59456
-
Gerob #8971 kicsit szedd össze magad, olvass utána, aztán várom a helyes megoldást...:))) -
#8970 felező váltó:annyit mondok h fater ivecojaban meg manjaban is az van :P:P:P:D:D:D -
#8969 MBActros:
"bakker komolyan mondom madárinfluenzát kapok tölük"
-
Gerob #8968 Öcsém magadtól találtad ki ezt a hülyeséget, vagy valaki ezt neked mondta???
Mert nagyon el vagy tévedve -
#8967 spanifer : rakományt szokták rögzíteni vele
felező :a felező egyértelmü ugye megfelezi az áttételt tehát feleolyen lassan fogsz haladni
retarder:olyan mint a váltó, csak az eccerüen az egészet fele olyan lassura csinálja, ettől még tudsz váltani, csak sokkal kissebb lessz a sebesség, de sokkal precizebben lehet terelgetni centizni a gépet, és akár terepen is, mert ilyenkor a felező, megduplázza a nyomatékot eközben ám !!!
bubu: az nem tom -
Gerob #8966 az eleje alakul, a vége viszont nagyon sántítt
jogsit meg vágom jah -
#8965 ő asszem ATP az a romlandó kaja,a CMR meg vmi biztosítás de nem tuti :D:D:D -
#8964 ja gerob a jogsi dolgot nem ugy értem hogyha szereted a kamionokat egybol tedd le,na így nem tom megmagyarázni de sejted hogy értettem nem ? -
Gerob #8963 Nem szégyen az, de nem mondjuk még meg, hátha jön még az ifjúság és megmondja a frankót erről a dologról.
Amúgy ilyen durvábbakat fel sem mertem tenni, mint például CMR vagy ATP...:DDD -
#8962 Nem szégyen.. Sokan nemtudják .. Régi gépeknél volt használatos ..
Mégvalami .. Úgylátom a társaság köpni nyelni nem tud .. Mitörténhetett ? -
#8961 szégyen nem szégyen a bubut mégsem tudom -
#8960 de tudom csak hoztam egy példát -
Gerob #8959 És a többiről nem is tudod, hogy micsoda??
Amúgy nekem már lassan 2 éve lehetne C+E-s jogsim, de valahogy nincs rá fölös fél millám, hogy legyen ilyen papírom, ha nem akarok ilyen téren dolgozni. Ennyi!! -
#8958 ha nem baj beleszólnék én is,na szóval sztem a kamionfanoknak két oldala van,az egyik akik csak megnézik oket meg beszélnek róla hogy ez ilyen gép volt az meg olyan,meg van egy másik akik szintén megcsinálják ezeket de+még hogy gerobot idézzem tudja mi az a felező pl.,és akik az 1. csoportba tartoznak mire megnőnek jogsijuk sem lesz teherautóra v. kamionra.KIEMELEM nem okoskodni akarok de én is elszoktam olvasni a technikai részeket,meg párszor segítettem is szerelni faternak 10 évesen pl. az IFA-t:D,nem volt nagy feladatom de ott voltam:D,na ha megértettétek mire akarok kilyukadni ok:D,ha nem ne szedjétek le a fejem pl. csicska vagy meg Bann plz üzikkel,THX -
Gerob #8957 Télleg, ha akkora kamion fanok vagytok Ti világos oldal tagjai, akkor például tudtok olyasmikre válaszolni, hogy mi az a
- felezőváltó
- bubu
- retarder
- spanifer például, és ezek nem olyan fogalmak, amikhez el kell járni mondjuk nemzetközi tanfolyamra, hanem ha olvasgatjátok mondjuk a Camion Truckot (persze nyitott szemekkel és nem csak a képeket nézitek, meg matyiztok rájuk), akkor értitek miről van szó. -
#8956 Pf .. Te is csak ennyit tudsz .. Képeket linkelni .. -
MBActros1848 #8955 Már láttam ezeket. -
rinyavas #8954 És ha valaki azt mondja, hogy ismeri ezeket azt lefejelem! -
rinyavas #8953 -
rinyavas #8952 -
rinyavas #8951 -
rinyavas #8950 -
rinyavas #8949 -
rinyavas #8948 -
MBActros1848 #8947 Igazat adok ! :) -
MBActros1848 #8946 Meg, de amugy tényleg ráférne egy szép új fehért ponyva :D
-
Gerob #8945 Meg az az igazság, hogy szerintem ami manapság van üzemanyagár dolog, az egy záros határideig fog tartani, utána elfogynak a készletek és szerintem befellegzik a dolog. Adja Isten, hogy mi ezt ne éljük meg, de szerintem ez is közre játszik benne, én ha választanék, hogy kamion vagy vasút lehet inkább vasút mellett döntenék, ha jobb alternatíva mint a kamion adott esetben.
