3734
Adobe After Effects
-
albundy #848 Aha, szóval arrólo van szó, hogy a két különböző anyagot ugyanott, pont ugyanolyan körülmények között veszed fel? Mert az más!
A Difference egy úgynevezett blending mode, ami nem más, mint az egymás felett elhelyezkedő layer-ek (egymáson keresztüli) átláthatósága. A Difference megvizsgálja a két leyer szín információit, és vagy kivonja egymásból az eredeti layer színeiből az alatta lévőt, vagy az alul lévőből a felső layer színeit attól függően, hogy melyik világosabb. Egyébként pont ugyanúgy működik, mint a Photoshop-os Difference. Próbáld ki. -
WPMaster #847 Már kérdeztem ezt a Premiere topicban is de amit ott kaptam választ arra én is gondoltam de nagyon hosszú videóra kéne úgyhogy pár óra alatt meg is tudnám csinálni. Szóval azt akarom hogy a videóba rezgést, remegést belerakni. mintha valami földrengés vagy hasonló lenne.
-
de valamelyik filmes oldalon így olvastam. a videó az volt, hogy a srác kimegy az út közepére, lefekszik és átmegy felette egy kocsi.
kérdeztem hogy csinálta, mondta, hogy felvette a sima utat, amikor átmegy a kocsi. fogta ezt a difference izét, így megkapta csak a kocsi, amit bevágott az ember fölé. szal érted:) -
albundy #845 Ha felveszel valakit a szobában, aztán a szobát üresen, mi a teved?
Ha csak az embert akarod kivágni, akkor mindegy hol veszed fel, kockánként kell kivágni (rotoscoping).
Az általad elképzelt jelenetet úgy kell megcsinálni ahogy leírtad, de a lépcső aljában áthaladó félig átlátszó alakokat először ki kell vágnod az eredetileg felvett háttérből. Ez a fentebb említett rotoscoping.
Az AE nagyon okos, de azt a munkát nem tudja elvégezni helyetted. Aki megteheti, pont ezért rögzít zöld vagy kék háttér előtt: ezeket később könnyedén el lehet távolítani (keying). -
Olvastam egy oldalon, hogy meg lehet azt csinálni, hogy felveszel pl. egy szobát üresen, aztán felveszed úgy, hogy van benne vki, és utána van vmi difference akármi, amivel az AE ki tudja számolni a különböző képkockákat és csak azt kivágni.
Tul képp azt szeretném megcsinálni, hogy egy fix beállításból felveszek vkit ahogy megy fel egy lépcsőn, aztán a lépcső aljában meg elmegy két ember félig átlátszón. Szóval azt úgy meg lehet csinálni, hogy azt a két emberrel megcsinálom ezt a differences vmit, majd rárakom őket a lépcsőn felmenős scenre, és ott az opacityt leveszem 50%-ra? ha igen, hogy? -
albundy #843 Arra gondoltam, hogy megírod a tutor sorszámát. Mert mindegyik tutorhoz más-más plugin kell, amit jelez is zárójelben, a tutor neve alatt.
Egyébként inkább azokat a tutorokat nézd át - ha még új vagy -, amelyekhez elég a "gyári" program, ugyanis az önmagában is olyan sokat tud, hogy kiaknázása szinte lehetetlen, igaz, a feladat megoldása több fejtörésbe kerül, mint egy plugin beillesztése. Egyébként szinte minden megvalósítható plugin nélkül, ehhez azonban nagyon kell(ene) ismerni a szoftvert. A pluginek használata a profik között kimondottan ciki.
Ettől függetlenül persze lehet próbálkozni...
-
Highw@yPos. #842 hmmmm számát? :-)) új vagyok a dologban, akkor inkább másképp írom:
Final Effects Complete , innen láttam:
http://www.borisfx.com/products/index.php
Gondolom ha ezt a plugint felrakom, akkor meg tudom csinálni az ayatowebes effekteket/javiccsatok ki ha nem igy van :-D/. A gond evvel az hogy fizetős, és nem is akár milyen ára van. Érdekelne amugy az össze plugin.
torrentreactoron nincs fent csak a RED vagymi a Boris-tól, de Final Effects nincs. de ha tudtok olyan torrentportált, ahol fent van, akkor a linket megköszönném.
-
köszi szépen -
albundy #840 Mondd a tutor számát. Úgy könnyebb. -
Highw@yPos. #839 Srácok, nem tudjátok, hogy azt a plugin-t(final effects), ami az ayatoweb-es effektekhez kell honnan lehet leszedni? meg hogy mire kell rákeresni?
thx -
Köszi!! Azóta arra próbáltam réjönni hogy hol láttam :) -
albundy #837 Szörfözz el erre a honlapra, és görgess le a hatodik tutorial-ig. Az lesz az. -
hát, ha összefutsz vele, akkor...:) -
aha. láttam vhol egy ilyen tutort. csak már nem tom hol :D -
meg lehet azt oldani, hogy van egy szövegem és az kiíródjon, de nem úgy, mint ha géppel lenne írva, hanem mintha kézzel írná és amerre íródik, ott vmi kis fényes pont legyen, vagy vmi csillag, vagy értitek:) -
BitHumen. nem valószínű hogy oda bekerülsz. -
Highw@yPos. #832 BH alatt mit értesz? :-) pontos címét leirnád plz! -
Highw@yPos. #831 Srácok új vagyok a dologban, kéne nekem 1-2 tutorial és mindenfajta After Effects segédlet+ telepítéshez vmi bővebb infó,h miket kell feltenni,h a legtöbb funkciókat is ki tudjam használni.
