infringement and "software piracy" issues by simply promoting an operating system that obviates the issues.

Red Flag Linux

"Lehet, hogy pár szerencsétlen még akkor is pipe-okkal fog kommunikálni, akik haladnak a korral azok már ma is web servicekket hívnak távoli gépeken, ipseccel titkositott kapcsolatokon..."

"Ez a kismillió user által kaotikusan összehányt open source alkalmazásoknál gyakori, komolyan megtervezett kereskedelmi rendszereknél a legritkább."

Bocs, az a mi megbízhatóságban, árban és teljesítménben lenyomja a Microsoftot?

"De technikailag a pipe-olás jóval szerencsétlenebb választás, mert ott mégkönnyebben válnak inkompatibilissé az összekötött processek, mivel nincsenek objektumok, definiálva sincsenek az adatstruktúrák."

Miért is kellenének objeltunok? A pipe-olás és a tream kezelés egyszerűsége és nagyszerűsége miatt nem lehet felülmúlni ezt a dolgot.

"A szervereknél nem is lényeges, azok nálunk se indulnak gyakran újra, de a kliensek minden reggel elindulnak..."

Gondolom azt akartad mondani hogy reggel, első fagyás, második fagyás, harmadik fagyás stb. után :)

"Az se minket minősít..."
    Háát, de:)
    Illetve azt aki írta, és azt aki belinkelte :)
  • archkoven
    Srácok, ne szopassátok már ezt a szánalmas kis lámát!:))
    Greywolf most regisztrálhat magának egy új nicket mert ezen a lejáratott néven már a megalámereknek fenntartott topikokba sem engedik be
  • greywolf
    "egyet mondj a bétából (1 évvel a kiadás előtt) ami a memóriakezelést vagy a stabilitást érinti"

Majd a 30. patch után rájössz :)
    Annyira bugos a cucc, hogy a
    Vista beta hibabejlelentő agent nem működik :)

"újabb szakmai melléfogás, mivel az egész az xp kódjára épül"

Újabb szakmai melléfogás részedről, olvasgass Vista Reset cikkeket (akár itt az SG-n)
    Ki merem jelenteni, hogy VSTÁVAL KAPCSOLATBAN EZ A LEGJELENTŐSEBB CIKK, mert minden benne van ami miatt az MS bebukta a dolgot

SG cikk a Vista Resetről

Windows was broken and Microsoft has admitted it. In an unprecedented attempt to explain its Longhorn problems and how it abandoned its traditional way of working, the normally secretive software giant has given unparalleled access to The Wall Street Journal, even revealing how Vice President Jim Allchin, personally broke the bad news to Bill Gates.

Allchin is co-head of the Platform Products and Services Division. "It's not going to work," he told Gates in the chairman's office mid-2004, the paper reports. "[Longhorn] is so complex its writers will never be able to make it run properly. "The reason: Microsoft engineers were building it just as they had always built software. Thousands of programmers each produced their own piece of computer code, to be stitched together into one sprawling program. But Longhorn/Vista was too complex: Microsoft needed to begin again, Allchin told Gates. Allchin's warning recognised a growing threat from Google, Apple Computer, makers of Linux and corporate buyers - the latter horrified about security problems.

Paul Thurrott, a Microsoft által is elismert, több eseményükre is meghívott bloger cikke szerint 2004 júliusában Jim Allchin besétált Bill Gates szobájába és kerek perec kijelentette, hogy a projekt rettenetesen el van maradva az ütemtervhez képest és soha nem fog elkészülni. "Egyszerűen nem fog működni" - mondta. A kijelentés a The Wall Street Journalba is bekerült. A Vista projekt fő problémája az volt, hogy túl bonyolult és összetett volt a Microsoft ősrégi szoftverfejlesztési módszereihez.

A Vista resetet - ez a Microsoft belső szlengje a történtekkel kapcsolatban - vagyis a projekt teljes eltörlését és nulláról való indítását hosszú időn keresztül tagadta a Microsoft, és a cég PR részlege kitartóan tévútra küldte az érdeklődő újságírókat olyan kapcsolattartókat jelölve meg, akik irreleváns információkkal jótékony homályba burkolhatnak minden konkrétumot.
  • Equ
    "sok bug"

sok a levegőbeszélés...
    egyet mondj a bétából (1 évvel a kiadás előtt) ami a memóriakezelést vagy a stabilitást érinti!

"nulla alapról kódolva"

újabb szakmai melléfogás, mivel az egész az xp kódjára épül, kizárólag az új funkciók vannak nulláról kódolva, a bővitett funkciók szintén nincsenek a nulláról irva.

"hardverigény: butális "

ezt már megbeszéltük korábban
  • Equ
    "Node akkor mégis mennyi 30-40 millió ?:)"

Olyan 10 körülire tippelem az egészet...
    1000 gépes nagyvállalati rendszerre nézve, fél év alatt megtérül kb, hogy nem linuxal szivunk. (már most fejlesztjük a belső alkalmazásokat, hogy kihasználjuk a vistás újdonságokat)

"Még ebből is köjönnek a hozzáértő rendszergazdák"

Hát, ha linuxosak lennének a kliensek, akkor vagy 10x ennyi rendszergazda kéne, nem biztos, hogy kijönne a migrálás pénze, hátmég nem a hosszútávú fentartás...

