81526

7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• Breki33
    mármint az általam korábban módosított maradt
  • Breki33
    a pitch side maradt wide-hoz pedig azt hiszem importálni kellet, de ha kész
    a Juve stadion esti akkor megkeresen azt az ini-t amiben szerintem tárolja
  • Sanyicucu
    pár kamera állást letudnál írni amit be tudnék állítani a gameplay tool-s ba?Pitch Side és a Wide érdekelne a legjobban.
  • Breki33
    egyébként a 77924 az a wide kamera most
  • Breki33
    Már kész van, csak mivel nem lehet mindent camera settings-el készíteni
    nem tudom hogy tegyem közzé

a gameplay tool-os camera módosítást gondolom külön egy ini-ben tárolja
    de nem tudom hogy másik exevel milyen lenne illetve az exe és az ini együttesen kiadja-e azt ahogy nálam van beállítva
  • breckinridge
    kép
    Ugye jól látszik, hogy a bekk a kapuban, a kapus meg a helyén kint, a labda a túlsó térfélen.
  • breckinridge
    Hova passzoljak?
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_lij8s7qqmb.jpg
  • breckinridge
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_eh0ii24t9f.jpg
  • breckinridge
    Persze a lesen álló csúsztatta, a másik meg belőtte. Esély sem volt beérni, két érintés.
  • Sanyicucu
    Breki a kamerákkal hogy állsz?Már alig várom őket.
  • Breki33
    a team mate pedig egyáltalán nem csak a szélen használható volt erről egy nagyon jó oktató videó korábban már beis raktam, de úgy látszik megint kell

• Breki33
    mondtam neki, de szerinte semmi változás

a beindulásoknál is azt kell mondjam máshogy van, direkt készítettem egy videót amin egy kontra látható

jól megfigyelhető, hogy a középpályások üres területre futnak a védők pedig
    igyekeznek elszakadni a védőtől

a labdás játékos négy játékosnak is passzolhatna mindezt automatikusan beindítás nélkül

• gabe paul logan
    használd nesa gameplay patchét, az kiveszi a csalást, meg a catch up-ot
  • breckinridge
    Rendben, megértettem a csúszkás dolgot. Azokat, amiket leírtam, viszont nem javítja. Nekem - sajna - az a lényeg, amíg azok nincsenek javítva - számomra - nincs értelme tovább menni.

Az angol nyelv kétségkívül sokkal szegényebb a magyarnál cifra káromkodásokban, de azért néhányat össze lehet szedni a neten, hogy elküldhesd az illetőt :-)

A beindulásokkal az a baj, hogy maguktól nem csinálják, vagy csak nagyon gyéren. RS-sel csak egy embert lehet elindítani, pedig egy kontránál ez kevés, a többiek ilyenkor meg lefagynak. Leszűkített területtel védekező, vagy éppen erős csapat ellen pedig az egy ember is lassan indul be, azalatt régen letámadtak. Lényeg: RS nélkül alig van mozgás, beindulás.
    Szélen jól lehet használni az RS-t, a szélsőnek kiteszem, közben indul a full back, mire kiváltanak a labdásra, a full back beindult.
  • Breki33
    ja azért a beindulásról azért elmondanám

hogy nálam jobb analóg lenyomására gyönyörüen működik a teammate

simán beindítom a szélsőt mikor látom hogy már előnyt szerzett de még nincs lesen egyből mehet neki a labda

erről raktam is fel gif-et korábban

egy meccsen 10 ilyet tudok legalább már pont gondolkoztam, hogy le kéne szoknom róla hogy mindig beindítgatnom

szóval ezt egyből tudnám cáfolni
  • Breki33
    bírom az ilyen egyből leszóljuk mások munkáját hozzászólásokat

attól, hogy felrakod a tool-t nem fog változni ha nem állítod be
    a próbálgatod saját ízlésednek megfelelően

én nem használom a csúszkáit mivel a pes5-ös gameplayt favorizálom, de nagyon sokan dicsérik a fórumán akik veszik a fáradságot, hogy rendesen beállítsák és egyértelműen geniusz a srác amiket megcsinált és amik várhatóak
  • Breki33
    az nincs így hogy a pes5-ös gameplay csak csúszkákkal állított, nem portolt, hogy nincs különbség

teljesen más vele a játék egy meccs alatt több példát is raktam be róla
    egyből olyan érzésem volt vele mintha egy régebbi pes-el játszanék

