Eltűnhet az Intel - Microsoft dominancia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért hogy a Java es a C közel áll egymáshoz, az elég meredek kijelentés. Már ha csak azt nézzük, mit lehet és érdemes a két nyelvvel megcélozni is teljesen más jellegû dolgokat kapunk, és akkor még nem merültünk egy programozási filozófiákba amelyek a két nyelv között terülnek el. Még ha C++ -t mondasz, akkor talán valami halovány kapcsolat, na de így?

Tény, hogy esetleg szintaxisban lehetnek hasonlóságok (bár ott is inkább a C++ van közelebb, a Java és a C azért elég messze esnek), de az azért eléggé csak a külcsín.

És nem szabványos rendszernek nevezném, hanem egy környezetnek, amin egy rendszer bõvithetõ - akár programokkal is. Az eszközök azért nem Java alapú rendszert futtatnak még most sem 😊

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Pheel
Remélem elégedett vagy az OFFos hozzászólások visszatörlését illetõen!
Jajj ne😊) Most állapodtunk meg Pheel-el hogy megszabadulunk a veszekedõs bejegyzésektõl😊 Perzse én is így gondolom mint te, de csak béke és nyugalom😊

nemtudom miért véded annyira a m$ rendszert a pc-vel együtt ,
se feelingje nincs , szeretni se lehet , csak megszokni
ennél rosszabb már nem jön csak jobb

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

"de ne terjesszen az általa nem kedvelt rendszerrõl hamis információkat!"

Mégis mik olyan legendásan hamisak ezekben az információkban? Legalábbis abban a hozzászólásodban mi szólt a Windowsról egyáltalán?
A Javáról meg hasonlókról írtál. Nos egyébként lehet hogy a Java nem szorította ki az addigi nyelveket, de egyes céleszközökön szabványos rendszer lett ha nem tévedek. Bár a C-tõl meg úgysem nem tér el annyira hogy itt valami teljesen újszerû térhódításról beszéljünk. Persze ez nem minden, de ez is valami.
Tény hogy egyelõre tévedtek... de ki tudja mi lesz...

"Gondolom minden cég így tenne a helyében, tudod ezt hívják kapitalizmusnak jelenleg a Világban."

És akkor emiatt én is tapsoljak, örüljek neki és ne kritizáljam a céget ezért vagy mi? A kapitalizmusban sem kötelezõ így viselkedni!!
Csak azért mondom mert uyge ilyenkor jön a lehurrogás M$ oldalról ha estleg ennek nem túl hasznos árnyoldalaira mer valaki utalni.
Mi ez diktatúra? Fogjam be a pofám?
Nem lesz mindenkivel könnyû dolgotok azt elõre megmondom...

Pheel
"Elég sok ilyen elszólásszerû mondataitok vannak"
Elszólás? Nem elszólás. Sosem tagadtam, hogy közelebb áll hozzám ez a platform. Volt idõm próbálgatni mást is, mégis maradt ez.

"De attól még nem kéne másokat is erre a platformra kárhoztatni!!"
Elárulok egy titkot: éppen a Linux tudatú hívõk szokták csábítgatni az embereket a saját dolgaik felé. Én csak cáfolom a féligazságokat, ne adj' isten hazugságokat, amik itt megjelennek. Hogy ki mit használ, döntse el maga, de ne terjesszen az általa nem kedvelt rendszerrõl hamis információkat!

"Ha a Linux sehol nincs a desktopon akkor minek fenyegetõzik össze vissza az M$ állami szinten hogy pereskedéssel próbálkozik?"
Gondolom minden cég így tenne a helyében, tudod ezt hívják kapitalizmusnak jelenleg a Világban. Amúgy nem nagyon kell fenyegetõznie, valahogy leálltak az effajta hírek újabban. Talán mégsem olyan szép az új MS-mentes világ? Ne válaszolj :-P
"Valahogy nem aggódom"
Miért aggódnál?? Ha a Microsoft pozíciója tényleg veszélybe kerülne aggódnál?
Elég sok ilyen elszólásszerû mondataitok vannak😊
Persze tudom ez a te területed. De attól még nem kéne másokat is erre a platformra kárhoztatni!!
Ha a Linux sehol nincs a desktopon akkor minek fenyegetõzik össze vissza az M$ állami szinten hogy pereskedéssel próbálkozik?

