59456
-
#7845 Pff -
#7844 jó estét mindenkinek.én nem szeretem az automataváltót. sima manuális az az igazi, ott tanulja meg az ember kezelni, érezni kell a sebességet. olyan ember ne is menjen hivatásos jogsira aki csak automataváltóval tud menni. -
#7843 mivel du nem volt hozzászolas gondoltam írok:D ma láttam egy szép R Scaniat Állat volt -
Gerob #7842 Jah, ezt hívják úgy, hogy felező! -
#7841 jaja ez a ZF váltó mienke is ilyen van első 8 váltani rendesen 2. 8 pedig van egy kis kar a válton ezt felhuzod nyomsz egy kuplungot és vált -
MBActros1848 #7840 Fater turbotech-je olyan volt amibe előre beraktad a sebességet és csak akkor kapcsolt át amikor benyomtad a kuplungot. -
Gerob #7839 Ismerem, mint a tenyerem, olyannal voltam spanyolban 2 éve, nagyon frankóóóó volt.... -
#7838 most derul ki hogy mercedesactrossal szinte szomszédok vagyunk -
#7837 EuroSTarral,de ngyon állat kis 420-s -
Gerob #7836 Szevasz ember, tartsd meg jóó szokásod, maradjál csak itt!!
Azért IVECO és IVECO között is van különbség!! Apád milyennel jár?? EuroCargo Tech vagy Star, vagy esetleg Stralis??? -
#7835 hi!igazatok van,fater is mesélte hogy régen ők a ZIL-lel vizsgáztak és mivel a vizsgautvonalon sok kanyar volt szinte elfáradt a keze pedig nem egy puhány fajta.Most egy Ivecoval jár,de mindennap találkozik autopályán 21-22 éves srácokkal akik friss jogsival padlot nyomnak az uj scaniana volvonak stb. ezért van sok baleset,sztem a kamionokba nincs értelme automata váltot rakni,én vezettem már a fater ivecoját meg 1X egy ismeros 4x2-s automata volvoját hát mit n mondjak szaladtam az ivecoba vissza,mert váltani ÁLLAT na csá mkinek.Kamionok 4ever -
MBActros1848 #7834 Ahogy mondod tesokám, jó jó hogy söfőr kimélő az automata váltó, de lassan ez is olyan lesz mint ami a vadászgépekkel van hogy szinte már egyedül repülnek, az ember már csak egy húsdarab a konzervdobozban. Sajnos szép lassan ez fog történni a kaminosokkal is. A régi időkben tudod hogy csak azok kaptak jogsit akik érezték hogy meddig lehet pörgetni a motort meg ugyszorván össze olvadtak a géppel. Most meg minden féle hülye embere kaphat jogsit, olyan is aki még arra se volt képes hogy megtanuljon egy simsonon váltani, mert ahoz is hülye. Hidd el nekem elterjedté válnak majd az automata váltok, a sok ujonc sorra törni fogja az uj verdákat. Végül is annyira nem vagyok ellenére ennek a dolognak, de én olyan embernek adnék csak automata váltos gépet aki tökéletesen bánik a manuális váltóval, mert a mögött már tudásnak kell lenni. -
Gerob #7833 Nah jóóóvan, a hűtős oks.
De a váltóval leállnék veled azért kicsit vitázni.
1. Balaestbiztonsági oka van, hogy ilyen váltót használnak ill. fejlesztenek ki, mert így végülis jobban tudsz az útra figyelni, bár nem egy ördöngősség, aki vezet rendszeressen ilyen szerelvényeket, annak gyerekjáték megmondani, mikor-milyen fokozatban van éppen a váltó (meg hogy fél- vagy egész-fokozat).
2. Fogyasztás - és itt talán ezem van a NAGY hangsúly, ma már ugye olyan törvények vannak, amik szigorúan szabályozzák a környezetvédelmét, amivel én teljes mértékben egyet is értek. És itt kapcsolódik be ugye (sok más dolog mellett) az automatizált váltómű. Mert annyira profin nem tudsz szerintem vezetni, hogy hozd azt az átlagot, amit a gép tud.
Báááár az ilyenekbe nem érdemes belefutni, mert nagyon nyakatekert az egész, mert ugye a fogyasztás nagyon sok dologtól függ (pl.: speditőr-főnök mennyire buzerál az idővel, mennyi a súly, milyenek a terepviszonyok, stb.).
