Eltûnhet az Intel - Microsoft dominancia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tehat az amigana megvoltak az elonyei, de mindemellett az igen komoly hatranyai is, ugy HW mint SW oldalrol."
Sokan esnek abba a hibába hogy csak játékgépként tüntetik fel, de voltak ott komoly felhasználói programok. Itt az üzleti magatartás volt a probléma, nem a technológia szerintem.
2: amd konfigom van, es a kovetkezo is az lesz.
3: programozo vagyok. ismerem a m$ technologiajat, es tudom, hogy az JO.
4: nyavajog itt minden amigas, hogy a @#!$jo amigat a szar kocsog pc+m$ meggyilkoltak. pedig a helyzet nem ez. a helyzet az, hogy a vasarlok gyilkoltak meg, mert nem volt jobb. igen, voltak elonyei. pl. az emlegetett autoconfig. ami mukodott egy tipusu hangkartyahoz. de a busz es a nagyon kotott driver architektura lenyegeben lehetetlenne tette lenyegeben kulonbozo hardverek gyartasat. a valasrolko oltek meg, mert nem tudta felvenni a versenyt a PCk varialhatosagaval, sokszinusegevel, araval.
A masik a mar sokszor emlegetett szoftvertechnologia. a m$ vegzett ilyen iranyu kutatasokat, az amiga nem. a m$ rendszerre orom volt fejleszteni, es most is az, az amigara nem. ez az elony odaig jutott, h keves ido utan mar joval olcsobb volt windowsra fejleszteni szoftvereket, mint amigara. es igy is tettek, szivesen fejlesztettek windowsra, ahol az amiga (vitathatatlanul) jobb kepessegei nem szamitottak. Es ha mar megvolt aPC, akkor arra vettek jatekot is. az amiga ott bukta be a versenyt, hogy megvoltak a kulonleges kepessegei, de a konzum piacot, amiben a nagy penz van, joval tobb, mint a jatekokban, ahol domboritott az amiga.
tehat az amigana megvoltak az elonyei, de mindemellett az igen komoly hatranyai is, ugy HW mint SW oldalrol.
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
main()
{
printf("Hello World");
}
Ez 8.6kB-nak fordult exeként.
Ja, BorlandC-ben, mert mással nem tudtam hirtelen DOS-os exet gyártani :D
Érdekes én viszont emlékeztem erre C-bõl:) Ettõl függetlenül nem tanultam meg sok mindent a nyelvbõl:(
Szóval a com-ba fordított progiknál van így...
(Abban az esetben kivételesen nem érdekel ha az a bajod hogy nem mondom azt hogy "hajrá MS hajrá Intel" mert arra a maszlagra mint írtam nem vagyok kíváncsi)
Az hogy mindent újra el kell mondani meg inkább engem bosszanthatna.
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
Azt meg elõrebocsátom hogy ezzel a vehemens stítussal nálam nem mész semmire...
int main()
{
char h<11>11> = {'h', 'e', 'l', 'l', 'o', ' ', 'w', 'o', 'r', 'l', 'd'};
write(1,h,11);
return 1;
}
ez a kis egyszeru kodocska bizony egy helloworld program, es a merete pontosan: 6988 byte.
nagyon sajnalom, hogy nem tudom alatamsztani a baromsagodat. igaz, ez linux alatt fordul, de vedett modu. ha nem lennek tok gyopar lusta ebbol szerintem toredekekkora valos modu DOSos kodot lehetne csinalni.
"Tudomásom szerint az exe-k minimális mérete 64kB."
Mármint az exe file-ok mérete legalább 64kB?? Vagy C-rõl fordítva lehet annyi? Mert nekem ahogy nézem van annál kisebb is néhány. Ráadásul ahogy emlékszem egy "Hello World" típusú program lefordítása után is kevesebb lett a végeredmény...
Vagy akkor ezt most hogy érted? (Nem vita, kérdés akar lenni)(bocs ha lámer a kérdés)
A maradék témafelvetésre válaszolván, szerintem én újra elküldöm az üzenetemet azon a bizonyos protokolon, hogy nem vitázom veled többet, mert parttalan és értelmetlen. Hangsúlyozom újra, mert én ezt már egyszer megtettem. A továbbiakban kerülöm a hozzászólásaidat.
Azt észrevettem hogy Amigán pl. minden program kevesebbet foglal eleve ASM-ben megírt dolgokkal is kb. ez a helyzet?