Pheel
Valahogy nem aggódom. Már 2000 is a Linux éve volt, és már 1997-ben olvashattam olyanról, hogy a Java kiszorítja az elterjedt programnyelveket. Egyik sem jött be...

Az is elgondolkodtató, hogy a Linux alig pár évvel fiatalabb a Windowsnál, mégsincs sehol a desktopon, hiába ölnek bele évrõl-évre egyre több pénzt.
és egy mai hír:

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=27878

nagy dologk készülödnek a háttérben nagyon sajnélom azokat akik nemtudnak olvasni a sorok között, de ök is rájönnek elöbb utobb, mert a változás közel van

Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. (Panasonic) and Sony Corporation today announced their agreement to work in partnership on the development of an enhanced Linux platform for digital home electronic devices. The companies will aim to apply the fruits of their collaboration to their AV (audio visual) products and to make the source code available to the public for free in order to encourage its broader use throughout the industry.

While Linux is well known as an operating system for personal computers and servers, today it is also finding applications in the area of digital home devices. Therefore, users expect even shorter start-up times and improved response. The two companies plan to study the functions and performance required for digital home electronic devices, and develop a Linux platform that meets those requirements.

Matsushita and Sony will evaluate the suitability of the newly developed version of Linux as one of the platforms for digital home electronic devices such as portable and home AV products.

As with earlier versions of Linux, the newly developed source code will be publicized freely under the General Public License (GPL), which permits free usage and modification. This co-development program can further promote technological advancement and wider application of Linux through free exchange of ideas within the open source community,

The two companies are considering the establishment of a forum group based on the results of this co-development with other electronics companies in order to expand these activities. Further details will be discussed with the companies supporting this idea such as Hitachi, Ltd., IBM Corporation, NEC Electronics Corporation, Royal Philips Electronics, Samsung Electronics Co., Ltd., and Sharp Corporation.

h4x0r
Bocs a személyeskedést, de te valami nagy IT-huszár lehetsz. Én nem vagyok csóró, mégis Linuxot használok. A haverom, aki most nemrég vett egy full-extrás gépet, meg FreeBSD-t. Köszönjük, jól vagyunk.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

TeszteloPontHu
Érdemes lenne visszakeresni, mikor olvastuk ezt elõször. 4-5 éve? Azóta sem tûnt el az MS dominaniciája... Mindig kitalálnak valamit az MS-nél, hogy ne történhessen meg.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

ajánlom a googlet: sony+linux csak kidob párat

Nofene... Ezt honnan veszed? Egy link, esetleg...?

szerinted a playstation 3 teljes játékkinálata elég lesz a linux elterjedéséhez?

csakmert a sony kisajátitotta a linuxot és 3 éve heggeszt egy sajátot belole

Amíg Linuxra nem lehet felrakni gyorsan, egyszerûen bármilyen játékot, addig nem nagyon fog elterjedni... Az oktatás meg a cégek az más tészta.
De a 20-on aluli korosztály elég nagy szelet a tortából.
DeathMatch
Kb Annyi esély van rá, ammennyi nekem a lottóötösre... A linux a csórók oprendszere, meg a "jogtiszta" lámáké...

Warez 4ever!!

h4x0r
"Valaki forward-olta a Brad levelét a Linux listára és választ kért a
fejlesztõktõl. Andrew Morton válaszában a kövekezõket írta: mivel egy
privilégium nélküli felhasználó a halálba tudja DoS-olni a Linux kernelt a
malloc-kal és a memset-tel, így a RLIMIT_MEMLOCK bug nem igazán különleges,
a többi jelzett bughoz pedig root felhasználó kell. A problémát
továbbította a megfelelõ embernek, és várható a javítás."

Nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy egy par napon bellul (a felhasznaloi nyomas miatt) lesz javitas. Ez nem a kernelfejlesztok vedelme miatt, de a fejlesztok a munkat nem penzert csinaljak.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

hornbali
Hát nem biztos.

