Régi lemezeink digitalizálása egyszerűen
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Veszek egy aux kábelt (asszem az a neve annak aminek mind a 2 végén "fülhallgató" csatlakoztató van, egyik végét beledugom a bakelitet lejátszó magnó kimenetébe, másik végét a hangkari bemenetébe, és woala felveszem, majd cd-re írom, mindezt maximum 500 forintból.
Starcraft + Diablo III - esemve
dez okoskodsz.. de minek? minden házi user igen botfülü.. lókakit.. csak nem sok embert érdekel h 192khzben tudja felvenni a kedvencét vagy csak 44.1khzben, ha az elöbbi pl 150ezres cucc,utóbbi meg pl 10ezres cucc..
Lehet h te vagy az egyetlen akit érdekel, és meg is engedheti magának.. Mert egynek mindig kell lennije, aki okosabb a másiknál, meg jobban tudja..
Lehet h te vagy az egyetlen akit érdekel, és meg is engedheti magának.. Mert egynek mindig kell lennije, aki okosabb a másiknál, meg jobban tudja..
"és ki beszélt itt professzionális szintrõl?"
Emlékeztetõül a cucc neve: "Phono PreAmp Studio" (persze mint írtam, ez nem sokat jelent, de azért nem is lehet olyan nagyon rossz sem). Vagy ha a Creative-os kommentemre utalsz, hát sajnos az eddigi (kivéve X-Fi, de az még nem kapható) kártyái SRC-je valójában házi használatra sem teszi alkalmassá, ha nem 48kHz-rõl van szó (vagy 96-ról, de kikapcsolt DSP mellett), és kicsit is odafigyelünk a minõségre. (Tekintettel arra is, hogy az ilyen "házi késítésû" másolatok rendszerint az interneten is megjelennek. Az a legálnokabb az egészben, hogy általánosságban véve jó a hang, csak épp zajos, "digitális" a magas.)
"partykról stb?"
Idézek a cikkbõl: "Ma már a diszkókban is majdnem egyeduralkodó a CD, nagyobb méretû elõdje minden elõnyét elvesztette."
"Házi felhasználásra találták ki szerintem a gyûjtõknek.."
És õk szerinted mind botfülûek?
Emlékeztetõül a cucc neve: "Phono PreAmp Studio" (persze mint írtam, ez nem sokat jelent, de azért nem is lehet olyan nagyon rossz sem). Vagy ha a Creative-os kommentemre utalsz, hát sajnos az eddigi (kivéve X-Fi, de az még nem kapható) kártyái SRC-je valójában házi használatra sem teszi alkalmassá, ha nem 48kHz-rõl van szó (vagy 96-ról, de kikapcsolt DSP mellett), és kicsit is odafigyelünk a minõségre. (Tekintettel arra is, hogy az ilyen "házi késítésû" másolatok rendszerint az interneten is megjelennek. Az a legálnokabb az egészben, hogy általánosságban véve jó a hang, csak épp zajos, "digitális" a magas.)
"partykról stb?"
Idézek a cikkbõl: "Ma már a diszkókban is majdnem egyeduralkodó a CD, nagyobb méretû elõdje minden elõnyét elvesztette."
"Házi felhasználásra találták ki szerintem a gyûjtõknek.."
És õk szerinted mind botfülûek?
Azta.. dejó.. és ki beszélt itt professzionális szintrõl? partykról stb? Házi felhasználásra találták ki szerintem a gyûjtõknek..
Azta.. dejó.. és ki beszélt itt professzionális szintrõl? partykról stb? Házi felhasználásra találták ki szerintem a gyûjtõknek..
Az anyagok nagy része eleve bakeliten jön ki... Plusz egy igazán jó lejátszó esetén jobb a hangja, mint a CD-nek. Egy olyan partyn, ahol nem az alkoholizálás a fõ motívum, ott igenis számít ez is. (Bár vannak rossz példák is, pl. amikor úgy fel van tekerve a magas, hogy már semmi mást nem lehet hallani. Bár ilyet amatõrök csinálnak sz@r hangcuccal, aminek az erõs magason kívül nincs más ütõkártyája.)
A 2 neked már a végtelen kategóriája? 😊 Különben is csak reagáltam egy kijelentésre.
