525
  • Cuchulainn
    Mennyire lett élvezhető az új Széltolós könyv? Mert nekem a legutóbbi nagy csalódás volt. Ugyan mindenképp meg fogom venni, mert megvan az összes eddigi magyarul megjelent könyv, de érdekel, hogy hová helyezzem a prioritási listán :)

A gnóm beszédet szerintem már az Agyaglábakban Őrütt Parán Artúrnál is jól eltalálták, bár persze van pár kifejezés ami magyarul nem hangzik olyan jól.. (kivácsi vagyok pl., hogy a wee free men-t minek fordítják majd)
  • Dzsini
    A könyvek elolvasása után/alatt én mindig elolvasom az Annotated Pratchett File odavágó passzusait, rengeteg érdekesség van benne (a fordítók ebből is dolgoznak, hiszen nem lehet az összes utalásra rájönni) - magyarul sajnos csak a Hölgyek és Urak annotációja készült el, és évek óta(!) "nemsokára foglalkozunk vele" státuszban van az egész terrypratchett.hu.
  • Teppik Amon
    Ilyen megvilágításból mégnagyobb tisztelet a fordítónak! Sikerült áthozni a hangulatot.
  • Dzsini
    Gnúm! (Pictsies!)
    (szép meló lehetett kitalálni-megfogalmazni valamilyen stílust az "eredeti" skót highlander félhalandzsabeszéd helyett)
  • Teppik Amon
    az utolsó 3 várós, az újrakiadások engem nem érintenek.

más.
    A Carpe Jugulum nagyon jó volt szvsz. A gnómok haláliak :D

A kallódó kontinens is élvezhető volt. Csak nagyon hamar kiolvastam, nem tartott 2 napig sem :\ (túlságosan ráérek? ;)
  • Dzsini
    A 2012-re tervezett Pratchett könyvek:

Terry Pratchett: Piramisok (Korongvilág-sorozat)
    Terry Pratchett: Őrség! Őrség! (Korongvilág-sorozat)

Terry Pratchett: The Fifth Elephant (Korongvilág-sorozat)
    Terry Pratchett: The Truth (Korongvilág-sorozat)
    Terry Pratchett: Thief of Time (Korongvilág-sorozat)
  • Teppik Amon
    elvileg megjelent a Carpe Jugulum
  • tigeroo
    köszönöm, fegyvertársak lett végül :)
    (az alexandrában jóáron volt épp)
  • Dzsini
  • tigeroo
    új könyvnek mit szerezzek be?

most fejeztem be végre a jingot, első városőrös regényem és nagyon bejött :)

tudnátok még ajánlani valamit hogy mi legyen a következő? mondjuk ezen a városőrös vonalon.
    (fénye-színe, mort,a kaszás, vadkanapó, gördülő kövek, érdekes idők már megvolt)

inkább olyat amit könyvesboltban könnyen meg tudok szerezni (azért szeretném kikérni a véleményetek mert nem sűrven veszek könyveket és jól meg kell gondolnom hogy mit olvasok)
  • Lacee
    no worries, mate :)
  • Dzsini
    Igen kíváncsi vagyok, hogy mit kezdett a fordító a rengeteg ausztrál helyi nyelvi fordulattal.
  • Teppik Amon
    rendelhető a következő is a Kallódó kontinens is!
    A'sszem lesz mit olvasni az év végén ^^
  • MerlinW
    Csak ma néztem meg, komoly, megindító, elgondolkodtató és megható dokumentum... A film vége pedig... erre nincsenek szavak.
  • Dzsini
    Carpe Jugulum - előrendelhető

Valamint december elején még várható a Last Continent is.
  • Teppik Amon
    +1 :D
  • Dzsini
    És a hülye gyűjtő elgondolkodik azon is, hogy az újrafordítás-kiadásokat megvegye-e :)

(aztán nem veszi, elég az, hogy a Dűne sorozat alap részeiből 2 nyelven legalább 3, de néha 4 példány is van a polcon...)

Egyébként már van pár sorozat, amiről sikerült leállni, pedig sok megvan belőle - Feist Résháborús könyvei, Battletech, Dragonlance... :) nem vagyok teljesen függő
  • tigeroo
    na én is beszereztem a hazafiakat. még van ~500oldalam egy másik könyvből, valszeg hétvégén elkezdem énis
  • Teppik Amon
    Nameg, hamár megvan a fele sorozazt papírban, csak nem hagyja abba az ember. Meg ezt egyszerűbb kölcsönadni is olyannak akinek nincs könyvolvasója.
  • Dzsini
    Már beindult valamennyire, nézz át a Kindle topicba, linkeltünk néhány magyar könyvesboltot, ahol árulnak Kindle-kompatibilis könyveket.

