266
-
Robin Hood #34 A hűtésre meg a PPC-nek egy szava se lehet, amelyiket alapból vízhűtéssel szállítják mert a propeller már nem is elég rá... -
Robin Hood #33 Van jó intel proci is, úgy hívják: Pentium-M. A netburst kihalása után az asztali gépekben is ez a P3 architektúrára épülő régi-új cucc veszi át a helyet. Az x86 proci azért olcsó, mert a többi drágább, nem a minimálbérhez mérve. -
Robin Hood #32 Hány directx-es játék van portolva mekre? 0 vagy -1? -
Inquisitor #31 Szóval a frissen kijött 3GHz-s G5 procik nem veszik fel a versenyt a 3,7GHz-en megragadt pentiumokkal??? -
Robin Hood #30 a media player classic is lejácca a .mov-ot, meg a quicktime alterative is. -
Inquisitor #29 Oké, de könyörgöm az Intel elmúlt 1,5 évben hibát hibára halmozott a procitervezés rögös útjain.
A prescott mag meleg is volt, de legalább nem volt gyorsabb, és még csak a 4GHz-et se tudták átbökni vele, pedig ez volt a cél.
Ólcsónak semmiképpen SE mondanám, se ár/teljesítmény mutatója nem olyan jó mint lentebb írták. Brutális hűtésre lesz szükség.
SZerintem most ásták meg az Apple sírját ... -
Inquisitor #28 1. QuikTime "Kódolású" videó nincsen, az olyan gyűjtő fájl, mint az avi. Lehet Mpg1-2-4, DivX, meg egy rakás egyébb videó formátum.
2. A nemlétező fullscreen mód a CTRL+M-el jön elő :) Off course csak regisztrált QT esetén.
3. Ha beállítod, hogy mindíg egy ablakban nyissa meg a videókat, fura módon nem kell új ablak.
4. Quik Time alternative-ot és többit lásd lentebb. -
Robin Hood #27 A PPC megjelenésekor erősebb volt az x86 prociknál, de az azoknál karcsúbb fejlesztési ütem miatt mára az x86 beérte teljesítményben. emellett olcsóbb, meg lehet az is amit mondasz, hogy az IBM-nek nem biznisz a kis szériás PPC gyártása és főleg fejlesztése. -
Robin Hood #26 Disz iz dö bigining of a bjútiful frendsip... :-D -
#25 El kéne már felejteni ezt az "Apple-re nincs szoftver" dolgot! Évek óta ezt hajtogatják a témát nem ismerő Wintelesek, az Apple-re meg évek óta szinte minden van.
Ennek a dolognak az lehet az alapja, hogy vannak játékok, amik nem jelennek meg Apple-re, amik meg megjelennek, azok általában késnek pár hónapot a Wintel kiadáshoz képest. Ennyi. Végre már nem játékos szemmel kéne nézni a témát.
Egyszerűen más hardver, más mentalitás, más felhasználói réteg, más szoftverkörítés. De van bőven. -
Sityi #24 "[...] az OSX akármennyire is jó rendszer (nincsennek rá komoly üzleti alkalmazások stb.)"
Nono! Az Adobe termékei elérhetőek Mac platformra, a pénzesebbje meg gondolom inkább Macet vesz akár "csak" Photoshopról, akár "már" After Effectsről van szó, nem? -
dez #23 Khmm, naná, hogy .rm-et is kvázi bármelyik lejátszó le tudhat játszani. Tedd fel a RealAlternative-ot (ami feltesz egy realmedia codecet)! -
dez #22 Jujujujujuj, már bocs, de fájdalmas a sok tipikus "user error", amit írsz.
1. Amikor telepíted QuickTime-ot, feltesz a rendszerbe egy QuickTime codecet is, amit bármelyik (normális) lejátszó igénybe vehet! Te valamit nagyon elrontottál...
2. Visszaállítható. (Eleve érdekes, hogy te MP-vel játszol le mp3-at, de mindegy.)
3. Nem feltétlenül kell az Apple-féle QuickTime csomagot telepíteni, ajánlom figyelmedbe a QuickTimeAlternative-ot.
+1. Egyébként a helyes ragozás: Apple-lel. (Kiejtés: [eppllel].) -
szombi #21 És én tűzzel-vassal üldözném azokat, akik az internetre QuickTime kódolású videót tesznek fel,
vagy abban kódolnak videót abból a célból, hogy minél többen szembesüljenek az Apple FEKETE BÁRÁNYÁVAL...
Ugyanez a helyzet a RealMedia-val is. Csak a RealMedia lejátszó tudja lejárszani a .rm fájlokat, más nem.
Ez a lejátszó pedig köztudottan SpyWare, az egyéb hülyeségei kishíján a QuickTime-vel vetekedhetnének.
De akkor is inkább RealPlayer, mint QuickTime...
Mi a jó büdös p*nak ennyiféle videoformátum és lejátszó? Az EU-nak ezen kellene törnie a fejét! -
szombi #20 Nekem amúgy semmi bajom nincs az Apple-vel.
