26243

Garfield-böngészde

--

• LasDen #22363

- Rossz idő van ezen a területen

Csingő
    Csöngő

- Nehogy kinyisd!
  • precision

1. 'Óvakodj a kutyától!'
    2. Miért is kéne óvakodnom tőled? - Mert náthás vagyok!
    3. Hapci! - Asszem mindenkinek meg kell élnie valamiből.
  • chhaya #22361
    25 éve a mai napon

- Olykor jól esik korán kelni és némi házimunkát végezni.

- GYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

- Mint például a macskaalmos dobozt Jon ágya mellé tolni.
    Utoljára szerkesztette: chhaya, 2014.09.23. 21:28:36
  • RelakS
    Ez a hozzászólás épp olyan hosszú, hogy ennyi erőből segíteni is lehetett volna.

Megfontolandó, hogy ezentúl a fikázó hozzászólásokat kivágjam.
  • LasDen #22359

- Lehet, hogy idén külön kéne vakációznunk

- Én valami jó helyre megyek

- Mert te nem leszel ott
  • Narxis
    Majd RelakS rendet tesz. :D
  • tutituti
    ezt ne itt légyszíves.

A garfield topikban mióta olvasom nem volt ennyire támadó hangvétel.ne rontsuk el.tessék privátban vagy az erre kijelölt topikban lerendezni.

ez első két szóváltás még oké mert kapcsolódik a dologhoz de a többi csak a helyet veszi el narancssárga tunyulógép és sárga társa elől.
    :)
  • FalseHeLL
    Én sem tanultam angolt(csak önszántamból). Nekem is a németet kellett. Németül nem tudok, angolból felsőfok szal nem teljesen jó ez a kifogás.
  • Kata
    Még mindig ezen rugózol? Ennyire nem bírod a negatív kritikát? Azt látom, hogy az önérzeted jóval nagyobb mint az angol tudásod. Amennyi időt és energiát itt belefektetsz a flémbe és a beszólásokba, már megtanulhattál volna pár oldal angol nyelvtant, vagy két oldalnyi új szót.

Ha pedig már felvetetted, nem, ettől durvábban szoktak engem itt támadni, de annak te is tanúja voltál. Viszont az én "támadásom" nem volt olyan erős, csak nagyon mellre szívtad. Plusz elismétlem az egész lényegét: amihez nem értünk, nem erőltetjük. Az öngólos szöveget meg kár volt lopnod, mert az érv amibe beleraktad, nem passzol a témába. Az is érdekes mikor az sg mimózalelkű tagjai elvárják, hogy körbeudvarolva, óvatoskodó kedveskedéssel szóljanak hozzájuk, miközben ők maguk nyers seggbunkók a többiekkel. Ezen is érdemes lenne eltöprengened ha már ennyire bele szeretnél itt menni a személyiségelemzősdibe...
  • gergely1991
    Pont egy olyanra támadsz akinek nem volt lehetősége angolt tanulni inkább a némettel kellett "vacakolni" a suliban.Angolt pedig önszánból kezdtem tanulni de azzal hogy lehurrogod kicsit elveszed a kedvét.Neked is sikerült "öngólt rúgnod" mert érdemes forgatnod az illemtan-t, mert letámadóan viselkedsz, ha neked nem is az(aztán meg csodálkozol hogy miért ilyen-olyan vagyok veled), mások legalább kijavítottak, sokkal jobbnak tartom azt a kritikát.Gondolom te is élveznéd ha hasonlóan támadnának rád a tévedéseid miatt. :)
  • chhaya #22353

- Egy nagy mackóölelés, és máris készen állok szembenézni a mai nappal!

- Jobb lesz kettő... Hétfő van. :)
    Utoljára szerkesztette: chhaya, 2014.09.22. 19:06:20
  • YaniMan
    Engem is zavarnak a félrefordítások, de aztán kitisztul az ég, és nem kommentelek. Valószínűleg Katánk a fórumon kapott túl túl túl sok támadás miatt mostanra már annyi leszarom tablettát vett be, hogy a második gondolatnak nincs ideje megérni. Persze nem tudhatom; nem voltam ott. Meg lehet érteni ezt is, ha belegondolunk a múltba, és meg lehet érteni a félrefordításokat is.
  • Lokker
    nem arról van szó hogy meg kell tanítani hanem kijavítani értelmesen, ha olyan vérprofi angolból akkor ugyan annyi időbe telik mint az a "hsz"
  • Kata
    Ugye érzed, hogy mekkora öngólt rúgtál?: 'Bezzeg erre van időd, ehelyett forgathatnád az angolkönyvet.'
  • FalseHeLL
    egy commentet megírni nem annyiba telik mint megtanítani valakit angolul.
  • gergely1991
    Erre bezzeg volt időd. :)
  • FalseHeLL
    :D
  • Kata
    Nincs nekem arra időm meg energiám, angolóráért meg nem hiszem hogy fizetne. :)
    De most ne engem túráztass mert MERTEM szólni miatta.
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.09.22. 14:13:26
  • Dzsini
    Segíts neki, hadd tanuljon - akkor egyre jobb fordítások lesznek, ami mindenképpen jobb, mintha lenne naponta 1 képsor és 2 ":D" hozzászólás.
  • Kata
    Semmi személyes, csak van egy mondás miszerint ne erőltesd ami nem megy, ellenben te láthatóan erőlteted. A fun factor meg sokat esik ha idegesítő a félrefordítás.
  • Dzsini
    Mindenki kedvéért :) Garfieldból sose elég :) A fontos, hogy a kritikát - javítást ne a személyed vagy a tudásod elleni támadásként vedd - itt mindenki tanulja a nyelvet, minden javítás, más fordítás, ilyesmi jó szándékból olvasható, és nem azért, hogy bárkinek elvegye a kedvét. Végre a napi fordításokon túl valaki aktív, persze, hogy többen felébredünk ;)