Amugy gondolkodok egy flame-elmelet konyv irasan. Sok tapasztalatom van benne (nezokent es "harcoskent" is) :-)
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Már gondoltam rá hogy leállítom a Pheel-nek szánt üzeneteimet, de eddig nem jártam sok sikerrel:)
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Egyébként nem errõl szól maga a topik is?
(mi úgyis mindig ezt csináljuk...)
Az exe-s számok nem pontosak (arra már nem emlékszem), de az arányokat jól érzékeltetik. Legalábbis az akkoriakat. Ma már megkerülhetõ a dolog, pl. külsõ DLL-be lehet pakolni dolgokat. (Bár a memóriát attól még foglalni fogja.) Lényeg, hogy Win-en több dolog van/volt a programokra bízva, amit pl. Amigán az OS maga csinált, ráadásul meglehetõsen jól.
Lehet hogy a 80386-os DMA tulajdonságára gondolt, csak amit a 386-os köré építettek az éppen mégsem dicsekedhet a DMA, meg multitask képességeivel, ellenben a 68020-as alapú gépekkel...
"Hello World!" exe-ben 1kB, vagy 55..."
Bocs a tudatlanságomért, de ezek a számok csak hirtelen tippek, vagy tényleg ezek a viszonyok?
Az meg, hogy egy 386-os jobb lett volna, mint pl. egy 68020-as... Hát... Ez is a no comment kategória.
Ettõl függetlenül nem akartam Pheel-t sem bántani (ma már mástól is bocsánatot kellett kérnem it ezért) de nem tudom szó nélkül hagyni az ilyeneket, bár téves információkat elismeren én is írok, de ilyeneket azért nem engedek meg magamnak...
Azt is mindig megbánom hogy megduplázódik egy topik hossza emiatt, egyszer talán majd rá tudom venni magamat hogy ne írkáljak be...
Sry mindenkitõl, minden jót.
Mellesleg a Zorro buszok igencsak hasonlítottak a késõbbi PCI buszra (fõleg épp az AutoConfig révén), miközben akkoriban a PC-n éppencsak bejött a Vesa Local Bus.
Arra a válaszra azért továbbra is vevõ lennék hogy ez neked mire jó, ha nem akkor minden jót.
Ebbõl már tudhatod is hogy nem mindenki állítja ezt a Developed by MS marhaságot...Csak azok a cégek akiknek köze van az MS-hez. És igen itt viszont TERMÉSZETES az összeesküvés ugyanis ez a profit érdekeit szolgálja. Nem mond már hogy te ezt nem is tudtad:)
De ez nem jelent világmáretû összeesküvést, azok akik ismerik a hazugságokon túli tényeket, ugyanis érdekes, valamiért nem ismételgetik az MS hivatalos szövegeit...
De ez már olyan mintha a 2x2=4-rõl vitatkoznánk, amit az egyik fél nem akar elismerni.
Amúgy remélem azért magadban megérted a felháborodást emiatt, tudod nem mindenki veszi szívesen az ostoba hazudozást amit a népre engednek és ezen ti sem fogtok változtatni...
Az is beigazolódott hogy mindig ugyanazt írod vissza amin már túl vagyubk. Akkor amikor megkaptad a témáról a helyreigazítást egy régebbi topikban végre abbahagytad, most meg újra elõveszed a "bizony MS" találmány meg az ehhez hasonló egyértelmûen köztudott valótlanságokat.
Komolyan mondom nem értelek...
Mondom hogy ne erõlködj, egyre röhejesebb...
Az is biztos aki nem csak WinPC vel rendelkezett és ért hzzá nem fogja neked azt mondani hogy a P&P eredeti MS találmány de ezt te is tudod. És persze indenki tudja, aki nem a WinPC-n nõtt fel, csak akkor azt nem tudom te most ezzel még mit akarsz. Akinek még fogalma nincs róla azt akarod ezzel hülyíteni?
Te csak lököd a gügye marketinghazugságokat de te tudod meddig jó ez neked...
És még te mondod hogy velem nem érdemes vitázni, mert úgyis uyganazt írom, hát arra már rájöttem hogy inkább veled nem érdemes vitatkozni, mert jön az MS maszlag.