érdekes ez másokkal is így van akik játszanak vele csupa ilyen véleményt olvasni

De nincs kedvem ebbe most belemenni egy órakor
    mikor egy hülyegyerek nekemesett az evo-web fórumon hogy állítólag az ó vonalazását loptam el a nou camp-ban

holott simán emlékszem, hogy egy régi psd-ből szedtem ki, de ezt most angolul el kéne magyarázni neki hogy megis értse
  • tobias88
    azt meg hogy ha nem megy kapura hogy lehet saves, azt nem értem...
  • tobias88
    Feltettem ezt a Jenkey féle legújabb toolt. Ettől is csak szutyok lett a játék szó szerint.

A gép minden 1-1es szituációt belőtt, na meg mivel nem vette be a játék hogy azonnal akarom elrúgni és nem 1 megtolás után, így egy öngól is lett. Egyre jobban kezdek kiábrándulni sajnos
  • breckinridge
    Melyik része nincs így?
    Egy példa a scriptekre, Pro fokozat. Tisztán viszem Lewandovskival a kapusra a labdát kb. 35 m-re a kaputól vettem át, mögöttem a védő kb 5 méterre, IRL tetűlassú, darabos. Erre a kaputól 20m-re beér (persze közben én nyomom a rusht, de így is), nekiáll lökködni hátulról, az AI beadja a megbillenős scriptet, kb. 5 m-es pillangózás előre, mindezt négyszer (!) egymás után, az alapvonalig lepkézett előre szegény Lew, közben persze irányíthatatlan, próbálnék driblizni jobbra-balra, dehát a scriptmozgás nem engedi. Végül a bal kapufa mellé az alapvonalhoz ért ki, ahol a már elé került védő lábáról visszapattant a labda egy másik megérkező védőre, akiről becsorog, persze a kapus kezén átgurulva...
    Másik példa: 13 m-re a kaputól elhúzom a védő mellett, gyönyörűen felrúg, a labda egy helyben marad, közben mindkét játékos s scriptet csinálja, a labda két lábon folyik át, de senki nem ér hozzá. Emberkém szépen komótosan tápászkodik felfelé 5 cm-re a labdától. Persze a 11-es elmarad...
    Harmadik példa: 17 m-re a kapumtól egy kipattanó labdát a védőm szépen scriptelt mogással levesz, közben ezerrel nyomom, hogy vágja ki a labdát a p-ba, mert jön a csatár.Persze a script közben irányíthatatlan, nem vágja ki, a csatár odalép, védőm scriptelve bukdácsol, lábán ismét csak átfolyik a labda, persze nem ér hozzá, a csatár szépel elviszi.
    Negyedik példa: védekezek, 1-1-ben hozzák rám a labdát. elhúzza a támadó a lbdát balra, tökéletes ütemben nyomom én is a szerelést, meg is csinálja, de a bekk lába átfolyik a labdán, nem ér bele, már el is vitték mellette.
    Csalás. Felrúgott labda, emberemet elvileg mozgatnám a labda felé, persze a lába földbegyökerezik, se nem mozdul a labda felé, se nem áll be a bekknek, aki persze simán megelőzi. Ezt a saját kapumtól 20 m-re is csinálja. Ugyanez a szitu fordítva úgy megy, hogy a bekkemnem beáll a csatár, vagy simán megy a labda felé, így esély sincsen megelőzni, vagy szerelni. Ha super cancelt nyomok, az emberem elmegy gyufáért, mert lepattan az ellenfélről...
    Taktika. Sztenderd szitu. Emberkéim a világért sem indulnának be területre, mialatt RS-sel küldöm őket és végre valahára méltóztatnának beindulni, régen ketten támadják le a labdás emberem, nem lehet elpasszolni mellettük.
    Másik. A hosszúoldali védőm mindig belóg, így nincs les. Egyszerű szabadrúgás 35-40 m-ről oldalról, védekezek. Próbálnám feljebbtolni a védőket, de persze a tóloldali szélső bekk belóg, mire RS-sel felküldöm, régen ellőtték a szabadot. De ugyanez rendes játéknál is megvan. Totál légüres térben a túlsó oldali szélső bekk belóg, ahelyett, hogy tolódna a védelem, a rövidoldali belső bekket elhúzza a csatár, a hosszúoldali belső bekk nem zár be mellé, a hosszúoldali szélső bekk meg nem húzza a vonalat, belóg, így simán beindítanak. Nem lehet ezellen mit tenni, mert hiába irányítok egy bekket, a másikak teljesen logikátlanul mozognak.

