Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
De, hogy vigyorog 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini

- Garfield, Ubul! Gyertek ide!
- Karácsonyi üdvözlõlaphoz fotózunk...
- ...és mindenkinek rajta kell lennie!

- A pizzásfiú? - Õ már szinte családtag.

a többiekkel nincs is probléma

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

PrasCo

- Viharos éjszaka volt...

-

- Nem, nincsenek benne képek!
- Esetleg egy távirányító?
Dzsini

- Ahogy Orpha néném szokta mondani: "Karácsony egy évben csak egyszer van."
- Aztán hozzátette: "Soha ne kerülj a fagyöngy alá egy vedlõ csirkével"
- Ezután kanalakon zenélt a homlokával.
- Orpha néninek csak pár darab hiányzott, hogy teljesen gyogyós legyen .

(a fruitcake-et az õrült emberre használják - a "complete nut" vagy "nutty" a bolond ember egy jelzõje, a nut mogyorót is jelent, az pedig a gyümölcskenyér (fruitcake) egy fõ összetevõje)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FalseHeLL
Jó hát biztos van még hozzá pár üveg bontott majonéz késõbbre, na. 😊

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

Dzsini
Igen, a tojássaláta alapvetõen jól tárolható, hosszan elálló kaja 😊

precision

1. Garfield, felkészültünk
2. Jöhet bármilyen katasztrófa
3. Évekre elegendõ tojás salátánk van - Imádom a katasztrófákat!

Bazinga!

precision

1.
2.
3. Elég volt már a hajszárító-háborúkból! - A gyõzelem az enyém!

Bazinga!

citromhéj

- Doki fiú és én õrült kamaszok voltunk
- Gyorsulási versenyeket rendeztünk
- Lángokat festettem a traktorra!
- Fasza, de szánalmas

citromhéj

- Egy régi iskolai bizonyítványom
- Na lássuk...
- "Jon egy buta fiú"
- És a legenda elkezdõdött

FalseHeLL
Tegnapi:

- Garfield, depressziósnak tûnsz.
- Azon gondolkodsz, hogy mit hagytál ki az életben?
- Igen.
- Soha nem ettem még pelikánt.

Mai:

- *Sóhaj*
- Már egy jó ideje nem játszottál velem.
- Egész nap ütögetni szoktál most meg rám se hederítesz.
- Oh kérlek...
- Tudom, mikor már nem kellek neked.
- Hazamegyek anyához!
- ...Anyához?

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

Narxis
Feed Garfield

Logikai játék androidos telefonokra. A cél, hogy Garfield táljába eljuttassuk a kaját amihez különbözõ eszközök állnak a rendelkezésünkre.

Home Sweet Garfield Live WP

Ez pedig élõ háttérkép ami különbözõ funkciókkal bír, pl. TV-re koppintva adást vált, Garfieldra koppintva pedig vagy eszik vagy a plüssmaciját szorongatja stb. 😊

Sok más Garfieldes játék vagy app van még ennél a fejlesztõnél és ha jól láttam a többi ingyenes, érdemes szétnézni ha valakit érdekel.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Soha nem volt szó ilyesmirõl a képsorokban, és Helénával egészen romantikus néha a kapcsolatuk...

CattiBrie
Garfield nem ivartalanított? 😊

[/spam]™

FalseHeLL
Kérdésre nem illik kérdéssel válaszolni. 😊 De akkor bízzuk Garfieldra melyikrõl beszél.

Dzsini
Honnan tudod, hogy nem táplál sokkal komolyabb érzelmeket egy süti iránt?

FalseHeLL
Honnan tudod, hogy Garfield nem táplál érzelmeket a kiscsaj iránt?😄

Dzsini

FalseHeLL

citromhéj

- Jon, miért bámulsz így rám?
- Nem tudom levenni rólad a szemem, Liz
- Nem tudnál mégis pislogni?
- Így szoktam én is bámulni az epres gyümölcstortát

Dzsini
Itt a holiday inkább ünnep, az utolsó sor teljesen rendben van szerintem így.

FalseHeLL

- Emlékszem a családi vakációkra.
- Joe bátyó mindig bemutatta a bûvésztrükkjét.
- Eltüntette a gyümölcstortát.
- Nem kár érte.

(az utolsóban nem voltam biztos, hogy kellene fordítani. Szó szerint: Nem nagy veszteség, de kicsit olyan furán hangzik.)

shaba23
Ez (lenne) benne az egyik poén.
Dzsini
Azért szól, hogy ne mozduljon senki, mert kiestek a kontaktlencséi (ráadásul az összetett szeme miatt rengeteg), és nehogy valaki rálépjen.

