19494
-
#1422 nem kapcsol be:((( -
#1421 itt -
#1420 help, egy más gépnél vagyok és ezen a firefoxban van egy ilyen időjárás jelentéses izé, na ez tetszik naon, hol lehet letölteni hogy feltegyem az én gépemre is? -
keeper2 #1419 Oké, tényleg igazad van, nem ugyanaz a kettő, elég hülyeség volt beírni, de akkor a javascript az be van építve a firefoxba, ugyebár? Bár, ha jobban visszagondolok, ott kell lennie már soksok éve, minden lényegesebb böngészőben. Ha jól tudom, ezt a netscape találta ki, a fox pedig a netscape-en alapul. Mindenesetre, én csak a jsxxxx.dll névből próbáltam a java scriptre asszociálni. -
#1418 hi egy elég furcsa dolgot tapasztaltam.A google.com és msn.com helyett egy cpanel nevű oldal jön be, ahol azt írja, hogy ezen a címen weblap nem érhető el.Mi lehet a gond? -
#1417 Először is próbáld meg törölni a xul.mfl fájlt a profilodból. -
#1416 (Bólogat.) -
Garfield #1415 (Könyörgöm, a Java és a JavaScript nem ugyanaz; a Sun a Java-t csinálja.) -
keeper2 #1414 Na, még jóval korábban említettem a fox összeomlását. Egy jó ideig nem csinálta, de mostanság újrakezdte, így végre van róla képmentésem is, hogy mit ír ki. Egyébként a dll nevéből én arra asszociálnék, hogy javascript-el kapcsolatos dolog okozta a problémát. Nos, a legújabb sun javascript van fenn, ellenben, teljesen véletlenszerűen csinálja a hibákat, nem kell hogy valami javascriptes oldal legyen elindítva,akkor is előjön.
-
#1413 danke, műxik! -
#1412 Nincs, névnapot ünnepelni más országokban nem is igazán szokás, csak nálunk. -
#1411 Nincs valami plugin ami kiírja az aktuális névnapot? -
#1410 Safe Mode-ban ilyenkor érdemes eltávolítani az utoljára feltett/frissített kiterjesztést, ami valószínűleg a gondot okozza, és utána újra feltelepíteni.
Ha olyat ír ki, hogy a profil használatban van, NE csinálj újat, hanem nézd meg (Ctrl+Alt+Del), nem fut-e egy olyan firefox.exe, aminek nem kéne (miután becsuktad az összes Firefox ablakot). Ha fut, lődd ki, és utána indítsd újra a Firefoxot. Ha mégis csináltál új profilt, a Profilkezelő segítségével (Start menü / Futtatás: firefox.exe -p) tudsz visszatérni a régi profilhoz ill. törölni az újat. -
#1409 Egész pontosan bookmarks.html... -
#1408 - 1. Rejtett mappákat jelenítsd meg !
Vezérlőpult -> Mappa beállításai -> Nézet -> Rejtett fájlok és mappák * megjelenítése
- 2. Documents and Setting -> User név mappa ( amit adtál magadnak az XP telepítésekor ) -> Application Data -> Mozilla -> Firefox -> Profiles -> (köv. mappa ) ...default -> bookmarks <--> kedvencek, könyvjelző
-
#1407 Üdv!
A FF hol tárolja a kedvenceit?
Jelenleg csak "safe" módban indul el normálisan a FF (...firefox.exe" -safe-mode)
Akkor történt a hiba mikor a beépülő pluginokat akartam frissíteni (flashgot,időjárás plugin) köv indításkor 3-4 cm sávban alul kiirta az oldalhoz tartozó 1-2 html kódot, és el volt tolva az oldal annyira hogy csak a szélét lehetett látni...
Ekkor jött a képbe a safe mód.
Itt viszont nem voltak ugye pluginok, de még a kedvencek megvoltak...most viszont úgy jön be hogy felugrik a "felhasználói profil létrehozása".
Alapértelmezettet nem engedi, mert használatban van a többi meg default. :C
A kérdés:
Merre van a kedvencek+a könyvjelzők helye?
-
#1406 Nagy vonalakban ez mit tud? -
#1405 Megjelent a "végleges" Deer Park Alpha 1, ki lehet próbálni. Vigyázat: ez az 1.1 alfa állapotú tesztverziója, nem egyszerű felhasználóknak készült. A kiterjesztések többsége nem működik vele. -
#1404 Minél több böngészőlap van nyitva, meg minél tovább fut folyamatosan, annál több memóriát használ, ez Windows alatt természetes.
