525
  • Shiwo
    tán már csupa nagybetűvel beszél és együtt vonul a Kaszással
  • Voltan
    Csak most hallottam :(
    Egyik kedvenc íróm. Most is épp az Interesting Times-t olvasom.

Nyugodjon békében. Remélem, nem kell sokat várnia a tranzitra, és már kiutalták a Poggyászát.

:(:(
  • Dzsini
  • MaRee
    "MÉG ELKAPLAK, TE BITANG – mondta a Halál olyan hangon, mint egy bezáruló ólomkoporsó fedelének döndülése. – DÖGÖLJEK MEG, HA NEM."

R.I.P
  • Dzsini
    Magyarul most jött ki az első (2003-as eredetileg), nagyjából ezt a sorrendet tartják a fordításokban.
  • Teppik Amon
    Pedig csak most jött ki az első Stefánia könyv. Össze vissza jönnek ezentúl? (mármint nem a megjelenési sorrendben?)
  • Dzsini
    Már az utolsó néhányat is diktálta, az állapota leginkább az írási és olvasási képességére hatott ki, ahogy a beszédében említi is.

Ha minden igaz, idén még megjelenik egy ötödik Tiffany Aching (magyarul Sajogi Stefánia) könyv, amit múlt nyáron diktált le, ez az utolsó.
  • Teppik Amon
    Nyugodjon békében. Még írhatott volna jópár kiváló könyvet :\
  • Dzsini

Sir Terry Pratchett lovagi címere - a felirat: Ne félj a kaszástól.
  • Dzsini
    How to die well - shaking hands with Death
  • Garfield
    Elhunyt. :-(
  • Dzsini
    Még régen angolul olvastam, meg hallgattam meg a rádiójátékot is, és nekem tetszett :) Ez a "gyermekmesék" sorozat egy tagja, úgyhogy nincs benne annyi mélyfilozófia, és közelebb tartja magát az eredeti hamelni patkányfogó sztorihoz.
  • Teppik Amon
    Csodálatos Mauriciusz beszerezve. Kiolvasta már valaki? Vélemények?
  • tigeroo
    az alexandra online könyváruházban a delta vision kiadó köteteire (így a korongvilág kiadásokra is) 35% kedvezmény van!

és újra kapható a Mort könyv :) jippí
  • Teppik Amon

• Teppik Amon
    Nekem is mára ígérték a könyvesboltba, lassan megyek is érte ;)

A CSELES című könyv is hamarosan érkezik, elvileg holnap jelenik meg. Nem korongvilágos történet, de érdekesnek ígérkezik.
  • Dzsini
    Kicsit később jött meg, de már olvasom :)
  • Teppik Amon
    Előrendelhető az Igazság, megjelens aug 29. Navégre már :D
  • Dzsini
    gondolom mint a többi
  • Thaddeus
    Jogos, azt hittem megvan valakinek illegálisan, de hát így jártam. Mit gondolsz mennyibe fog kerülne az e-book verzió?
  • Dzsini
    Még nem lehet kapni a Deltavision-nél, és ha lehetne sem szabad kölcsönözni.
  • Thaddeus
    Hali, valakinek megvan az ötödik elefánt e-book-ban? Megköszönném, ha elküldené (akár cserélhetünk is :D)
  • Teppik Amon
    Szint úgy, szint úgy! :D
  • Dzsini
    Be vannak :)
    (persze nem bírtam ki idén sem, hogy papíron meglegyenek... nem tudok haladni a korral, hiába van lassan 2 éve Kindlem :) )
  • Teppik Amon
    Amúgy megjelent a 2 új könyv, karácsonyig még be lehet szerezni!
    Az ötödik elefánt meg az Időtolvaj.
    Kellemes ünnepeket és jó olvasást mindenkinek.
  • Teppik Amon
    Így igaz! Jó áron vannak végre e-könyvek. Viszont én mindenképpen a nyomtatottat veszem, hamár így van meg a teljes idáigi sorozat :) (akár csak a dragonlance)
  • Cuchulainn
    Nocsak, The Amazing Maurice and his Educated Rodents?
    Hmm, nagy kísértés lesz, hogy megvegyem-e magyarul is, az egyik kedvencem :)
    Ezek szerint akkor a Tiffany Achinges könyvek is jönni fognak biztos. Hát nem irigylem a fordítót...:P
  • Dzsini
    Azt a kettőt mindenképp kihozzák, azt írták.

Nem mellesleg 999 forintért elkezdték felpakolni e-könyv változatban is a boltjukba a Korongvilág regényeket, igencsak korrekt ár!
  • Teppik Amon
    Jó jó, de remélem még idén kijön az 5. elefánt meg az időtolvaj!
  • tigeroo
    2013-ra tervezett Korongvilág kiadványok:

Terry Pratchett: Az Igazság (Korongvilág)

Terry Pratchett: Őrség! Őrség! (Korongvilág)

Terry Pratchett: Kisistenek (Korongvilág)

Terry Pratchett: The Last Hero (Korongvilág)

Terry Pratchett: Amazing Maurice… (Korongvilág)
  • tigeroo
    na most értem haza így beleolvastam a gördülő kövek elejébe, valóban :D
  • Dzsini
    #436, Halál alsorozat. Mort csak a róla elnevezett könyvben szerepel - összeházasodik Ysabellel, Sto Helit hercegi párja lesznek, Susan/Zsuzsi lányukat iskolába adják, aztán a Gördülő Kövek elején lovaskocsi balesetben meghalnak. Ennyi.
  • tigeroo
    áh, nekem új kellene :)

most pörgettem ki a kallódó kontinenst, nagyon tetszett. azthiszem az agyaglábak lesz a következő.

amúgy a mort szálról van még történet vagy leírás a "párbaja" után? velük mi történt utána?
    ugye a legutolsó halál sorozat a gördülő kövek és a vadkanapó, de ott már zsuzsáról szól az egész (mondjuk a kaszást is olvastam, de annak már jó másfél éve és nem is rémlik hogy ott mi történt).
  • Dzsini
    A régi kiadások helyett új fordítások készülnek (idén is jelenik meg kettő, a topicban meg szoktuk említeni), az új fordítások még egész jól elérhetők, ha máshol nem antikvárium oldalakon - sok példányban jelentek meg.
  • tigeroo
    énis holnap megyek a kallódó kontinensért! 2 napja olvastam ki a fegyvertársakat :D

arról nemtudtok valamit hogy a régi könyveket nem akarják-e újra nyomni?
  • Dzsini
    Majd jön új is, lásd #439 :)
  • Teppik Amon
    Jöhetne már valami új is.
    Vagy elolvasom újra a Piramisokat.
  • Dzsini
    Március végén jelenik meg a Piramisok újrafordítása.
  • Teppik Amon
    +1
  • Dzsini
    Szerintem ne mások véleményétől tedd függővé, hogy neked tetszik-e egy könyv vagy sem. Ott van példának a Hazafiak, olvasd el a #422 és a #423 hozzászólásokat.

Ha érdekel rakd előre, ha kevésbé, akkor mehet hátrébb, plusz sokat módosíthat a helyzeten az, hogy épp melyiket sikerül megvenni :) (nekem szerencsére csak a legújabbakkal kell foglalkoznom, így karácsonyra teljes lett a magyar gyűjteményem)

"Gond egy szál se, eh?"