3734
Adobe After Effects
  • WPMaster
    Bocsi albundy de azon az oldalon amit mutattál azon belül hol találok leírást? (Szerintem csak én vagyok vak)
  • xelag
    Tudom hogy gyökér vagyok és megigértem hogy nem kérdezek semmit de még lenne kérdésem.
    Hogy lehetne olyan robbanást csinálni mint amikor két fénykard összeütközik,ilyen fényt?Én eggyet tudok,az a render/lens flare de ez nem olyan jó,valami jobb kéne.
  • albundy
    A pre-render akkor jöhet jól, ha preview jelleggel szeretnél megnézni több comp-ot, amelyeket egybe húztál össze, tehát a pre-render tulajdonképpen egyfajta preview, de rendereléshez hasonló a beállítása.

A rendereléshez ki kell választanod a comp-ot, és utána Composition>Make movie. (Tehát: renderelés=make movie)

fpm: a fentiek fényében már világos a különbség, ugye?

Az export és a render között pedig az a különbség, hogy például a renderelésnél nem csinálhatsz .swf file-t, csak exportálni tudsz .swf-be.
    Az export tehát egy butított render, lényegesen kevesebb beállítási lehetőséggel.
  • fpm
    ja, hülye vagyok, már keverem a sok programot...:)
    make movie és pre-render közötti különbségre gondoltam...
  • xelag
    az nem a render?vagy egyáltalán hol találom a sima rendert?
  • fpm
    na ezt akartam én is kérdezni tőletek, mire való a pre-render valójában?
  • xelag
    még annyi hogy mi a külömbség a renderelésnél és az exportálásnál?
    renderelni úgy kell hogy compostion és pre-render?
  • xelag
    bocs elb....am a helyesírást nagyon
  • xelag
    köszönöm most már nem kell mert megtaláltam hogy hogyan lehet hangot csinálni,nem is tudtam hogy jobb oldalt ,tudod ahol a time controls van benne van a ram preview és ha azt megnyomom akkor beolvassa a memoríába a hangot.
    De ps-ripple-t azt nem találom.
    most már nem kell semmit segítened mert nagyon sokat segítettél,csak még a villámot leírnád még nekem.
  • xelag
    valamit át kell álítani?
    hogy hogy nekem nincs ps ripple?pedig 6.5pro
  • xelag
    na nem az mp3 -al van a baj hanem ha elindítom a timelineba egy filmet vagy egy zenét akkor elindul a video csak nincs hangja
  • albundy
    Nem pontosan értem a problémát. Amikor én egy hangsávval rendelkező filmet importálok be, semmi gond nem szokott lenni. Az viszont biztos, hogy az AE nem nagyon szereti az mp3-at, célszerű tehát ezt az importálás előtt wav-vá kovertálni.

A maszkolásról pedig:
    A Help-ben keress rá a "comp view" kulcsszóra, és a találatok közül kattints a 'Using the composition window'-ra, ott megtalálod az ablak leírását.
  • xelag
    egyszer lehalkul a szám máskor fölhangosodik.
  • xelag
    Akkor nincs hangja amikor be van importálva az after effects-be és berakom a timeline-ba,és azt hogy lehet hogyha van egy film pl aminek nincs hangja és rárakok egy mp3-at és hogy csak néha szólaljon meg,mondjuk a közepétől de nem a szám eleje hanem amit én akarok
  • xelag
    óh albundy lenne egy mindennél fontosabb kérdésem,az hogy hogyan lehet azt beállítani hogy legyen hangja a filmnek vagy a zenének?mert így hang nélkül nem tudok mondjuk lézerkardhangot adni hozzá mert nem hallom.
  • xelag
    nem találom ezt a safe/action mellett ezt a trapézt.
  • fpm
    Valami ilyesmi hibaüzenetet kapok (de majd éjjel megnézem újra):

AEGP Plugin Premiere Import

2 helyen találtam erről vmit a világhálón, mindkét helyen azt mondták, hogy tegyem újra a premieret, azután, ha az AE már fennt van. Na én újrainstalláltam, de semmi, hiba maradt.

Te ezek szerint simán importálsz premiere 6.5 projectet After Effects 6.5 Pro-ba?