Az meg a másik hogy hány meg hány funkcióval van ugyanígy és ez csak egy volt a sok közül, nem beszélve arról hogy az MS-t ezért JOGI ÚTON is elmarasztalják mindig amikor ez kiderül (sokszor) Tehát a nagyvilág bizony így is értesülhet egy-két dologról...
De te még képes vagy tagadni:) Vicces:)
Régóta kérdezem tõled: Mégis miért csinálod ezt, ha tényleg nem fûzõdik érdeked hozzá????
The Plug and Play (PnP) standards were developed by Microsoft, Intel, and other industry leaders to simplify the process of adding hardware to PCs. The standard's intention is to conceal unpleasant details, such as IRQ and DMA channels, from people who just want to add a new board, drive, or other chunk of hardware to their system.
link
Tudom, mindenki hazudik, és ez egy világméretû összeesküvés, de a világ mégiscsak úgy tudja, hogy a P&P bizony eléggé MS találmány...
"Szerintem zárjuk le ezt a vitát, kiderült hogy mindannyiunknak bõven van még mit megtanulni..."
Csak a magad nevében szólj, ha kérhetlek. Én tudom magamról, hogy sokmindent nem tudok, de ez itt rólam nem derült ki.
Én vagyok fanatikusnak elkönyvelve, de bármilyen jogos kritika éri a Win-t meg a PC-t azonnal megpróbálják itt mentegetni. Nem értem. Amit meg nem is nagyon használtak hirtelen véleményt mondanak MHz-ek számából meg RAM ok számából pedig az koránt sem mond el mindent, sõt sokszor megtévesztõ lehet! Persze tudoim én is sokat tévedtem már itt, de ezek alapvetõ dolgok.
Meg azt is látom hogy látatlanban cáfolsz...
Jó, akkor írd le, hogy szerinted hogy van! Mert az, hogy szuperul mûködött, kicsit kevés. Esetleg beavatnád a szélesebb tömegeket is, hogy szerinted HOGYAN mûködött az AutoConfig?
"Hiába erõlködsz"
Én? Te súlykolod itt agyba-fõbe, hogy szar a P&P...
Azt nem tudom ki mondta hogy a memóriának túl lépte valaki is a határait a gépben. Egyszerûen elég volt a legtöbb programhoz 1M ami a PC-n jó ha 4M-en futott.
a memoria az annyi, amennyi. nem rossul, meg jol kihasznalt, hanemadott egzakt mennyiseg, es a jo budos eletben nincs az a 8 MByte jol kihasznalt memoria, amiben 2/3annyinal tobbet lehetne tarolni, mint 13ban. vagy szerinted az amigaban un. RULEZ-BITES voltak? vagy mi?
az orajel: sajnos a 25 MHzes 386os megjelenesekor a nem-RISC processzorok kozul mindet agyba fobe verte, az egy hiresen jo CPU volt, mint a PPro.
Mert egyszerûen nem így van. Hiába erõlködsz. Most írtam, hogy a P&P ebbõl származik, csak kompromisszumok miatt még fejletlenebb is mint az AC. Ami pedig a hw kiosztást illeti éppen az a helyzet hogy a PC problémája miatt a P@P-nek kell helyettesítenie, az Amigát viszont eleve ehhez igazították, ott ez kezdettõl fogva nem volt gond.
Nos Az AutoConfig PC-s NYOMTATÓKKAL IS mûködött, ám a Windóz alatt illesztõprogramok nélkül nem ment... Perzse lehet hogy a hw-k beépített driverei azóta változtak de ezt is köszönhetjük az M$-nek. Iagz ugyan hogy Designed fo XP, worked with MAC:) Egyese PC-re szánt eszközök még MAC-en is hamarabb mennek:)
Persze amikor egy másik topikban ezt le mertem írni sértõdötten az én kitalációmnak minõsítetted ezt is addig, míg mások is javasolták hogy nézz utána a neten (ráadásul az eredeti formájukban ezek a funkciók értelemszerûen még jobban is mûködnek, mint másolataik, de nekünk akkor is a winpc-vel kell szenvednünk igaz?)
Ezért nem kell az így-úgy "összehangolt" PC-alaprendszerhez hasonlítani. És és föld...
Az oprendszer meg majdhogynem szerves része a gépnek és mondani sem kell, hogy teljes összhangban képes a feladatokat ellátni és a lehetõségeket biztosítani, nemúgy mint...
Csak sajnos a mai jéték, grafikai és egyéb igények gyorsabb változatot igényelnének belõle.