59456
banner
  • Truck Driver001
    ja..ezt már láttam...nagyon LOL
  • MBActros1848
    Csá Gerob fater már robog Hamburg fele gőzerővel :D
  • rinyavas
    Hehe ezt nézzétek:

• CB Dávid 18
  • RaST
    Tegnap is volt valami a Hungária körúton .. Nemhiszem el .. a sok fafejü nemtudja, hogy mekkora a magassága a szerelvénynek ? Az előző esetnél ottvoltam .. Elég rossz látvány volt ..
  • Magnumrolcsi
    Két kamion ütközött ma Pesten. :(
    Lemaradtam róla ezt is anyukám mondta.
  • Derelye
    Ja, ezt nekem is mondták hogy nem lehet fürdeni rendesen, mi spec fr-ba ugy csináltuk hogy vittunk 2 20 literes vizeskannát, és 3 nap alatt amig ott császkáltunk (Chamonixban másztunk sziklát) simán elfürötük, és teljesen normálisan le lehetett vele "zuhanyozni" beállutnk a fák közé a csimagtér ajtaját (Toyota Hiacen-k volt akkor) és ott toltuk :)
  • Gerob
    Sőőőőt, mesélek még ilyesmi szitut!

Mikor először voltam olaszban, nyáron, akkor egy Iveco EuroTechhel utaztam. Nem volt benne klíma. Nem volt hosszú az út (3 nap), de az után kicsit elment a kedvem a további utazgatástól, és miért? Mert a 3 nap alatt szétizzadtam magam, és nem tudtunk elmenni fürödni egyszer sem, mert úgy jöttek össze a dolgok, hogy nem volt rá lehetőség.
  • Gerob
    Nem ilyen szempontból cigány meló a kamionozás!

Anyukád szavait Te értelmezted félre!! Úgy kell érteni, hogy fuvar közben meg az a higiénés környezet, ami az otthonodban megvan! Nincs meg a normális mosdási lehetőség, a rendes asztalnál evés, meg hasonlók.
  • MBActros1848
    A főnöködtől függ. Ha nagyon pénzéhes akkor csinálja, a nem akkor nem. De amugy meg lesz@rja az összes söfőr is ha megkapja érte azt a pénzt ami jár.
  • Magnumrolcsi
    Akkor azért mondta anyám, hogy "cig*ny meló". Itt nincs megállás ha munka van.
    :(
  • MBActros1848
    Fateréknak a határig felhozták a pótot. Belépett magyarba első benzinkutnál akaszthatott át, indulhatott vissza.
  • RaST
    Fateréknál is ez megy .. Elmentél - visszaraktál, majd a telephelyen esetleg a felrakón átakasztasz ,a pótodat otthagyod, aztán azt viszi más ..
  • MBActros1848
    Biztos akasztgattak! Na azt ne kelljen kiprobálnotok soha.
  • Magnumrolcsi
    Felépítmény típusa: 4x2 nyergesvontató
    Első forgalomba helyezés év/hónap: 3 / 2005
    Gyártás (hó/év): 2 / 2005
    Kilométer: 56.000 km
    Teljesítmény: 353 KW
    Megengedett össztömeg: 18.000 Kg
    Üzemanyag: Diesel
    Szín: Fekete
    Tengelyek: 2 Achsen
    Megengedett húzósúly: 40.000 Kg
    Netto Ár: 74.900 Euro
    Áfa igazolva: 11.984 Euro
    Brutto Ár: 86.884 Euro

(remélem jó lessz)
  • Magnumrolcsi
    Most nézegettem az eladó kamionokat és azt láttam, hogy 2 és fél év alatt 615E km. van a kamionba.(nem semmi, biztos jól megy a égnek)
  • Derelye
    köszi
  • MBActros1848
    Csak 3 év alatt beleraknak annyi kilómétert amit 5-6 év alatt kellene norméis körülmények között. Csak ezért olyan olcsóak. Magyarán sz@rrá vannak hajtva azok a gépek.
  • Gerob
    Olyan 18 milliótól felfelé. Ez az ár egy kb. 420-440 lóerős vontatóra vonatkozik, az alapverzió (pl.: bőr ülés, GPS, meg ilyesmik hiányoznak ebből az árból).
    Ehhez jön még a félpót ára, ami kb. olyan 7-8 millió lehet gyártótól, meg felszereltségtől függően.

