3734
Adobe After Effects
  • albundy
    Van linked a tutorhoz?
  • albundy
    Miért nem írod be a Google-ba, hogy "free sound effects"?

A Winamp-ban egyébként a Nullsoft Disk Writer plug-in-t kell kiválasztani.
  • Gladiator
    world3d.hu
    meg beírod gúöglebe.
  • Gladiator
    albundy!

van egy videótutorial az adobe honlapján. lényeg az, hogy a shadow/highlights-cal kivilágosítja a videó sötét részeit. ám ekkor nagyon zajos lesz.aztán a videóban a hapsi annyit csinál, hogy rányom a noise reductionra, és szép sima lesz az egész. viszont ha én rányomok nem történik semmi, mert egy csomó mindent kell állítgatni, de fingom sincs mit és hogyan. vmi help?
  • xelag
    igazából egy jó star wars űrhajó lövéshangja kéne
  • xelag
    kössz már megy.
    Tudsz olyan oldalt ahonnan mindenféle hangefekteket lehet letölteni?
    madárcsicsergés,star wars űrhajó hang,mindenféle.
  • xelag
    de ugyanúgx nem csinál semmit csak lejátsza.
  • xelag
    átálítom az options/preferences/output/és ott átálítom a waveOut output v2.0.2a
  • albundy
    Az Output menüben egy másik dll-t kell választani (asszem wav_out vagy valami ilyesmi a neve.)
    Ha ezután play-t nyomsz, látod, amint a kurzor mozog, de gyorsabban, na, akkor írja a wav-ot a vincsire. Utána vissza kell állítani a lejátszást, mert onnantól kezdve semmit nem hallasz majd, csak a wav-ok halmozódnak...
  • xelag
    winampal hogyan lehet?
  • albundy
    Szinte bármilyen audió programmal lehet konvertálni (Sound Forge, Winamp, stb.)
    A Fractal Noise beállításai között kell variálnod, és ha sikerült valamit előállítanod, akkor már csak a különböző transfer mode-okkal kell játszani, maszkolni, hogy ne legyen szabályos a széle, és persze animálni a fractal layer-t.
    A fractal noise nagyon sokmindenre használható, de nem tudok neked most konkrét tutor-ral szolgálni...
  • xelag
    és hogy kell ezt a fractal noise-t használni?
    hogy csináljak füstöt
  • xelag
    mivel lehet mp3-at wav-á konvertálni?
  • xelag
    köszönöm
  • albundy
    Ha regisztrálsz az Artbeats-nél, azt hiszem pont egy "tűz" klipet tölthetsz le ingyen...
  • albundy
    Xelag, megyek sorban.
    - A 3D-s filmre van egy filter az AE 6.5 PRO-ban, de most nem vagyok a gépem előtt, így majd este megnézem otthon.
    - A Trapcode SoundKeys nagyjából olyan, mint az AE-ben a 'Convert audio to keyframes'. Vagyis az adott hangfálj-t konvertálja keyframe-ekké, persze minél egyszerűbb a zene, annál jobb, hiszen akkor nem lesz annyi keyframe. Ha pedig megvannak ezek a keyframe-ek, egy új layerre teszi őket (audio amplitude), innentől kezdve pedig egy expression segítségével szinte bármilyen layer bármilyen tulajdonságát tudod "vezérelni" a hanggal.
    - Tehát a Sound Keys ennek komolyabb verziója.
    - A pattogás abból szokott adódni, ha a hangsáv mp3, és nem pedig wav. Célszerű wav-val dolgozni, így kisebb a hiba esélye. Azt persze nem tudom, hogy milyen render beállításokkal dolgoztál...
    - A tüzes videóban a tűz ún. stock footage, ami azt jelenti, hogy megvásárolt egy tüzet ábrázoló klipet, aztán azt variálta a kéz mozgásának megfelelően. Ilyen stock footage oldal például az Artbeats is.
    - A ködöt megcsinálhatod a Fractal Noise segítségével.
  • xelag
    meg olyan füstöt amit kiköp.
  • xelag
    És mára még egy utolsó kérdés.
    Hogyan lehet ilyen tüzet csinálni?A második videó az.
    http://www.peerlessproductions.com/fxtests.html
  • xelag
    Az mitől van hogy megcsinálok egy star warsos bevezetőt(de nem csak ennél)és amikor exportálom aviba akkor elindítom és nagyon halk pattogásokat lehet hallani.Azt szeretném hogy ne pattogjon a zene.Minden Hangot normálisan lehet hallani csak nagyon halk pattogásokat is közbe.
    Nincs valami pattogásgátló az effects/audióba?
  • xelag
    Mire jó a trapcode sound keys?
    Hogyan lehet használni?
  • xelag
    hy,nem tudja valaki hogy hogyan lehet 3ds filmet csinálni?
    Pl mint a kémkölykök 3d.
    Szóval azt szeretném hogy van egy kamerával felvett film vagy egy afterrel készült film és ezt megcsinálni afterrel hogy szemüveggel lehessen nézni.
  • albundy
    Nem tudom, én csak lefordítottam ami oda volt írva. Lehet, hogy a régi PS Ripple helyett más van, de erről nincs infóm.
  • xelag
    nekem miért nincs ps ripple? más nincs,nem lehet hogy valami más van helyette?6.5 pro van nekem.
    csak sima ripple van de azt írtad hog nem keverendő öszze a mezei ripplevel a ps ripple
  • albundy
    Az eredeti fénycomp a legelső. Aztán ugyebár csináltál egy másikat, amelyiknek a színe változik, hogy a kézből kiindulva más legyen, sőt, realisztikusabb.
    Na, az első comp az első.

