• dez
    #32
    "Nevezetesen egy analóg studióban készített felvételeket tartalmazó korongot amit analóg lemezjátszó játszik le, lebutítani azzal, hogy a fül számára kellemetlen digitális módon eltároljuk."

    Azért ahhoz elég jó lemezjátszó is kell, hogy igazán jó legyen... Hogy kihozzuk, amit tud.

    (De azt hiszem, hogy egy átlagos háztartásban, sőt, még azok túlnyomó többségénél is, akik némileg odafigyelnek, nem ez a szűk keresztmetszet, hanem az erősítő+hangszórók. Bár egy igazán rossz digitális forrás talán mindenen túltesz.)

    "Én azóta nem nagyon hallgatok zenét amióta bejött a CD, ez tény. Hátha megérem azt az időt, amikor a digitális analóg hangzást képes produkálni..."

    Már megérted, azaz az idő stimmel, csak a térbeli pozició nem. Azaz, valószínű nem találkoztál még igazán jó digitális alapú rendszerrel. Ezen mondjuk nem csodálkozom, nem sűrűn található. (És ennek elsősorban nem anyagi okai vannak... Ez benne a szomorú...) Ha nem hiszed, küldj privit, mutatok.

    Plusz, egy igazán jó lemezjátszóval (ilyen kevés embernek van) lejátszott, megfelelően(!) bedigizett, majd egy jó digitális-forrású rendszeren (nem D vagy T osztályú erősítőre gondolok, hanem normális analóg, de abból jó) megszólaltatott anyag tud sokkal jobban szólni, mint egy egyszerűcske bakelit lemezjátszót és persze átlagos erősítőt tartalmazó lánc...

    Namost, ha nem akarunk beruházni egy igazán jó bakalitlemezjátszóba (ha egyátalán tudunk szerezni), és hozzá bakelitlemezekbe (minőségi, mert ebből is van gyengus), netalántán egy jó riaa korrektorba, viszont van egy igazán jó digitális forrásunk, és egy jó erősítönk hozzá, megfelelő hangszórókkal, akkor felmerül a fenti setuppal készített digitális anyag megszerzése (net), és: jobban fog szólni, mint egy régi gyenge lemezjátszón az eredeti lemez.

    Btw, egyik szomszédom (50-es pár) rendszeresen hallgat régi lemezeket egy vélhetően régi lemezjátszón, nem tudom, milyen erősítővel... És hát, borzalmas hangja van.