3734
Adobe After Effects
  • CseZo
    Jav.: nem akartok mondani egy címet...???Jajj, a gyors gépelés....
  • CseZo
    Azt a könyvet én is megvettem, hát kicsit többre számítottam, de vannak benne azért érdekes dolgok.Igazából arra jó, hogy az alapokat megtanítsa, a többit meg az ember kreatívítására bízza.
    Nem akarok mondani egy címet ahonnan neki állhatok a én is letölteni a Toltal traininget...Légyzsike!
    Amúgy 1 hónnappal ezelött nekem azt mondták a Studio21-nél, hogy még nincs After Effects tanfolyam, és most per pill Combustion se indul (én arra akartam menni).
    Pedig jó fej az a csávóka aki a After Effectset tanítaná, én nála Premier PRO-t tanultam.
  • Atika :o)
    hmm az mar egesz jo ha az 5 -iket szeded es nem lehet megeggyezni veled hogy postan elkuldod?? :)
    sziasztok! 2 nap alatt sikerült végigrágnom magam ezen a topicon :) hamarosan lejön a progi (DCről húzom és baromi lassú...) akkor majd csatlakozom a kérdezők csoportjához :) eddig premiere-el meg photoshopal foglalkoztam főleg, ae-el is próbálkoztam de egyedül nem sokra mentem még anno :) de nagyon érdekel a dolog, meg nemcsak az ae, hanem a particle illusion is(ha vki tuggya jól hasznűlni abban is segíthet :)), de ahhoz is gyökér vok. bocs h hosszú és off voltam majd még írok... Üdv:G
  • zalkrifa
    dehogy 2
    már az ötödik is lassan lejön
    akkora különbség meg úgysem szokott lenni a verziók között, hogy ne vegyem hasznát.
    REMÉLEM !!!
    Na megyek, mert megindult most a letöltés felment egészen 2kb/s-ra
  • albundy
    Két és fél hónap alatt 2 DVD a 15-ből????
    Mire leszeded, kijön a 7-es verzió, oszt kezdheted elölről...
    Hat en is lehuznam a dvdket mert erdekelne csak hat ha lassan jon az nem tul jo :((((
  • zalkrifa
    Hát hogy lassú, azt aláírom
    2,5 hónapja szedem éjjel nappal , de asszem megéri
    az első 2 DVD-t már megnéztem, nagyon alapos, és nagyon jó.
    Mindenkinek csak ajánlani tudom
    Ja és megjelent a napokban a magyar könyv is hozzá.
  • albundy
    Én le szoktam tölteni azokat, amelyeket a honlapjukon tesznek közzé rendszeresen. Azokból is el lehet lesni dolgokat.
    De mindenkinek ajánlom a Súgót, én sokszor használom.
  • egr
    Tegnap fent volt egy w***z oldalon, próbáltam lehúzni, de nem engedett be, sokan voltak. Ma már az oldal sincs meg, leszedték, vagy leszedették. Így jártunk. Pedig úgy megörültem........
  • albundy
    Mindenki azt mondja, hogy az a legjobb, de baromi drága (550 dolcsi), igaz, nem 14 hanem 15 DVD.
    Vandit:
    A 6-os verzióhoz volt torrentem, de olyan lassan akart lejönni, hogy feladtam.
    Es ezeket hol lehet beszerezni?? :)
  • zalkrifa
    És mi a véleményed (AlBundy) a 14 lemezből álló Total Training DVD-ről???
  • albundy
    Én voltam olyan könyvesboltban, ahol egy példány direkt azért volt felbontva, hogy meg lehessen nézni. Egyébként meg nem vagy köteles zsákbamacskát venni, úgyhogy meg lehet kérni az eladót, hogy adjon egy bemutató példányt...
  • egr
    Egyetértek, én megvettem a sorozat Premiere Pro könyvet, most is ott van, ahová tettem vásárlás után. A lemezmellékleten csak klippek vannak, amit a nagyagyú amcsik vágdoshatnak össze-vissza. A belelapozás nem járható, mivel lefóliázva árusítják.
  • albundy
    A helyzet az, hogy megvan a véleményem erről a könyvről. Igaz, csak a 6-os verzióhoz készült kiadvánnyal találkoztam, de az annyira kezdőknek (meg buta amerikaiaknak) készült, hogy azt is külön lépésben írja le, hogy hogyan kell pl. elmenteni egy projektet.
    A három Meyer könyva legjobb amivel valaha találkoztam, igaz azoknak szól, akik jól beszélnek angolul - no meg van pénze rendelgetni Amerikából...

