311
Hogyan kell videót vágni úgy hogy ne legyen rossz a minősége és ne szaggasson?
-
Evetkemano #191 Sziasztok :))
1 kérés virtualdubban nics nekem xvid választási lehetőség,tehát kéne 1 codec.Nem tudom melyket kéne leszedni légyszi valaki ajáljon egyet :)))
Köszi:)) -
#190 ok, megvan. google a barátom:) -
#189 xvid tömörítést használok egy 1,3 gigás videón, tök jól le is tömöríti 60 megára, viszont a tömörített videón sehogy sem tudom beállítani, hogy deinterlacelve legyen. ha ki van pipálva az enable interlace és ha nincs, akkor is csíkos. vmi megoldás? -
#188 Hol tudom beáálítani az átkonvertálandó videó képméretét??
Mert nem szeretném ugyanakkorába. -
#187 Ha megvagy a vágással, állítsd az audio és video menükben a módokat "direct stream copy"-ra, akkor csak vág, nem tömörít. Ha tömöríteni akarod akkor "full processing mode", majd compress opcioban a kodek beállítások (audionál detto, ha azt is át akarod kódolni). -
#186 sziasztok
rem vki tud segíteni fel vettük aviban a szalagavatónkat és megvágtam virtualdubbal és 600 megából 6.7 giga lett és a hang az hangos és a kép meg fekete rem vki segít hogy kell beállitani előre is köszi -
#185 rájöttem
szétvágott avinál alapból berakja az egészet
nem kell külön hozzáfűzni
mindjárt jó is lett -
#184 Ezek szerint csak nincs jól megadva a Direct Stream, ha ezt csinálja. Töltsd le a VirtualDubMod-ot vagy másik VD verziót, és ha ott is ezt csinálja, akkor biztos te hagytál ki egy lépést. -
#183 elvileg akkor csak másol
de mégis jóval nagyobb file lesz mint eredetileg volt -
#182 Nem jó tömörítési módot adtál meg neki. Bár szerintem a Direct stream a leg ajánlottabb módszer, ott nem tömöríti újra, és nem fog romlani a minőség. -
#181 leszedtem egy filmet, 7 darab avi file, ami ugye nem szereti ha csak simán összemásolom
ami furcsa az az, hogy a virtualdub direct stream copy-ját használva összeillesztés után a 700 megából lett kb. 2400
ezt magyarázza el nekem valaki -
#180 Köszi szépen, a kollegáknak napi többórányi videóanyagot kell feldolgozniuk, úgyhogy ez is nagy segítség! -
Leky #179 Köszi igy már mindjárt másabb. THX. -
#178 A VirtualDubMod felső menüjében.
Ha nem a VDMod-ot használod, nincs ilyen menüpont! -
Leky #177 "Streams->Stream list Itt csak hangok, ha a videó kiterjesztése nem OGM vagy MKV. Kiválasztod melyik nem kell, Delete gomb, utána Ok.
F7->adsz neki nevet->alul a Video mode-nál "Direct stream copy", és mentés." Én ezt nem találom hol kell keresni? -
#176 Windows Media Encoder 9
Ez magyar, de azt hiszem van angol 10-es is. -
#175 Megnyitod a videót->Ctrl+O
Streams->Stream list Itt csak hangok, ha a videó kiterjesztése nem OGM vagy MKV. Kiválasztod melyik nem kell, Delete gomb, utána Ok.
F7->adsz neki nevet->alul a Video mode-nál "Direct stream copy", és mentés. -
Leky #174 Le tudná írni valaki pontosan, hogy hogyan kell 2 hangsávos aviból az egyik hangsávot levágni? Konkrétan a Grace klinikáról akarnám levágni az angolt, hogy csak a magyar maradjon. -
zummlencs #173 bocsi wmv-t kellene tudnia
-
zummlencs #172 helló
tud valaki egy progit amivel ASF kiterjesztésü videót tudok vágni és szerkeszteni??????
köszi -
#171 VirtualDubMod-dal igen. #161 -
Leky #170 Meg lehet-e csinálni a Virtualdub-al azt, hogy egy dual hangsávos aviból levágni az egyik hangsávot? -
#169 no!
látod megy ez -
#168 Köszi sikerült. -
#167 Nandub a te barátod.
Innen letöltheted:
http://rapidshare.com/files/64310222/Nandub.rar.html
Telepítened nem kell,csak elindítod a nandub.exe-t.
