-
breckinridge #77916 Melyik része nincs így?
Egy példa a scriptekre, Pro fokozat. Tisztán viszem Lewandovskival a kapusra a labdát kb. 35 m-re a kaputól vettem át, mögöttem a védő kb 5 méterre, IRL tetűlassú, darabos. Erre a kaputól 20m-re beér (persze közben én nyomom a rusht, de így is), nekiáll lökködni hátulról, az AI beadja a megbillenős scriptet, kb. 5 m-es pillangózás előre, mindezt négyszer (!) egymás után, az alapvonalig lepkézett előre szegény Lew, közben persze irányíthatatlan, próbálnék driblizni jobbra-balra, dehát a scriptmozgás nem engedi. Végül a bal kapufa mellé az alapvonalhoz ért ki, ahol a már elé került védő lábáról visszapattant a labda egy másik megérkező védőre, akiről becsorog, persze a kapus kezén átgurulva...
Másik példa: 13 m-re a kaputól elhúzom a védő mellett, gyönyörűen felrúg, a labda egy helyben marad, közben mindkét játékos s scriptet csinálja, a labda két lábon folyik át, de senki nem ér hozzá. Emberkém szépen komótosan tápászkodik felfelé 5 cm-re a labdától. Persze a 11-es elmarad...
Harmadik példa: 17 m-re a kapumtól egy kipattanó labdát a védőm szépen scriptelt mogással levesz, közben ezerrel nyomom, hogy vágja ki a labdát a p-ba, mert jön a csatár.Persze a script közben irányíthatatlan, nem vágja ki, a csatár odalép, védőm scriptelve bukdácsol, lábán ismét csak átfolyik a labda, persze nem ér hozzá, a csatár szépel elviszi.
Negyedik példa: védekezek, 1-1-ben hozzák rám a labdát. elhúzza a támadó a lbdát balra, tökéletes ütemben nyomom én is a szerelést, meg is csinálja, de a bekk lába átfolyik a labdán, nem ér bele, már el is vitték mellette.
Csalás. Felrúgott labda, emberemet elvileg mozgatnám a labda felé, persze a lába földbegyökerezik, se nem mozdul a labda felé, se nem áll be a bekknek, aki persze simán megelőzi. Ezt a saját kapumtól 20 m-re is csinálja. Ugyanez a szitu fordítva úgy megy, hogy a bekkemnem beáll a csatár, vagy simán megy a labda felé, így esély sincsen megelőzni, vagy szerelni. Ha super cancelt nyomok, az emberem elmegy gyufáért, mert lepattan az ellenfélről...
Taktika. Sztenderd szitu. Emberkéim a világért sem indulnának be területre, mialatt RS-sel küldöm őket és végre valahára méltóztatnának beindulni, régen ketten támadják le a labdás emberem, nem lehet elpasszolni mellettük.
Másik. A hosszúoldali védőm mindig belóg, így nincs les. Egyszerű szabadrúgás 35-40 m-ről oldalról, védekezek. Próbálnám feljebbtolni a védőket, de persze a tóloldali szélső bekk belóg, mire RS-sel felküldöm, régen ellőtték a szabadot. De ugyanez rendes játéknál is megvan. Totál légüres térben a túlsó oldali szélső bekk belóg, ahelyett, hogy tolódna a védelem, a rövidoldali belső bekket elhúzza a csatár, a hosszúoldali belső bekk nem zár be mellé, a hosszúoldali szélső bekk meg nem húzza a vonalat, belóg, így simán beindítanak. Nem lehet ezellen mit tenni, mert hiába irányítok egy bekket, a másikak teljesen logikátlanul mozognak.
Sokadszor mondom: biztosan bennem van a hiba, hogy engem ilyenek zavarnak, de sajna zavarnak. Számomra az ilyenek gyakran élvezhetelenné teszik a játékot, mert nem arról van szó, hogy rossz dolgot csinálok, hanem arról, hogy a gép eldöntötte már, hogy mi lesz függetlenül attól, hogy mit csinálok. Nem az ügyességemen múlik a játék, hanem az AI döntésén (számtalanszor olvastam fórumokon, hogy egymás elleni játéknál is hasonló a helyzet). Engem ez zavar. Nem tudok (nem is akarok) árkádosan játszani, nekem normális szimuláció kell(ene), de a PES nem ilyen. Valami eltörött a sorozatban évekkel ezelőtt, amit azóta sem találnak meg, bármivel próbálkoznak.
(Mellesleg a lesszabályt mág mindig képtelenek voltak normálisan lekódolni, gyakran az alapvonaltól távolodó labda esetén is befújják, a tétlen lesről meg inkább nem mondok semmit.)