Azt javaslom mindenkinek, hogy mielőtt megvenné a magyar nyelvű könyvet lapozza át, nehogy túl sokat várjon, és keveset kapjon a pénzéért...
  • drob
    Sziasztok!
    Ma kaptam ezt a mailt a kiadótól, gondolom érdekes lehet egy-két illető számára [#circling
    "Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy az Adobe After Effects 6.5 & Encore DVD 1.5 - Tanfolyam a könyvben című könyvünk 2005. augusztus 04. jelenik meg."
  • xelag
    az is,krva jó,legalább sok progihoz van tutor,maya meg after,ja és photoshop,ami engem érdekel.Amúgy van az after effects tutorok között egy ilyen star trek-es teleportálás,az nagyon tetszik,de nem tudom megcsinálni,vagyis még nem próbáltam.
  • Sonajk @:o)
    Ezt most nem igazán tudom, hogy dícséretként vagy "lehúzásként értelmezzem-e, de mindegy. Tudod mit! én dícséretnek veszem :)
  • xelag
    kösz,geci jó oldal
  • Sonajk @:o)
    Lehet, hogy valaki ezt az oldalt még nem ismeri.
  • albundy
    Tehát a comp elején prödüljenek meg a képek, aztán pedig álljon meg? Akkor variáld a frame rate-et, aztán time remapping.
    Az interpret footage ablak a tga sequence nevére jobb kattintással érhető el a Project ablakból. Ott a frame rate-et és a loop-ot is be lehet állítani.
    Ha jól értettem.

Renderelés előtt azonban a comp settings advancecd fülére kattintva be kell pipálni a "preserve frame rate when nested or render queue" opciót, mert egyébként mindent az eredeti frame rate szerint számol ki!

Ha jól értem.
  • Stann
    Nm a kompozíció hosszát szeretném megváltoztani, hanem a benne lévő sequence hosszát, hogy 1/10 mp alatt váltsa az 5 képet, utána meg semmi, hanem azt kitolni a kompozíció hosszára!
  • albundy
    Egy comp hosszát sokféleképpen meg lehet hosszabbítani. Például jobb gombbal kattintasz a comp nevén a Timeline-on.
  • albundy
    Flash-es weboldalt legegyszerűbben Flash-sel lehet készíteni...

Habár az AE-ben létezik swf export, csak bizonyos effekteketpl. text presets) lehet flash-be exportálni. Amikor ilyen műveletet végzel, az AE generál egy html file-t, melyben egyrészt előnézheted a flash-t, másrészt egy listát is találsz arról, hogy mi maradt ki az exportálásból.
    Ezeket a funkciókat valószínűleg fejleszteni fogják (főleg most, hogy az Adobe megvette a Macromedia-t), de egyelőre elég kezdetleges az swf export.
  • Skullkid
    Hi all!

Valaki meg tudná mondani hogy AE-ben lehet-e flash weboldalt készíteni?
  • xelag
    Ez hogy nem jutott,nekem eszembe
  • Stann
    Ez érdekes, köszi a tutort!
    Én ott akadtam el, hogy a hosszát hogyan lehet megnyújtani, mert nekem sehogy sem akarja kihúzni legalább pár mp-re sem, hiába húzom a csúszkát is!
  • albundy
    Néha könyebb megcsinálni valamit, mint hinnénk. Ha vándoroltatni szeretnéd a felhőket, akkor csinálj egy jóóóóóóóóóóóóóó széles layert és mozgasd (position).

