• BlackRose
    Ha ez igaz akkor Steve Jobs a nemrég rajta végrehajtott műtéten valami jó erőss drogot kapott...
    szerintem az OSX akármennyire is jó rendszer (nincsennek rá komoly üzleti alkalmazások stb.) nem tudja felvenni a versenyt a PC piacon még a Linuxal sem, hátmég a Microsoft 90%-ával és 70 milliárd USD-ével... ha megjelenik Intelre akkor az Apple hardware gyártása bedöglik mert futni fog akármelyik PC-n. Tehát ez szerintem egyáltalán nem logikus. A Power architektúra meg nagyon jó (most az lehet, hogy az IBM-nek nem kifizető a PowerPC verziók továbbfejlesztése az Apple relatív kicsi piaca miatt és valójában az IBM mondta fel az üzletet, ekkor az Apple tényleg bajban lehet.), tehát maga a Power architektúra nagyon is jó (mondom ezt mint aki dolgozik is vele), ezért nincs valamirevaló magyarázat az Apple lépésére. A Cell meg ideje lenne felfogni, hogy nem general purpose proci, hanem egy Power mag felpakolva floating point izommal... na de mindegy, nem hiszem, hogy álltalános gépet fognak vele valaha is csinálni. De az IBM kihozhatta volna a G6-ot ami a Power5 vagy Power5+ architektúrán alapulna.

Na még nem hallom hivatalossan is ezt a hírt, nem fogom komolyra.

Persze ha Bill Gates lennék az első lépés volna, hogy kedden bejelenteném az Office for Mac fejlesztésének végét... és akkor az Apple is bevonulhatna a múzeumba... persze én ezt semmiképpen sem szeretném (mert sajnos nem vagyok Bill Gates), de ha üzleti szempontból figyelem a dolgokat akkor ez logikus lépés lenne, még mielőtt a Mac OSX esetleg a Windows piacára törne (persze nem hiszem, hogy esélye lenne, de mégis a prevenció az amit egy jó manager nem veszít el szem elől soha...)

P.S. ma a PC gyártóknak (a Dell-en) kívül nagyon gyenge a profitjuk és ezért nem hiszem, hogy az Apple erre az útra térne (az IBM is éppen ezért vált meg a PC részlegétől).