19494
  • keeper2
    gyűjtő: szerintem a képernyő belállításoknál nézelődhetsz. (asztalon jobb click/tulajdonságok/megjelenés. Itt lehet betűméretet állítani (és vele együtt a kezelőgombok is nőnek.
    Egyébként nekem is 17-es tftm van (gondolom, az lcd-t a tft-re érted, ahogy szokták értelmezni, és nem a tényleges lcd monitorra), én mégis csak 1024*768-ban használom. Tudom, hogy elméletileg a nem alap felbontáson használva igencsak torzul a megjelenítés, de én nemigazán tapasztaltam ilyet. Nálam mondjuk 75 Hz a max frissítés, és én abban is használom, de attól még nem olyan rossz a 60 hz sem
    Cyrus: gondolom, tudod, hogy a tft és az lcd csak akkor villan, amikor az adott képpont színe változik. Tehát, általánosságban (hacsak nem használ, gyors, sűrűn cserélődő képű programokat emberünk, akkor ér a 60hz legalább 85-100-at crt-ben
    Pl. ha egy képet megjelenít és úgyhagy, akkor akár 1 hz is sokkal jobb, mint a crt-ben a 140hz.
    Azért a flashgetget ajánlatos vigyázni is. Pl. nem egy spyware irtó találja a különböző moduljait nem épp veszélytelennek (pl. a microsoft antispy is)
  • cyrus #1381
    60Hz
  • gyűjtő
    Szervusz Sil!

Az alábbi problémám megjelenítéssel függ össze. Lehet, hogy átnyúlik a Windows XP
    beállításához. 17"-os LCD monitort használok 128x1024-es beállítással, 60 Hz mellett, DPI 120. Ez a teljesítmény benne van. Az interneten böngészve Firefox-szal igen kicsi betűméretekkel jelennek meg a lapok (a Beállításokban a betűméretet már a legnagyobb méretre állítva sem az igazi néhány oldal.
    Hol és milyen beállításokkal próbálkozzak?
  • Erron
    közép-europai (ISO-8852-2)
  • Sil78
    Valószínűleg rosszul van nálad beállítva a kódolás. Nézd meg a Nézet / Karakterkódolásnál, hogy mi van beállítva.
  • Erron
    miért van az, hogy a Firefox a fejlécben nem jeleníti meg a "ő","Ő"-t helyette csak egy kocka van? kicsit zavaró.
  • Erron
    egyetértek keeper2-vel, szerintem a legjobb, és ha van hozzá okosságod akkor semmi reklám sincs.
  • [Jakuza]
    Mozilla Firefox for Windows 1.1 Alpha 1 RC (Deer Park)
  • Sil78
    Ha már itt tartunk, én meg GetRight-ot. Szóval mindenki másra esküszik, pl a ReGet és a LeechGet is elég népszerű még a felsoroltakon kívül.
  • keeper2
    én a flashgetet használom, nem rossz, azt leszámítva, hogy az átalgos letöltőknél többet kémkedik és több reklámot nyomat.
  • shrek82
    Én a Free Download Manager-t használom, egyszerű, többszálas, INGYENES, fasza... És innen le is töltheted..
  • Cicero
    :|
  • ivjoe
    Húáháááá :DDDDD
  • Cicero
    Jah, oké :))) Leesett, kösz :DDD Melyik a legjobb letöltésvezérlő?
  • Sil78
    De ha nincs valamilyen külső letöltésvezérlő programod, akkor mit akarsz a FlashGottal? Hogy működne anélkül?
    (Egyébként egy tipp: amikor letöltésvezérlőt telepítesz, és a FlashGot-on keresztül akarod használni, akkor a program telepítésekor figyelj oda arra, hogy maga a program ne telepítsen saját plugint Firefoxhoz, csak az IE-hez.)
  • Cicero
    A 0.5.9.4-eset Firefox 1.0.4 alatt. Semmilyen eddig az alap firefoxosat használtam
  • Sil78
    Nem. Milyen verziót használsz belőle (a legújabb a 0.5.9.4), és milyen letöltésvezérlőd van?
  • Cicero

Ez általános? Mármint feltettem FlashGot-ot és ennyi :|
  • Cicero
    Köszi! Hálám üldözni fog :DDDD
  • dardevil
    Próbáltátok már ?