Egy teherautó+pót, az ennél is drágább.
    Amúgy nyergesvontatóban a Scania a legdrágább, de az minőség is!!!
  • Derelye
    Újonnan mennyibe kerül egy kamion? most néztem a waberer's honlapját csak ugy poénból és 7milláért adnak el kamionokat, EURO II-t 7.3ér EURO III-t
  • Gerob
    Liaz: hüle, EURO 2, amikor azt bevezették a Liaz gyártása már szinte sehol sem volt!! Amikor ezt gyártották, akkor gondolkoztak az EURO 0 bevezetésén!

Amúgy a Volvo: nincs az lelakva, hanem épphogy be van lakva. A lelakva azt jelenti, hogy szét van b*szva az egész, nincs rend, le van szaggatva róla minden, meg hasonlók.
    Ezen a kocsin pont az látszik, hogy a csávókám ebben tölti az életét. Egy kb. így berendezett Scaniat én is láttam spanyolban, mikor raktunk fel, a csávókám észt volt, vajon meddig tart neki egy spanyol kanyar?? :)) Így már sztem érthető, hogy miért rendezik be így a fülkét!
  • rinyavas
    Nekem is tetszik sőt a lámpái jól vannak megoldva! :)
  • Magnumrolcsi
    Telivan a fülke mindennel pakolva meg a homlok fala is lámpával van teli(nekem tetszik).Mielőtt még elkezdenétek vitázni velem én azt NEM mondtam az elöző hozzászólásomban, hogy nem tetszik.

kesenyi: nem mondtam azt, hogy nem jó.Csak ilyen kamiont, hogy engedhetik be az országba ?? Szerintem már az Euro2-es követelménynek sem felel meg.
  • kesenyi
    Nekem tetszenek a Liazok!!
  • Truck Driver001
    jaja...:DDDDDDDDDDDDD...ilyet mondani....MEGA LOL...
  • RaST
    Mi ezen a lelakottt .. Úgylátom nem vagy tisztában a szavak értlemével ..
  • Magnumrolcsi
    Eltudjátok képzelni azt, hogy régen ilyen kamionokkal(Liaz) járták Európát meg a többi országot.? Sőt énis láttam múltkor lengyel rendszámosban ilyen kamiont(úgy füstölt mint egy kazán). A maga idejében biztos nagy becsben tarották, de most már csak környezetet szennyezi. :)
  • Magnumrolcsi
    Kicsit se lelakott kamion.!!
  • Magnumrolcsi
  • Magnumrolcsi
  • Truck Driver001

• Truck Driver001

• Truck Driver001
    csak hogy ne halljon má ki ennyire a tápik:

• rinyavas
    A videora felbuzdulva megcsináltam az új renault 1.1-es verzióját www.tir.gportal.hu nálam a híreknél a legfelső! :)
  • daf xf
    Sziasztok!
    Szerintem sem lehet sok különmbség.
    én azt tudom hogy a dafhoz kompletten az alsó ködlámpa fényszóróval 40 ezer forint.
    A többi kamionnak az árait nemnagyonismerem!
  • MBActros1848
    Passz! De szerintem sok különbség nem lehet a kölünböző márkák alkatrész árai között.
  • Shodan
    Megtudjátok nekem mondani ,hogy a DAF alaktrész árai olcsobbak vagy esetleg drágábbak mint más kamionoké?
  • rinyavas
    Ez a video nagyon király! :)
  • Magnumrolcsi
    Innovatief -> Video
  • Magnumrolcsi
    Renault Prémium bemutató