311
Hogyan kell videót vágni úgy hogy ne legyen rossz a minősége és ne szaggasson?
-
FoToS #71 Sziasztok ezzel a hibaüzenettel találkozom az elmult napokban egyre gykrabban tud valaki sgeitenni,hogy mivel lehetne orvosolni? -
Gimli #70 Az audio menünél full processing mode-ra állítod és compression-nál beállítod a neked megfelelő beállításokat (én Lame mp3 44100Hz 128kbps CBR stereora szoktam),
utána wav audionál hozzáadod a hagot (wav formátumban). -
#69 tudna nekem valaki segíteni
ezzel a progival lehet szinkront feltenni a filmekre?
és ha igen akkor hogyan kell csinálni
esetleg levan írva valahol?
köszi -
#68 tudna nekem valaki segíteni
ezzel a progival lehet szinkront feltenni a filmekre?
és ha igen akkor hogyan kell csinálni
esetleg levan írva valahol,
köszi -
#67 közben azér kipróbáztam, mi van ha a keyframe-nél vagy utána vágom. természetesen szar lett:) na mind1, ha vki erre jár, kérem segítsen!
-
#66 szííp estét!
olyan problémám volna, hogy a félbevágott avi tökéletesen jó meg minden, viszont azt vettem észre lejátszásnál, hogy a második félben az elejére berak pár kockát az előző fél végéből. így egy rövidke jelenetet kétszer van szerencsém megnézni.
ezt hogy lehetne kiküszöbölni?
előre is köszi:) -
fityusz #65 Ha fözizzensz
IDE, a letöltésekben sokmindent megtalálsz a VirtualDubbal kapcsolatban. -
#64 Létrejött a #DIGITALISVIDEO csati vagy szoba kinek hogy tetszik,a mIRC-n.
Minden olyan chatelőt várunk,aki érdeklődik a videózás iránt!
A szoba rövid leírása: Kérdések, válaszok, minden ami AVI DIVX DVD MP3 AC3 VirtualDub TMPEG stb,Premirere!
Szóval egy kis segédlet akik nem ismerik a programot
1. Leöltés innen: http://letoltes.prim.hu/index.prm?pid=28
2. Telepítés (azt hiszem ez mindenkinek menni fog)
3. Beüzemelés:
Ha elsőnek elindítod a progit,akkor bejön az options menü. Írd be a nickedet ,emailodat stb.. regisztrálni külön nem kell.
Ez után menj egy lapocskával lentebb (server) és ajánlom a következő beállításokat:
-IRC network : all
IRC server ->add- >és a server legyen :: irc.atw.hu
Ez után nyomj ok-t.
4. az egyetlen ablak ami bejött a progiban az a STATUS nevezetű ablak.
Ide írd be a következőt: /join #digitalisvideo .
És lőn , itt vagy a szobába. További segítségek : irc.atw.hu
Lehet hogy csak 1 ember lesz a szobába, akkr írj vmit hogy lássuk itt jártál.
Valószínű időbe telik míg összejövünk, de összejövünk! RAJTATOK MÚLIK!:))
VÁRUNK MINDENKIT!
-
#63 Google első találata alapján letölthető innen. -
xarina #62 Hol lehet a VirtualDubhoz delogo filtert találni? -
#61 szerintem a nandub nem ismeri az AC3 formatumot. van ra mod, azzal probalkozzal -
#60 Szisztok!
Szerintetek mit lehet azzal kezdeni hogy a winben lévő film lejátszó progik tökéletesen lejátszák az AC3 hangsávos filmeket viszont a Nandub azt mondja hogy nincs telepítve filter?
-
#59 Megvan a save as wav!De eddíg tuti nem volt ott -
#58 ha jol tudom van export wavba, vagy kiexportalni videoval egyut, a hangot bealitani wavra es utana demuxolni
reg nem dolgoztam Vdubbal -
#57 Viszont ebből az aviból kellene nekem wav.
Meglehet csinálni ezzel,vagy kell hozzá másik progi? -
#56 Ahh megvan:save as avi,csak én azt hittem más formátumba is lehet menteni.
thx! -
#55 Mentés más néven?Van magyar verzió is?
Mert angolul nem tudom melyik a megfelelője -
CéZé #54 miután kijelölted mentés másnéven és csak a kijelölt részt menti el, ha jól tudom :) -
#53 Hali.