Az utolsóra esetleg: "- Te be vagy mikrofonozva!"
  • gergely1991
    Akkor egy újabb próba a negatív kritikusok kedvéért...

- Kempingezni mókás

- Haver, ez túl hangos volt!
    - Hol az a hangerő gomb?
    - Te kihangosítottad(mikrofonozol)!
  • Dzsini
    Mert nem szó szerint, hanem értelem szerint kellene fordítani. A fordítói szabadság helyes dolog, de itt a topicban úgy szoktuk, hogy az eredeti értelmet megpróbáljuk megtartani (szemben a papíros kiadással minket nem korlátoz a szövegbuborék mérete).

Atomic wedgie: lásd #16305 (jobb felülre a keresőbe kettőskereszttel beírva odaugrik a topicban, úgy látszik az utána írt hozzászólás is)
    Szőrcsomó-biznisz: #16386
    Corn-dog: #18754
    A fordítások után akkor is megbeszéltük, hogy mi sikerült jól vagy kevésbé, írtunk kiegészítő információkat, tartsunk ki ennél a szokásnál.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.22. 13:02:55
  • gergely1991
    Köszönöm szépen a támogatásod. -.-
    Bezzeg ha mindent szó szerint kellene fordítani akkor néhol nincs is értelme az egésznek.
  • PrasCo
    Legyen akkor némi konstruktív húszfillér is. :)
    Az első képsorban a 'biz' valószínűleg a 'business" rövidítése/szlengje, tehát a 'brutális' a szőrcsomó-bizniszre utal.
    A második. Apróságok akadnak (A 'Say...' talán inkább a 'Mondd csak...'), de a lényeg a valóban nehezen lefordítható 'wedgie'. Ez az a mozdulat, amikor megfogod valakinek az alsógatyáját és irgalmatlanul felrántod. Magyarul talán a legjobb ötletem erre a "Gigantikus Gatyábarázó".
    Nem volt ez rossz kísérlet; folytasd, aztán ha valami nem tökéletes, mindannyian tanulunk belőle. :)

Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2014.09.22. 12:29:56
  • LasDen #22338
    ez kimaradt :D
  • Dzsini
    Nem rosszabbak, mint az újságban megjelent "fordítások" - azoknak alkalmanként még ennyi köze sincs az eredeti szöveghez.

Plusz tessék segíteni a fordítóknak jobb, helyesebb megoldások ajánlásával :) (én is szoktam)
  • Kata
    Azért angolul már megtanulhatnál, borzalmasak ezek a melléfordítások.
  • gergely1991
    #22332 :)
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2014.09.22. 11:48:11
  • LasDen #22334

- Üdv, ez a "Mély gondolatok"

- Van az idegeneknek pattanásuk?
    - Jó éjszakát kíván a "Mély gondolatok"
  • gergely1991
    RetroGarfield :

- Nos, ideje dolgozni
    *KKKHHHHRRRRRK
    - Egy brutális szőrcsomót hagytam

- Jó ötlet volt Jon-tól hogy lejjöjünk ide a viziparkba.
    - Akarom mondani ő hol van ilyenkor?
    - Gondolom abba a nagy csúszdába ment.
    -A "nagy meglepetés".
    - Nem mehetnénk már haza?

- Milyen szép ez a vidámpark
    - JÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!
    - Garfield,az emberek bámulnak (*Corn dog mennyország)
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2014.09.22. 09:27:26
  • gergely1991
    Mai próbálgatás:

- Üdvözöllek ez a "Elmélyedés a gondolatokban" rovat.
    - Vajon az űrlények pattanásosak?
    - Ez volt az "Elmélyedés a gondolatokban" rovat.
  • PrasCo
    oucs. :D
  • gergely1991
  • Pianista
    Ennyi XD
  • LasDen #22328

Puff!
    Puff!
    Puff!
    Puff!

Puff!
    - ÁÁÁ!

- YÁÁÁÁ!

- ÁÚ! ÁÚ! ÁÚ! ÁÚ! ÁÚ! ÁÚ!

Puff!
    - ÁÁÁ!
    - Ebből majd tanulni fog az a szög!
  • LasDen #22327

- Hmm

- Biztos ebédidő van
  • LasDen #22326

- Unatkozom

- Menjünk oda, ahol találkozhatunk néhány lány zokni bábúval!

- Majd én beszélek
    - Majd próbálom nem megzavarni

• FalseHeLL
    Ez kicsit ilyen exorcist szerű fejmozdulat.
  • LasDen #22324

- Azta, de sötét van oda kint!
    - Az a szekrény