File -> open video file -> megnyitod a filmet.
Video -> direct stream copy
audio -> direct stream copy
jobb oldalon külön álló ikonpár közül megnyomod a balodalit.
a csúszkát elhúzod a film feléig.
a sárga kulcsokkal jobbra - balra léptetsz, amíg neked tesző helyen leszel.
jobb oldalon külön álló ikonpár közül megnyomod a jobboldalit.
file -> save as AVI -> elnevezed (proba_1 ) -> elmented.
így ez első rész kész.
jobb oldalon külön álló ikonpár közül megnyomod a balodalit.
a csúszkát kihúzod a filmvégére.
jobb oldalon külön álló ikonpár közül megnyomod a jobboldalit.
file -> save as AVI -> elnevezed (proba_2) -> elmented.
ennyi. -
#166 igen csak ketté akarnám vágni meert eddig nem volt ilyen problémám viszont eddig ConvertXto Dvd-vel átkonvertáltam dvd-re csak most azzal probléma van ugyanis lejátszásnál a beszéd nem hallatccik minden más igen -
#165 Pontosan mi a feladat
Mit akarsz kezdeni az 1,37 Gb-os avi fájl-al?
Egyszerűen ketté akarod vágni, vagy más óhaj is van?
-
#164 igen erre gondoltam elolvastam nagyából megértettem a film első felét emgtudtam már csinálni viszont nem tudom hogy kell a másik felét külön mert csak egybe csináálja szal.valahogy könnyebb módon :)
köszi. -
#163 Ha AVI vágásról van szó, olvasd el #162-t -
#162 Itt olvashatsz a videó és audió összefűzésről -
#161 Próbáld a VirtualDubMod-ot vagy a NanDub-ot, azok nem csak wav-ot kezelnek.
bauer15
Szét lehet vágni. Megnyitod (ajánlom a fenti VirtualDubMod-ot), kijeelölöd, hogy mekkora részt vágsz ki. F7, alul Direct Stream-re váltasz, és mentés. Azután kijelölöd a videó másik felét, és ugyanez. Van időre ugrás is, ha úgy könnyebben be tudod határolni hol vágd szét. -
#160 hello ha nem ide tartozik bocs
de lehet a Virtual Dub-al szétszedni fimet?
vagy egyáltalán szét lehetne szedn egy 1.37 GB-os fimet?
ha igen akkor mivel? -
#159 hali!
hogy tudok hangot hozzácsatolni egy videohoz? próbáltam wav audiot hozzáadni, de mentésnél hibát ír ki és kilép. -
#158 Beállítasz mindent, majd File->Save processing settings
Ha betöltesz egy új videót, File->Load processing settings és minden visszaáll. Ennél alapértelmezettebbet nem tudok.
A videó és hang beállítását biztos tárolja, a többit nem tudom. -
#157 Sziasztok, meg tudná mondani valaki, hogy a Virtualdub default beállításait hogyan lehet megváltoztatni, illetve saját beállításokat defaultnak megadni? (például ha én azt szeretném, hogy alapból a videót direct stream copy módban, a hangot full processing módban MP3 tömörítéssel csinálja a megadott bitrátán, és ne kelljen minden egyes programindítás után ezeket újra beállítgatni) -
#156 Szerintem iso fájl lehet tömörít ennyit. -
#155 Szevasztok
Van egy 4600 Mb-os DV Avi-m. Ki szeretném DVD-re írni, tehát 100 Mb-ot tömöríteni kéne, de csak a képből, mert zenei témájú a videó.
Ezt hogyan lehet úgy hogy ne legyen atomcsíkos a kép, mert jó pár codec-kel próbáltam már, de mind csíkos eredményt ad.
Ötletek ?
Kösz -
ldavid #154 OK, már tudom hogy nem xD -
ldavid #153 Sziasztok, valaki megtudná mondani hogy az ssa felirat fájlba bele lehet-e rakni egy képet? -
#152 "Ezt, hogy tudom megcsinálni?"
A kivágandó rész elejére mész, majd Edit/Set selection start.
A kivágandó rész végére mész, majd Edit/Set selection end.
"de mindig egy több mint 3gb-os fájlt akar belőle csinálni."
Mert nem állítottad be a tömörítést:
Video/Compression illetve Audio/Compression menüpontokban tehető meg (Video/Full processing mode illetve Audio/Full processing mode legyen bekapcsolva).