De amikor megemlítik, akkor folyton a QuickTime lejátszó jut eszembe.
Na meg a rémálomba illő botrányos viselkedése, a .mov ördögi kiterjesztésű fájlok!
És egy kis ízelítő eme hiperhülye lejátszóról és fájltípusról:
hiába telepíted a QuickTime-t, bármilyen kodeket, pakkot, a .mov - ot más lejátszó nem tudja lejátszani.
Ha fájlt nyitasz a lejátszóban, akkor azt csak egy új ablakban teheted meg, terhelve az értékes tálcaterületet.
A lejátszóablakot tetszőlegesen kihúzhatod, de a teljes képernyős mód ki van zárva, és zabálja a procit is.
Ha a QuickTime telepítve van, akkor az internetböngésződben önkényesen kisajátítja a médiafájlok lejátszását:
például egy .mp3 fájlra kattintasz, és a wmplayer.exe helyett a böngészőablak továbblép a QuickTime lejátszó üzemmódba.
Ez a funkció minden második-harmadik esetben fagyást idéz elő.
Nekem ez jut eszembe az x86 platformra írt Apple alkalmazásokról. Szerintem a lépés ultrasz*r volt!!! -
dez #19 Olyan gyenge lenne 1db Power mag? 3+GHz-en? Az én AthlonXP-m (hasonló IPC) kb. fele ennyin megy, de majd' mindenre elég, kivéve, ha HD videót kell lejátszani HW-gyorsítás nélkül. (Játékra már nem az igazi, de Cell esetén ugye nem csak a fő mag lenne ebben érdekelt.)
(Állítólag ugyanez a mag van a Xenonban is [x360 CPU], csak ugye 3db egy lapkán. [De ott nincs SPE.])
Az SPE-k nem csak floatban jók, hanem intben is, plusz teljesen önállóan dolgozhatnak, akár a fő magtól teljesen függetlenül is.
Ezt már linkeltem, de lehet, hogy elkerülte a figyelmedet: Cell processzoros IBM pengeszerver-alaplap
Ha egy PowerMacbe esetleg mégis kevés lenne 1db Cell (általános feladatokra), nyugodtan bele lehetne tenni kettőt (ahogy most is 2db G5 van benne), és akkor már brutális számítási teljesítmény lenne benne, amit sokmindenre lehet használni még a videofeldolgozáson, mindenfajta real-time filmtrükkön, stb. kívül is.
Szerintem, ha tehetné, ezt használná Jobs, csak lehet, hogy nem kap belőle, vagy előbb kellett volna kijönnie hozzá (már legalább egy éve foglalkoznak az x86-os témával). Bár Cellre kicsit egyszerűbb lett volna átállni, mint x86-ra. (Utóbbi többnyire nem egy egyszerű újrafordítás [big-endian<->little-indian, stb.].) -
#18 Remélem Ázsia (Kína v India, esetleg -bár kétlem- Japán) előrukkol vmi PC alternatívával, mer az amcsik világmonopóliumra készülnek.
S. J. lefexik mindenkinek.. -
BlackRose #17 ja és csak megjegyzésül... mi lesz a "Think different!" dologgal?
OK, ha az Apple tényleg Intelre vált és ezért nem az IBM a felelős akkor Jobs-nak a következőt javaslom "Think stupid!" esetleg nem ártani levédeni... :) -
BlackRose #16 Ha ez igaz akkor Steve Jobs a nemrég rajta végrehajtott műtéten valami jó erőss drogot kapott...
szerintem az OSX akármennyire is jó rendszer (nincsennek rá komoly üzleti alkalmazások stb.) nem tudja felvenni a versenyt a PC piacon még a Linuxal sem, hátmég a Microsoft 90%-ával és 70 milliárd USD-ével... ha megjelenik Intelre akkor az Apple hardware gyártása bedöglik mert futni fog akármelyik PC-n. Tehát ez szerintem egyáltalán nem logikus. A Power architektúra meg nagyon jó (most az lehet, hogy az IBM-nek nem kifizető a PowerPC verziók továbbfejlesztése az Apple relatív kicsi piaca miatt és valójában az IBM mondta fel az üzletet, ekkor az Apple tényleg bajban lehet.), tehát maga a Power architektúra nagyon is jó (mondom ezt mint aki dolgozik is vele), ezért nincs valamirevaló magyarázat az Apple lépésére. A Cell meg ideje lenne felfogni, hogy nem general purpose proci, hanem egy Power mag felpakolva floating point izommal... na de mindegy, nem hiszem, hogy álltalános gépet fognak vele valaha is csinálni. De az IBM kihozhatta volna a G6-ot ami a Power5 vagy Power5+ architektúrán alapulna.
Na még nem hallom hivatalossan is ezt a hírt, nem fogom komolyra.