Szerintem ez elég fontos infó, de pl. a Creative nem fogja nagy dobra verni... Pedig jól tudják, hogy ez kissé gáz, az X-Fi-nél már megoldották végre (a konverziója is jobb <*>*>, de a master freki is állítható). Hány év után, hány eladott kártya után, hány dollár bevétel után? (És ha azt hiszed túlzok, hát nem. Az új kártya hangja sokkal jobb. És azóta az EQ többnyire ki van kapcsolva...)
<*>*> Mivel itt már rendelkezésre áll a kellõ számítási teljesítmény egy elfogadható (bár nem olyan jó, mint ami egy jobb SRC chipben lévõ, tranyós alapú) SRC (sample-rate conversion) minõséghez. Na persze korábban is javíthattak volna ezen, némi CPU ciklus feláldozásával (ahogy egy emiatt készített WinAMP plugin is teszi, illetve a sima, nem DSP-s AC97 alapú kártyák driverei, bár ott sem mindíg törekednek annyira a HQ-ra), de az ugye némileg rontotta volna a versenyelõnyt, amit a DSP jelent...
Szerintem ez elég fontos infó, de pl. a Creative nem fogja nagy dobra verni... Pedig jól tudják, hogy ez kissé gáz, az X-Fi-nél már megoldották végre (a konverziója is jobb <*>*>, de a master freki is állítható). Hány év után, hány eladott kártya után, hány dollár bevétel után? (És ha azt hiszed túlzok, hát nem. Az új kártya hangja sokkal jobb.
<*>*> Mivel itt már rendelkezésre áll a kellõ számítási teljesítmény egy elfogadható (bár nem olyan jó, mint ami egy jobb SRC chipben lévõ, tranyós alapú) SRC (sample-rate conversion) minõséghez. Na persze korábban is javíthattak volna ezen, némi CPU ciklus feláldozásával (ahogy egy emiatt készített WinAMP plugin is teszi, illetve a sima, nem DSP-s AC97 alapú kártyák driverei, bár ott sem mindíg törekednek annyira a HQ-ra), de az ugye némileg rontotta volna a versenyelõnyt, amit a DSP jelent...
Ezt minden topicban el kell sütnöd?
Akinek van bakelit lemeze, annak van lemezjátszója is. És akinek van lemzjátszója is, annak erõsítõje is van. Az erõsítõ kimenetét már bármivel lehet digizni.
Kicsit csúsztat ez a gagyi fizetett reklám.
Kicsit csúsztat ez a gagyi fizetett reklám.
lehet nem jár partyba a cikk iró de elég sok dj bakelittel dolgozik hogy a nagyobbakat emlitsem: Tiesto,Armin van Bureen,Paul van Dyk <#ravasz1>#ravasz1>
Aham, feltéve, ha nem 44.1kHz-re digizel, mert akkor a hírhedten gagyi belsõ SRC-jével konvertálja 48kHz-rõl, amin amúgy dolgozik. 96kHz-en is akkor digizz, ha kikapcsolsz minden DSP funkciót (hangszínszab. is a driverben), mert máskülönben akkor is 48kHz-re konvertál, és úgy dolgozza fel, majd vissza 96-ra. Ja, lejátszáskor is ezt csinálja... (Most adtam el emiatt a sajátomat... És vettem egy olyat, ahol driverbõl állítható a master rate.)
Nem tudom, milyen ADC van ebben a cuccban, de egy normálisabb (nem a csúcs) is eleve 1-2eFt.
Nem tudom, milyen ADC van ebben a cuccban, de egy normálisabb (nem a csúcs) is eleve 1-2eFt.
Azért mondtam h drága, mert ami benne van az kb. 3000 huf.. Najó, még a progi is kell.. Amúgy meg egy Creative Audigy 2 Platinummal elég faxa a digizés.. Célszoftver meg eddig is volt..
Valószínû nem neked való, ha 23e is sok a "studió minõségû" (ha valóban az, mondjuk némileg kételkedem ebben) bakelit digizéshez. 128kbit-es mp3-ba konvertáláshoz jó lesz az alaplapi is... 😊
"Ma már a diszkókban is majdnem egyeduralkodó a CD, nagyobb méretû elõdje minden elõnyét elvesztette."
Ez egy nagy butaság, de inkább nem is megyek bele... 😛
Ez egy nagy butaság, de inkább nem is megyek bele... 😛
Ennyiért már veszek 1 jobb hangkarit...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
← ElőzőOldal 3 / 3