Pl.: volt ugye mostanában a SCANIA bajnoksága a fiatal kamionsofőröknek. Ott az egyik srác mondta, hogy sokkal jobb fogyasztási eredményeket ért el a versenyen tök nyugodt körülmények között vezetve a kamiont, mint a valós életben, fuvarban eltöltve.
Nah egyenlőre ennyi, győzzétek elolvasni, bááár ahogy észreveszem kezd bomlani a fórum, mert nincs itt szinte senki, tuti mindenki nyaral, szeli EU-t, vagy csak nem tud hozzászólni a dolgokhoz, mert csak a kép linkeléshez ért... -
MBActros1848 #7832 Gerob a kompresszor csak akkor ketyeg ha az szükséges. Pl: a teremhőmérséklet a megadott érték fölé emelkedik. Igaz van olyan is hogy szerencsétlen megse tud állni mert olyan nagy meleg van hogy nem gyöz hűteni, vagy esetleg azért mert a termet sikeresen lefagyasztottad, és akkor pedig felfele fűti a megadott hőfogra. Amúgy meg egy idő után nem zavarja az embert az alvásba azt hogy ott ketyeg a hűtő a feje mellet. Én is aludtam úgy hogy csak a fülke hátúlja válsztott el a motortól és elhiheted hogy ott aztán ordított, és mégis tudtam rendesen aludni töle. Én ha egyszer elmegyek sofőrnek tuti hogy hűtőszerevényre akarnék kerülni.
Hát szép akutonak szép auto, de szerintem már túl sok minden van benne, pl az automata váltó, szerintem egy rakás szemét, elveszei a vezetés élvezetét, emelett a sz@r mellett csak egy gép az ember ami kokrmányoz meg néha fékezget, semmi több. Még a félautomata el is megy mivel ott a sebességeket te kapcsolod, de a váltoban már egy kismotor tologatja a fogaskerekeket. -
Gerob #7831 Pót-pót között nincs sok különbség, olyan ez, mint egy adidas meg nike póló között mi a különbség? SEMMI, csak max. valakinek ehhez húz a szíve, van akinek ahhoz. A minősége nem lehet rosszabb, mert akkor azzal piacot veszíthet az egyik a másikkal szemben, ez meg már ilyen közgázos-marketinges dolog, nem ide valósi.
Max. annyi, hogy a hűtősnek hangja van, mint a nem hűtősnek. :))) Jah, meg akikkel én voltam sofőrökkel erre-arra EU-ban ők nem szerettek hűtős mellé állni, mert ketyereg éjjel a kompresszor, és zavarja az embert alvás közben, mindig 2-3 kocsival arrébb álltunk, ha lehetett.
Az Actros meg tecceni fog neki sztem, nagy fülke (akár L-es, akár MegaSpace-es), automataváltó, csomó elektromos kütyü, mi kell még?
Amúgy meg a hűtős már nem jelent akkora előnyt sztem, mivel már valamelyest talán gyorsul a határhelyzet, hogy nem kell már vámkezelni, ha EU felé megy a fuvar. Amúgy eddig is a határral csak a nem EU-s országnál volt araszolgatás, a belsőhatárokon csak egy döcc volt és beléptél, pár év és nálunk is így lesz... -
MBActros1848 #7830 Figyú pótkocsi és pótkocsi között nincs nagy különbség. Hát aki hűtőssel jár az szerintem nagyon jó. Fater is olyannal dolgoztott. Egy Megaspace 1848-as mercivel, és egy hűtőpóttal. Annyiból jobb hogyha hűtőssel jár az ember, hogy azokat töbnyire nem állítja meg a hétvégi tilalom mivel többnyire ilyen gépekkel romalndó árut szállyítanak. Faterod melyik céghez akar menni? Csak azért kérdezem mivel faterom kényszerűségből vissza fog térni a pályára :). -
#7829 Nekem naon bejön az új actros!Főleg a MEGASPACE szerintem az a király!Azért kérdeztem me fater lehet cégetvált és olyan szekerek lesznek!
Csak úgy érdeklődtem.