Persze ha Bill Gates lennék az első lépés volna, hogy kedden bejelenteném az Office for Mac fejlesztésének végét... és akkor az Apple is bevonulhatna a múzeumba... persze én ezt semmiképpen sem szeretném (mert sajnos nem vagyok Bill Gates), de ha üzleti szempontból figyelem a dolgokat akkor ez logikus lépés lenne, még mielőtt a Mac OSX esetleg a Windows piacára törne (persze nem hiszem, hogy esélye lenne, de mégis a prevenció az amit egy jó manager nem veszít el szem elől soha...)
P.S. ma a PC gyártóknak (a Dell-en) kívül nagyon gyenge a profitjuk és ezért nem hiszem, hogy az Apple erre az útra térne (az IBM is éppen ezért vált meg a PC részlegétől). -
echo #15 Szóval szerintem nem fog menni az OS más hardware-en. Lehet a jövő az lesz, hogy mac+saját os, sony(cell)+saját os, ja és már az MS-nek is van saját hardeware-e(xbox). Lassan elavuló gépek, így nincs alkatrész csere, lehet írni sokkal hatékonyabb softwareket. Persze marad a hagyományos alkatrészből buherált PC is, de jóval kisebb mértékben, annak akinek spec igényei vannak.
Na jó ez kicsit vad volt, de szerintem nem esélytelen. -
echo #14 Hát igen ez itt az igazi dilemma. Ha ezen túl x86 alapokon építkezik és más gyártók hardware-ére is kiadják az OS-t, akkor ki fogja megvenni az ő gépüket? Még ha elég extrát produkálnak is, sokkal nehezebben lehet majd elkérni a magasabb árat egy gyakorlatilag azonos alkatrészekből épített cuccért. Szerintem ez csak vagy-vagy alapon megy: vagy "szabad" OS vagy hardware eladás, mivel ezzel a váltással az OS marad a legerősebb vonzerejük. -
Totinkhamon #13 Pedig már rég megérted. Bill Gates már egy jó ideje az Apple-ben jelentős részvénycsomaggal bír. -
M2 #12 Gyanítom jelenleg semmi, talán már elemzői szinten látható, hogy a jövőben az Intel prociknak jobb lesz az ár/teljesítmény mutatója, ami nem elhanyagolható szempont. Ráadásul cserébe kinyílik az Apple számára a PC-s operációs rendszer(ek) piaca, amiből egy kis szelet is óriási pénzeket jelent.
Amit nagyon nem szeretnék megérni, hogy a Microsoft megveszi az Apple-t! -
Praetor #11 Hihetetlen!
Mi bajuk volt a PowerPC procikkal? Azt hittem, hogy az Intel és az AMD is idővel felhagy az x86-tal. Pedig most úgy tűnik, hogy soha nem volt ilyen nagy támogatottsága. -
billgates #10 Érdekes, hogy nem várták meg a Netburst kipusztulását. Mondjuk röhejes gép lenne egy Mac Mini Prescott alapokon. Nem kicsit befülledne.
Az OS X miatt a PCseknek viszont ez egy jó hír. Szivesen kipróbálnék egy OS X-et én is, bár az Apple nem biztos, hogy érdekelt abban, hogy legyenek driverek OS X alatt az összes dzsunka gyártó cuccához. Ráadásul lehet, hogy nem lesz normális driver az AMD-s chipkészletekhez sem, kivéve ha az Apple hivatalosan kiadja x86-ra is az os-t. -
#9 Fú b+, most izgulhatok hétfőig, hogy mi lesz... -
izb #8 Na akkor aplle is futatunk winfost bake......... -
dez #7 Persze, de nem adná oda az Apple-nek is? Hiszen sok helyen akarják alkalmazni. -
Vers #6 a cell a sony-é részben
nem akarom elhinni hogy az apple intelre vált, esetleg intelre is ... -
blackeagle #5 Legalább nem kell gondolkodnom ,hogy vegyek-e mac-et. Igy már biztos nem. -
dez #4 Pont most, amikor itt van a Cell? (Ha általános feladatokra esetleg kevés 1, mehet bele kellő is.) Az Intel 5-6 év múlvára tervez hasonlót, mint a Cell. -
#3 Szerintem lenne rá OS X.
A hírrel kapcsolatban vegyesek az érzelmeim: egyrészt jó lenne, hiszen lenne OS X PC-re... Viszont az Apple nem lenne más, mint egy szimpla PC gyártó. Szerintem a cég felhasználói nagyot csalódnának-feltéve, ha a hír igaznak bizonyul.
Az is érdekelne, hogy milyen intel-chipekre váltanának. Pentium M-, vagy P4 szerűre, esetleg valami gyökeresen másra? Ez amúgy sem tenne jót az
Intel-MS viszonynak, ami viszont jó lenne... -
Garfield #2 Ha a váltást már jövőre elkezdik, akkor valamikor a Longhorn idejére elvileg lenne egy x86-ra írt Mac OS X? Vagy csak szimplán Apple logóval kinyomnak Wintel-rendszereket? -
Garfield #1 Mac OS X for x86? Nyamm