3734
Adobe After Effects
  • formic
    Arrol nincs valami infotok, hogy jon e ki olyan AE ami tamogatja a 64bit es procikat?
  • albundy
    Nem minden esetben függ a számolás a RAM-tól. Hiába teszel sokat a gépedbe, az AE ebben a pillanatban csak 2 gigát képes látni (macintosh-on meg allokálni kell neki). Minden függ a kiszámolandók menyiségétől. A végső animációk előtt használj proxyt, pre-rendert, vagyis szervezd át a projektet. Olyan részeket, amelyek önálóan is megállnak a lábukon renderelj movie-nak, aztán impoprtáld vissza (a render settingsben ezt be is állíthatod).
    Szóval, van az a szitu, amikor organizálni kell...
  • formic
    Arrra nincs valami otletetek, hogy mivel lehetne igazan novelni a szamolasi sebesseget. Mostanaban nem ritak hogy 10-20 orat is elmolyol a gep a szamolassal, pedig egy 2800+ os barton om van 1gb 400 mhz es ddr rammal.... Otlet?
  • formic
    A tippekre gondolsz?
  • albundy
    Milyen szöveg?
  • HentmaN
    Nem tudja valaki hogy ha elindítom az after effects-et mért nem jelenik meg szöveg? Csak a kép és az gombok jelennek meg.

• albundy
    A Creating Motion Graphics első része kábé 50 dollár volt, a másik könyv is majdnem annyi. Az After Effects In Production 33 dollár, de a postaköltség még 9! A Classroom In A Book-ot a német amazon oldalról rendeltem, ott is vannak angol nyelvű könyvek, de nem olyan friss, mint az amerikai. Bankkártyával fizetek, a postás hozza kábé 10-14 nap múlva.
    Tutorok közül én is használtam a creativecow-t, az ayato-t, de itt az expressionokról találsz nagyon jó leírást, és ezen a honlapon további linkek érhetők el.
  • albundy
    Épp dolgozunk rajta, egyelőre nem tudok magyar nyelvűekről...
  • formic
    Dolgozok vele csak kicsit szeretnem tovabbfejleszteni a tudasomat. Tudsz ajanlani nehany tutor oldalt meg? En azokat nezegettem amiket meg lentebb irt a xelag, meg a creativcows on amik voltak, es a total training. Magyarorszagra is kihozzak 40 dollarert? Hogy fizetsz?
  • Stann
    MAgyar nyelvű tutorialok nincsenek sehol?
  • HentmaN
    Nem tudja valaki hogy ha elindítom az after effects-et mért nem jelenik meg szöveg? Csak a kép és az gombok jelennek meg.
  • albundy
    Ott vettem őket, ahová a linkek mutatnak, az amazon.com-on. 40-70 dollár darabjuk, de csak annak éri meg megvenni, aki dolgozik is velük, hobbira bőven elég az internet, elképesztő mennyiségű tutor van fenn...
    Az AE 7 még messze van. Talán már tudod kívülről a 6.5-öst?
  • formic
    Nincs valakinek CINEMA 4D bol "mukodo" verzioja?;)
  • formic
    Tenyleg az AE 7 rol hallottatok valamit?
  • formic
    Dögök ezek a könyvek, hol vetted oket? Es mennyi kostalnak?
  • albundy
    Nekem megvan a Meyer házaspár két könyve
    , pontosabban csak az első, mert a második majd júniusban jelenik meg a 6.5-ös verzióhoz. Ezen kívül Jeff Foster könyve, amelyik tényleg nem kezdőknek szól. Ám ha az amazon.com-on rákeresel az after effects-re, akkor még több könyvet találhatsz!
  • formic
    Albundy, nem tudsz olyan konyvrol ami nem a teljesen kezdoknek jelenik meg? Meg azse gond ha angol. De az a baj, hogy AE Bibliat is csak az 5.5 oshoz lattam:S
  • albundy
    Nézd át az eddigi hozzászólásokat, és töltsd le amihez linket találsz. Magyar nyelvű könyv még nincs, de a nyáron megjelenik az Adobe teljesen kezdőknek szóló 'Classroom In A Book' sorozat könyve az AE 6.5-ös verziójához. Abból elindulhatsz.

Üdv
  • Stann
    Hali!