A Firefox a "memory cache" méretét (ezt a lemezes gyorsítótár mellett, az oldalak újratöltésének gyorsítására használja, lásd about:cache) a rendelkezésre álló memória alapján, dinamikusan határozza meg alapból. Ha soknak találod a felhasznált memóriát, akkor ezt korlátozhatod: az about:config-ban hozz létre (bármelyik soron jobb egérgomb, Új...) egy új, browser.cache.memory.capacity nevű, egész (integer) típusú preferenciát, és az értéke legyen pl 16384 (vagy amennyit akarsz, KB-ban). (Persze ez a Firefox memóriahasználatának csak egy része, de segíthet.) -
#1403 Hy midnenki!
most raktam fel rendszerreinstall után a firefox 1.0.4-et,s azt vettem észre,hogy qvasok memóriát eszik... :/
előbb 111 megánál járt a feladatkezelő szerint
pedg nincs is nyitva csak egy ablak és azobelül 2-3 tab..
most pl 3 tab van nyitva és 88 megát eszik...
nincsenek pluginek csak a flashgot
valaki tud megoldást a problémára?
lecserélni nem akarom mert ahhoz túl jó
de ha ennyi memót eszik akkor nem kóser valami... :/ -
FTeR #1402 no, vémi ilyenre gondoltam, kösz -
Garfield #1401 Vagy #1107. -
Garfield #1400 #1078 -
FTeR #1399 hogyan lehet exportálni a kedvenceket? az aplication datán belűl nem találom és erre vonatkozó funkciót se. -
#1398 [szereti, ha valaki nem láma] -
#1397 Visszaolvastam és megoldódott. Sorry. -
#1396 Lenne egy kérdésem. Ma amikor bekapcsoltam a gépet, a firefox úgy jött be, mintha Safe módban indítottam volna el. Alap Skin és kiterjesztés nuku. Gondolom valamelyik családtag visszarakt a Default profilet. Megnéztem és a Firefox könyvtárban ottvan az összes kiterjesztés és megvannak az előzmények is kimentve . Hogy tudom visszarakni a régi profilt, amiben ottvannak a kiterjesztések? -
#1395 mert amikor IEben néztem, az activeX-et használt hozzá..Legalábbis megkérdezett, hogy engedélyezem-e.. -
Garfield #1394 Egyébként miért kéne hozzá ActiveX-es plugin? A lap tetején egy Flash anim van. -
Garfield #1393 A probléma nálad van. FF 1.0.4 és gond nélkül bejött az oldal (az is, amit külön belinkeltél). -
#1392 Segítséget kérek, kb 2 napja a letöltésablakom kissé átalakult, amúgy minden működik:)
-
#1391 htx :) -
#1390 hát ez a lap konkrétan bejön -
#1389 Na.. pl most megint előfordult az előbb vázolt probléma.. Mégpedig itt! Ráklikkelek az ide mutató linkre, aztán egy nagy üres fehér lap jön be... Neked gondolom fent van az az ActiveX-es plugin, vagy ext. vagy mifene... -
#1388 jé, a gifem:)) -
#1387 OFF! dejók ezek a pacik.. :))) -
#1386 nemtom, mindegyiken bejön -
#1385 :) -
#1384 Másnak sem töltődik be rendesen a T-Online firefoxszal? Mikor először megyek fel rá, nem töltődik be csak a banner, aztán frissítés után betöltődik, de nem az igazi.. Szét van csúszva.. Nem igaz, hogy a T-COM nem tud olyan oldalt csinálni, amit nem csak IE-vel lehet normálisan használni... pff..
-
gyűjtő #1383 Szia keeper2!
Köszönöm a hozzászólásod. Valóban tft képernyőről van szó!
Azt hiszem, igazad van abban, hogy a maximálisan megengedett felbontásból érdemes engedni (bár a lépernyő doksijában egyben alapbeállításnak javasolják az általam használt értékeket)
Ami a Windows képernyőbeállításait illeti, én is ott kezdtem a dolgot, csak azt tapasztaltam, hogy Windows programablakban jónak ítélt karakterméretek ellenére az Interneten bolha nagyságú betűk jelennek meg és ezeket - bizonyos határok között a Firefox böngésző beállításaiban tudtam úgy-ahogy befolyásolni.
Igaz, hogy a megnövelt betűk miatt néhány honlapon a betűk túlnyúlnak pl. a keretezett részeken.
Az általad megadott értékek mellett lehet optimalizálni a dolgot (nézhető karakterek a Windows programablakban, ugyanakkor olvasható holapok).
Üdvözlettel: gyűjtő