Nem értek a progihoz :)
Az a bajom,hogy kellene egy filmből egy részlet.
Kijelölöm melyik az a rész,rányomok a copyra és elment.csak ilyenkor mindig az egész filmet menti el.
Hogy lehet elmenteni azt a kis részt ami nekem kell? -
#52 lejátszója vállogatja.
max kell hozzá egy firmware frissíés -
Szirob #51 Nem tudjátok hogy az mpeg4 v3 formátumot az asztali divx-es dvd lejátszó lejátsza? A virtual dubbal feliratot égetek aviba és mpeg4 v3-al akarom tömöríteni. A segítséget előre is köszönöm. -
#50 alinditod a frame servert, utana a virtual dubot
kimented mint avi (vagy avs) de nem csinalja, hanem csinal egy kis filet amit ha befuzol a TMPGeng kiexportalhatod mpegbe
elegge kodositettem? -
cooper65 #49 Szia mindenkinek. Segitség kellene. Tud e valaki olyan VirtualDub-ot amivel - ha már beolvasta az mpeg-et - mpeg-be KI IS MENTI !!!!! -
#48 Szaisztok. Hogyan tudom rányomatni a feliratot a filmre? Hogy benne legyen az aviban, ne kelljen külön file-ba rakni. Vagy ha megoldható, akkor nero vision expressel, hogy tudom hozzáadni a feliratot? -
Tibcsi60 #47 Hali Mindenkinek!
Ügyi és öntevékeny vagy Elvie! Én a "TMPGEnc Plus 2.5"-öt használom erre.
Kedves Jenki és Istencsászár!
Használt-e a tanácsom vagy csak feltettétek a kérdést? 1ébként szívesen. -
#46 köcce,már megoldottam:) -
#45 helló!
Tudna vki segíteni abban,hogy mpeget milyen progival és hogy lehet kettévágni?VirtualDubbal van rá lehetőség? -
Tibcsi60 #44 Halihó!
1./ File/Open video file...
2./ Video/Frame Rate...
3./ Source rate adjustment/Change to
(fordított arányosság pl.: 25 helyett 50 > kétszer olyan gyors lesz a lejátszás, 25 helyett 12.5 felére lassul a lejátszás)
4./ OK
5./ Video/Full processing mode
6./ File/Save as AVI...
Neked is sok sikert! -
Tibcsi60 #43 Halihó!
Bocs, de sok a melóm és nem lógok túl gyakran a neten.Ha még nem találtáltál +oldást, akkor (pl. Vdub1.6.2-vel):
1./ File/Open video file...
2./ Video/Compression...
3./ kiválasztod a tömörítéshez használni kívánt videokodeket (pl.: DivX5.21)
4./ OK
5./ Video/Full processing mode
6./ File/Save as AVI...
Így pl. egy 13 másodperces 640x272/25fps/104448kbps-ból normal avi fájlból (176,533kB) készíthetsz 640x272/25fps/1935kbps-os DX50 DivX-avifájlt (3,287kB) - kitűnő minőségben!
Megj.: 1-2 perces tömörítésekhez elmegy a vDub, de a másfél órás filmeknél már kijön, hogy milyen lassú. Én Xmpeg-et használok XviD-del, de az ennél (jóval) bonyolultabb, finombeállításokkal teli.
Sok sikert! -
Jenki #42 Hali! Nem tudja valaki, hogy a VirtualDub-bal hogyan lehet .AVI fáljt felgyorsítani, és úgy elmenteni? Mondjuk 2szeresére akarom felgyorsítani azt a videót, ami 2 perces és egy 1 perces felgyorsított lejátszású videót kapok. (Mint pl. a régi Benny Hill sorozatok gyorsasgága). Köszönöm! -
Jenki #41 Helló Mindenki!