Most kezdek le foglalkozni a Premier Proval, és az AfterEffects-be is szeretnék beletanulni! Kérdésem az lenne, hogy létezik olyan magyar oldal, ahol az alapoktól el lehet indulni, vagy egy jó leírás a progikról? Mert a Premiere-ről van 1-2 könyv, viszont az AfterEffectről nem láttam.
    Esetleg pluginokat honnan lehet leszedni?

Köszi!
  • xelag
    köszönöm szépen a segítséget,már nagyon érdekel ez a blue és greenscreen-es dolog.
  • albundy
    "Time within an expression is always measured in seconds. The default time for any expression is the current composition time at which the expression is being evaluated."

• formic
    xelag: talaltam egy plugint ami szerintem neked kellhet a kék hátteres melohoz. Image Lounge Real Shadows ez a neve. A lenyege hogy ha már rendesen kilyukasztottad a kepet es rateszed arra a videolayerre ahova szeretned, akkor arnyekot is tudsz ezzel az egyszeru pluginnel kesziteni hozza. Azt toltsd le amit kilinkeltem 649 es hozzaszolasban.
  • formic
    tehat akkor masfel percnel a time expression erteke 90?

Video tutorialhoz felvenni pl lehet a fraps nevu progival
  • albundy
    Lehet, hogy EZT keresed?
  • xelag
    milyen? programmal lehet ilyen tutorilat csinálni?
    Pl:
    Felveszem azt hogy hogyan csinálom a fénykardot,és utána elmenti ezt a videót és kész a tutor
  • WPMaster
    Hát segíteni csak abban tudtok ha küldtök valami anyagot, de legfőképp tutorialok kellenének. Én most egy lightsaber-es tutorialt csinálok. Úgyhogy várom ha valakinek van valamije!!!
  • albundy
    Nem pontosan értem a kérdést, de ha expression-re gondolsz, akkor ott (is) másodpercben mérik.
  • formic
    Wpmaster: hogy all a honlap keszitese? Ha kell segitseg szolj, szivesen segitek korabban enis gondolkodtam egy ilyen lapon.

Itt a kerdes: Mi a time változó visszatérési értéke?
  • albundy
    Én is itt vagyok, nézegetem a hozzászólásokat, de én sem írok mindig, csak ha kérdeznek...
  • WPMaster
    Nem én még járok ide és mindennap olvasgatom csak nem mindig írok.
  • formic
    nemtul porgos a topic... olvasgattam visszafele albundy meg wpmaster mar nem jarnak ide?
  • xelag
    nem tudok többet,szerintem
  • formic
    Tenyleg nem tudja valaki, hogy mi a "time" valtozo visszatérési értéke? (képkock szám, stb) ?
  • formic
    ezek az ayatoweb es tutorialok nagyon allatok csak kar, hogy egy csomohoz kell masik plugin is. Megcsinaltam parat kell hozza kis ido de szepek. Uj helyeket azota nem talaltal ahol tutorialok vannak?
  • xelag
    köszönöm szépen,a keylight-ot.

Thank you
  • drob
    ahhoz nem kell AE, alapból meg lehet csin. a premiere-rel is
  • formic
    innen le tudod tolteni. Nemtudom neked miert nem volt rajta a cdden. Szoval ilyen pittyeges senkinek?
  • xelag
    az a baj hogy nincs a cd-n ez a keylight.
    6.5 van meg
  • formic
    viszont nincs valakinek ez a pittyeges amikor a szöveget írja ki? sound effect
  • formic
    xelag: Elvileg a cdjen rajta van. Keylight az a neve a pluginnak csak kulon kell feltenni (AE 6.5 pro). A color key plugin is chroma key csak talan egy picit gyengébb minőségű. Ha kék vagy zöld háttér előtt veszel fel valamit figyelj arra, hogy a háttérnek nagyon el kell ütnie az előtérben lévő tárgytól, vagy embertől. Ezért használnak inkább nagyon rikító zöldet. Ezt a színt úgy képzeld el mintha fluoreszkálna nagyon élénk. Továbba ha mondjuk zöld a háttered minél kevesebb zöld legyen az embereden. Fontos a megvilágítása, hogy ne legyen rajta árnyék.

californistud: itt a link a serialhoz azt ird majd, hogy TEMP.