Eltûnhet az Intel - Microsoft dominancia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még annyit hogy a rendszer szempontjából egyátalán nem mindegy mennyire tudtak együttmûködni azok a chipek a géppel (kompatibilitás, stb.) már ha kiegészítõ chipekrõl van szó egyátalán. Ez is nyilván tudható számunkra...Szerintem is az új információ hiányának közlése ez itt kettõnk között...
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
Az mondjuk érdekes hogy te így tudod hogy kik hogy írtak meg akkor ezt azt:))
Nem tudom minek próbálsz lejáratni, írtam már egy másik topikban hogy demóból is volt mindkettõre és azokat ugyanazok írták. mintha nem is lett volna az akkori beszélgetésünk... Kár próbálokzni egyszerûen Pheel is meg te is látatlanban próbáltok valamirõl meggyõzni másokat.
Csak csináljátok nem én fogom kiröhögtetni magamat...
"tehat ezt az 1M - 4M sort csak a demagogia gyonge probalkozasanak tartom."
Te annak tartod. Csak én ezt onnan tudom hogy mindkét géptípusból volt nekem példányom ezzel a paraméteraránnyal és bizony volt hogy programból is megvolt mindkettõre ugyanaz, vagy hasonló és Amigán fél vagy 1Mega kellett hozzá PC-n meg legalább 4, de talán még ritkán 8 is. És akkor az órajelrõl még ne is beszéljünk, pontosabban 1000*er volt róla szó, csak érdekes mindig mindenki úgy tesz mintha már nem emlékezne...
tehat ezt az 1M - 4M sort csak a demagogia gyonge probalkozasanak tartom.
Nem beszélve a rendszer többi részérõl...
szerk: egy PCI sin moge bujtotott co-processzor heggesztes.
erre mashogy nem lehet reagalni.
Ebbõl is látszik hogy aki a Windóz rendszerében jártas még koránt sem biztos hogy az informatikában is akkora profi.
Minden jót!
A PC bõvíthetõsége pedig egy mese. Egy 386-ost ma nem igazán lehetne mai szintû grafkártyákkal meg hangkártyákkal, processzorokkal felszerelni, egyszerûen inkompatibilis, egy 1987-es Amiga2000eshez meg még ma is lehet G4-es processzorbõvítõkártyát és egyéb bõvítõkártyákat kapni, amit a bõvítõegységre lehet külön csatlakoztatni.
Programozás: én is sok ismerõsöm imádott Amigán programozni (akár HW-szinten, akár az OS-en keresztül), és voltak PC-s programozó ismerõsök is, õk egyátalán nem dícsérték a PC-t, inkább csak panaszkodtak az olyan dolgok miatt, amik Amigán sokkal egyszerûbbek voltak (az jobb átgondoltság, modernebb alapok által). Valószínû ma már jobb a helyzet, a különféle PC-s fejlesztõi környezetek kényelmesebbé teszik a fejlesztést. (Mondjuk olyan áron, hogy sokkal több erõforrást is igényelnek.)
Egyébként az Amigán már nagyon sok éve létezett a nyílt forráskódú fejlesztés, vagy említhetném (ezzel kapcsolatban is) a Library-gyûjteményt, amitnek egy nagyon jó nyilvántartása volt, és nagyon sok program használta õket. Így afféle kvázi szabványok is kialakultak. Igazi komoly közösségi munka volt. (De gondolom, az ilyesmi a MS-fanatikusok szemében igazi vörös posztó. Bocs.)
Bár a Windows már koránt sem csak ilyenektõl fagy:( (jó lehet hogy a DOS sem).
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Uhh! Kimaradt. Persze, hogy tudom. Ezúton is szeretném megkövetni az érintetteket. Sajnálom. :>>>>
Laci: "Komoly?" Mi komoly? A konyv? Azt csak poennak szantam. De meg barmi lehet.
Pheel: Tenyleg, a .com fileok max. egy szegmensnyiek lehetnek, azaz 64K-100 byte (parameterek, stb.). De nincs semmilyen fejlecuk. Az exekre nincs semmilyen kikotes. Amugy vannak meg elf a.out, stb. binarisok is. Tudod hol >:-)
Amugy van nemi DOSos assemblys tapasztalatom 8-)
Tehát itt van még egy dolog, ami miatt eleve hosszabb az x86-os exe ("memóriamenedzsment")...
Kb. ilyenekre gondoltam amikor azt írtam hogy csak a TE VÉLEMÉNYED (ha egyáltalán tényleg az). Sok olyat ismerek, aki bizony sokkal jobban szeret még most is Amigára fejleszteni...
Vajon miért volt a nyolcvanas évek végén az egyik legjobb szoftverellátottságú gép az Amiga?
Továbbra is attól tartok a piac az ami az uralkodó WinPC platform uralmáról döntött, nem az hogy olyan jó lenne, mert szerintem meg (és sokak szerint sem) nem az...
Egyébként azok szokták az Amiga fejlesztõkörnyezetét hátrányosnak mondani akik csak próbálgatták, ez egy másik topikban is elõjött régebben, ahol valaki elismerte, hogy nem sokat próbálgatta és azt is hogy lehet hogy nem is olyan rossz neki sem az a környezet.