(nekem is van amúgy, olvasok is rajta, vettem is rá könyvet, de még vagyok olyan régimódi, hogy szeretem a nyomtatott könyv illatát :) )
  • Thaddeus
    Fegyvertársak című könyve szerintem a legjobb amit valaha olvastam, talán még Neil Gaiman Amerikai Istenek könyvénél is jobb (persze ez mind szubjektív) :)
    Én úgy döntöttem, felhagyok a papírkönyv vásárlással, és karácsony körül beruházok egy Kindle 3-ra (ha addig nem jön jobb alternatíva). Sajnos csak warez-ből szerzett könyveim vannak tőle (persze van 4-5 papír is), nagyon remélem, hogy hamarosan beindul az e-könyv biznisz itthon is :)
  • Teppik Amon
    Én most végeztem vele. Szerintem zseniálisan jó könyv! Alig tudtam letenni. Nekem bejött.
  • Dzsini
    Ki is olvastam még tegnap... tudom, hogy az öreg kedvencei az Őrséges regények (valahol egy interjúban mondta, hogy azokat szereti a legjobban), de nekem valahogy nincsenek a rajongásom középpontjában. Nem rosszak, de a többi történeti szálban valahogy több fantáziát látok :)
  • Teppik Amon
    Ma jelent meg.
  • Dzsini
    Sir Terry Pratchett: Choosing to die

egy film a segített halálról

• Dzsini
    Júniusban várható, előrendelhető

A KORONGVILÁG HÁBORÚRA KÉSZÜL RENGETEG OLAJOS ÉS TINTAHALLAL, FEGYVERESSEL, HALÁSSZAL ÉS LEGALÁBB EGY MARKOTÁNYOSSAL.

A tenger mélyéről egy szélkakas emelkedik fel, és hirtelen mindenki tudni véli, merről fúj a szél. Az új földdel együtt azonban ősrégi sérelmek is napvilágot látnak. Miközben két sereg menetel egymás felé, Vinkó Szilárdnak, az Ankh-Morporki Városőrség parancsnokának csupán néhány órája van arra, hogy egy bűnténnyel megbirkózzon, amely olyan irdatlan nagy, hogy még törvény sem született ellene. Úgy hívják, „háború”.

Mindezek során a parancsnok kellemetlen ellenfelekkel kénytelen szembenézni, akik arra törekednek, hogy elkapják őt… és akkor csak a vele azonos oldalon állókat említettük. Lehet, hogy az ellenség még náluk is rosszabb.

(előtte még májusban Vészbanyák újrafordítás)
  • Teppik Amon
    Igen, olvastam én is. Elég szomorkás vagyok :\
    FB-on terjeng a hír hogy Sir T.P. öngyilkos akar lenni, ha már a betegsége elhatalmasodik rajta. Svájcba szeretne látogatni, ott nem tiltott az eutanázia és kórházi körülmények között átsegítik a túlvilágra. :(
  • Dzsini
    "Az idei első könyvünk a Wyrd Sisters lesz. ami Vészbanyák címmel jelent meg hazánkban. (A megjelenés májusban várható. - Igen, sajnos a Jingo csak másodikként kerül sorra…)"
  • tigeroo
    köszönöm. na majd beszámolok a projektről :)
  • Teppik Amon
    Értékük alatt ;)
    Konkrétan a Fekete rózs lovagja volt az egyik, ami eszméletlen árakon ment a vaterán, itt meg ezer forintért hozzájutottam szép állapotban.
  • tigeroo
    és kb. milyen árban voltak?
  • Teppik Amon
    én is az antikvarium.hu -ról szereztem meg pár ritka könyvet, csak ajánlani tudom. Előjegyezteted aztán vársz.
  • tigeroo
    hát, csak az előjegyzés is nagyon szeszélyes dolog:) de jobb mint a semmi, előbb-utóbb bejön
  • Dzsini
    van pár online antikvárium is :) legtöbb helyen előjegyezhető.
  • tigeroo
    áh, negatív :( debrecenben már minden helyet bejártam nyáron, és a felében nemis hallottak soha a korongvilágról.
  • Dzsini
    Antikváriumot ajánlanám, ott el lehet kapni néha jó állapotú példányokat.
  • tigeroo
    értem:) főleg azért kérdezem mert a fénye/színe könyveket ebookban olvastam, és nagyon hiányzik a gyűjteményemből :)
  • Dzsini
    Folyamatosan, egy évben 3 új regény, és 1 pótlás várható - idén a Wyrd Sisters (Vészbanyák).

Nem újranyomás lesz, hanem újrafordítás, egyrészt hogy illeszkedjen az új fordítási stílushoz, másrészt mert a fordítás tulajdonjoga az előző fordítónál van, vele pedig nincs megegyezés.
  • tigeroo
    na a mágia színe, fénye, mort, a kaszás, érdekes idők és gördülő kövek után a vadkanapót is elolvastam :)

amúgy a régebbi köteteket mikor tervezik újra nyomni?
  • Teppik Amon
    Kösz a linket!
    Ezt ismeritek? Johnny and the Bomb? (a berakott linken emlegeteik) Soha nem is hallottam róla, rákeresetem és megtalálható mindenféle kikötőkben. Megpróbálom mexerezni.