SzirmosSzisza
De azt miért ne lehetne lecsapni? Ha szemüveges lenne még okés :o

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

robotnyk
contacts - kontaktlencse / kapcsolatok és már kész is a tragédia 😊
CattiBrie
Játszhatnánk "fordítsd vissza angolra"-t. Vajon milyen angol szövegbõl jöhetett ez a magyarítás? 😊

[/spam]™

robotnyk
néha a hivatásos fordítóknak sem megy:

precision

1. Hazajöttem a boltból Garfield
2. Nézzük csak... hoztam tejet...tojást...kenyeret...
3. És ninja jelmezt! - És az emberek csodálkoznak azon, hogy mitõl hanyatlik a gazdaság

Bazinga!

Dzsini
Ha úgy dolgozik, mint Jim Davis, akkor csak skicceket rajzol, és a beosztottai foglalkoznak a pontos rajzolással és színezéssel 😊 35 év után már valószínûleg nem õ fogja az összes képkockát kiszínezni.

CattiBrie
De Jon foglalkozása rajzoló.. így nem hiszem, hogy õ csak 16 színt ismer. 😊

[/spam]™

FalseHeLL
Akkor mán hogy kb-re pontosak legyünk. Én a naracsot és a sárgát is egy alá rakom pl, sárga. Kész.

citromhéj
Ott a pont 😊
"MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows alapbeállításnál. Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az zöldség. Fogalmunk sincs, mi az a mályva."

Dzsini
Szerintem is a legismertebb elnevezés a vörös erre a színre, még ha a tenyésztõk szerint "piros" néven fut, akkor is.

Ráadásul a férfiak (pl. Jon) úgyis csak 16 színt ismernek, a narancs pedig nem szín, hanem gyümölcs.

Master91
én is
citromhéj
hm, neten rákeresve a "narancssárga macska" kifejezésre elsõ találatok között ez a cirmos vörös változat ÉS GARFIELD 😄 egyébként ahogy nézegetem hasonló gyakorisággal használják ugyanarra a narancssárga és a vörös kifejezést. Én speciel vörösként ismerem a Dzsini által belinkelt macskát.

Dzsini
A brit angolban "orange tabby" néven fut, nálunk viszont piros ahogy olvasgatom... idézet: "Megjegyzésként hozzátenném, hogy az állattartók pirosnak mondják a narancs, vagy vörös színt is, ugyanakkor kéket használok arra, amit szürkének vagy máltainak ismernek."

Fura Alak
Narancs.

citromhéj
néprajzosul átmeneti rítusok
http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/1-420.html

citromhéj

- Igen, van macskám
- Igen, nagy és vörös (vagy narancssárga?)
- Igen, õ visel a nyakában kanáritollas nyakláncot
- Néhány kultúrában ez a beavatási rítust szimbolizálja

wollnerd
xD

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

precision

1. Jó reggelt Zsémbes úr!
2. Semmivel sem tudod elrontani a jó kedvemet ma
3. *ding* - Ez a kenyérpirító volt? - A papucsod elkészült

Bazinga!

Dzsini
szombat:

- Jon szomorú.
- Magányos és kigúnyolt...
- Senki nem akar velem muzsikálni.
- ... És jó okkal.

vasárnap:

*korog*
- Éhes vagyok.
- Éhes vagy?
- Én? Éhes?
- Hû, ez egy nehéz kérdés...
- Ó igen, ez egy komoly dilamma...
- Hadd töprengjek rajta...
- Köszönöm, Szarkazmus kapitány.

Narxis
😄DDDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

wollnerd
Istenem ez hülye. 😄DD

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

FalseHeLL

- Liz, miért szeretsz te engem?
- Megvannak rá az okaim.
- A ninja képességeim?
- Mi más lehetne még?!

Dzsini
Egy másik fordítós oldalon ezt találtam: "A bukás kizárt" - "Errefelé ez életfilozófia" - egész jó ez is.

Shiwo
nagyon elvonatkoztatva esetleg:

"Itt egy jó kis idézet, Garfield."

"A lehetõségek közt a kudarcot ne keressük."

"Ez így igaz"

"Errefelé a bizonyosságok közt található.."

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

FalseHeLL
Én is ezen filoztam de semmi.

Dzsini
nézegettem reggel, és nem nagyon találtam jó magyar szólást hasonló értelemmel - fõleg úgy, hogy Garfield beszólása is szépen kapcsolódjon hozzá...