Szerintem itt nem csak a teljesítménnyel van probléma.
Ha meg akkora lesz az újnak teljesítménye, nem tudja emulálni a régit?

hornbali
Meg a processzorokra visszatérve, inkább legyen kisebb teljesítmény de kompatibilis a mostaniakkal, mint hogy nagyobb teljesítmény de csak az új dolgok futnak rajta.

Hehe, ezeket már ne nekem mondd😊)

hornbali
Örülj neki hogy egyre több hibát fedeznek fel a Windowsban. Ezt olyan értelemben mondom hogy így legalább a Longhorn is tökéletesebb lesz a mostani Windowshoz meg max adnak javítást.

Ez egyfajta elõrejelzésnek tûnt, következtetés😊 Igazából én sem tudom milyen pontosan a Longhorn, csak a bejelentések alapján értesültem arról hogy az erõforráspazarlás az egyik alapja lesz.
Mondjuk nem is vagyok már rá valami kiváncsi.😊 Nálam rég eljátszották a bizalmat.

hornbali
Ok, de nem kell leszólni olyan rendszert ami még meg sem jelent.

Szerintem.

Bár ha a mostani hír igaz, lehet hogy az M$-nek marad az a lehetõség hogy tényleg összeszedi magát és nem csak valamit odarak a népnek mint eddig az egyeduralomban aztán még az is lehet hogy a Longhorn tényleg jobb lesz mint az eddigi Windows felhozatal. De én elég erõsen szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, nem véletlenül..
Ha az M$ viszonlyag kevés hibával adna ki egy oprendszert, az emberek elégedettebbek lennének és nem várnák az újat. Így viszont a Longhorn lesz a beetetés attól tartok.

Milyen kompatibilitás? SW? Az office saját filejai is folyamatosan változnak. Oprencer? Hány meg hány különbözõ platform van a piacon, csak a konzolokra gondolj mennyi van (és mégis képesek játékokat átforgatni az egyes konzoltípusok között). Vas? Na ez már más kérdés, itt nagyjából megvan a cross-platform kompatibilitás, az Apple próbált régen sajátot, IBM is, de aztán mégsem jött be, úgy tûnik vasból szeretjük a kompatibilitást 😊. Protokol? Naigen, ez a legfontosabb, tudjanak egymással kommunikálni (mint pl. IPv4/6, http), ez elég jól teljesül, kisebb-nagyobb devianciákkal.
Neked.
De sok ember van aki nem mindig csak ezt látta, tapasztalta és nem éri be a visszalépésszerû erõlködõ toldozott foldozott rendszerekkel. Ez okozza szvsz egyébként a sok konfliktust az informatikában az emberek között.

hornbali
Még semmi bajom nem volt a Windows-al.

De a sok évek tapasztalata a Windózról nem dereng véletlenül??
Azt már nehéz elképzelni ezek után hogy megjelenik a Longhorn és mindenki csodálkozik micsoda újszerû rendszer😊) Ezt nem nagyon tudom már elhinni.

Nah akkor az se sokra lenne jó. Az x86 helyett teljesen új kéne ahhoz...

hornbali
"A longhornt meg hagyjuk már...szerintem nevetséges lesz"

Olyat szólsz le amit még nem is láttál mûködés közben...

hornbali
Nem tok róla sokat, de nem biztos hogy a régebbi programok teljessen új architectúrával mûködnének.

hornbali
"Szarnak a pofon"

Kompatibilitás...

Linuxnál ez nagy hir...Ms-nél meg már mindennapos.

Ezért nem kell újabb kernelt használni. Itt megtehetem ,hogy válogassak. Sajnos a pénz beférközött a linux világába is és már az sem a régi ,de nekem még mindig elég az a kis tüzfal.
Pheel
Akkor ennyit a biztonságosabb Linuxról, amit gyorsabban javítanak?
Csudri
Az 1 teraflop-pal volt gondja. És mi derül ki február 5-én?

alkohol.freeblog.hu Mi csak őszinték vagyunk, de nem állatok!

mireez
tessék, linux:

További öt sebezetõség a Linux kernelben
szerzõ: Sting , idõ: 2005.01.11. 14:00

A Linux rendszerek biztonságát nagyban növelõ grsecurity legújabb, 2.1.0-s verziójának kiadásával egyidõben a szoftver egyik fõ fejlesztõje, Brad Spengler, öt új, a Linux kernel legújabb változatait is érintõ sérülékenyégre vonatkozó információkat tett közzé. Spengler állítása szerint a kernel fejlesztõit már december elején értesítette a részben kritikus sebezhetõségek meglétérõl, akik azonban mindeddig nem hogy javítást nem adtak ki azokra, de még válaszra sem méltatták õt.