Cserébe hasonló helpet tudok adni Flash ActionScript szinten, ha szükséges :-)
Előre is THX -
albundy #830 Talán annyit érdemes még hozzátenni, hogy én így szoktam:
A mozdulat legelején pontosan kijelölöm a használandó részt, és előrébb ugrok, majd finomítok. Aztán megnézem képkockánként a közbenső részt, hogy mi nem stimmel, és ott szólok közbe... Kétségtelen, ez proli meló. -
simovie #829 Megharapom a saját bal combom!Azért kösz
-
albundy #828 Ezt úgy hívják, hogy rotoscoping. Ha nem green screen előtt forgattad a filmet (amit lefogadok), akkor bizony kockánként kell haladnod... 
Ha kivágtad a kívánt figurát, már azt csinálsz vele, amit akarsz... -
simovie #827 Sziasztok! Barátaimmal filmet forgattunk, amelyben az egyik szereplő utólag más színt kap. After Effects
-et használtam a trükkhöz, maszkot készítettem, amely csak az átszínezendő szereplőt engedi látni. Képkockánként módosítani kell ehhez a maszk körvonalát. Kérdésem: tud-e az AE egy kezdő és egy végponti maszk között interpolálni vagy valóban egyenként kell finomítgatnom valamennyi képkockára a maszkot?
-
albundy #826 A legkönnyebbekkel kell kezdeni. Íme a nyolcadik összefoglalója:
1. Először rajzolni kell Illustratorban egy hullámformát. Az alakzat nem lehet nyitott, tehát ha balról kezdjük, akkor a vízszintes rész után a vonalat folytatni kell felfelé, aztán balra visszafelé, majd le a vonal kezdőpontjáig. Erre azért van szükség, mert a későbbiekben felhasznált AE-s effekt csak zárt útvonalon tud haladni.
2. Importáljuk be az Illustrator file-t, helyezzük el egy comp-ban. Kapcsoljuk ki a "szem" ikonját, hogy láthatatlan legyen.
3. Hozzunk létre egy új, üres layert az előző felett, majd alkalmazzuk rá a Vegas effektet (Effect>Render>Vegas).
4. A Vegas beállításai között az "Input layer"-ben válasszuk ki a hullámformás, most éppen láthatatlan layert.
5. Helyezzünk el keyframe-eket a Rotation-ba, ízlés szerint. Látni fogjuk, hogy az effekt körbefut a teljes vonalon, tehát ott is, ahol nem kéne látszódnia. A nem kívánt részt akár ki is maszkolhatnánk, de sokkal egyszerűbb, ha felméretezzük (Scale) az egészet, hogy a vízszintes hullámfármán kívül a többi ne is látszódjon. Ezért kell a formát Illustratorban elkészíteni, hiszen a vektoros ábra tetszés szerint nyújtható.
6. Effect>Stylize>Glow. Itt ügyeljünk arra, hogy a glow ne szűrődjön be a kép felső szélein, ahol a nem kívánatos vonalakat elrejtettük.
7. Készítsünk ízlés szerint hátteret az egész mögé.
8. A legvégén alkalmazzuk a Strobe (Effect>Stylize>Strobe Light) effektet a háttéren, a bweállításokat Ayato feltette a honlapjára.
Ugye milyen egyszerű? -
Most került fel BH-ra 3 DVD és 4 CD, ami az Adobe After Effects program kezelését oktatja. Aki reg. az oldalon, menjen és nézze meg. -
ayatowebes cuccot sikerült már vkinek csinálnia?
-
WPMaster #823 aftereffects.atw.hu -
mi az oldal címe? -
WPMaster #821 átraktam a weboldalt az atw.hu-ra és irtam egy rövidke fénykard tutort hozzá. -
WPMaster #820 Bocsi de már nem nagyon emléxem hogy mien részlet. -
drob #819 komolyan mondtam hogy megcsinálom Neked prem-be ha elküldöd-elküldhető a részlet ... -
WPMaster #818 Albundy akkor lesznek tutorialok az oldalra? -
sziasztok! Tudom, hogy ez nem ide vág, de Adobe progival kapcsolatos! Ha valakinek megvan az Adobe CS2 full verzió akkor légyszi írjon! Fontos lenne! Előre is köszi! msn címem: [email protected] -
albundy #816 először menjetek a Bittorrent.lap.hu oldalr, és az ott található több tucat torrent oldal valamelyikén írjátok be a keresőbe, hogy "total training" és/vagy "after effects".
-
A torrent linket nem tudnád átpasszolni? -
drob #814 megkaphatnám én is a címet, most ismerkedek a progival ... -
es honnan toltotted??? -
CseZo #812 Na sikerült letöltenem a Total Trainingből.Igazából nem tudom melyik verzióhoz van, mert nem egyértelmű.Mindenesetre elég alaposnak tűnik.Egy "csomagban" 3 video van, ami egyenként 1 órásak.Nem DVD, hanem xvides avi,legalább hamarabb lent van.Egy csomag nálam, átlag 1.5-2 nap alatt jön le.Hát ennyi. -
formic #811 Egyebkent nekem az egyetlen gondom az studio21-el hogy szinte aranyárban tartják a tanfolyamokat. -
formic #810 en sikeresen megszereztem 1 db cd t a Total Trainingbol nagyon jo. Csomo uj otletet adhat. Eshat olyan dolgokat is elmagyarz amire magatol nehezen jonne ra az ember. Cinema 4D ben nincs otthon valaki? -
albundy #809 Keress rá valamelyik torrent oldalon.