Sokadszor mondom: biztosan bennem van a hiba, hogy engem ilyenek zavarnak, de sajna zavarnak. Számomra az ilyenek gyakran élvezhetelenné teszik a játékot, mert nem arról van szó, hogy rossz dolgot csinálok, hanem arról, hogy a gép eldöntötte már, hogy mi lesz függetlenül attól, hogy mit csinálok. Nem az ügyességemen múlik a játék, hanem az AI döntésén (számtalanszor olvastam fórumokon, hogy egymás elleni játéknál is hasonló a helyzet). Engem ez zavar. Nem tudok (nem is akarok) árkádosan játszani, nekem normális szimuláció kell(ene), de a PES nem ilyen. Valami eltörött a sorozatban évekkel ezelőtt, amit azóta sem találnak meg, bármivel próbálkoznak.
    (Mellesleg a lesszabályt mág mindig képtelenek voltak normálisan lekódolni, gyakran az alapvonaltól távolodó labda esetén is befújják, a tétlen lesről meg inkább nem mondok semmit.)
  • Breki33
    Ez egyáltalán nincs így.

Beszélhetnék neked a gameplay config csúszka beállításairól és a klashman tatikákról, de látom nem sok értelme lenne.....
  • breckinridge
    Rendben, nem tologattak. De a lényeg számomra: "Ugyanazok a csalások, scriptelt mozgások, taktikai hibák benne vannak". Sajnos. Úgy tűnik ezek nem modolható hardcoded dolgok (erre utal a DNA a szövegedben).
    Ha valóban a PES 5 taktikai része is benne van, az nem jó, mert akkor a csapatok zöme 4-4-2-t játszott, arra épült minden taktika, manapság teljesen átalakult az akkori játékrendszer, legtöbben 4-2-3-1-et játszanak (nevezik ezt védekezve 4-5-1-nek, támadva 4-3-3-nak), lényeg az egy center.
    Mindenesetre az nem véletlen, hogy a gameplay javításán dolgoznak modderek.
    A nehézségi szint állításában tanulhatnának a hardcore wargame-ektől. Ott van normal szint, ahonnan bármelyik fél számára lehet beállítani erősítést (lényegében csalást). Tisztább, egyszerűbb, egyenesebb, becsületesebb lenne. Nagyjából a Pronak megfelelne a normal az én tapasztalatom szerint.
  • Breki33
    PesJP 2013.exe vel indul a patch

ha azt az exe-t választod ki akkor az lesz a Pes5-ös exe

én azt csináltam, hogy készítettem egy PesJP 2013_Pes5.exe másolatot az exe-ről és azt patcheltem
    persze így nem az ablakból indítható a Pesjp hanem külön indítom
    és H:\Pro Evolution Soccer 2013\PESJP 2013\Gameplay config.exe
    general fülén is attacholom

a no Pes5-öt az erdeti exe mentése szerintem
    ahogy többinél is

pes2013.exe.noISS
    PesJP 2013.exe.noISS
    PesJP 2013_Pes5.exe.noPES5
    pes2013.exe.noyair
  • Breki33
    dehogy csúszkát tologattak

portolta , de persze nyilván semmi köze
    teljesen más lett így a játék már ez első meccsen egyből látszik
    ahogy például korábban részletesen meg is mutattam

másoknak ez feltűnik érdekes módon :)

After a few games using the Ported PES 5 Gameplay WOW !!! Dont know how you did it Nesa but it plays really well ,Nice speed ,midfield battles ,great keepers , Ai builds up better , There’s not as much space and you have to work harder to score. There will not be better Gameplay than this for PES13 Only downside this year is with default gameplay and patches there are never any Penalties and that’s very unrealistic. I wonder if the global sats were adjusted to make all players more aggressive would it help. Thanks Nesa hell of a good job mate.

még ezt is írták a fórumában

"Guys its a port.
    There are small bugs and its possible.
    PES5 dont have overal
    PES5 dont have 360 passes
    PES5 dont have a lot of PES13 anims and things
    i ported things and than addapted it to make it work. "

valamint hogy mik hiányoznak és miért

Originally Posted by henrys hand View Post
    Nice patch but the feeling of PES 5 doesn't come up for me. It's probably impossible to transplant PES 5 into PES 2013 without changing source-code. There are three things that allows PES 5 to work its magic that is still missing:

1. Control of the players is very precise and physics are varied and smooth to allow for different physical interactions.