Meg régebben ('80-as évek) sokkal nagyobb szóó volt ill. rang volt a kamionozás dolog, de sztem Rast, MBActros ebbe ne menjünk bele, más idők voltak azok, meg az össze többi emberke, aki ide írkál (?) - vagyis a világos oldal tagjai úgysem nagyon szoktak az ilyen hosszabb és szerintem tartalmasabb hozzászólásokra reagálni, akkor meg minek tépni a szánkat, meg tudjuk mi ezt beszélni máshol is, nem igaz?? -
#8944 Bocs :D
A cég ahol apám dolgozik .. Megfelel ? :P -
MBActros1848 #8943 Mikor vettétek meg Horváttól ? Bazz a ponyvákat igazán lecserélhetnétek már :D -
#8942 Apám cége :D -
MBActros1848 #8941 Jaja, én is hiába vagyok kamionos fia, sőt sofőr dinasztia tagja, már nem vonz annyira a dolog mint régen. Bár én Rasthoz meg Gerobhoz képes még kistakony vagyok ( nem mintha ők olyan vén rókák lennének :D ), de én is kezdek kinöni a sofőr akarok lenni korszakomból. Néha néha elfog a vágy hogy menjek, mindegy hogy hova csak menjek. Majd ha elvégzek még mondjuk egy egyetemet, akkor megcsinálom a hivatásos jogsit, és dolgozok egy pár évet. De nem vezérel az a cél hogy egy rohadt fülkében dögöljek meg többezer km-re a családomtól. Nem tudom most méztétek e a fokuszt. Volt benne egy kaminos aki börtönbe ül, mert letarolt egy autot mert az hirtelen megállt elötte és nem tudott meg állni. 2 másodpercen múlt a dolog, és most börtönben van, tetves 2 másodperc miatt. Le se szarja senki hogy 28 évet levezetett baleset mentesen. Ugyhogy gyerekek ne mondjátok hogy de jó dolog, a kamionozás. -
#8940 most mond meg nekem öszintén...mi tetszik neked ebbe annyira?nem kötekedés képpen me nekem is tetszik...de láttom te élsz halsz érte... -
Gerob #8939 Egyetértek.
Nem tudom, ki hány éves, de az tuti, hogy ha kicsit "kinyílik" a csipátok, akkor ki fogtok ebből a kamionozás dologból józanodni kicsit. Ezt magamról tudom, mert szakközépben párszor megfordult a fejemben, hogy sofőr leszek, de ilyenkor sikerült elmenni 1-2 útra ismerős sofőrrel és mindig kijózanodtam belőle. Az állandó hajtást, amikor azt mondta a sofőr srác, hogy ebben az évben pl.: észak-olasz pályán kívül nem volt máshol sehol (és mondjuk ez volt év közepén...).
Meg ha kitanultok egy szakmát, vagy valami hasonló, vagy elmentek továbbtanulni kolesz-csajok-ivás, meg hasonlók, akkor majd aztán főleg kitűnik a figyelmetekből a dolog...
nah de cürükk topic!! -
#8938 Natehát .. Én megmondom .. Ha fáj .. Ha nem .. Nehogy mindenki nekem rijjon msn-en h. mekkora gyikok vagytok ..
Vagy ahogy MBActros mondaná .. Nem vagytok tagjai a sötét oldalnak. A kamionozásnak van 2 oldala .. A jo és a rossz .. Avagy a szép és a szar :D
A jó az az h. bejárod az egész világot, megismered a különböző országokat, a szép pedig h. szép nagy autód van amit minden tizenéves srác megcsodál .. A rossz az h. a családodat hetekig - hónapokig nemláthatod. Igénytelenvagy, nincs rendes étkezési lehetőséged stb stb .. De mindenki tudja h. mire gondolok valójában. A szar pedig az h. igy fogjátok fel az egészet ahogy .. Sajnálom h. nekem kell megosztani veletek .. Ismét én leszek a köcsög .. Csak próbállak titeket felvilágositani, h. a kamionozás nem 1 leányálom. És erről nem azoknak az apja tud mesélni akiknek max 5-10 éve kamionozik az apja. Hanem pl az enyém, vagy MBActrosé. Ritka az a kontinens ahol ne jártak volna .. Erről ennyit .. Béke -
#8937 Érdekes .. Voltam faterral úgy h. adr árut vittünk .. -
MBActros1848 #8936 De ha jól tudom annak is van több típusa. Ja amúgy tudtátok hogy a szénpor is veszélyes árú ? -
#8935 Köszke! Most már legalább ezt is tudom -
#8934 Veszélyesáru -
#8933 Azaz! -
#8932 Mi az az ADR?