FireTune 1.0.3
  • shrek82
    Honnan próbáltad? mármint leszedni? Mer nekem innen van és tökéletesen műxik!
  • Cicero
    Leszedtem egy Flashgotot de nemtom mi van, hibás meg telepakolja az eszközök menüt üres opciókkal! Valaki tudna andi egy jó Flashgot kiterjesztést?
  • Felfedező
    A legújabb verziót használom, uninstall is megvolt elötte, cache ürítés ugyszintén... a java ikon Hide-ra volt állítva eddig..., na mindegy azért kösz a tanácsokat..
  • Sil78
    Hányas verziót használsz a Java-ból? Mielőtt feltelepítetted, uninstalláltad a korábbi Java verziót? Próbáltad már üríteni a Java cache-ét (Vezérlőpult / Java / General / Temporary Internet Files)? Kikapcsoltad a Java konzolt meg a Java ikonjának megjelenítését a tálcán (Vezérlőpult / Java / Advanced - igaz, ez csak gyorsít rajta elvileg, hogy a fagyáson segíthet-e, passz...)?
  • Felfedező
    Valaki tudna ajánlani esetleg a Sun java helyett valami másikat, ami működik Firefox alatt, mert a jójáték.hu oldal gyakran kifagyogat és szerintem itt a java-val van valami probléma...
  • Cicero
    htx!!4
  • Thanatos
    nekem annyi a bajom vele hogy kruva nehézkes az egész, ff bejön 3 mp alatt netscape meg a ocsa indulo képernyőt mutogatja pár percig is akár :/
  • Sil78
    Toolbar Enhancements
  • Cicero
    Azthiszem, hogy akkor IVJOE-tól nem fogadok el semmi fájlt
  • Cicero
    Itt kerestem, de nem találtam! Tudsz adni linket?
  • keeper2
    Ciceró: láttam én már olyan pfc-s (ami a túlfesz. védelmi áramkört jelenti) tápot, aminél megpróbálták a floppy kábelt forditva rádugni, és a kábel végétől a tápig teljesen egybeolvadt az egész vezeték, benn a tápban pedig szép kis eldurrant alkatrészek keletkeztek.
    Jó, persze, amit joe leírt, az kb annyira valószerű probléma, mint az a vírus, a terjedéséhez a felhasználó segítségét kéri. Közli, hogy még csak kezdő programozó írta, ezért megkéri, hogy a levelet megkapót, hogy küldje el az összes ismerősének, és ezután formatálja meg a vinyóját, csapja kétszer földhöz, a videókártyát és procit húzza fel annyira, amennyire csak a beállítások engedik, majd küldjön túlfeszültséget a gépére, végezetül az összes cd és dvd lemezét karcolja össze egy körzővel. Bár, kis segítséggel, de ez a vírus képes a legnagyobb kárt okozni :))))
  • Felfedező
    Hát nemtudom... Nálam 2 percenként kifagyott valamilyen hibaüzenettel... de hogy már a kilépésnél is kifaggyon egy progi az kicsit sok...
  • cSuwwi
    Nembaj, kis reklám nem árt a neccképnek, régen szerettem (bár az jó régen volt, 6-7 éve)
    A firefoxos dolgai miatt már szeretjük :)

Egyszerűbb 1 kattintással váltani, mint IE viewelni, sztem
  • Sil78
    Volt cikk, persze, kb 2 napja. Meg már a 8.0.1-es is megjelent, ugyanis képesek voltak eredetileg úgy piacra dobni, hogy az 1.0.4-ben javított sebezhetőségek még benne voltak. A váltást meg a Firefox is tudja (lásd IEView kiterjesztés, még meg is tudja jegyezni), csak nem az IE motorját használja, hanem simán megnyitja az IE-t.

A Firefox kiterjesztéseket fel lehet rá tenni, csak elég macerás (át kell írni kicsit a telepítőcsomagban az install.rdf-et, mert eredetileg ugye nincs benne a Netscape). Ha érdekel, megkereshetem, hogy pontosan mit kell csinálni velük (gyakorlatilag kicsomagolni az .xpi fájlt, az install.rdf-be beírni pár sort, visszacsomagolni és telepíteni).
  • cSuwwi
    Végre megjött a 8.0-s Netscape :)
    Első benyomások:

+ FFx motor megszokott minőség :)
    + 1 kattintás az IE/FFx váltás (trusted site alapból IE, a többinek FFx)

- Az FFx pluginok még nem mennek (FlashGot legalábbis nem akart felmászni)

Érdemes kipróbálni :)

HWSW-n főoldalon a cikk&link, de reggelre sztem az sg-n is kintlesz
  • Sil78
    A Testreszabásnál bejelölöd a Kis ikonok használatát. Ha használod a Toolbar Enhancements kiterjesztést, ezt akár eszköztáranként külön-külön is beállíthatod, ha Testreszabás közben a jobb egérgombbal kattintasz az eszköztárra.
  • Cicero
    Hogy lehet beállítani, hogy az eszköztár ne 24x24-es, hanem 16x16-os ikon méretben jelenjen meg?
  • Cicero
    CTRL+D :))))
  • Cicero
    Heh! Kár hogy van biztosíték :DD Igaz a tápot védi, szal a tápom nem nyulladna ki!!4
  • dardevil
    Most találtam lehet, hogy már volt.

Egy kis nitro a Firefox-ba !