Valaki segítene? Van egy dvd-m, aminek kellene az eredeti menüje! Pontosabban leszedtem ugyanazt a filmet a netről pár nappal ezelőtt (olyan változatát, amiben van szinkron), leszedtem és szeretném megcsinálni úgy, hogy az a szinkronos film legyen az eredeti film helyén, amit leszedtem. Ragaszkodom az eredeti menühöz! A .VOB fájlok stb. megegyezik az eredeti dvd-vel, csak szinkronos. Más különbség nincs. Valaki segítsen, kérem! Köszönöm! C! -
#40 hali!
honlaphoz introt csinálok összevégtam sony vegassal lementettem aviba 300mb igy 1:12 perc namármost ezt szertném élvezhető ámde kis méretre konvertálni hogy honlapon jólmutasson ezzel a progival lehet valahogy de hogy? -
#39 Hmm,ismét kössz a segítséget,látom te profi vagy virtualdubbal.Most fontolgatom hogy keresek hozzá inkább feliratot,vagy megtanulok angolul,de a közeljövőben,mikor több időm és kedvem lessz,elkezdem részenként megcsinálni,nagyon sok időt emészt fel ez a szinkronizálás.És akkor feltétlen vissza fogom olvasni amit írtál. -
Tibcsi60 #38 (Nem sokkal) különböző fps-os filmeket is össze lehet illeszteni, csak hátulról visszafelé kell csinálni és úgy +eszi a program. -
Tibcsi60 #37 Szóval mind3 rész külön-külön jó volt, de miután összeillesztetted a 2.tól vagy a 3.-tól elcsúszott. Ez csak úgy lehetséges, ha a 3 részt külön-külön (mindegyiket önállóan) interleavingelted. Úgy képzeld el, hogy pl. a hang késése esetén adsz a filmnek -200 ms-ot, akkor ez a hangmennyiség hiányzik majd a film végéből. Ez azonban nem fog feltűnni, mert szinkronba lesz a szájmozgás a hanggal az elején és a végén is. Ha az utána következő filmrészlet hangját is sikerül szinkronba hozni a szájmozgással, önmagában ez is tökéletes, de a végéből megint hiányzik majd 1 kis hang. És így tovább... Amikor azonban összefűzöd a részeket, a 2. részből átmegy egy kis hang, hogy kitöltse a csúsztatás miatt keletkezett hiányt és máris elcsúszik a 2. rész tökéletesre interleavingelt hangja. Természetesen a 3. részből még több hang csúszik át a 2.-ba (az 1. és 2. hiányának megfelelő mennyiség).
A hiba kiküszöbölhető a részeket összefűzöd (szét se vagdosod) és a kijelölt részeket interleavingeled, majd mented és a kimentett részeket fűzöd össze (0 ms-os csúsztatással!). Ezzel a módszerrel minden részlet elején és végén lesz hang. Értelemszerűen pontosan annyi hang lesz a részletekben, amennyi a filmrészlet videoanyaga. -
#36 Huh 35-40 rész nem kis munka lehetett.Nekem egy 13 részes sorozattal van bajom egyenként 45 perces az annyi mint 585 perc ha jól számolok.Az összeillesztésekkel is több bajom van már két részt sikeresen összeilesztettem de a 3 adiknál valamiért megint elcsuszik a hang,pedig mielott összeilesztettem jo volt az a rész.Szerintem a probléma megoldásában nagyban segítene a tudnánk mi az oka,de ehez érteni kéne hozzá,hogy elvben hogyan is működik ez az egész. -
Tibcsi60 #35 Mindenkinek, akit érdekel: a CHIP magazinban indult egy sorozat a VirtualDub felhasználóinak. Kezdőknek is egyszerű, közérthető. Ajánlom. (1. rész: augusztusi szám 114-116. oldal) -
Tibcsi60 #34 Az eredmény nagyon jól sikerülhet, ha kellő türelemmel vagy. Pl.: a Hegylakó 1-nél a végén már 8500 ms-os késése volt a hangnak, de a végén senki sem vette észre a beavatkozásokat (35-40 részre szabtam ehhez a filmet...) -
Tibcsi60 #33 1: igen
2: én még jobban sajnálom
Még annyit, hogy a szétdarabolásnál arra szoktam figyelni, hogy a vágás csendes részeknél legyen (ahol nincs zene, beszédszünet stb.) és így nincs ugrás a hangban. De ezt gondolom Te is így akarod csinálni. Minden jót! -
#32 Kössz a segítséget,igen az elején beállítottam az interleavinget,igy csak az elején jó.Arra nem is godoltam hogy kis részekre vágjam,kicsit szöszölős feladat lessz de kipróbálom.Neked is ugyanannyi a két film fps-e és ugy csuszik el a hang?
Az általad leírt második problémához nem értek így abban sajnos nem tudok segíteni.