• albundy
    Na nézzük. Maszkot a töltőtoll alakú ikonnal tudsz rajzolni, normális esetben egy sárga vonal jelzi azt a comp ablakban. A maszknak nem feltétlenül kell önálló layer, rajzolhatod arra amelyikre akarod. Na most, ha sikerült maszkot rajzolnod, akkor azt ki is tudod jelölni. Egyébként a maszk csak akkor látható, ha a comp ablak bal alsó részében (a title safe/action safe gombe mellett) a torzított trapézra emlékeztető gomb be van nyomva.
    A villámot külön kell renderelni, mert utólag teszed rá a színészt ábrázoló filmre.

A Star Wars szöveget a lap alján találod, keresd az 'Opening Crawl Sequences' részt, ott több tutor is van.
  • xelag
    pontosan hol van ez a tutorial,a starwars text tudod amelyik felfelé megy
  • xelag
    albundy a villámot folytatod nekem?

Tedd az importált filmet egy comp-ba, majd duplikáld (Ctrl+D).
    Rajzolj egy maszkot a kéz köré (ábra a honlpon).
    A timeline-on állítsd be a Mask Feather értékét kábé 50 pixel-re.
    kopírozd át ezt a maszkot a másik (az eredeti) layer-re Ctrl+C Ctrl+V-vel.
    A bekopírozott mask blending mode-ját állítsd "add"-ról "substract"-ra. A MASK FEATHER ITT IS LEGYEN 50 PIXEL!!!!

Ezt nem nagyon értem hogy rajzolj a kéz köré egy maszkot,mert bármit is rajzolok köré,akkor nem látszódik.Előtte kell egy fehér layer?
    Mit kopírozzak át hova?
    Úgy kellett renderelni hogy csak a villámot,vagy úgy hogy a film is rajta legyen.(Úgy hogy a filmen már a villám rajta van?)
    Hogy hogy nekem nincs ps+ripple? pedig 6.5 pro van meg
  • albundy
    Sajnos még nincs meg a pénzem az upgrade-re, ezért csak a 6.5-ös Premiere-t használom, de nagyjából úgy, ahogy alant leírtad.
    Mivel AE-ben csak igen rövid, néhány másodperces anyagokkal dolgozm, ezért a render működik, de NEM mpg-be, hanem tömörítésmentes avi-ba. Így minden egyben van, csak importálom, és kész.
    Egyébként milyen hibaüzenetet kapsz?

AE-ben a RAM preview a numerikus billentyűzet 0-ás (nullás) bilentyűjére működik, ha lassú, akkor nincs elég memóriád. Minimum 1 giga ajánlott, de kettőnél nem lát többet az AE.
  • fpm
    Sziasztok, kezdő fórumozó vagyok, és elég kezdő az after effectsben is (premiere-t valamennyire már ismerem...).

Az lenne a kérdésem, hogy ti hogyan használjátok együtt a két programot?

Premiere Pro 1.5 és After Effects 6.5 Pro

Elvileg tudnom kellene importálni premiere projectet az after effectsbe, de mindig leáll hibaüzenettel. A copy-paste megoldás működik, de csak premiere > ae irányban, vissza nem. Márpedig effektelés után jó lenne visszarakni premierbe, mert a végleges hangot ott keverném rá, plusz ott könnyebben szerkeszthető.

Amit most csináltam, az kicsit durva:
    1. capture premiereben,
    2. kezdetleges edit premierben
    3. render premierben mpeg-nek (bár ezt kihagyhattam volna)
    4. after effects - egy/két trükk
    5. render mpeg-be

És majdnem sikerült, mert a hang néhány ponton eltört...

Amúgy az ae-ben csak RAM preview-ban van hang, sima lejátszásban nincs? És miért csak 10 fps-sel játsza le elsőre azt a klipet, amin semmit sem módosítottam, és a premiere gond nélkül (és renderelés nélkül) folyamatosan nyomja?

Nem tudom mi lehetne a megoldás...
    Megvághatnám a teljes anyagot majdnem készre premiereben, és csak azokat a pici szakaszokat kellene kiemelnem és copy-znom (hang nélkül) amiket effektelni akarok, de akkor is utána az AE-ben készítenem kellene belőle egy mpeg-et pl., és azt visszarakni premiereben az eredeti clip részlet helyébe..
    Van vmi ötletetek?