2. Ballphysics: The ball feels so free and real in PES 5, the energy of the ball gets transferred. For example when making a hard pass and then shoot directly one-touch-style, you can see how the ball's trajectory spins out of control, because the ball's energy from the pass got transferred on top of the shooting-energy. And when players run with the ball, the control of the ball is way less and the ball way more exposed, so that running without lots of free space gets mostly punished.

3. Close dribbling: When pushing the left stick only slightly and tender you can cause your player to use close dribbling and when timed well, ie. when the opponent is lunging in too early, you can outstep him and use your pace to leave him behind.

I guess the DNA of PES 2013 is too deeply rooted to allow for PES 5's magic to shine in it, still a very good patch.

Thanks nesa for trying the impossible.
    Its impossible to get 100% of PES5 to PES13 and to make it work fluidly.
    I can do that (and did it) but its not very nice.

már az ISS is teljesen különböző a Pes5-től

• breckinridge
    Kipróbáltam a Pes5 gameplayt. Hááát.... sok különbséget nem vettem észre. Ugyanazok a csalások, scriptelt mozgások, taktikai hibák benne vannak (lesreállításnál egy túloldali védő kb 5 m-re belóg, így persze simán beindítanak a védelem mögé), mint az alapban. Nyilván semmi köze sincs a PES5-höz, egyszerűen néhány csúszkát toligáltak el benne, semmi több. A magam részéről túl sok értelmét nem látom.
    A nehézségi fog semmi más, mint a csalások számának növelése. Részemről még a Pro az elviselhető szint, ettől feljebb annyira durván csal (Suboticot Messi 10-ből 9-szer lefejeli...), ami nevetséges (öngólok tömkelege, scriptelt mozgásból labdavesztés saját 16-oson, leggyorsabb csatáromat is lefutja a leglomhább védő stb.). A Pro szint viszont nagyon jó, 10 meccsből csak eggyel van gond, a többi élvezetes.
  • saviola83
    Feltettem a pes jp patchet és a pes 5 gameplayt.Hogy tudom megcsinálni hogy a PES 5 ös gameplayel induljon melyik exét kell kiválasztanom hozzá?Mert egyet kiválasztok és annak a kiterjesztése no Pes5 lesz és nem tudom azzl indítani a játékot.Előre is köszi
  • Breki33
  • Breki33
  • punkers
    köszi
  • cvetok
    advance settings-ben hiába állítom át az értékeket, nem maradnak meg, visszaáll 100-ra minden! ez miért van?
  • Breki33
    pes editor teams kit slot és ott visszaállítjátok
  • punkers
    jó kérdés :D
  • Sanyicucu
    nekem is.ilyenkor mi a teendő?
  • punkers
    be raktam a la liga taktikákat de elcseszte a Barca mezét
  • Breki33
    én szoktam próbálgatni de most pl a pass support 2-esen van, de a teamate-t visszaraktam assisted-re mert manualon túl nehéz volt még egy másik játékost is teljesen irányítani

így pedig ilyen szépen be lehet indítani és akkor automatikusan megy a jó helyre

• Breki33
    Mondjuk én nem nagyon állítom inkább felteszem a Pes5-ös gameplayt.

Viszont most a kameraállítás miatt az erdeti PesJP exe van és egész érdekes dolgok vannak pl a múltkor mutatott hazaadás, tegnap meg kapu felé csúsztattam a labdát és az ellenfél a kapu vonala előtt ollózásal tisztázott, ilyet eddig foci játékban nem nagyon láttam.
  • Breki33
    Posted by donkscrispo

These are My Settings with Jenkey's Tool,
    better shoots, better long passes better ball physic, try and suggest!!

• cvetok
    Próbáltátok már irányítás rásegítés nélkül? Valakinek tapasztalat?
  • daver88
    Múltkor elsiklottunk a csúszkák beállításánál, nálam így van most belőle:

Game speed: 1.02
    Shot Power: 105
    Ball speed: 102
    Ball weight: 97

Advanced Setting:
    Ball curve: 105
    Ball accuracy: 105
    Gravity: 97
    Pass support: 110
  • Breki33