A maszkolós kérdésedet nem értem.
    A keying, a rotoscoping és a mozgás maszkolása nem megy keyframe-ezés nélkül. Kuli meló, senki se szereti, a profi key és roto pluginek 6-700 dollárnál indulnak, és nem helyettesíthetik a greenscreent...
  • WPMaster
    Meg lehet azt csinálni hogya maszkolást tracking-elem hogy ne keljen képkockáról képkockára megcsinálni.
  • xelag
    csak sima ripple van de azt írtad hog nem keverendő öszze a mezei ripplevel a ps ripple
  • xelag
    nekem miért nincs ps ripple? más nincs,nem lehet hogy valami más van helyette?6.5 pro van
  • xelag
    vagy blur van már rajta csak szín nincs.
  • xelag
    a végét nem értem hogy az eredeti fény comphoz adj fast blurt.
    Melyik az eredeti fénycomp?Már szines,vagy amit legelsőnek csináltam amikor még blur nincs rajta?
  • xelag
    SEMMI BAJ
  • albundy
    Én írtam el a címét..
  • xelag
    ja,de ostoba,tudatlan vagyok tényleg,ez az egész 528 az nekem szólt,csak az eleje webmasternek.
    Akkor kösz.és bocs
  • xelag
    De nem írtad nekem tovább?hol van a vége?az 528-as hozzászólásban?
    De az valami fénykard tutor nem pedig lightning.
  • albundy
    Xelag: a villámnak itt a vége! Csak meg kell keresned az előző részeket.

Az első Ayato lesz az, mert abban annyira kevés az információ, hogy abból ami a honlapján van, nagyon nehéz kiokoskodni a megoldást annak, aki még nem ismeri eléggé a programot. Aztán terveim szerint jön a többi is.
  • WPMaster
    Ohh albundy ezer köszönet.
  • WPMaster
    Aham. A Szinház és Filmművészeti vágó szakán már gondolkoztam, csak nem minden évben índítanak vágó szakot legalább is úgy tudom.
  • Gladiator
    hát, a színház és filmművészetin lehet talán (én is oda megyek, operatőr szakra). de ott asszem csak vágó van. az ilyeneket nem tanulják főiskolán. ez egy pár hónapos képzés össz-vissz.
  • WPMaster
    És azt nem tudjátok hogy van e olyan felsőfukú iskola ahol ilyen effektezést lehet tanulni vagy olyan szakot ami a filmezeés ezen ágával foglalkozik?(nem a Studio 21 és effélékre gondolok)
  • Gladiator
    melyiket fordítod le?
  • xelag
    albundy légyszives,please nekem is folytasd a villámot:(