Akkor kérdeznék még!(ha lehet)hogyan lehet képet felrakni,meg milyen a schmitz hűtős pót és jó ha valaki hűtőssel jár?
Nah csak ennyit kérdezek. -
MBActros1848 #7828 Az új fajta Actros milyen hát ez jó kérdés. Még életemben nem ültem benne csak a régebbi szériákban, meg az actrosok elötti mercik egyikében. Hát az hogy 1844-es vagy 1848-as nem jelent sok mindent. Csak annyit hogy a 1848-asban 40 lóerővel több van, ennyit. Kényelemre nem sokkal kényelmesebb mint a régi szériák. 18 pedig a tengely számra enged következtetni mivel a tűsarkú képek mint 18-as számmal kezdődnem és csak utánna a motorteljesítmény. A duplahúzosok már 26-al kezdődnek. Ha jól tudom akkor az első két számok azt mutatják hogy a vontaton a tengelyeket hány tonnával lehet terhelni, de ebbe nem vagyok biztos. Hát szereintem te nem ezekre a dolgokra voltál kiváncsi, de remélem egy kicsit okosbbá tettelek téged és a többieket is. Ja amúgy merem ajánlani azt hogy ha valamit nem tudtok vagy én értetek kérdezetek bátran, és persze olvassátok böszen a CTM-et :) -
#7827 Actros köszi a tippet meg fogadom!!!!! -
#7826 Miaz kivan halva az oldal? -
#7825 Csá volvo fh 16 -
#7824 szevasztok -
#7823 Azért kérdezem mert faterom cégetvált és ott olyan szekerek lesznek. -
#7822 Csá MBActros1848!
Egy kis infót kérhetnék tőled?
Milyen az újfajta acrtos?1844-es? -
MBActros1848 #7821 Figyú ! Te ismered az irás jeleket, meg azt hogy a mondat elején nagybetű van, meg hasonlók? Mert ha nem akkor szerintem tök fölöslegesen irkálgatsz mert senki se fog foglalkozni vele. Ez csak egy jó tanács volt. -
#7820 na csá ismeri valaki az enikö paulineres céget szegeden van a telephej egy kék man tga juk van ha ismeri valai az irjon köszönöm jano
-
#7819 Szasztok skacok!
Valaki közületek nem ismeri a pamonát?
Ez egy olasz cég és debrecenben van a telephelye!
Hűtős R-420-as scaniájuk van.Aszem v. 10 db. -
Del Sonar #7818 Hard Truck - Az élet 18 kerekén -
#7817 szevasztok -
#7816 Hé Rast nektek a ködlámpán a plexi hogyan van felrakva fateromnak mindig leesik.
-
#7815 M3-as autópálya : \ -
#7814 Peace!
Apám+ bátyám is ilyennel járt, csak nyergessel ..
Aztán most találtam 1 ilyen képet :P -
Gerob #7813 Szeva kollléga!!!
Apád vagy bratyód járt esetleg ilyennel?? Vagy csak Horváth-tandem dolog miatt?? -
#7812 Vazzzzzzzzzze de vártam ezt a képet
-
#7811 KPM mentes jónapot kívánok minden kamionosnak!
Sehol senki? -
#7810 pahh... látom itt a felhőtlen jókedvet és a pezsgést... na akkor egyelőre sziasztok Srácok, ha esetleg emberibb hangnemet is meg tudtok ütni, plz egy privátot dobjatok! thx -
kovpeter #7809 Mi köze az olimpiának egymás agyonlövéséhez? Az Olimpia pont arról szól, hogy különböző féle emberek, nemzetek összejönnek, kölcsönösen tisztelik egymást(a különbözőségek ellenére is), és nem lelövöldözik a másikat gyűlöletből. -
#7808 Rast! Nem veled beszélgetek!!!! Nem kell a Bele VAU VAU!!!!! Azért mert te birod öket nekem is lehet véleményem! Nem vagyunk egyformák kis Hülye!!Ha azok lennénk akkor nem lenne Olimpia!! Erre nem gondolsz?? -
MBActros1848 #7807 Embere válogatja és legszivesebben az angolokat irtanám ki. Utálom őket, na jó azért nagyon fasza mocikat csináltak, pl.: Norton, Triump, Meg frankó autokat. -
#7806 Nevetséges ..
Téged kéne agyonlőni ..