A szakember saját bevallása szerint az elsõ hiba felfedezését követõen még további négy sérülékenységre lelt a kernelben mindösszesen 15 perc leforgása alatt, amely szerinte aggasztó tendenciát vetít elõre az újabb Linux kernelek biztonságosságával kapcsolatban. Spengler az ismertté vált sérülékenységek számának növekedésének okát abban látja, hogy az utóbbi idõben rengeteg stabilnak nyilvánított, valójában azonban még meglehetõsen új és csak kísérletinek tekinthetõ kód kerül a nyílt forrású rendszermagba beépítésre alaposabb vizsgálatok nélkül.

Unod már a körülményes bejelentkezést? Sossem emlékszel a webes jelszavaidra? A megoldásért katt ide!
A Linux kernelben felfedezett öt új sérülékenységrõl és Spengler vélekedésérõl bõvebben a BugTraq levelezõlista archívumában lehet olvasni.

Otthoni felhasználónak minek 50 db. x86 teljesitmény ?
Egyébként ha rendesen megírják a prg.-t , akkor a 64 bit elég nagy ugrás. Kb. duplája ,csak akkor mindent 64 bitbe kell írni és elfelejteni a 32 , 16 bitet.
mit jajjongsz??
mit irtam rosszul?

a moore törvény halott, ha nem igy gondolod mutassd meg az elmult 1.5 dubpla gyorsaságu processzorát

vagy az 1 teraflops nem stimmel, február 5-én kiderül

vagy mi a gond?

Troll
Az ázsiai piac elvesztése teljesen reális, hiszen nagyon nyomulnak a kínaiak RedFlag Linux-szal, IP6-tal. Meg amúgy sem szeretnek jogdíjat, liszenszet fizetni.
Örülnék, ha megint lehetne platformok közül válogatni. Like Amiga. Az milyen jó volt már.

JAJ! <#hawaii>

itt nemcsak az oprendszer a lényeg, hanem a hardver,a x86-os priciknak leáldozott, a moore törvény megbukott
beállt a fejlödés, ezért kell uj architectura, amit most az intel amd csinál az a szarnak a pofon

csak arra gondolj hogy a cell proci 1 teraflopsos teljesitményét kb 50 darab x86-os hozná , ezt meg ugye lehetetlen belepréselni 1 chipbe

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Nem kell a linuxnak IBM. Ezer éve a támogatja az amd64-et. Az nvidiának is ottvan már a amd64es drv-je. A 2 lényeg adott .
hát én nem emlékszem hogy régebben bárki is szidta vol az amigat
ez a flameháboru a windossal jött, mert egy szart tukmálnak az emberre a pc-vel együtt

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Ha a dominancia tûnik el, az nem gond, a verseny nem fog megártani.

Mindenesetre a M$-ot nem kell félteni.
Érdekes

ss.atw.hu Legjobb mobilos forum!

droland
Érdekes lesz, mindesetre érdekel, hogy ha most X helyett Y lesz "elõl", akkor Y-t nem e fogják a**ázni 😊 De úgy is ez lesz a vége, ÜSSÜK VÁGJUK AMI ELÕL VAN! NE SAJNÁLD! 😄

Ez mindig így volt, így van, így lesz...

eddig a m$ mindig kisebb cégeket vágott tönkre és azok hátán jutot egyre följebb

csakhogy most kicsit nagyobb halakkal akadt dolga
ezért is adta ki az xboxot, mert ök is megjosolták hogy a pc-s piac leáldozik, de ezzel a lépéssel tovább gyorsitották a folyamatot
mert a sonyt hatalmas beruházásra kényszeritette
több milliárd $-t csak az uj chip kifejlesztésére forditottak

az intel+amd a mult lesz lassan, már most jobb az ibm chiptechnologiában, a japánok meg a gyártásban