"Mondjuk Zen és Novell Linux? Esetleg más?"

Játékszerek, még a tivolihoz képest is, nemhogy egy win2003 domainhez...
    Egyébként elég röhejes, hogy a sokadik disztribet dobjátok be, adott problémákra, nincs olyan ami mindegyikre jó? A suse lassan eléri egy win98 kezelhetőségét, csak tetűlassú, a debian stabil, de átlag usernek kezelhetetlen, a red hatnak jó a supportja, xandros gyors (bár egy xp-től még mindig elmarad) és a novell-nek valami menedzsment csírája, LOL
    Hát ezért nincs sehol a linux...

"kevés újdonság "

...amit a te szakmai képességeddel megértettél

"iszonyatos hardverigény"

...a bétáé csak a memóriaigényben nagyobb mint egy xp-é, (aero nélkül) de a véglegesé még nem ismert

"rengeteg bug"

akárcsak bármelyik friss linuxban vagy akármelyik oprendszerben. Persze, hogy rengeteg-e az relativ, de új funkciók=új bugok minden rendszeren

"nyolc fajta variáció, őrület"

lásd fentebb linux disztribeket :)
    Csak a linuxal ellentétben, ezek közül bármelyik alkalmas lesz átlag usereket normálisan kiszolgálni, kényelmesen, gyorsan, sok funckióval...

"ár?"

mint az xp. Eddig is degeszre keresték vele magukat az ingyenes linuxal szemben, ezután is így lesz...

"De az szinte biztos, hogy 3GHz alat nem úszod meg"

Ha te mondod...
    ezzel ellentétben az optimálizatlan béták tökéletesen futnak, egy 1.5-ös athlonon nálam. (vkártya gyenge benne, igy aero az ki volt kapcsolva)

"Monddcsak nálatok hány image van?"

Nálunk 12-13 féle van, 7 giga körüli mérettel, ez winen 8 gigát foglal, linuxon majdnem 100...
    És még te dobálózol itt vista igényein.
    Persze a szokásos linuxos bullshit, a linux mindent tud amit a win. Kiderül mégsem, akkor az nem is kell nekünk, hülyeség

Na látod, ezért kell normális rendszergazdákat alkalmazni, aki tisztában is van a rendszerek tudásával és valóban el tudja dönteni melyik mit tud...

"Légszi fordíts nekem egyet, ami backdoor mentes "

Leveszel egyet a polcról és az olyan :)
    Legalábbis erre jutott eddig az összes nemzetbiztonsági hivatal és a világ legnagyobb multinacionális vállalatai akik vizsgálták a kérdést. (utóbbiaknál az ipari kémkedés miatt volt érdekes)

"Tudod, pont e miatz univerzális a dolog, és lesz még használatban 20 év múlva is"

Lehet, hogy pár szerencsétlen még akkor is pipe-okkal fog kommunikálni, akik haladnak a korral azok már ma is web servicekket hívnak távoli gépeken, ipseccel titkositott kapcsolatokon...
    (de a vicces igazából az, hogy winen pipeolhatsz is, ha jólesik, de lehetőséged van a legfejletebb interprocess vagy akár gépközötti kommunkiációra is, akár parancssorból is. Igaz, nem a command.com-ból, ahogy pár lámer elképzeli
    )

"Vagy esetleg a következő API-ban átnevezik őket, és hegesztheted újra a scriptjeidet "

Ez a kismillió user által kaotikusan összehányt open source alkalmazásoknál gyakori, komolyan megtervezett kereskedelmi rendszereknél a legritkább. De technikailag a pipe-olás jóval szerencsétlenebb választás, mert ott mégkönnyebben válnak inkompatibilissé az összekötött processek, mivel nincsenek objektumok, definiálva sincsenek az adatstruktúrák. Hát igen, az egy 30 éves őskövület...

"Engem nem zavar, lehet, hogy nálatok a winfos szerverek gyakori indítása miatt a gyors felállás előny, de a linuxoknál nem kell újraindítani."

A szervereknél nem is lényeges, azok nálunk se indulnak gyakran újra, de a kliensek minden reggel elindulnak...
    Ja, hogy kliens oldalra nem kell linuxot rakni, mert olyan elavult gagyi a boot folyamata?
    Akkor ugyanazt mondjuk...

"deén eleve kétlem, hogy ez így lenne :) "

Az se minket minősít...
  • greywolf
    Hát erről van szó!

Stabilitás, mmóriakezelés: sok bug, tekintve hogy friss fejlesztés, nulla alapról kódolva.
    hardverigény: butális :)

• mousee
    Szerintem kurvára de tökmind1, hogy mi lesz a neve... A belseje a lényeg, hogy mennyire stabil, mennyire jó a memóriakezelése, mennyire kevés HW-t eszik meg...
    Ezek a döntők, legalábbis a szakembereknél...
  • Laci73
    Kbupdate: kiválóan működő rendszereink vannak, a "semmi sem működik nekik" nem szerepel a mi élményeink és emlékeink között.
  • greywolf
    Ezaz!

Rájöttem, hogy mit jelentenek a képeden a piros, zóld, kék, sárga szivacsok:)

Ezek a szivacsos agysorvadásra utalnak :)