Ugye milyen egyszerű?
  • albundy
    Xelag:
    A tutort fejből írtam, nem pedig a gép mellett, úgyhogy remélem nem tévesztettem. Ha az Interpret Footage szürke annak oka van, de akkor a frame rate-et megváltoztathatod a comp settings-ben is...

WPMaster:
    A tutort nyugodtan tedd fel, csak írd oda, hogy al bundy írta.
  • xelag
    albundy,nekem a file/interpert footage/main halvány,és nemtudom kiválasztani,amúgy
    ilyet hol lehet látni a cnn-en?
  • xelag
    NAgyon jó lett
  • xelag
    Amúgy kösz albundy a fáradozásodat.
  • xelag
    Szerintem nem haragudna,csak megtiszteltetés lenne neki,SZERINTEM
  • WPMaster
    Albundy!!!
    Ha nem harkszol akkor feltenném ezt a kis tutort az oldalra kiegészítve pár képpel. ok?
  • albundy
    Itt egy rövid kis tutorial ahhoz, hogy könnyedén állíthassunk elő olyan mozgó hátteret, amelyet a hírtévék használnak (pl. CNN, NBC, stb.). Persze sok megoldás létezik, és ez csak egy, de könnyű, és beindíthatja azok agyát, akik tovább szeretnék gondolni a módszert.
    Na, lássuk.

1. Kreáljunk egy új dokumentumot Photoshopban. (Ha a gép lassú, akkor mondjuk 320x240-es méretben, ha bírja, akkor lehet 720x576 DV/PAL).
    2. Alkalmazzuk a Filter>Render>Clouds filtert. Kedvünk szerint színezzük ki, mondjuk kékre.
    3. Az így kapott képet mentsük el mondjuk bck01.tga fájlként. Fontos, hogy .tga legyen!!!
    4. Ismét Filter>Render>Clouds ugyanazon a fájlon. A megváltozott mintázatú fájlt ismét mentsük el, ez legyen bck02.tga.
    5. Alkalmazzuk a Clouds filtert még háromszor, így a végén öt különböző .tga file-t kapunk.

Fontos, hogy a Clouds filtert mindig ugyanazon a layeren alkalmazzuk, mert így elkerülhetjük, hogy véletlenül két egyforma mintázatút hozzunk létre.

6. Indítsuk el az AE-t, és importáljuk be az öt .tga fájlt TGA SEQUENCE-ként, és csak így, mert egyébként a dolog nem fog működni!
    7. Húzzuk rá a tga seguence-t a Create New Composition ikonra, és máris ugorhatunk a Timeline-ra, ahol egyetlen layer látható, a .tga sequence. Ha lejátszuk, láthatjuk, ahogy a preferencesben beállított ideig játsza az egyik képet, majd a másikat, a harmadikat, stb...
    7. Engedélyezzük a motion blurt a Timeline-on, majd a layerhez kapcsoljuk is be (pipázzuk ki a kis M betűt a layer neve mellett.)
    8. Így már jobb, de még mindig nem egészen.
    8. File>Interpret Footage>Main. Itt állítsuk át a frame rate értékét alacsonyabbra (mondjuk 12-re) és nézzük meg az animációt. Bátran variáljuk a frame rate-et, amíg nem leszünk elégedettek az eredménnyel.
    9. Megfűszerezhetjük az egészet egyéb effektekkel (Colorama, stb.)

Van kérdés?
  • xelag
    (Amúgy nem szégyen ugye ha valaki mástól kér segítséget?)
  • xelag
    albundy,leírnád nekem hogy hogy lehet a felhőt úgy megcsinálni,mintha menne jobra vagy balra stb?mert az evolutionnal csak megváltozik az alakja vagy milye.
  • albundy
    Bezony!
  • xelag
    evolutionnal ugye?