Köszi és bocs a hosszú szövegért...

fpm
  • albundy
    Válaszok.
    WPMAster:
    A pisztolygolyókat renderelni kell mondjuk .mov file-nak alpha csatornával, majd utána AE-ben az eredetihez komponálni.

xelag:
    A kérdésedre például ezen a honlapon kaphatsz választ!
  • xelag
    albundy hogy lehet starwars elején lévő szöveget csinálni,hogy lentről fölfelé megy a szöveg(tudod melyik?)
  • WPMaster
    Kössz az infót albundy. Megkérhetnélek arra hogy magyarázd el hogyan tudok berakni egy 3d-s objektumot a filmbe.Mert van egy videóm amiben egy ember lassítva ugrik hátrafele és azt szeretném hogy amit a maya-ban csináltam 9mm töltények száljanak el mellette.
  • xelag
    versio 6.5 professional
  • xelag
    nekem pro van
  • Gladiator
    valszeg neked standard verziód van, a tutorialt pedig pro-val csinálták
  • xelag
    Albundy és még hogy lehet hogy nekem nincs a blending mode-ba subtract
  • xelag
    jaj bocs mégse mert arról is van szó,bocs:)
  • xelag
    Bocs de ez after effects (kizárólag)topic.
  • VanBuuren
    Sziasztok!
    én kipróbáltam az alábbi progikat : AE,Combustion,Shake,Digital Fusion...
    És bár különböznek ,de szerintem közülük mégis a DFusion a legjobb...Legalábbis kompozitálásra... van benne egy nagyon jól használható motion tracker is.
    ÉS egy másik hatalmas előnye ,hogy eszméletlenül gyors és még ehhez jön ráadásul a netrender funkció is...Ja és persze node alapú az egész...azoknak akik 3d-s szoftverekkel dolgoznak ez szintén előny..asszem nem kell részleteznem ,h miért is.
  • xelag
    Legyél szives nekem tovább segíteni ebbe please mert meg szeretném ezt tanulni.
  • xelag
    Tedd az importált filmet egy comp-ba, majd duplikáld (Ctrl+D).
    Rajzolj egy maszkot a kéz köré (ábra a honlpon).
    A timeline-on állítsd be a Mask Feather értékét kábé 50 pixel-re.
    kopírozd át ezt a maszkot a másik (az eredeti) layer-re Ctrl+C Ctrl+V-vel.
    A bekopírozott mask blending mode-ját állítsd "add"-ról "substract"-ra. A MASK FEATHER ITT IS LEGYEN 50 PIXEL!!!!

Ezt nem nagyon értem hogy rajzolj a kéz köré egy maszkot,mert bármit is rajzolok köré,akkor nem látszódik.Előtte kell egy fehér layer?
    Mit kopírozzak át hova?
    Úgy kellett renderelni hogy csak a villámot,vagy úgy hogy a film is rajta legyen.(Úgy hogy a filmen már a villám rajta van?)
  • xelag
    albundy az hogy lehet hogy nekem a distortba nincsen ps-ripple?,csak ripple?
    Ja,és hogy lehet renderelni?,és hol van az output settings ahol meglehet nézni hogy be van e álítva az rgb+alpha
  • Gladiator
    htx, de már nem téna
  • xelag
    itt van a starglownak a serialja
  • xelag
    name:five
    serial:NXQPPAX4PNPC
  • xelag
    albundy segítesz nekem tovább a villámban?
  • albundy
    Arra gondolsz, amikor az űrhajó landol a mezőn? Nos, ez nagyon komplex animáció, komoly tervezést igényel. Először elkészítik az űrhajót egy 3D-s programban, majd animálják, ügyelve minden apró részletre (lábak rugózása landoláskor, stb.). Az apha csatornával renderelt mov fájlt importálják AE-be, majd a külön felvett háttérrel összedolgozzák. Az árnyék hozzáadására is itt kerül sor, no és persze a komponálásra.

Megjegyzendő: az AE NEM 3D-s program, hanem egy komputeranimációs szoftver. Alapszíntű 3D-s funkciói ugyan vannak, de ha valaki komolyan akar 3D-ben dolgozni, annak célszoftverre van szüksége. Itt kész anyagokat lehet összedolgozni - ha nagyon leegyszerűsítem a dolgokat.

A mozgó háttérre ráhelyezett állókép szinkronizálására egyébként van egy módszer, a motion tracking.